Copy
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.

5e Nieuwsbrief 2016-2017

Beste <<Voornaam>>,
 

Van de voorzitter

Helaas begon het jaar zeer triest i.v.m. het overlijden van ons zeer sympathiek lid MANJO BOS. De nabestaanden wens ik veel sterkte toe. De dreun kwam bij Asser Boys en vooral bij zijn medespelers keihard aan. Het was prachtig om te ervaren hoe zijn medespelers hem in de kantine met z’n allen hebben herdacht. Ook werd er tijdens het veteranen toernooi  een minuut stilte voor Manjo in acht genomen. Prachtig gedaan mannen. Asser Boys waardig.

Het voorzitterschap valt niet altijd mee. Soms is er “ intimidatie “ in het spel. Zo werd ik onlangs nogal bruut op mijn schouders  getikt. Ik keek enigszins angstig achterom en zag een persoon van 2.50 meter  lang, 1,50 meter breed en 150 kilo zwaar achter me staan. Gelukkig bleek het de goede reus Albert Jongman te zijn. Jan Puper zei hij, je hebt vergeten te vermelden dat F1 kampioen is geworden. Dus bij deze nog van harte gefeliciteerd jongens. Deze zelfde Albert Jongman had tijdens de jaarwisseling nogal wat pech. Vanaf deze kant wens ik hem alle goeds toe.

Leden en vele sympathisanten van Asser Boys hebben de zogenaamde Jumbo actie tot een groot succes gemaakt. We kregen een prachtige cheque ter waarde van € 1550,00. Een compliment aan Gerard en Alie Bodde voor het invoeren van de duizenden punten.  Het was alleen jammer dat Gerard een paar honderd  punten voor niets had ingevoerd. Waarom vraagt u, nou gewoon omdat één of andere grapjas reeds ingevoerde punten bij ons in de box had gegooid. Maar dat is minder erg, dan wanneer je bij het filiaal in de Cité komt, en blijkt dat alle punten al door iemand anders zijn opgehaald. Door wie? Hij of zij ligt op het bekende kerkhof.

Het oliebollentoernooi is ook weer prima verlopen. En ik begreep dat het tot in de kleine uurtjes gezellig bleef. De jeugdcommissie en de HULSIES  bedank ik wederom voor de prima organisatie.

Ook het veteranentoernooi was weer een daverend succes. In een zinderende finale moest ons team het in de verlenging afleggen tegen ACV. Maar dat is geen schande.

Op de site stond of staat een prachtig ingezonden stuk van Frans Geers. Ik hoop dat velen begrijpen om welke vrijwilliger het gaat. Deze vrijwilliger is al enkele maanden bezig om de vele vluchtelingen te begeleiden, die bij Asser Boys onderdak hebben gekregen. Daar zou wel eens wat meer begrip voor mogen zijn. De KNVB heeft dat begrip gelukkig wel. Een vluchteling – voetballer ( raar woord) kreeg namelijk een waarschuwing omdat hij de spelregelcursus niet had gevolgd. !!!!!!!! Tja.

Nog een tweetal Asser Boys annekdotes:

Maakt een Asser Boys voetballer een overtreding. De scheidsrechter vraagt “hoe is uw naam”? mooi weer antwoordt de Asser Boys voetballer. De scheidsrechter wordt een beetje geïrriteerd en vraagt nogmaals om de naam. Mooi weer antwoordt de speler nogmaals. Daarop volgt een gele kaart. De scheidsrechter wil na afloop de spelerspas zien. En dan wordt ze een beetje rood om het hoofd. Ze leest namelijk de naam; GER MOOIJWEER.

Komt een Asser Boys lid bij de dokter voor controle, na een zware operatie. “Dokter mag ik wel weer een borreltje drinken” is zijn vraag. Als het maar met mate (n) is antwoordt de dokter. Onze Asser man denkt, laten mijn maten nu net bij Asser Boys zitten.!!
 
Jan Puper

Martin Koops nieuwe hoofdtrainer bij Asser Boys

Vanaf het seizoen 2017-2018 neemt Martin Koops als nieuwe hoofdtrainer het stokje over van Wietze de Jong. Wietze heeft aangegeven te willen stoppen als trainer om meer vrije tijd te krijgen.

Martin Koops is geselecteerd als de nieuwe hoofdtrainer uit verschillende kandidaten. Op woensdag 4 januari 2017 zijn Martin en Asser Boys tot overeenstemming gekomen. Martin is nu nog trainer van vv Dwingeloo en heeft jarenlange ervaring als hoofdtrainer van 2de en 3de klassers.

Laten we hopen dat Wietze een mooi afscheidscadeau krijgt en dat Martin een mooie uitdaging krijgt in de 2de Klasse.

Het bestuur wenst Martin alvast veel succes.

Valencia CF jeugdtrainers komen naar Asser Boys in Assen voor een training 3-daagse!


Voor het 2e jaar beleeft de jeugd van Assen en omgeving de voetbalweek van hun leven. Door groot succes van afgelopen jaar stuurt de Spaanse topclub Valencia CF opnieuw de trainers van de jeugdopleiding naar Asser Boys in Assen.

In Spanje staat Valencia CF bekend om de goede jeugdopleiding, geen enkele andere club leverde meer internationals aan het Spaanse team in de afgelopen 15 jaar. Sterren als Jordi Alba, David Villa, Juan Mata en David Silva zijn klinkende voorbeelden van de succesvolle jeugdopleiding.

Het Valencia CF Voetbalkamp is te gast van 24 t/m 26 juli 2017 op het complex van Asser Boys.
 
Lees verder

Trainingen zaalteams Asser Boys


Voor de komende periode heeft Asser Boys gerealiseerd dat de zaalteams kunnen gaan trainen. Van 25 januari tot en met 29 maart staat namelijk de Marsdijkhal op woensdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur ter beschikking voor de zaalteams om te gaan trainen.

Er zal op de avonden geen trainer aanwezig zijn en de zaalteams dienen onderling detailafspraken te maken voor wat betreft bijvoorbeeld de zaalverdeling op deze avonden.

Op woensdag 8 maart is de zaal reeds verhuurd en zal er geen training zijn. Na afloop van deze periode zal worden gekeken wat er in de toekomst zal gebeuren voor wat betreft de zaaltrainingen.  

Jumbo actie levert 1.556 euro op

Op zaterdag 7 januari 2017 heeft Jumbo Assen de cheques uitgereikt voor de actie Sparen voor je sportvereniging. Variërend van 19 tot 2.092 euro behaalde Asser Boys een mooie vierde plaats met 1.556 euro. Gerard Bodde heeft namens Asser Boys de cheque in ontvangst genomen.

Asser Boys is de Jumbo en de spaarders zeer erkentelijk voor de geweldige bijdrage waarmee mooie materialen kunnen worden aangeschaft.

Korte cursus eerste hulp bij sportongevallen (EHBO-light)

Donderdagavond 2 maart 2017 zal door Vaart Welzijn een cursus worden aangeboden voor het verlenen van Eerste Hulp bij sportongevallen. 

Deze cursus is ontwikkeld voor vrijwillige jeugdleiders en jeugdtrainers van sportverenigingen in de gemeente Assen die geen specifieke voorkennis hebben van EHBO. Voor deze doelgroep is de cursus dan ook toegankelijk. 

Aanmelden is verplicht, i.v.m. een maximaal aantal deelnemers. (vol=vol). Bij aanmelding graag de sportclub en functie vermelden.

Aanmelden kan via www.assenbeweegt.nl/agenda/korte-cursus-eerste-hulp-bij-sportongevallen-ehbo-light 

Bekijk voor meer informatie de flyer, door hieronder te klikken.

Flyer

Kunstgrasveld kan weer worden gebruikt


De afgelopen periode is er veel te doen geweest over de aanwezigheid van het zogenaamde rubbergranulaat in kunstgrasvelden.

Uit de resultaten van het onderzoek van het RIVM blijkt dat de risico’s van het spelen op kunstgras “praktisch verwaarloosbaar zijn”. Op dinsdag 20 december 2016 hebben de Asser voetbalverenigingen zich gezamenlijk geconformeerd aan de uitkomsten van het onderzoek. Voor nadere informatie verwijzen wij u naar de informatie op onze website (klik hieronder op leer verder) en naar de daarin genoemde publieksamenvatting.

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen. Mocht de uitkomst aanleiding geven tot vragen, dan horen wij dat graag van u.

Jan Puper, voorzitter
Lees verder

Asser Boys verliest finale Veteranen Cup na thriller tegen ACV

Asser Boys heeft zaterdagavond 14 januari ternauwernood de finale van de Veteranen Cup verloren van ACV.

Asser Boys wist zich te plaatsen voor deze finale door een week eerder een poule te winnen met FC Assen, FC Amboina en Assen Beweegt als tegenstanders. In de halve finale werd vervolgens LTC opzij gezet.

In de finale leek ACV eerst een gemakkelijke avond tegemoet te gaan door op een 4-1 voorsprong te komen, maar Asser Boys wist  zich nog terug te knokken tot 4-4. Verlengen dus. In de verlening wist ACV uiteindelijk alsnog de 5-4 te scoren en de Cup te pakken.

Uitslagen 14 januari:

Kruisfinales winnaars voorronde

ACV – FC Amboina 4-0

LTC - Asser Boys 2-4

Finale

ACV – Asser Boys 5-4 (n.v.)

Asser Boys Winterwandeltocht 2017

Op 28 januari 2017 organiseert voetbalclub Asser Boys een bijzondere wandeltocht door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, het Drentsche Aa gebied. Tijdens deze goed bewegwijzerde wandeltocht over verharde en onverharde wegen kan iedereen zien dat dit gebied ook in de winterperiode prachtig kan zijn.

De afstanden waaruit gekozen kan worden zijn 7, 14, of 21 kilometer. Het inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt 6 euro , waarvan de netto-opbrengst ten goede komt aan het G-voetbal van v.v. Asser Boys. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meelopen.

Lees verder

De Vrije Trappers presenteren: "Wat 'n smiesterd"

Toneelvereniging "De Vrije Trappers" presenteert het blijspel, in drie bedrijven geschreven door Bernd Gombold, "Wat 'n smiesterd".

Deze toneelvoorstelling zal 25 februari a.s. worden opgevoerd in de zaal Popken in Ekehaar. De aanvang van de voorstelling is 20:00, maar de zaal zal al vanaf 19:00 geopend zijn. Na afloop is er een grote verloting.

De entree van de voorstelling bedraagt
€ 6,- (inclusief koffie). 

Bekijk hier de poster voor meer informatie. Ook kun je hier het programmaboekje bekijken, waarin alvast een tipje van de sluier wordt gegeven.

Sportquiz 2017

Op vrijdag 3 februari vindt de jaarlijkse Asser Boys Sportquiz plaats. Test je sportkennis en ga de strijd aan met andere teams! In de kantine hangt een lijst waar je een team (max. 4 personen) kunt opgeven. 

Bekijk hier alvast de poster.

Aanvang: 20.00 uur in De Oase.

Buitenlandse Reis 2017

Ook in 2017 (5 t/m 9 mei 2017) organiseert Asser Boys weer een reis. De reis in 2017 gaat naar Noord-Duitsland (Weimar, Rügen, Hamburg, etc.)
 
Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar om met deze reis mee te gaan. Opgave moet echter wel voor eind januari a.s. (dit in verband met de beschikbaarheid van de kamers).

Heeft u belangstelling neem dan contact op met:
 
Jan Puper (j.puper@home.nl) of
Gerrit de Vries (gerrittrijntje@home.nl)

Familieberichten

Mutatielijst leden 12-12-2016 t/m 22-01-2017

Klik hieronder op "Mutatielijst leden" om de ledenmutaties van 12 december 2016 tot en met 22 januari 2017 te bekijken.
Mutatielijst leden
Heeft u nog tips naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Stuur ze naar nieuwsbrief@asserboys.nl!
Tweet
Deel
Stuur door


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vv Asser Boys · Lonerstraat 100a · Assen, Drenthe 9403 TD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp