Copy
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.

2e Nieuwsbrief 2016-2017

Beste <<Voornaam>>,
 

Van de voorzitter

Vorige week maandagmorgen ( 03-10) bij het opruimen van de camping, zag ik dat de “oude mannen” weer druk in de weer waren. Hoe lang nog dacht ik? Hoe lang houden ze dit nog vol? En wie staat er dan op? Hoe lang nog Asser Boys dacht ik. Ja, ik maak me zorgen over de toekomst van Asser Boys. Een aantal commissies, zoals b.v. de jeugdcommissie en de stichting “ Vrienden van Asser Boys, zijn sterk onderbezet. En dat heeft allemaal vervelende en niet langer te accepteren consequenties. Ook het bestuur praat al enige tijd over mogelijkheden en onmogelijkheden voor de toekomst. Misschien moeten we hier maar eens een brede discussie over voeren. Aan u allen de taak om vast mee te denken. Overigens was de camping weer zeer geslaagd. Met name dankzij de inzet van velen en een fantastisch camping publiek. Aan de altijd positieve leider van ons damesteam, Tinus Reinds,  gaat van mijn kant een bijzondere dank uit. Hij zorgde voor een heerlijke verwarming tijdens de lange avonddienst.

Enkele weken geleden bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van ons oud lid, HENK HOLTROP. Henk heeft in het verleden ontzettend veel voor onze vereniging gedaan. Henk was al geruime tijd ziek. Hij werd 70 jaar. De nabestaanden wens ik alsnog alle sterkte toe.

Onze jeugdcoördinator Elso Bos heeft wegens voor hem moverende redenen zijn functie per 1 oktober neergelegd. Drukke werkzaamheden waren hier met name debet aan. Elso heeft zeer veel goed werk voor de vereniging verricht. Hiervoor onze dank.

Ik wist wel dat rubber heet kon worden !!!????, maar dat een discussie over het rubbergranulaat zo hot kon worden, als de afgelopen dagen, dat had ik niet verwacht. Wat een TV-uitzending allemaal niet teweeg kan brengen. Ja, ik heb het over de rubber korrels op het kunstgrasveld. De beslissingen van besturen vliegen je op dit moment om de oren. Uiteraard zal het bestuur de ontwikkelingen volgen en indien nodig maatregelen nemen. Hebt u tips, of eventuele bezwaren, meld het ons dan.
 
Jan Puper

Stem op Asser Boys tijdens de Rabobank Clubkascampagne!

Het is weer zover! De Rabobank Clubkascampagne is begonnen. Vanaf dinsdag 4 oktober tot en met maandag 17 oktober kunnen de leden van de Rabobank stemmen. Ook Asser Boys doet dit jaar weer mee. Het bestedingsdoel voor dit jaar is het opstarten van diverse projecten voor onze jeugd over het gehandicaptenvoetbal (geestelijk en/of lichamelijk) en het omgaan met deze doelgroep, zodat zij integreren kunnen binnen g-voetbal en topkids, bijv als scheidsrechter, helpen bij trainen, wedstrijden etc.

Het zou fantastisch zijn als Asser Boys zoveel mogelijk stemmen weet te verzamelen. Wij hopen daarom dat zoveel mogelijk Rabobank-leden op Asser Boys stemmen.

Alvast bedankt!

Lees meer

Kunstgras

Deze week heeft het televisieprogramma ZEMBLA aandacht besteed aan het gebruik van rubbergranulaat (rubberkorrels) bij de aanleg van kunstgrasvelden. In het programma werd een bepaalde stof in de rubberkorrels door een aantal wetenschappers ter discussie gesteld. Die zou mogelijk kankerverwekkend zijn. Die conclusie druist in tegen de uitkomsten van onderzoek door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) uit 2006. Op basis van dat onderzoek liet het RIVM toen weten dat gezondheidsrisico’s als gevolg van sporten op kunstgrasvelden niet te verwachten zouden zijn.

Aanstaande maandag staat er een ontmoeting gepland tussen vertegenwoordigers van het RIVM, de Vereniging Sport en Gemeente en kunstgrasfabrikanten. Daarin zal de berichtgeving door het programma ZEMBLA worden besproken. Ik kan mij voorstellen dat u naar aanleiding van de ZEMBLA-uitzending vragen heeft. De bijgevoegde opsomming van “alle meest gestelde vragen over rubbergranulaat” van het RIVM kan u daarbij wellicht behulpzaam zijn.

Mocht er de komende tijd meer nieuws komen met betrekking tot het kunstgras, dan vermelden wij dit op onze website.
Lees meer

Jeugdspelers in actie rondom Asser Boys 1 - Sleen 1

Op zondag 16 oktober om 14:00 treedt Asser Boys 1 aan tegen Sleen 1. Voor deze wedstrijd aan zullen er twee voorwedstrijden op het programma staan.
 
Asser Boys JO-09-1 - Sleen JO-09-1 aanvang 12.30 uur
Asser Boys JO-11-1 - Sleen JO-11-1 aanvang 12.30 uur
 
Vervolgens zullen de jeugdspelers samen met de 1e selectie spelers aan de hand het veld betreden (Champions league in Assen-Oost!). In de pauze zullen alle jeugdspelers een penalty schieten op de keepers van de 1e teams!
Sleen heeft dit initiatief omarmd en zal met 3 teams in een grote bus stappen om aan te treden tegen de teams van Asser Boys. Mooi dat Sleen dit zo heeft opgepakt!
 
Dus hierbij een uitnodiging aan iedereen om onze teams aan te komen moedigen op zondag 16 oktober en er een onvergetelijke voetbaldag van te maken!!!

Keepersdag

Op vrijdag 21 oktober organiseert Keepersschool Onder de Lat voor de tweede keer een keepersdag. Ben jij een keep(st)er tussen de 6 en 18 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze super leuke én leerzame dag!

Na een succesvolle eerste keepersdag in de meivakantie organiseert Keepersschool Onder de Lat in de herfstvakantie wederom een keepersdag. 
Op deze dag gaan we alle aanwezige keep(st)ers een leuke en leerzame dag bezorgen vol keeperstrainingen en als afsluiting een spannend eindspel waar leuke prijzen mee te winnen zijn.

Lees verder

Jaarlijkse ledenvergadering op 25 november

Op vrijdag 25 november zal de jaarlijkse ledenvergadering plaats vinden. Het was voor ons niet mogelijk om een andere vrijdag vast te stellen. Sorry kaarters.

Jan Puper

Reis Asser Boys 2017

Ook in 2017 (eind april/begin mei) zijn wij weer van plan om  een reis
te organiseren. Te denken valt dan aan Kopenhagen, Londen, De Moezel,
Polen(Gdansk) etc.
 
Op woensdag 12 oktober is er in de Oase een bijeenkomst om de bestemming
etc. van deze reis te bespreken.
 
Indien u geïnteresseerd bent in deze reis bent u van harte welkom
 
Aanvang:  20.00 uur
 
Gerrit de Vries (gerrittrijntje@home.nl)
Jan Puper
 

Geef voetbalschoenen een tweede kans!

Het aantal leden bij Asser Boys groeit. Dat is een goede zaak. Een deel van die nieuwe leden is echter niet in staat om zelf schoenen aan te schaffen. Daarom zou het mooi zijn als die nieuwe leden kunnen voetballen op uw 2de hands voetbalschoenen.
 
Dus als u nog voetbalschoenen heeft liggen, kunt u die inleveren in de kantine van Asser Boys. Ronald Langenburg zorgt er voor dat uw voetbalschoenen een tweede kans krijgen.

Asser Boys Winterwandeltocht 2017

De v.v. Asser Boys organiseert op 28 januari 2017 een wandeltocht. De routes variëren van 7, 14 en 21 kilometer en starten vanaf de kantine van Asser Boys en eindigen hier ook. Er kan gestart worden vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur.

De routes worden bewegwijzerd en gaan door het prachtige Drentsche Aa gebied. Er wordt gelopen op verharde en onverharde wegen. Goede wandelschoenen zijn daarom aan te bevelen. 
Lees verder

Sinterklaasfeest

Het Sinterklaasfeest is dit jaar op 26 november van 11:00 tot 13:00 in de kantine van Asser Boys. Het feest is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 1 t/m 7 jaar. Er mag een cadeau van 15 euro worden uitgezocht uit het sinterklaasboek van de Intertoys. We zouden het fijn vinden als er een reservecadeau bij zit. De advertenties van de cadeaus moeten uitgeknipt of uitgeprint in een envelop met een eigen bijdrage van 5 euro worden gestopt. Deze envelop kan ingeleverd worden in de blauwe bus in de kantine of bij Sien de Jonge (Ellen 18). Opgave kan nog tot en met 16 november. 

Ambassadeurschap spelers 1e selectie bij onze jeugdteams!

Spelers van de eerste selectie zijn ambassadeurs geworden van een jeugdteam. Dit om de helden van straks kennis te laten maken met de helden van nu. Enkele eerste selectiespelers hebben deze rol op zich genomen en dit is tot dusver zeer succesvol. Kennismaking, op de teamfoto, ondersteuning bij de coaching en met name de motiverende/stimulerende rol. Dit om de verbinding te leggen binnen de gehele club. Een aantal spelers van de eerste selectie heeft al aangegeven wel eens een training te willen verzorgen.

Mooi dat deze helden tijd willen inruimen om de helden van straks bij te staan in hun route naar de 1e selectie!
Lees meer

Voorlichtingsbijeenkomst / demonstratie AED

Bij veel Asser sportverenigingen, in sporthallen, maar ook in openbare gebouwen en winkels hangt tegenwoordig een AED, ofwel Automatische Externe Defibrillator. Natuurlijk zijn er bij de sportverenigingen mensen die een opleiding hebben gehad voor het gebruiken van een AED/reanimatie.  

Er kwamen echter ook signalen dat er veel vrijwilligers bij de sportclubs zijn die geen opleiding hebben voor het gebruik van een AED, maar in geval van nood toch wel graag zouden willen weten hoe zo’n apparaat nou werkt. Hoe kun je handelen in noodsituaties, kun je wel alvast beginnen met hulpverlening, hoe alarmeer je. Enz.

Daarom biedt AssenBeweegt!/Vaart welzijn een voorlichtingsbijeenkomst aan. Deelname hieraan is gratis voor vrijwilligers van de Asser sportverenigingen. Eventuele consumpties zijn wel voor eigen rekening.

Lees verder

Sponsoren wedstrijdballen

Ook in het seizoen 2016 – 2017 worden de wedstrijdballen voor de thuiswedstrijden van Asser Boys 1 aangeboden door sponsoren. Bekijk het overzicht op onze website.

Onze hartelijke dank hiervoor!
Bekijk de balsponsoren

Mutatielijst leden 3-9-2016 t/m 7-10-2016

Klik hieronder op "Mutatielijst leden" om de ledenmutaties van 3 september tot en met 7 oktober te bekijken.
Mutatielijst leden
Heeft u nog tips naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Stuur ze naar nieuwsbrief@asserboys.nl!
Tweet
Share
Forward


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vv Asser Boys · Lonerstraat 100a · Assen, Drenthe 9403 TD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp