Copy
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.

7e Nieuwsbrief 2015-2016

Beste <<Voornaam>>,
 

Van de voorzitter

Een oprechte felicitatie gaat in eerste instantie uit naar onze speelsters van Vrouwen 1, en uiteraard de begeleiding. Zij werden zaterdag 7 mei, na een redelijk turbulent seizoen kampioen, en promoveren daardoor naar de tweede klasse. Ik heb begrepen dat het een zeer geslaagde en uitermate gezellige dag is geweest. Naar één persoon van de begeleiding wordt nog steeds gezocht. Deze persoon kon door “omstandigheden” na afloop de weg naar huis niet terug vinden. Aart Rossing heeft zijn functie als trainer neer gelegd. Dat heb je met die top-trainers, die op het hoogtepunt stoppen. Carlos Spaans neemt zijn functie over. Veel succes gewenst. Een extra woord van dank nog aan Fenny Hiddingh en Sharlaine Roeters. Beide dames kunnen hun jarenlange carrière bij Assser Boys niet voort zetten. Succes in jullie verdere leven.

En nog meer kampioenen. Onze jeugdige spelers van F2 werden afgelopen zaterdag ook kampioen. Dit werd uiteraard uitbundig gevierd met patat en ranja. Ook jullie verdienen, samen met jullie leiders, een grote pluim.

De TT camping staat binnenkort weer op de rol. Doordat de camping dit jaar met een dag wordt uitgebreid, is er dingend behoefte aan extra medewerkers. Daarom doe ik een dringend beroep op alle leden en of ouders, om u aan te melden. Dit kan bij Andrea Lammers of Bert Mulder. Maar het kan ook zijn dat u volgend jaar € 5,00 per maand extra contributie wilt betalen ???!!!!

Bert Alberts, Jan Hunze, Ede Beckeringh, en Willem Torley waren vorig jaar 40 jaar lid. In de ledenvergadering van november vorig jaar, waren zij met kennisgeving afwezig.Het bestuur heeft echter verzuimd hen de daarbij behorende “versierselen” ,nadien, uit te reiken. Het past mij ook om daarvoor excuses aan te bieden. Maar ja, er wordt wel eens wat vergeten. Ik regel het binnenkort even.

Assser Boys is een sociale vereniging. Zelfs de dieren voelen zich thuis bij Asser Boys. Velen van u weten dat er enkele weken geleden wederom een eend in de bloembak nestelde. Een tweetal weken geleden kwamen er 14 jongen uit de eieren. Echter alle eenden waren na een dag verdwenen. Speurtochten in de omgeving leverden geen resultaat op en we vreesden het ergste. Totdat een paar dagen geleden moeder eend met 10 overgebleven jongen weer voor de deur stond. Ze zwemmen nu weer vrij rond in hun vertrouwde plasje bij de kantine. En uiteraard gaan de kadetjes weer de vijver in. Goed voorbeeld doet goed volgen moet een collega eend hebben gedacht, want dezelfde bloembak wordt nu weer door een andere moeder eend bezet. Ook onze scholeksters hebben weer hun best gedaan. Vier jongen lopen nu ik dit schrijf nog op het dak, maar binnenkort weer op onze velden. Houd daar een beetje rekening mee. Ook heb ik geluiden gehoord over andere vruchtbare resultaten. Maar dat ligt op het menselijk vlak. Degenen die de procedures met succes hebben uitgevoerd, feliciteer ik van harte.

De maandagmorgenploeg wordt steeds krakkemikkiger . Maar de oudjes, met respect, houden het nog steeds vol, en ze doen het nog steeds met plezier. ( nou ja, niet alles meer !!!) Maar ze zorgen er wel voor dat iedere week alles er weer netjes uit ziet. Maar dan moet je dezelfde middag niet een horde pubers van een scholengemeenschap op bezoek krijgen, want dan staat het huilen je nader dan het lachen. Ik moet de mannen toch maar eens belonen lijkt me. Begreep dat ze wel van een biertje en een braadworst houden.

Vrijdagmorgen werd ik geconfronteerd met een discussie, of werkoverleg tussen onze beide “lijnmannetjes”, t.w. Bennie Blauw en Jan Hulsinga. Ik begreep niet precies waar het over ging, maar de heren vulden elkaar aardig aan. En dat heet ook samenwerking. En dat de lijnen af en toe niet helemaal recht zijn, daar maalt niemand om. Jullie doen het tenminste. Super.
 
Jan Puper

Kampioenschap Asser Boys VR1

Asser Boys VR1 is zaterdag 7 mei kampioen geworden. De dames wonnen hun kampioenswedstrijd van JV Oostenburg VR1 met 5-0 en promoveren naar de 2e klasse. De dames pakten de titel na een zinderende titelstrijd met SV Bedum. Ze eindigden uiteindelijk slechts 1 punt boven de ploeg uit Bedum. In 22 wedstrijden werden er 103 doelpunten gescoord, terwijl er maar 18 doelpunten geïncasseerd werden. Bekijk hier de eindstand.

Dames, trainer Aart Rossing en alle andere betrokkenen: gefeliciteerd met dit kampioenschap!

Vrijwilligers gezocht voor camping tijdens TT

Dit jaar is de TT voor het eerst op zondag. Dat betekent dat de camping een dag langer open blijft. We hebben daarom nog extra mensen nodig. Dat geldt met name voor zondag 26 juni, maar ook tijdens de andere dagen kunnen we nog mensen gebruiken.
Lees verder

Asser Boys VR2 zoekt nieuwe speelsters

Asser Boys VR2 komt uit in de vijfde klasse en wil de selectie voor komend seizoen graag uitbreiden. Het team is op zoek naar speelsters van jong en oud.
 
Heb jij zin om een balletje te trappen en lijkt het je leuk om bij een sportief damesteam te komen voetballen, dat gezelligheid ook belangrijk vindt? Kom dan geheel vrijblijvend mee trainen om te kijken of het wat voor je is. De dames trainen op maandag- en dinsdagavond. Iedere zaterdag worden er wedstrijden gespeeld. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henry Jansen (hjansen80@hotmail.com of 06-10302223)
 

Asser Boys G2 strijdt samen met Gorecht G1 tegen kanker

Vrijdag 6 mei speelde Asser Boys G2 in Haren tegen Gorecht G1 de openingswedstrijd van een 24-uurs voetbaltoernooi tegen kanker. Onder toeziend oog van veel publiek en een draaiende camera van SBS6 werd onder schitterende weersomstandigheden afgetrapt. In tegenstelling tot de competitiewedstrijden speelden in deze wedstrijd ook de trainers / coaches mee. Na een leuke en sportieve wedstrijd werd de wedstrijd beëindigd bij een 5-5 stand. Na afloop werd er dan ook door iedereen tevreden terug gekeken op de wedstrijd, waarin met name werd gestreden tegen kanker. Namens Asser Boys werd er voor deze benefietwedstrijd een donatie gedaan van 100 euro. 

Verslag reis Asser Boys naar Dresden en Praag mei 2016

Vrijdagmorgen 6 mei is Asser Boys vroeg vertrokken richting Dresden in de voormalige DDR.  Via een tussenstop in Celle, een schitterend stadje met veel oude vakwerkhuizen, werd in de vroege avond ons hotel in Dresden bereikt.

De volgende dag stond een bezoek aan Dresden gepland. Een dag, die door iedereen op zijn eigen wijze kon worden ingevuld. In deze stad, die inde oorlog bijna geheel werd gebombardeerd, is alles in oude stijl herbouw.  Een prachtige stad om te vertoeven, te bezichtigen en een terrasje te pakken. Om een uur of zes werd de terugreis naar ons hotel aanvaard. Een leuke, relaxte dag.
Lees verder

Meedoenregeling - 'Weinig financiële middelen en toch kunnen sporten.'

In sommige gezinnen is het lastig om kinderen binnen een vereniging te laten sporten, omdat het gewoonweg te duur is geworden. Voor gezinnen met een laag inkomen kent de gemeente Assen namelijk verschillende regelingen. We noemen dit de Meedoenregeling, via de Stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds. 

Ook  Asser Boys doet hier aan mee en hoopt dat hierdoor nog meer kinderen in staat zijn om lekker te kunnen gaan voetballen. Komt u hiervoor in aanmerking, schroom dan niet om u hiervoor aan te melden! Wilt u graag hulp bij het aanmelden voor één van deze regelingen, neem dan contact op met Angela Maathuis  (angela_maathuis@hotmail.com) of 06 - 227 60 497

Lees verder

In de kantlijn

Onderstaand mailtje kreeg ik onlangs van Luc Rengers toegezonden. Het gaf mij bij het lezen een déjà vu gevoel. En u hebt het vast ook wel eens mee gemaakt bij uw eigen verhuizing. B.v. dat geleende boek dat u jaren geleden al terug had moeten brengen.
 
Jan Puper

Dag Jan, 
 
Bij de ontvangst van reclamemateriaal voor 7tegen7 overhandigde een KNVB-functionaris aan mij een doos met daarin een beeld. Het zal je niet verbazen, dat het gaat om een afbeelding van een voetballer. Het plaatje op het beeld heeft de tekst "1919 - ASSER BOYS - 2009
De bijgaande mededeling was, dat het doosje al jaren in een kantoor lag en dat de inhoud voor Asser Boys was bestemd. Bij het inpakken van het reclamemateriaal heeft betrokkene gedacht: "Kom, laat ik dit maar eens meenemen naar Luc Rengers. Die weet er wel raad mee en het ruimt mooi op". Als ik voldoende tijd heb, zal ik het bronzen kleinood vanavond meenemen naar de kantine.   
 
Luc

Opfrisbijeenkomst positief coachen

Op 25 april jl. was er bij Asser Boys een opfrisbijeenkomst positief coachen. Er werd met elkaar van gedachten gewisseld over het positief coachen en het veilige sportklimaat in Assen. Bekijk hier de opbrengsten van deze bijeenkomst. Hierin zijn tops en tips opgenomen.

Terugblik op het seizoen van Asser Boys 1

Asser Boys 1 is het seizoen 2015/2016 geëindigd op een 7e plek in de 3e klasse. Het team kende een wisselvallig seizoen, met een ongeslagen reeks in de competitie van 18 oktober 2015 tot 3 april 2016 en bekersuccessen tegen 2e klasser Noordster en 1e klasser VV Hoogeveen, maar ook een reeks nederlagen van 6 op een rij. Bekijk hier nog eens alle uitslagen, de eindstand en de topscorers.

Wietze de Jong debuteerde dit seizoen als trainer van Asser Boys. Hij blikt kort terug op de sportieve prestaties tijdens zijn eerste seizoen: "De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, eindstand 4-4, was een goede afspiegeling van afgelopen seizoen. Briljante acties afgewisseld met onoplettendheid en concentratieverlies. Na de slechte start met 3 punten uit 7 wedstrijden ben ik tevreden met de eindklassering. Meer stabiliteit is de opdracht voor komend seizoen."

De programmaboekjes bij thuiswedstrijden van het eerste werden dit seizoen (voorlopig) voor het laatst gemaakt door Johan de Jonge. Johan zorgde dit seizoen ook voor schitterende fotoreportages bij de thuiswedstrijden van het eerste. Johan, dank hiervoor!

Asser Boys F2 kampioen

Na een moeizaam begin, waarin Achilles F5 een paar kansen kreeg, is het Asser Boys F2 gelukt om controle over de wedstrijd te krijgen. Zeker met behulp van de gemotiveerde leiders, maar ook bij diverse ouders en/of familieleden was de spanning zeker te merken en zij waren deze wedstrijd (meerdere toeters !) ook zeer goed aanwezig. Na een 4-0 ruststand werd de kampioensfoto al gemaakt en in de tweede helft zijn daar nog 3 doelpunten bij gekomen. De laatste wedstrijd winnen van de directe concurrent en dan ook nog met 7-0. Leiders Mandy en Mark en spelers van F2 : gefeliciteerd met dit kampioenschap !

Jeugdcommissie.

Carlos Spaans is de nieuwe damestrainer

Met ingang van het seizoen 2016-2017 neemt Carlos Spaans als nieuwe damestrainer het stokje over van Aart Rossing. Aart heeft zijn periode als damestrainer, geweldig afgesloten met een kampioenschap. Een mooier cadeau kun je als trainer niet krijgen. Aart, bedankt.
 
Carlos Spaans heeft bij zijn sollicatie, waarbij hij één van de elf kandidaten was, zijn ambitie gelijk aangegeven: het nieuw bereikte niveau vasthouden. Naast gesprekken met leden van de technische commissie, heeft Carlos ook gesproken met een selectie van de dames. En Carlos heeft daarbij een goede indruk achter gelaten. Men wil graag met hem het nieuwe seizoen in gaan.
 
Carlos voetbalt zelf ook bij Asser Boys, zowel op het veld als in de zaal. Carlos woont in Assen en heeft een eigen zaak. Hij is 36 jaar oud. Naast damestrainer zal hij zelf ook blijven voetballen. Hij heeft ondertussen al wedstrijden en trainingen van de dames bijgewoond.
 
Asser Boys is trots met deze nieuwe trainer en wenst hem heel veel plezier en succes toe.

Poiesz-cheque van 1329,-- euro voor Jeugd Asser Boys

Poiesz Supermarkten uit Sneek keert dit jaar 538.000 euro sponsorgeld uit aan verenigingen in het Noorden met de Jeugd Sponsor Actie. Het totaalbedrag werd vrijdagavond tijdens het Jeugd Sponsor Gala in het WTC Expo in Leeuwarden bekend gemaakt aan alle deelnemende verenigingen die meededen aan de 11e Jeugd Sponsor Actie, de vertegenwoordigers van de clubs kregen te horen hoeveel zij tegemoet mogen zien. Muziek, sport en spel bereikbaar houden is voor Poiesz, als familiebedrijf, een belangrijk speerpunt.
Lees verder

Rick Medema naar FC Groningen

Van FC Groningen hebben wij bericht gekregen dat Rick Medema voor het komende seizoen zal uitkomen voor FC Groningen D2. Wij feliciteren Rick en zijn ouders met het contract en we hopen dat hij ooit in de Euroborg zijn debuut in het 1e elftal  zal gaan maken. Wij zijn uiteraard ook erg trots op onze jeugdspeler en namens het bestuur, leden, jeugdtrainers, jeugdleiders en jeugdcommissie wensen wij Rick heel veel succes bij zijn nieuwe club.

Hoofdbestuur en jeugdcommissie naar DONAR

Op uitnodiging van de voorzitter van DONAR is er een delegatie van het hoofdbestuur en jeugdcommissie naar de halve finale basketbal  geweest van Donar tegen Leiden. Na een spannende en zenuwachtige eerste helft wist DONAR in het rustsignaal een score te maken die de hele wereld is overgegaan. DONAR-speler Jason Dourisseau gooit namelijk bij een 33-34 stand de bal  nog één keer richting de basket. Hij staat onder zijn eigen basket en tot verbazing van heel MartiniPlaza ploft de bal in het net aan de overkant. Vanaf dat moment is de sfeer in de hal gigantisch en die maak je maar zelden mee bij een voetbalwedstrijd.
Lees verder

Mutatielijst leden 13-4-2016 t/m 20-5-2016

Klik hieronder op "Mutatielijst leden" om de ledenmutaties van 13 april tot en met 20 mei te bekijken.
Mutatielijst leden

Laatste nieuwsbrief 2015-2016

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het seizoen 2015-2016. Ook in het seizoen 2016-2017 zullen er nieuwsbrieven verzonden worden. De eerst volgende nieuwsbrief staat gepland voor medio augustus 2016.
Heeft u nog tips naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Stuur ze naar nieuwsbrief@asserboys.nl!
Tweet
Share
Forward


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vv Asser Boys · Lonerstraat 100a · Assen, Drenthe 9403 TD · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp