Copy
Nieuwsbrief Kunstation Uden, nr 02   jaargang 2019
Bekijk deze email in uw browser
Beste Kunstliefhebber,
De tweede expositie van dit jaar staat al weer voor de deur. Een expositie van Harry van Mil, Marion de Goey en Marjoke den Engelsen.
Iedere zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur bent u welkom in  Kunstation Uden om de werken van deze kunstenaars te zien. De expositie begint zaterdag 16 maart en eindigt op zondag 14 april. De officiële opening is op zondag 17 maart om 15.00 uur. U bent van harte welkom.

Harry van Mil begon op 16 jarige leeftijd al een fototoestel te hanteren en doet dit op zijn 80ste verjaardag nog steeds. U krijgt een prachtig overzicht te zien van al die jaren. Een imponerende expositie waarbij deze Udense fotograaf laat zien alle mogelijkheden van de fotografie te kunnen gebruiken. Zowel foto’s uit de ‘donkere kamer’ periode als de hedendaagse digitale fotografie. Maar het is vooral zijn passie voor de experimentele creatieve fotografie. Harry is een dromer. Een kunstenaar ‘pur sang’. Hij won nationaal en internationaal diverse prijzen. Wij van Kunstation Uden zijn zeer vereerd een oeuvre van deze bijzondere fotograaf te mogen presenteren.
Marion de Goey (Veghel, 1955). Heel haar leven werkt zij al met klei. Haar eerste cursussen keramiek volgde zij op het Pieter Breughel Instituut in Veghel. U krijgt  in deze expositie een flink aantal, zoals Marion het formuleert, stoere objecten te zien met een lieflijke kant. Haar inspiratie vindt zij in machines. Grote oude machines die productie hebben gemaakt en nu te zien zijn in een eigen bewerking, in een menselijke maat van keramiek en hier en daar metaal. Een lijnenspel dat niet alleen stoer maar ook een zekere zachtheid en elegantie kent. Zeer de moeite waard deze kunstwerken te komen bezichtigen.
Marjoke den Engelsen (1957). Zij woont en werkt in Bladel. Marjoke studeerde aan de Acadamie voor Schone Kunsten in Arendonk, België. Zij heeft daar 2 opleidingen gevolgd, Beeldhouwen en Portret/Model schilderen. Dat is ook te zien in haar werken. Combinaties van driedimensionaal werk in brons en een schilderij van het zelfde model. Uniek. Waar het beeld meer realistisch is, biedt het doek Marjoke de vrijheid om het model op meer abstracte wijze in haar eigen belevenissen te plaatsen. Haar inspiratie haalt ze uit de muziek en dans.
Deze tentoonstelling is te zien van 16 maart t/m 14 april.
Copyright © 2019 kunstationuden, All rights reserved.
Blijf op de hoogte over de nieuwe activiteiten van het Kunstation Uden.

Ons adres is:
kunstationuden
prior van milstraat 14
Uden, VT 5402GH
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp