Copy
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.

4e Nieuwsbrief 2016-2017

Beste <<Voornaam>>,
 

Van de voorzitter

In de onlangs gehouden ledenvergadering heeft het bestuur aangegeven geen expliciete aandacht meer te besteden aan het verkrijgen van sponsoring. De focus zal in ieder geval nog wel gericht worden op de bord sponsoring en de hoofdsponsor. De keuze is bepaald door het feit dat we zowel kwalitatief als kwantitatief te weinig potentie hebben. De ledenvergadering kon zich in het voorstel vinden. Tenminste er was niemand die het tegendeel aangaf. Ook gaf het bestuur aan dat we sterk zijn in het organiseren van activiteiten en dat we daar nog meer onze aandacht op moeten gaan richten. Een  nieuwe activiteit is de organisatie van de zogenaamde Winterwandeltocht op zaterdag 28 januari 2017. En laten we daar nu wel sponsoring voor hebben aangevraagd, en ook nog gekregen. Gewoon bezien of doelsponsoring mogelijk is.

Een actie die vorig jaar door de jeugdcommissie is opgezet heeft dit jaar een vervolg gekregen. Ik doel hier op de rollade actie. De jeugdcommissie had dit jaar niet de mogelijkheid om het op te pakken, maar gelukkig stonden anderen op. Alle senioren teams hadden dit jaar de opdracht om minimaal 50 rollades te verkopen. Of elk team zich er aan heeft gehouden weet ik op dit moment niet, maar ik weet wel dat onze huisslager de kerst goed door komt. Meer dan 1300 rollades zijn er verkocht en dat doet me deugd.

De komende jaren ( tenminste dat hoop ik) zullen de acties gecoördineerd worden door een vaste commissie. Allart Boer bood zich tijdens de ledenvergadering spontaan aan om de rollade actie etc. de komende tijd te gaan organiseren. In Alie Bodde, Gea Kreuze en Angela Maathuis vond hij prima secondanten. Een eerste bijeenkomst hebben ze inmiddels al gehad. Super geregeld.

Geen oliebollenactie dit jaar ! , zijn vele reacties die ik de afgelopen dagen heb gehoord. Nee, inderdaad geen oliebollenactie. De tijd die er aan besteed moest worden, de enorme rommel in de kantine na afloop, en met name het opruimen daarvan, wogen niet meer op tegen de baten. Maar het was wel leuk de afgelopen jaren. Maar ieder idee om nog meer activiteiten in of vanuit de OASE te organiseren is welkom. Wat is er eigenlijk gebeurd met de organisatie van het dart toernooi?  Toch een leuke en attractieve activiteit? Ik hoor het graag.

De Asser voetbalverenigingen, maar ook andere sportverenigingen, zoeken steeds meer de samenwerking op. Een zeer goede zaak. Zo is het initiatief genomen door verenigingen met traditionele veldverlichting, om in overleg met de gemeente, te bezien of een gezamenlijke aanbesteding voor LED verlichting mogelijk is. Ondermeer wordt gedacht om een renteloze lening te krijgen , die in tien jaar wordt afgeschreven. Tien jaar, dat betekent dat we nog wel tien jaar verder moeten!!!!! Maar het initiatief is prima, met name omdat het ook om duurzaamheid gaat.

Rest mij het jaar af te sluiten door u allen bijzonder goede feestdagen te wensen. En word op 1 januari gezond weer wakker.
 
Jan Puper

Erelid Henk Veen en nieuwe 50-plussers in de Fotogalerij

In de algemene leden vergadering van vrijdag 25 november 2016 is Henk Veen benoemd tot Erelid van Asser Boys. Henk was al lid van verdienste en dan zou je rustig aan kunnen gaan doen. Maar dan ken je Henk Veen niet. Niets is hem teveel. Je kunt hem dag en nacht bellen en hij staat altijd klaar voor Asser Boys. Zijn auto met aanhanger is alom bekend. Voor zijn continue verdienste voor Asser Boys is hij benoemd tot Erelid.

Daarnaast zijn ook enkele leden, die 50 jaar lid zijn van onze vereniging, toegevoegd aan de fotogalerij:

Hennie Kraak (vorig jaar reeds 50 jaar lid)
Albert Lammers (hing al in de galerij als Erelid)
Willy Hunneman
Bertus Veenstra
Adriaan Hazeveld

De laatste vier zijn in 1966 lid geworden.

Kent u ze niet. Kijk in de Fotogalerij 50+ op de website.

Wijzigingen Asser Boys 2

Door Ronald Langenburg, 10 december 2016.

Dag clubgenoten,

Enige weken geleden heeft de Technische Commissie van Asser Boys besloten om Asser Boys 3 uit de competitie te halen en dit elftal de rest van het seizoen te laten voetballen als Asser Boys 2. Enige uitleg is wel op zijn plaats richting de leden.
 
De afgelopen periode heeft het enorm veel moeite gekost om met Asser Boys 2 een fatsoenlijk elftal op de mat te krijgen. Oorzaken hiervan zijn o.a. dat er elke zondag diverse spelers ontbraken, waardoor er een beroep moest worden gedaan op andere elftallen. Kort samengevat, elke week speelde Asser Boys 2 met andere spelers. Dit kwam niet ten goede van de resultaten en ook zeker niet voor de sfeer binnen het elftal.
 
De Technische Commissie heeft nu gekozen voor een bredere selectie, waarbij zo weinig mogelijk gebruik wordt gemaakt van spelers van andere elftallen. Dit met als doel dat we ook aan het aspect “teamvorming” kunnen bouwen. Ron Coevert is terug getreden als coach/leider van dit elftal en kan zich weer volledig richten op zijn “TC” werk. Ik zelf (Ronald Langenburg, red.) ben doorgeschoven van coach Asser Boys 3 naar Asser Boys 2 en zal mijn uiterste best doen om de rest van het seizoen goed af te ronden.
 
De keuze om Asser Boys 3 uit de competitie te halen is simpel. Het heeft minder haken en ogen voor de club om een 4e klasse spelend elftal, lees Asser Boys 3,  uit de competitie te halen dan een 2e klasse spelend elftal, lees Asser Boys 2. De samenstelling van dit “nieuwe Asser Boys 2 elftal” bestaat dus uit spelers van Asser Boys 3, aangevuld met een aantal spelers van het “oude” Asser Boys 2 elftal.
 
We gaan er het beste van maken, alle steun hiervoor is welkom. De nieuwe indeling kunnen jullie vinden op de website.
 
Ronald Langenburg

Kerstborrel

Voor alle medewerkers en vrijwilligers is er op zondag 18 december 2016 een kerstborrel in de kantine van Asser Boys. Jullie zijn welkom van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Oliebollentoernooi 2016

Ook dit jaar wordt het Oliebollentoernooi weer georganiseerd. En wel voor het 35e jaar op rij. In 1981 werd het Oliebollentoernooi bij Asser Boys voor het eerst gehouden en nu, 35 jaar later, is het een ingeburgerde traditie bij Asser Boys geworden. Het toernooi is dit jaar op 29 december 2016 in de Peelohal. Om 9.00 trapt de jeugd af en om 18:00 trappen de senioren af. Bekijk hier alvast de flyer.

Nadere informatie volgt, dus houd de website en teletekst goed in de gaten!

Sportquiz 2017

Op vrijdag 3 februari 2017 zal de jaarlijkse Sportquiz plaatsvinden. Dit jaar niet meer onder leiding van Aart Rossing en Jan en Max Hulsinga. Zij hebben het stokje overgedragen aan Remon Wijsbeek, Ivo en Marc Stikvoort. De Sportquiz 2.0. De wisselbeker is hetzelfde als voorgaande jaren, alleen zal de quiz in een nieuw jasje worden gestoken. Hierover wordt zo snel mogelijk meer duidelijk. Wat al wel duidelijk is, is dat dit jaar (in tegenstelling tot voorgaande jaren) de teams uit maximaal 4 personen mogen bestaan. De opgave start binnenkort in de kantine. Zorg dat je op tijd bent, want vol is vol!

Remon Wijsbeek
Ivo Stikvoort
Marc Stikvoort
Samenvatting Asser Boys 1 - Dalen 1 (2-2). Enkele weken geleden was RTV Drenthe op bezoek om verslag te leggen van de topper Asser Boys - Dalen. De beelden werden uitgezonden in het programma Onze Club. Bekijk hier de samenvatting terug, met onder andere een schitterend doelpunt van Robert Termohlen.

Update kunstgras

Begin oktober heeft het televisieprogramma ZEMBLA aandacht besteed aan het gebruik van rubbergranulaat (rubberkorrels) bij de aanleg van kunstgrasvelden. In het programma werd een bepaalde stof in de rubberkorrels door een aantal wetenschappers ter discussie gesteld. 

Berichtgeving

Enkele weken geleden heeft de NOS in haar berichtgeving aandacht geschonken aan de eerste resultaten van het onderzoek dat is uitgevoerd door Bandenbranchevereniging VACO. Het bericht is na te lezen met behulp van de volgende link: http://nos.nl/l/2145325

Onderzoeken

Op dit moment worden er vele onderzoeken gedaan door allerlei organisatie die tevens belanghebbenden kunnen zijn. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is een onafhankelijke organisatie en ondersteunt burgers, professionals en overheden. De gemeente Assen en Asser Boys hechten veel waarde aan het onderzoek van het RIVM, waarvan de uitslag over enkele weken wordt verwacht. Op basis hiervan zal door de Gemeente Assen en Asser Boys worden bezien of en zo ja welke maatregelen genomen moeten worden. 

Lees verder

Wietze de Jong stopt bij Asser Boys

Trainer Wietze de Jong stopt aan het eind van het seizoen bij Asser Boys. Dat heeft De Jong dinsdagavond 29 november bekendgemaakt aan de spelersgroep en het bestuur. 

"Ik werk nog steeds met veel plezier bij de club en de resultaten zijn fantastisch. Toch heb ik besloten om te stoppen. Na 26 jaar aaneengesloten trainerschap wil ik graag meer vrije tijd", aldus De Jong.

Asser Boys is op dit moment de koploper van de zondag derde klasse C. Spelers en trainer is er alles aan gelegen om het seizoen mooi af te sluiten.

Asser Boys en De Jong gaan in zeer goede harmonie uit elkaar. 

ALV 2016: Ernstige zorgen maar ook hoogtepunten

Op vrijdag 25 november 2016 vond de Algemene Leden Vergadering plaats bij Asser Boys. Met 64 aanwezige leden, duidelijk meer dan anders, werd de ernstige zorg besproken die het bestuur ervaart. "Als we zo doorgaan halen we het 100 jarig jubileum niet in 2019.", waren de woorden van voorzitter Jan Puper. Gelukkig zijn er ook enkele hoogtepunten.

Lees hier het totale verslag.

Asser Boys als "Herbstmeister" de winterstop in

Door Remco Hennipman, 11 december 2016.

Asser Boys is vandaag, zondag 11 december, als "Herbstmeister" de winterstop ingegaan. Op eigen veld werd er wel verloren van SC Stadskanaal met 1-2, maar doordat directe concurrent Dalen ook punten verspeelde op bezoek bij Titan (0-0), behoudt Asser Boys de koppositie.

De wedstrijd tegen SC Stadskanaal begon dramatisch voor Asser Boys. Nadat de Stadskanaalsters in de eerste minuten al een paar keer behoorlijke waarschuwingen hadden afgeven, werd er twee keer gescoord: 0-2. Na 8 minuten keek Asser Boys, zo bleek later, al tegen een onoverbrugbare achterstand aan. Robert Termohlen deed in de 36e minuut nog wel iets terug. Termohlen kapte een tegenstander knap uit en schoot laag over de grond in de korte hoek de aansluitingstreffer binnen: 1-2.

In de tweede helft was Asser Boys echter niet meer bij machte om nog een gelijkmaker te forceren. Door te veel slordigheden werden er nog maar weinig mogelijkheden gecreëerd, terwijl Stadskanaal in de omschakeling nog een paar keer gevaarlijk was. Asser Boys gaat door het puntenverlies van concurrent Dalen met 1 punt voorsprong de winterstop in. Bekijk hier de stand.

Op 29 januari staat de volgende wedstrijd gepland, uit tegen SVV'04 uit Schoonebeek.

Asser Boys Winterwandeltocht 2017

Op 28 januari 2017 organiseert voetbalclub Asser Boys een bijzondere wandeltocht door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, het Drentsche Aa gebied. Tijdens deze goed bewegwijzerde wandeltocht over verharde en onverharde wegen kan iedereen zien dat dit gebied ook in de winterperiode prachtig kan zijn.

De afstanden waaruit gekozen kan worden zijn 7, 14, of 21 kilometer. Het inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt 6 euro , waarvan de netto-opbrengst ten goede komt aan het G-voetbal van v.v. Asser Boys. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meelopen.

Lees verder
Werklozen aan de slag bij Asser sportclubs. Vijf sportclubs in Assen, waaronder Asser Boys, krijgen sinds kort hulp van werklozen die werkervaring opdoen. Bekijk hier de reportage van RTV Drenthe.

Zaalindeling jeugdteams Asser Boys

De jongste jeugdteams van Asser Boys hebben inmiddels de najaarscompetities afgerond. Deze teams (JO-7 t/m JO-13) zijn nu de zaal ingegaan. Vanaf 7 december 2016 tot en met 22 februari 2017 blijven zij hier trainen.
 
Bekijk de teamindelingen en trainingstijden

Speciale ledenactie Intersport Vanderveen

Onze hoofdsponsor, Intersport Vanderveen,  heeft tijdelijk een speciale actie voor Asser Boys leden. Tot en met 31 december zijn er namelijk thermo ondershirts in de kleur blauw te koop met exclusieve korting voor de leden van Asser Boys. 
Bekijk de flyer

Familieberichten

  • Langs deze weg wil ik het bestuur en de leden van Asser Boys bedanken voor de heerlijke fruitmand die ik onlangs mocht ontvangen naar aanleiding van mijn ziekte. (Bart Jonkman)

Mutatielijst leden 12-11-2016 t/m 11-12-2016

Klik hieronder op "Mutatielijst leden" om de ledenmutaties van 12 november tot en met 11 december te bekijken.
Mutatielijst leden
Heeft u nog tips naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Stuur ze naar nieuwsbrief@asserboys.nl!
Tweet
Deel
Stuur door


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vv Asser Boys · Lonerstraat 100a · Assen, Drenthe 9403 TD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp