Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF   24/03/2017

Partner van GentLevert

De stad Gent, PUUR GENT, CityDepot en Bubble Post hebben het stadsdistributieplatform GentLevert opgericht, dat tot doel heeft om de distributie in de Gentse binnenstad efficiënter en duurzaam te organiseren.

Gent kent de laatste jaren een forse groei. Dat is een goede zaak, maar helaas heeft dit ook een grote impact op de mobiliteit in de stad. De toevloed aan goederendistributie leidt niet alleen tot grote hinder en ergernis, maar doet ook de logistieke kost voor de vervoerders en leveranciers fors oplopen.

Resto@home levert aan huis

Resto@home, een gloednieuwe dienst voor liefhebbers van gastronomie, biedt de mogelijkheid aan om restaurantmaaltijden thuis te laten leveren. En wie is geselecteerd als logistieke partner? Jawel, CityDepot!
> lees meer
BLOG: De digitale toekomst van logistiek
De toekomst zal digitaal zijn of ze zal niet zijn. Ook in de logistiek. Alleen lijkt dat besef nog niet overal te zijn doorgedrongen. Wordt de logistiek de laatste sector die de digitale overslag maakt?
 
“Technologie zit niet in het DNA van de logistieke sector”, zo verklaarde oprichter Alex Lisitzky van het jonge Antwerpse softwarebedrijf Slickss onlangs tijdens een event van Randstad Transport & Logistiek. “Vandaag wordt nog 75 procent van alle transportexecutie beheerd door Excel, telefoon en e-mail. Met als resultaat dat er geen transparantie is in de sector.”
> lees meer

Pionier in circulaire economie

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil een voortrekkersrol spelen in de ontwikkeling van een duurzame circulaire economie. De Brusselse ministers Didier Gosuin (Economie), Céline Fremault (Leefmilieu) en Fadila Laanan (Ophaling en Verwerking Afval) hebben daarom enkele tientallen bedrijven aangeschreven om mee vorm te geven aan het Programme Régional en Economie Circulaire (PREC).

Met enige trots mogen we melden dat CityDepot een belangrijke rol krijgt in de verwezenlijking van het Brusselse programma.

Intello City

Meer thuisleveringen, meer leveringslocaties, meer retours, kortere levertijden … De stijgende groei van e-commerce en de toenemende verstedelijking maken de vraag naar een efficiënte stadslogistiek meer dan ooit actueel.

Hoe kan het Internet of Things hierbij helpen? Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) en het Leuvens onderzoekscentrum Imec willen nagaan hoe het Internet of Things en stadslogistiek elkaar kunnen vinden.

Het is niet meer dan logisch dat ook CityDepot in deze studie betrokken wordt.
> lees meer
Copyright © 2017 CityDepot, All rights reserved.