Copy
Het laatste nieuws van Zijn&Worden.
View this email in your browser
Hoi,

In deze nieuwsbrief vind je de volgende onderwerpen:
  • Column: jammerlijk gefaald
  • Start introductietrainingen januari 2017
  • € 50 korting op de winterretraite in januari 2017
  • Column: boeddhaschap
Jammerlijk gefaald

Pas geleden had ik een situatie in mijn privé-leven die mij flink raakte. Het raakte me zo erg dat ik behoorlijk van slag was en daarnaast werd ik ook erg boos. Toen de storm ging liggen bekropen mij allerlei gedachten: 'ik had het zus moeten doen, ik had het zo moeten doen, ik had dit moeten zeggen etc.’

Daarna bekroop mij het gevoel dat ik 'gefaald had' en dat vond ik vreselijk. Ik raakte er helemaal in verstrikt en wilde van het gevoel af maar dat lukte me niet. Het werd van kwaad tot erger. Nadat ik de rust wat had hervonden zag ik dat ‘gefaald hebben’ een overtuiging was. Het was een overtuiging en door me daartegen te verzetten maakte ik het alleen maar erger.

Dat verzetten tegen ‘wat is’ was een soort remedie om het op te lossen. Ik besloot om geen remedie meer toe te passen maar simpelweg aan mezelf toe te geven dat ik volledig en jammerlijk gefaald had. Het was verrassend heerlijk dit toe te geven. Alle zorgelijkheid was gelijk weg en het hele verhaal loste als sneeuw voor de zon op. Ik schoot in de lach.

Het opgeven van verzet tegen de werkelijkheid zoals die is, lijkt simpel, is simpel en toch trap ik er steeds in. Hoe geweldig!
Start introductietrainingen Groningen, Wijchen en Enschede

De opzet van wat voorheen de jaartraining was, is veranderd. De training start nu met een introductie van 4 avonden zodat je kunt kijken of het wat voor je is. Het is een verdiepende kennismaking met Zijnsorientatie, met Zijn en Worden en met Michael.

Mocht je daarna enthousiast zijn dan kun je doorstromen naar vervolgmodules. Voordeel van deze opzet is ook dat als je eerdere trainingen hebt gedaan en je wilt iets nog een keer iets herhalen dat gemakkelijk is. Je hoeft dan niet de hele training weer te volgen. Al met al is het dus meer op maat.

Het vervolg na deze introductietraining zal niet meer s'avonds plaatsvinden maar overdag op een zaterdag of zondag. Dit maakt het ook mogelijk dat mensen die van verder komen makkelijker kunnen deelnemen. 

Voor opgave en info: info@zijnenworden.nl 

Meer informatie vind je hier: http://www.zijnenworden.nl/trainingen-zijnsorientatie/
 
Retraite 'Geen remedie'

Van 26 - 29 januari is er een retraite van donderdagavond tot zondagmiddag. Het thema is ‘Geen remedie’. Tot 15 december is er een vroegboekactie en krijg je 50 euro korting en betaal je € 295. 

De retraite is zeer geschikt voor mensen die kennis willen maken met Zijnsoriëntatie, Dzogchen en mijzelf maar ook zeer geschikt als je al vaker geweest bent en je wilt opfrissen en verdiepen. Voor meer info en opgave: info@zijnenworden.nl

'Geen remedie': We verzetten ons vaak tegen het leven zoals het zich aandient. Elk verzet is een soort remedie tegen hoe het is: hoe jij bent, hoe de ander is, hoe de relatie is, hoe het leven is, etc. Elke remedie brengt ons echter verder bij onszelf vandaan. Als we een Boeddhablik hebben herkennen we dat alles Zijn is. Dat alles Verlicht is. Als dat je Zicht is, is er vanzelf ontspanning, zorgeloosheid, vreugde, vrijheid en gemak.

Als je ziet dat alles Zijn is dan stopt automatisch het verzet. Dan maken we contact met iets wat intrinsiek vreugdevol is. Als je geen remedies meer toepast kom je als vanzelf weer thuis in het stromende, lege, stralende Nu. Thuis in Zijn. Tijdens deze retraite gaan we naar jouw remedies kijken en hoe je deze kunt herkennen en stoppen om zo weer thuis in jeZelf te zijn. Voor meer informatie zie: http://www.zijnenworden.nl/retraite/
Boeddhaschap

Boeddha betekent ‘de Ontwaakte’. Elk leven geeft de mogelijkheid tot ontwaken. Jouw leven geeft de mogelijkheid tot ontwaken. Jij bent de Ontwaakte al lang. Je bent het alleen vergeten. Je bent vergeten dat je al Boeddha bent. Inmiddels denk je dat je iemand anders bent. Een persoon, met een verhaal, met een bepaald leven, met bepaalde kwaliteiten, met allerlei voorkeuren. Een persoon die groeit en zich ontwikkelt.

Het klopt dat je dat óók bent. Echter, als je denkt dat je dat echt bent, dat je alleen dát bent, dan heb je iets van jezelf gemaakt en jezelf ermee geïdentificeerd. Je hebt jezelf dan gereduceerd tot een vorm of ervaring. Je hebt jezelf gereduceerd tot 'iets'. Terwijl de Ontwaakte nooit te reduceren is tot ‘iets’: geen ervaring, geen gedachte, geen gevoel, geen persoon etc.

De Ontwaakte is Gewaarzijn, een roerloze, levende, wakkere, lege, dynamische, liefdevolle presentie of aanwezigheid. Het is tegelijk een ‘shape shifter’ oftewel een vormveranderaar. De Ontwaakte toont zich als alles maar is nooit ‘iets'. Elke vorm is een uitdrukking van de Ontwaakte. Deze vorm is altijd open, vrij, en leeg. Dat laatste wil zeggen dat niets echt bestaat als een geïsoleerd onafhankelijk en afgescheiden fenomeen. Niets is ‘iets’ en ‘iets’ is niet iets.

Het zijn steeds uitdrukkingen van het Ene, van de Ontwaakte en dat ben jij!


Heb je vragen of wil je je ergens voor opgeven?

Laat het ons weten!

Een fijne dag en warme groet,

Michael Steinau
Copyright © 2016 Zijn & Worden, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp