Copy
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.

3e Nieuwsbrief 2015-2016

Beste <<Voornaam>>,

 

Van de voorzitter

De jeugdcommissie heeft een sterke positieve personele impuls ondergaan. Er was al jarenlang sprake van een onderbezetting. Gelukkig hebben een aantal personen zich bereid verklaard de jeugdcommissie te willen ondersteunen. Omtrent de nieuwe samenstelling vindt u later in deze nieuwsbrief de informatie. Jack, Ingrid, Joost en Bennie wens ik veel succes toe. Tiemen Draaisma heeft om voor hem moverende redenen de jeugdcommissie verlaten. Hem wil ik bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de j.c. Allen wens ik veel succes toe.

Sinterklaas en zijn Pieten wil ik nog steeds niet bedanken. De rommel in de bestuurskamer is nog steeds niet opgeruimd. Graag even spoedige actie.

Het bezorgen van de rollades is voor velen een groot probleem geweest. Tenminste dat heb ik van velen gehoord. En dat komt hoofdzakelijk door de kerstkransjes van Harm. Mocht u het niet begrijpen, ik begrijp het ook niet. Ik heb namelijk begrepen dat het helemaal geen probleem is geweest. Het was zelfs een gezellige middag. Hoe ik dat weet ? Ik ken namelijk de twee bezorgers zeer goed.

Mijn vorige oproep voor trainers voor de Top Kids heeft gedeeltelijk succes gehad. Susan Kok en Angela Koops ( gedeeltelijk) hebben zich bereid verklaard ondersteuning te willen verlenen. Grote klasse. Waar blijven de andere dames ???

De oliebollenbakkers en verkopers hebben zich weer van hun beste kant laten zien. Geen klachten, geen gezeur, nee alleen maar positieve geluiden. Dat was voor het grootste gedeelte ook zo bij het altijd gezellige oliebollentoernooi. Dat vond de grote organisator Jan Hulsinga , die van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat met de organisatie bezig is, ook. Tot het moment dat een lid meende hem te moeten uitschelden. Ik ga er van uit dat deze persoon zijn excuus aanbiedt. Zo niet dan zal er binnenkort een “maandagavond” gesprekje plaats vinden!!!

De jongste jeugd heeft ook nog kerstkaarten verkocht. En dat geeft toch ook weer een goed gevoel. Tot slot kan ik opmerken dat de acties totaal ongeveer € 3000,00 netto hebben op gebracht. En dat geeft de penningmeester weer een goed gevoel.
 
Jan Puper

Asser Boys haalt de finale in de Veteranen Cup

Op zaterdag 9 januari werd de eerste ronde van de Veteranen Cup gespeeld. Asser Boys werd eerste in een poule met ACV, LEO en FC Amboina.

Een week later op 16 januari rekenden de veteranen van Asser Boys in de halve finale af met LTC (3-1), maar in de finale bleek ACV net iets te sterk en verloor Asser Boys met 3-1.

Asser Boys wist nog wel beslag te leggen op de sportiviteitsbeker.

Minder te besteden? Maak dan gebruik van deze regelingen! Want kinderen horen gewoon mee te doen.

Iedereen in Assen moet kunnen meedoen. Voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren is meedoen aan culturele en sportactiviteiten belangrijk. Geldgebrek mag niet de reden zijn dat zij aan de kant blijven staan. Daarom zijn er voor mensen met een laag inkomen verschillende regelingen. De meedoenpremie van de gemeente en het jeugdsportfonds/jeugdcultuurfonds. In 2016 is er des te meer reden om van deze regelingen gebruik te maken. Want je komt eerder in aanmerking voor een bijdrage en je kunt meer aanvragen. 

Lees verder

Asser Boys sluit 2015 af met oliebollen

Door Sjoerd Rombout, Assen 3 januari 2016
 
Op Oudejaarsdag werd het jaar 2015 bij Asser Boys afgesloten met oliebollen. Na de geslaagde rollade actie, kan de oliebollen actie ook de kas van Asser Boys spekken.
 
Helaas was er dit jaar wat minder omzet dan vorig jaar. Naast 600 oliebollen voor het oliebollen toernooi, werden er op Oudejaarsdag ongeveer 2.000 oliebollen verkocht. De netto opbrengst van de heerlijke oliebollen was bijna 1.000 euro.
 
Voor de oliebollen bakkers begon de dag al om 5.00 uur. Om 9.00 uur startte de verkoop en lagen de ‘eerste’ oliebollen klaar. Tot 14.00 uur werden de, deels gereserveerde, oliebollen opgehaald. Omdat er nog wat overbleef, zijn de laatste oliebollen in Assen rondgebracht.
 
De bakkers, de verkopers en alle andere helpers worden weer ontzettend bedankt. Het is wederom geweldig om ook op Oudejaarsdag klaar te staan voor Asser Boys. 

Terugblik op de eerste seizoenshelft

Nu de winterstop is aangebroken, is het tijd om de balans op te maken over de eerste seizoenshelft. Met dank aan Aart Rossing, kunt u via de "Lees verder" knop onderaan dit artikel de standen bekijken van alle senioren teams van Asser Boys. Dit betreffen de Heren-teams, Dames-teams en het G1-team.

In deze standen valt onder andere te zien dat Asser Boys G1 en VR3 kampioen zijn geworden in hun najaarscompetities. Verder kunt u zien dat VR1 momenteel de koppositie bezit in de competitie.

Tot slot is de knappe opmars van Asser Boys 1 ook zeker vermeldenswaardig. Dit heeft voorlopig tot een 7e plek geleid.
Lees verder

Valencia CF voetbalkamp komt naar Asser Boys!


Van 18 t/m 20 juli 2016 is Valencia Voetbalkamp, het internationale jeugdprogramma van
de Spaanse topclub Valencia CF, te gast bij Asser Boys!
 
Het Valencia Voetbalkamp is een 3-daagse trainingsweek voor jeugdspelers (M/V) van elk niveau onder leiding van officiële Valencia jeugdtrainers. Het Valencia Voetbalkamp vindt in de zomer van 2016 plaats op meer dan 12 locaties in heel Nederland en van maandag 18 juli t/m woensdag 20 juli 2016 bij Asser Boys. Hiermee behoort Asser Boys tot een select groepje partnerclubs van Valencia CF.
 
Valencia Voetbalkamp gegevens op een rijtje:
• 3 Dagen top training door de échte Spaanse Valencia CF jeugdtrainers
• Je krijgt een Valencia CF trainingstenue van Adidas, bestaande uit: shirt, short en sokken
• Inclusief een Valencia CF Diploma, Valencia CF Bidon en 3 dagen eten/drinken
• Training, structuur en discipline als op de jeugdacademie van Valencia
• EXTRA! Je maakt kans op een voetbalreis naar Valencia CF!
 
Je leest er alles over op www.valenciavoetbalkamp.nl
 
Deelname slechts € 150 p.p. voor dit complete 3-dagen programma (mogelijkheid tot betaling in 2 termijnen) 
Lees meer

Sportquiz Asser Boys

Op 5 februari is de traditionele grote Asser Boys sportquiz 2016.
Wil je in aanmerking komen voor de titel ‘grootste sportkenner van Asser Boys’, dan kun je je per koppel van 2 personen aanmelden via de opgavelijst (in de kantine), of aan de bar in de Oase.

Mocht je vragen hebben of meer informatie wilt neemt dan contact op met Jan Hulsinga
of Aart Rossing  (06 1380 1842 na 19.00)

AssenBeweegt organiseert vanaf 28 janauri 2016 Sporten met een extraatje.

Heb je nog moeite met gooien, vangen, baltechniek of zit je nog niet op een sportvereniging en wil je kennismaken met verschillende balsporten, dan is sporten met een extraatje iets voor jou. 
Deze activiteit, voor de groepen 3,4 en 5, zal op donderdagmiddag van 15.45 – 16.45 uur worden gehouden.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met AssenBeweegt r.buikema@assen.nl – ( 06 229 63 359)

Foto's Dagelijks Bestuur en Commissies

Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering heeft Diana de Jonge foto's genomen van het dagelijks bestuur en een aantal commissies van Asser Boys. Diana, bedankt hiervoor! Het resultaat van de foto van het dagelijks bestuur is hier te bewonderen, terwijl de foto's van de commissies hier te zien zijn.

Mutaties jeugdcommissie

Door een aantal factoren is de samenstelling van de jeugdcommissie gewijzigd.

Hieronder volgt de nieuwe samenstelling.
 
Jack Zomer, voorzitter.
Theo Jagt, secretaris.
Ingrid Matien, 1e wedsrijdsecretaris.
Bennie Blauw, 2e wedstrijdsecretaris.
Angela Maathuis, belast met algemene zaken.
Joost Kooistra, adviseur.
Elso Bos, jeugdcoördinator.

Rolf van der Wal zal buiten de commissie de scheidsrechters regelen.

De precieze taken zijn verdeeld conform de taakomschrijvingen zoals vermeld in het “handboek voor de jeugd”. Voor informatie hierover kunt u terecht bij de jeugdcommissie.
Jack Zomer blijft ook trainer. Mocht dit tegenstrijdige belangen oproepen met zijn functie als voorzitter, dan neemt Jan Puper op dat moment, in dat specifieke geval , zijn rol over.

15 januari 2016
 
Dagelijks bestuur Asser Boys.

Begin het jaar goed en maak vrienden voor Asser Boys

Bij deze roepen wij alle leden van Asser Boys op om een vriend of vriendin te werven voor Asser Boys. Er zijn vast wel familieleden, vrienden en of bekenden in je omgeving, die Asser Boys een warm hart toe dragen. Vraag aan ze of ze Vriend of Vriendin van Asser Boys willen worden. Als ieder lid één vriend aandraagt, dan zijn we samen met meer dan 600 vrienden. Wat zou dat mooi zijn! 

Hoe meer vrienden, hoe meer bijdragen en dus hoe meer ondersteuning wij kunnen geven aan de jeugd van Asser Boys.

Je bent al vriend of vriendin van Asser Boys voor een minimale bijdrage van € 10 per jaar (meer mag natuurlijk ook) en je levert daarmee een welkome bijdrage aan het voortbestaan en de ontwikkeling van de vereniging. 

Meld je vrienden aan via sva@asserboys.nl, of telefonisch bij Albert Meek (06-10725557). De bijdrage kan worden overgeboekt naar rekeningnummer NL47RABO0392801000 t.n.v. Vrienden van Asser Boys.

Lees verder

Eerste veldwedstrijd in het jaar 2016 vroeg

Het 4e elftal van de V.V. Asser Boys heeft het begin van 2016 v.w.b. veldvoetbal geopend. Onder het oog van nogal wat publiek werd op 10 januari gespeeld tegen TFC Groningen 1. Een ervaren zaalteam wat ook graag op het veld weleens wilde voetballen. Dat is gelukt, Asser Boys 4 verloor met 1-2, na veel gecreëerde kansen gemist te hebben, maar dat is nu eenmaal voetbal. Doelstelling was om snel na de kerstdagen weer actief bezig te zijn, met zoveel mogelijk spelers en dat is zeker gehaald.
 
Asser Boys 4 zit v.w.b. alle komende zondagen in de winterperiode “vol” v.w.b. wedstrijden. Het elftal moet in beweging blijven zowel v.w.b. trainingen als wedstrijden. Op dit moment staat Asser Boys 4 op een 7e plaats en heeft de maand december 2015 afgesloten met een aantal wedstrijden zonder verlies. Een stijgende lijn die alleen doorgezet kan worden door “vroeg” weer te beginnen.
 
In de planning zit voor het komend voorjaar diverse onderwerpen. Zo wil het team vaker in de zaal trainen en word een trainingsweekend voorbereid, waarin teamvorming, doorzettingsvermogen en actief bezig zijn de hoofdonderwerpen zijn. Ook zijn er gesprekken gaande met een vaste verzorger en sponsor. Uiteraard zullen deze plannen goed, vroegtijdig en duidelijk besproken worden bij de vereniging.
 
Ook moeten we constateren dat een aantal spelers van buitenaf geregeld meetraint, hieruit kun je opmaken dat we ook buiten onze eigen vereniging bekend zijn en worden.

Topkids zaalvoetbaltoernooi op 30 januari 2016 in Smilde

Op zaterdag 30 januari 2016 organiseert de Topkids haar jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi in de sporthal De Smelte (Boerenlaan 7) in Smilde. Het is al weer de 7de editie. Het toernooi begint om 13.30 uur en is rond 17.30 uur afgelopen. Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Assen-Noord Drenthe en Autoschade Bazuin te Beilen.
 
Er wordt gespeeld in twee poules. De deelnemende verenigingen zijn: ONR Roden, Kids United (twee teams), Happy Kidz, vv Drachten, Broekster Walden, HH'97, Blauw Wit '34 en de Topkids (twee teams).
 
Het is een mooie gelegenheid om onze jeugdige sporters met een beperking bezig te zien bij het zaalvoetbal. Het enthousiasme wat er wordt getoond, maar met name ook het respect voor elkaar, kan een voorbeeld zijn voor vele andere sporters.
 

Een koffer vol met geld

Asser Boys leden van toneelvereniging “de Vrije Trappers” spelen op 20 februari  bij café Popken te Ekehaar de komedie “Een koffer vol met geld”. 

Deze komedie, die bestaat uit misverstanden, verwisselingen, humorvolle dialogen en krachtige woordenwisseling zullen zorgen voor veel hilariteit.

Na afloop is er net als voorgaande jaren een verloting met vele mooie prijzen.

Plaats           Café Popken te Ekehaar
Aanvang       19.45 uur
Zaal open     19.00 uur
Entree           € 6,00 (inclusief koffie en koek)

Klik hieronder op "Flyer" om de flyer van dit toneelstuk te bekijken.

Flyer
Heeft u nog tips naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Stuur ze naar nieuwsbrief@asserboys.nl!
Tweet
Share
Forward