Copy
Etkö saa viestiä auki? Lue viesti selaimessa.
Coala Oy

5/2016

Coala Oy

Vuorovaikutuksella tuloksiin, Sytyke- laivaseminaari 14.-16.9.2016

Arkkitehtuurista kuulee sanottavan kaikenlaista. Harvoin mitään mairittelevaa. Milloin ollaan norsunluutornissa, milloin taas puututaan asioihin väärään aikaan ja väärässä paikassa. Entäs ne arkkitehtien tuottamat kuvaukset? Niistä nyt ei ainakaan kukaan ymmärrä mitään eikä myöskään toteuttajapuolelta tule kiitosta.

Missä on vika? Meillä on enemmän välineitä ja menetelmiä kuin koskaan. Netti on pullollaan ohjeita ja arkkitehdit sertifioituvat vaikka mihin, mutta ei se tunnu auttavan. Vaikeisiin ongelmiin tarvitaan monenlaisia keinoja, jotta ne ratkeaisivat. Viestintä on yksi niistä. On me kaikki siitäkin kuultu. Kalvoille kuulemma vähemmän tekstiä ja pitää miettiä kuulijan näkökulmaa. Joku siitä jää silti puuttumaan, kun eivät asiat etene.

Laivalla viestinnästä ja kommunikoinnista kertovat kokeneet arkkitehdit case-esimerkkien avulla. Puhumme käytännöstä emme teoriasta. Yksi puhuja hyvin kuvasikin ”teoriaa 0, loput käytäntöä”. Tuskin maltan odottaa.

Entä pilaako ArchiMate® kryptisyydessään viimeisetkin mahdollisuudet? Standardoitu kuvaustapa on itseasiassa vahvuus, mutta innostaa jotkut mallintajat menemään yksityiskohtiin. Tulee laivalle kysymään, mitä vastauksia Marc Lankhorstilla on tähän antaa. Jos ei nimittäin kielen kehittäjä tiedä, niin kukas sitten? Tämä tilaisuus on ainutlaatuinen.

Ilmoittaudu heti »

Arkkitehtuurin välineasiat haltuun

Coalahan edustaa kahtakin eri välinettä BiZZdesignia ja Mega Suitea. Tässä kohtaa on helppo ajatella, että taas siellä ollaan kauppaamassa omia tuotteita. Olemme kyllä noiden välineiden suhteen lisäarvoa tuottavia konsultteja, mutta emme myyntiorganisaatio. Monenkin välineen kanssa on tullut puljattua, joten aina voidaan heittää ilmaan kysymys, olemmeko jotenkin jäävejä. Sellainen konsultointitalo, joka on varmasti ei-jäävi, on kyllä onnistunut välttämään välineiden käytön kokonaan. Itse kysyisin välineistä ennemmin niiltä, ketkä ne tuntevat.

Kaikki välineet, joita markkinoilla on, ovat toimivia. Johonkin käyttötarkoitukseen. Muuten niillä ei olisi markkina-asemaa ollenkaan. Mukana on mersua, ladaa, mopoautoa, pyörää ja potkulautaa (jos vertaamme liikennevälineisiin). Minkä hintaluokan ja millä ominaisuuksilla varustettu väline olisi sinulle sopivin?

Lisäksi on olemassa tiettyjä asioita, jotka ostaessa kannattaa huomioida. Paljonko lisenssejä kannattaa hankkia ja keille kaikille? Minkä verran tukea ja koulutusta tarvitaan, jotta sitä olisi juuri sopivasti, muttei liikaa? Sopimusta tehdessä kannattaa miettiä myös tulevaisuuden skenaarioita. Yksi on luonnollisesti se, että välineen käyttö laajenee. Toinen on se, että välineen käyttö vähenee ja se halutaan ajaa alas. Molempia kannattaa miettiä, toki kohtuudella.

Coala kurssittaa sekä välinevalinnasta että kokonaisarkkitehtuurin käynnistyksestä ja haltuunotosta. Miksi välinevalinnasta oma kurssi? Kurssilla kerrotaan kaikki, mitä on matkan varrella tarttunut näissä välinehankintakuvioissa, kun siellä on tullut oltua sekä ostajana että myyjänä. Tässäkin kohtaa palaamme vuorovaikutukseen. Parempi ymmärrys siitä, mitä ollaan ostamassa, on sekä myyjän että ostajan etu. Jos tästä hyötyy jonkun muunkin välineen toimittaja, niin olkaa hyvä.

Ilmoittaudu kursseille

Coala kouluttaa:

Kokonaisarkkitehtuurivälineen onnistunut hankinta 05.09.2016

Kurssilainen oppii ymmärtämään kokonaisarkkitehtuurivälineen hankinnan ja sen reunaehdot kokonaisuutena sekä saa perusvalmiudet olla hankinnasta vastaava osapuoli.

Lue lisää »

Tietojärjestelmäprojektin johtamisen erityispiirteet 27.09.2016

Kurssilainen saa valmiudet ohjata ja johtaa tietojärjestelmäprojekteja aloituksesta onnistuneeseen käyttöönottoon asti.

Lue lisää »

Coala on OpenGroup affiliate.

Coala Oy

Peru uutiskirje | Päivitä tietosi | Jatkolähetä
Osoitelähde: Coalan asiakasrekisteri

Email Marketing Powered by MailChimp