Copy
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.

6e Nieuwsbrief 2016-2017

Beste <<Voornaam>>,
 

Van de voorzitter

De meesten van u kennen hem wel, ons lid Marcel Kabbedijk. De man met een scherpe tong, en soms een lange baard, maar met het hart op de juiste plaats. Door sommigen soms wel eens onterecht benoemd als lastig. Nee, hij is degene die mij als één van de weinigen vraagt naar het wel en wee van de vereniging en dan ook nog persoonlijk vraagt of het allemaal vol te houden is. Uit welingelichte kring hoorde ik dat onze Marcel onlangs in het zonnetje is gezet door zijn werkgever. Marcel grijpt namelijk elke kans aan om zijn collega’s te wijzen op de gevaren van koolmonoxide en dankzij zijn adequaat handelen heeft hij bij twee gezinnen, na een melding van gaslucht, koolmonoxide geconstateerd. Door verder adequaat te reageren richting divserse instanties bleven ernstige gevolgen achterwege. Hij kreeg dan ook terecht de titel van “VEILIGHEIDSTOPPER”. Marcel werd beloond met een beker. Maar ik kan mij niet voorstellen dat zijn schatrijke werkgever het daarbij gelaten heeft. Misschien heeft zijn werkgever ook wel bedacht om hem geldelijk te belonen met als doel om zijn arme AOW lotgenoten van de “zondagmiddagclub” op een biertje te trakteren!!

Vorige week keek ik even naar het programma van Jinek. Een aantal zichzelf verheerlijkende en verrijkende Nederlanders hadden een mening over het royement van de jeugdleden van de v.v. Bladella. Uiteraard waren de opmerkingen zeer cynisch en denigrerend over het bestuur. Maar ja deze mensen hebben natuurlijk zelf ook heeeeel veel vrijwilligerswerk verricht. Gelukkig kan ik het standpunt van het bestuur heel goed begrijpen. Ik moest ook even denken aan de onlangs gehouden rollade actie. Alle seniorenteams hadden de opdracht om minimaal 50 rollades te verkopen. Want hoe moeilijk kan het nu zijn om 3 rollades per teamlid te verkopen. Nou toch wel, want ons zesde team presteerde het om totaal zes (6) rollades te verkopen. Een prachtig resultaat. Hart voor de zaak noemen ze dat. Als ik het verkeerd heb hoor ik het graag.

Nee, dan de organisatoren van de Winterwandeltocht. In een tijdsbestek van 4 maanden werd er een knap stuk organisatie neergelegd. Resultaat voor de eerste keer; 244 deelnemers. Alleen maar blije en dankbare gezichten. En daar word ik dan weer helemaal blij van. Bedankt organisatoren.

Gelukkig hebben we weer een aantal kabouters bij Asser Boys. Kinderen van rond de 5 jaar, die met veel elan aan het voetbalspelletje deelnemen. En dan is het toch raar dat we bij Asser Boys niemand kunnen vinden die deze kinderen training kan c.q. wil geven. Slechts één uurtje in de week. Welke oud voetballer of voetbalster staat op.

De jaarlijkse sportquiz was weer een groot succes. Rossi en de Hulsies hadden de organisatie overgedragen aan Wijsie en de Stikkies. Een bijzondere leuke en sportieve avond. Het seniorenteam bestaande uit Luc Rengers, Frans Geers , een iets jongere Jan Blauw en ondergetekende, werden zwaar gedupeerd. De vragen waren hoofdzakelijk voor jongeren bedoeld en daar konden ze niet tegen op. Maar ja als je denkt dat de zoon van Harm van Solkema, de volleyballer Bas van de Goor is, dan kom je ook niet ver. Trouwens zelfs Harm kende de jeugdfoto van zijn zoon  niet. Maar gezellig was het wel.

Het bekende rubbergranulaat doet op dit moment letterlijk en figuurlijk weer veel stof opwaaien. Als leek zie ik op dit moment de bekende bomen niet meer, laat staan het bos. Daarom heeft het bestuur, na overleg met de Jeugdcommissie en rekening houdend met de zorg van moeders, besloten om tot nadere orde de kinderen onder 13 niet meer op het kunstgras te laten voetballen. Een goed besluit lijkt me. Maar als er andere meningen zijn hoor ik het graag. Maar daar verwacht ik niet veel van !!!

Rest mij nog alle Asser Boys sympathisanten die op dit moment kwakkelen met hun gezondheid en daardoor ook redelijk in spanning leven, alle geluk toe te wensen.
 
Jan Puper

Spaar Jeugd Sponsor Munten voor Asser Boys door boodschappen te doen bij Poiesz!


Maandag 6 februari 2017 is de 12e Poeisz jeugsponsoractie gestart. Bij deze actie kan geld worden verdiend voor onze vereniging door het verzamelen van jeugdsponsormunten. Deze munten worden verstrekt bij de kassa van alle Poiesz supermarkten na het doen van boodschappen. Extra munten zijn te verdienen bij wekelijkse extra aanbiedingen (bekijk hiervoor de reclamefolder van de Poiesz), zodat je tegelijkertijd euro's voordeel krijgt op je boodschappen. Bij deze artikelen krijg je 5 of 10 munten per artikel. Daarnaast is er wekelijks één bakkerijartikel, waarbij je 15 munten krijgt. Door de munten in de koker te stoppen van Asser Boys help je mee.
 
Lees verder

Asser Boys 2; Keuzes maken

Clubgenoten,

Aangezien er nogal wat vragen zijn bij diverse leden binnen onze voetbalclub over het 2e elftal dachten wij, Jannie Joling en Ronald Langenburg er goed aan te doen om het e.e.a. te verduidelijken richting de leden.
 
Op zondag 18 december 2016 was voor ons als leiding  “de maat vol”. Voor de zoveelste keer vonden sommige spelers het belangrijker om niet te verschijnen bij de wedstrijd maar lekker op bed te blijven liggen. Het was tijd om een periode met vele persoonlijke gesprekken, constante correcties v.w.b. ongewenst gedrag af te sluiten. Het aantal spelers met achterstallige contributie, het structureel niet verschijnen op trainingen en wedstrijden had een hoogtepunt bereikt. Ook de achterstand v.w.b. wasgeld liep te spuigaten uit, afmeldingen op het laatste moment waren gewoon geworden, kortom we moesten wel ingrijpen.
 
In de maanden december/januari en februari hebben we de spelers voor de keus gesteld; of je houdt je aan de gemaakte afspraken, je staat voor je team of je geeft aan te willen stoppen. Dat laatste is bij velen gebeurd. Helaas is bij deze jonge groep voetballers geld verdienen, vriendin, school, uitgaan en uitslapen veel belangrijker, en wil men of kan men dit niet combineren met een belangrijke facet nl. teamsport.

Sommigen zijn “fatsoenlijk” vertrokken, anderen niet. Wij als leiding hebben dit verschil per speler goed scherp. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsbewust zijn is niet voor een ieder gelijk en als je daar als persoon iets aan wil doen moet je wel willen!! Wij hebben als leiding veel energie en tijd gestoken in veel spelers en het team aan zich, helaas is het niet gelukt om er een team van te maken wat wij voor ogen hadden.
 
Gevolg is wel dat wij met een kleinere selectie het seizoen af moet maken. Echter wel een betrouwbare selectie, waar je van op aan kunt. Wij hopen dat er voor sommigen van jullie wat onduidelijkheden of vraagtekens zijn verdwenen. Je kunt ons natuurlijk altijd ter verduidelijking nog even aanschieten. 
 
Ronald en Jannie

Vernieuwing van het jeugdvoetbal

In overleg met de amateurverenigingen heeft de KNVB besloten tot vernieuwing van het jeugdvoetbal. Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Kinderen van zeven tot twaalf jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes en in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen en meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau. 
 
Lees verder

Winterwandeltocht Asser Boys een groot succes

Het is zaterdagmorgen 28 januari 2017 om 8.30 uur. De zon komt op en de eerste beroepswandelaars melden zich al voor de 21 km. En de eerste 'klacht' is al binnen. De afstand van 21 km is te kort. Zij willen graag 25 of 30 km lopen. Gelukkig was dit de enige klacht. Er waren veel complimenten en tevredenheid over de eerste Winterwandeltocht die Asser Boys organiseerde. De netto opbrengst van 1.000 euro voor het G-voetbal maakte het succes compleet. Zet voor de komende jaren maar vast in je agenda: op de laatste zaterdag van januari vindt er een Winterwandeltocht plaats bij Asser Boys.

Klik hier voor het totale verslag.

Klik hier voor alle foto's.

Paaseitjes zoeken

Op Tweede Paasdag (maandag 17 april) wordt het traditionele paaseitjes zoeken voor jeugdleden t/m 10 jaar op en rondom de velden van Asser Boys weer georganiseerd.

Het paaseitjes zoeken vindt weer in drie leeftijdsgroepen plaats. Hoe laat de paashaas het startschot geeft, en jullie op zoek kunnen naar de vrolijk gekleurde paaseitjes, staat hieronder vermeld.

1 t/m 3 jaar : 9:45 aanwezig
4 t/m 6 jaar : 10:30 aanwezig
7 t/m 10 jaar: 11:15 aanwezig

Voor extra informatie of opgave kun je terecht bij Sien de Jonge via WhatsApp / SMS (06 - 20 60 04 28) of per email jongelanjouw@hetnet.nl.

Wedstrijdverslagen

Zaalcompetitie jeugd

De jongste jeugd heeft de zaalcompetitie afgerond. Hieronder de eindklasseringen.
 
JO9-1 3e
JO9-2 2e
JO9-3 2e
JO11-1 2e
JO11-2 5e
JO11-3 4e
JO13-2 6e
JO13-3 6e

De JO-7 hadden een eigen lokale onderlinge competitie. Voor de tweede helft van deze competitie waren zij in de zwaarste klasse ingedeeld en toch zijn de kabouters op een tweede plaats geëindigd. De ouders waren zodanig onder de indruk van de stoere inzet van deze jongste spelers, dat zij dit beloond hebben met eremetaal.

Valencia CF jeugdtrainers komen naar Asser Boys in Assen voor een training 3-daagse!


Voor het 2e jaar beleeft de jeugd van Assen en omgeving de voetbalweek van hun leven. Door groot succes van afgelopen jaar stuurt de Spaanse topclub Valencia CF opnieuw de trainers van de jeugdopleiding naar Asser Boys in Assen.

In Spanje staat Valencia CF bekend om de goede jeugdopleiding, geen enkele andere club leverde meer internationals aan het Spaanse team in de afgelopen 15 jaar. Sterren als Jordi Alba, David Villa, Juan Mata en David Silva zijn klinkende voorbeelden van de succesvolle jeugdopleiding.

Het Valencia CF Voetbalkamp is te gast van 24 t/m 26 juli 2017 op het complex van Asser Boys.
 
Lees verder

Kinderen tot 13 jaar niet meer op kunstgras

Het bestuur heeft besloten om kinderen tot 13 jaar niet meer te laten voetballen en trainen op kunstgras bij Asser Boys. De nieuwe berichtgeving over het wel of niet gevaarlijk zijn van kunstgrasvelden heeft opnieuw onrust gegeven bij ouders van jeugdleden. Asser Boys neemt het zekere voor het onzekere voor onze jeugdleden, de meest kwetsbare groep.

Zodra er meer duidelijkheid is, zal er opnieuw een beslissing worden genomen.

Sportquiz 2017 groot succes

Op vrijdag 3 februari was het weer tijd voor de jaarlijkse sportquiz van Asser Boys. De organisatie van de quiz was dit jaar voor het eerst in handen van Remon Wijsbeek en de gebroeders Ivo en Marc Stikvoort. Na jaren van trouwe dienst namen zij het stokje over van de familie Hulzinga en Aart Rossing.

In een goed gevulde kantine streden maar liefst 17 teams van maximaal 4 personen mee om de befaamde wisselbeker. Diverse takken van sport kwamen aan bod waar zowel de jonge lui als de oude garde zich op stuk konden bijten.

Lees verder

Van de Jeugdcommissie

We hebben de zaalcompetitie afgesloten en richten ons nu op de voorjaarscompetitie. Gedurende de aanloop naar de zaalcompetitie en tijdens het verloop van deze competitie zijn er her en der organisatorische fouten gemaakt. Dit heeft tot enig ongemak en onvrede geleid. Vooral over hoe wij vanuit de vereniging met onze leden, vrijwilligers en ouders communiceren is voor verbetering vatbaar.

Achter de schermen moet er behoorlijk wat geregeld worden om alles soepel te laten verlopen. Veel kennis is verdwenen met het weggaan van onze vorige jeugdcoördinator. We hebben geprobeerd de zaken zo goed mogelijk op te pakken, maar desondanks hebben we wel eens een steek laten vallen.

Gelukkig begint onze nieuwe jeugdcoördinator nu goed op stoom te komen en krijgen we als Jeugdcommissie het gevoel de zaken weer meer onder controle te hebben. Uiteindelijk willen we graag een vereniging zijn waar onze jeugdleden met plezier komen om lekker te kunnen voetballen. Daarbij willen we ook nog graag dat de spelers zich verder ontwikkelen en betere resultaten behalen.
Lees verder

Minder te besteden?

Voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren is meedoen aan cultuur en sport belangrijk. Geldgebrek mag geen reden zijn dat zij aan de kant blijven staan. Daarom zijn er voor mensen met een inkomen tot 120% van de bijstand verschillende regelingen. De Meedoenpremie van de gemeente en het jeugdsportfonds/jeugdcultuurfonds. Met een inkomen van € 1.684 per maand voor een echtpaar of samenwonenden en voor een alleenstaande van €1.179 kom je in aanmerking. En je kunt regelingen combineren. 

Lees verder

Voorjaarscompetitie jeugd

Inmiddels zijn de veldtrainingen weer hervat. Binnenkort start de voorjaarscompetitie op het veld. De teams zijn inmiddels opnieuw ingedeeld en staan alweer te trappelen om van start te gaan. Zoals het er nu voor staat is voor alle teams weer een trainer gevonden. Alle teams zijn voorzien van een teamleider. Daar zijn we erg blij mee, want het is iedere keer toch maar weer kantje boord of we voldoende vrijwilligers kunnen vinden.
Lees verder

Keepersdag vrijdag 28 april in Assen

Op vrijdag 28 april organiseert Keepersschool Onder de Lat voor de 3e keer een keepersdag. Ben jij een keep(st)er tussen de 6 en 18 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze super leuke én leerzame dag!

We gaan op deze keepersdag werken met een basis en gevorderde groep, waarbij alle keeperselementen aan bod komen. We zullen alle aanwezige keep(st)ers een leuke en leerzame dag bezorgen vol professionele oefeningen om je techniek, inzicht en kracht te verbeteren met behulp van speciale hulpmiddelen.

Lees verder

Archief Asser Boys

In een eerdere nieuwsbrief hebben wij jullie bericht omtrent het archief van Asser Boys.
 
Willem de Jong en Harrie Weidgraaf zijn sinds november 2016 met de archivering begonnen en hebben al veel materiaal verwerkt. Het is de bedoeling dat alle correspondentie van en met de vereniging voor de periode van 1919 tot 2000 wordt geïnventariseerd en geordend.
 
Omdat uit het aangeleverde materiaal blijkt dat er nog veel niet is ingeleverd en wellicht nog berust onder bestuursleden, commissieleden en oud bestuur- en commissieleden, doen wij een beroep op een ieder om het nog in bezit hebbende materiaal aan te leveren in de Oase, in de commissiekamer.
Lees meer

Reis het Nederlands vrouwenelftal achterna met Drenthe Tours!


Dit jaar is het EK vrouwenvoetbal in Nederland. Onze leeuwinnen zullen zich weer van hun beste kant laten zien. Het Nederlands Vrouwenelftal speelt de groepswedstijden tijdens het kampioenschap in Utrecht, Rotterdam en Tilburg. Drenthe Tours verzorgt voetbalreisjes naar de verschillende locaties.
Lees verder

Familieberichten

Mutatielijst leden 23-01-2017 t/m 26-02-2017

Klik hieronder op "Mutatielijst leden" om de ledenmutaties van 23 januari tot en met 26 februari te bekijken.
Mutatielijst leden
Heeft u nog tips naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Stuur ze naar nieuwsbrief@asserboys.nl!
Tweet
Deel
Stuur door


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vv Asser Boys · Lonerstraat 100a · Assen, Drenthe 9403 TD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp