Bekijk deze e-mail in uw browser, u kunt zich hier uitschrijven voor deze nieuwsbrief

2020 Heart for Arts ZangIN-kalender

ZangIN-Beste muzikale vrienden,

Geniet, zing en speel! Komt u ook of, nog beter, doet u mee? In deze 2020 jaarkalender vind u de geplande zang en muziektheateractiviteiten in 2020. Hieronder begint de kalender met vocale oproepen van gezelschappen in de regio Arnhem-Nijmegen.

Heeft u ook een bijzonder project en/of uitvoering in de regio Arnhem-Nijmegen te melden? Stuurt u uw aankondigingen snel aan nieuwsbrief@heartforarts.com en bereik meer enthousiaste amateurmusici en bezoekers!
Urinetown door MusicalMakers
Auditie op 30 november

Schrijf je in: www.musicalmakers.nl

Nog nagenietend van onze productie Jack the Ripper zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alweer in volle gang. In het voorjaar van 2021 presenteren wij onze nieuwe productie URINETOWN!! Hiervoor zijn wij op zoek naar nieuwe leden. Houd je van zang, spel en dans en wil je meewerken aan deze productie? Meld je dan snel aan via auditie@musicalmakers.nl o.v.v. naam, leeftijd, ervaring en motivatie. Na aanmelding ontvang je bericht of je wordt uitgenodigd.
Vocal Group Noot Scenario zoekt jou!
Schrijf je in: www.nootscenario.nl

NootScenario is een Vocal Group uit Nijmegen. Wij zijn momenteel met 5 sopranen, 5 alten, 3 tenoren en 3 bassen en zingen 4- tot 6-stemmig. We brengen een bonte mix van pop, rock en kleinkunst. Wij repeteren elke dinsdag van 20.00 - 22.00 uur onder leiding van onze zangcoach Josette Brinkhof in Wijkcentrum Burghardt te Nijmegen. Daarnaast oefenen we thuis met behulp van mp3-bestanden.
Oproep nieuwe leden voor Vrouwenkoor 4Tune uit Malden
Schrijf je in: www.4tunezingt.nl

Vrouwenkoor 4Tune uit Malden heeft plaats voor nieuwe zangeressen in alle stemgroepen. Ben je op zoek naar een gezellig koor met een breed repertoire dat muzikaal wil groeien?
Welkom bij Capella Cumerana
Schrijf je in: www.capellacumerana.nl

Capella Cumerana zingt de maandelijkse vesperdienst, op de eerste zaterdag van de maand om 16:00 in de grote Stevenskerk in het centrum van Nijmegen. Bij deze vespers wordt koormuziek, die tegenwoordig alleen nog op koorconcerten te horen is, opnieuw in een liturgische context geplaatst.
Als u belangstelling heeft om met Capella Cumerana mee te zingen, kunt u vrijblijvend een repetitie bijwonen. 
De Bronzen Stemmen uit Beuningen zoeken mannenstemmen
Meer informatie: www.debronzenstemmen.nl

De Bronzen Stemmen repeteren elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in dorpshuis De Leghe Polder, Schoolstraat 16, Beuningen. U bent daar altijd van harte welkom. Kom eens een keer vrijblijvend luisteren of meedoen om te ervaren of zingen met De Bronzen Stemmen iets voor U is. Zij hebben een eigen gratis toegankelijke koorklas op initiatief van de nieuwe dirigent Maarten-Jan Dongelmans
Welkom bij Vocaal Ensemble Tissonant
Meer informatie: www.tissonant.nl

Vocaal Ensemble Tissonant bestaat sinds 1982 en heeft nu 21 leden. In de afgelopen jaren zong Tissonant klassiek repertoire uit de verschillende stijlperiodes en van vele verschillende componisten zoals bijvoorbeeld Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Liszt, Morten Lauridsen, Josef Rheinberger, Ola Gjeilo en Eric Whitacre. Vocaal Ensemble Tissonant repeteert wekelijks op woensdagavond van 20:00 uur tot 22:15 uur o.l.v. George Dielemans.
Kom zingen in het Koor van dit Moment, in Nijmegen!
Meer informatie: www.stemmenmakerij.nl

Wil je zingen vanuit je hart, wil je je ziel laten zingen? Dan ben je van harte welkom bij het Koor van dit Moment in Nijmegen. We vormen met elkaar een klankcirkel en zingen en klinken puur geïmproviseerd, puur intuitief. Het Koor van dit Moment is een aanrader voor iedereen die graag 'vrij' wil zingen, zonder de belemmering van notenschrift en bladmuziek. Het Koor van dit Moment wordt geleid door Jan Gommans.
Colourful City Koor
Meer informatie: www.colourfulcitykoor.nl

Hoe kan het dat we geraakt worden door muziek uit culturen waar we niets vanaf weten? Dat kan alleen als er meer overeenkomsten zijn dan verschillen tussen culturen. Dat is een troostrijke gedachte in tijden waarin mensen vooral nog de verschillen zien.
Het Colourful City Koor o.l.v. Johny Rahaket heeft een repertoire opgebouwd uit muziek van - niet zelden ontheemde - minderheden waar ook ter wereld. Hartverwarmende, soms hartverscheurende liederen. et Colourful City Koor repeteert iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in de van Slichtenhorststraat 81 te Nijmegen.
Interesse om mee te zingen in het nieuwe Elnoséqé - Tussenkoor?
Meer informatie: www.elnoseque.wixsite.com

Love is in the air. Voor wie het nog niet wist, inmiddels hebben we verkering met onze vrienden van Tussenkoor. Sinds september 2019 is Hilde Gams de nieuwe dirigent van dit koor. Deze groep relatief jonge zangers is leergierig en ambitieus. Op zoek naar nieuwe wegen zingen zij zowel in eigen land als in het buitenland. 
Flos Campi Koor en Orkest
Meer informatie: www.floscampi.nl

Flos Campi is een unieke, in Nijmegen gevestigde muziekvereniging bestaande uit een gemengd koor en een symfonieorkest. Het koor en het orkest worden elk geleid door een professionele dirigent, en treden jaarlijks tenminste eenmaal samen op. Daarnaast geven orkest en koor los van elkaar per jaar nog een of twee eigen concerten. Het repertoire omvat alles van oude muziek vanaf de zestiende eeuw tot hedendaagse composities. Wie belangstelling heeft om mee te zingen of mee te spelen is van harte welkom op onze repetities. Repetitie woensdagavond tijd 19:30 uur tot 21:50 uur  locatie SSGN ijsbeerstraat 12 Nijmegen
A.M.D.G.-koor kan nieuwe leden gebruiken!
Meer informatie: www.stefanus.nl

Het oudste kerkkoor (1884) van Nijmegen is ons AMDG-koor: het zingt naar het jezuïetendevies Ad Maiorem Dei Gloriam, tot meerdere eer van God. Van mannenkoor met gregoriaanse muziek groeide het uit tot gemengd koor, vooral voor meerstemmige Latijnse muziek. Eenmaal in de twee weken verzorgt het AMDG-koor de muzikale omlijsting van de Latijnse mis. Naast de vaste gezangen zingt het missen van Mozart, Haydn, Schubert en Gretchaninoff. Met Kerstmis, Pasen en Pinksteren zijn de liturgische vieringen in de Molenstraatkerk.

Januari

Nieuw regionaal koor Tamtam door Eugène Ceulemans
Schrijf je in bij Eugène Ceulemans: eugeneceulemans@xs4all.nl

Eugène is bekend van vele koren in Nijmegen en omgeving en hij richt een nieuw regiokoor 'Tamtam' op. Het koor is bedoeld voor iedereen met een brede muzikale smaak, die met een lach op zijn gezicht wil zingen. De repetities zullen plaatsvinden vanaf 6 januari 2020 van 20.00-22.00 uur in de kapel van verzorgingshuis De Kloostertuin, Bellevue 9 in Groesbeek. Het koor zal mooie en goede muziek zingen, die afkomstig kan zijn uit elke periode van de muziekgeschiedenis tot nu toe. Is dit nieuwe koor iets voor jou? 

 

Februari

Maarten Koningsberger werkt mee aan de volgende producties, waar u aan mee kunt doen. Hij stuurde deze als vriend van Heart for Arts aan ons door.
Bach Workout met Maarten Koningsberger en Johannette Zomer
7 t/m 9 februari 2020 in Dat Bolwerck Zutphen
Schrijf je in: www.zomeracademiezutphen.nl

Fris met deze twee top barokmusici een weekend lang jouw BACH-repertoire op! Inclusief eindpresentatie.

 

Zing mee! Matthäus aan de Maas door de Evangelische Omroep
Diverse data op 10, 11 of 12 februari, 7 maart & 21 maart in Rotterdam Ahoy
Schrijf je in: www.eo.nl/mattheus-passion/zing-mee/

Matthäus aan de Maas biedt de mogelijkheid om de hoogtepunten van de Matthäus Passion te zingen in een koor van ruim 2000 zangers. We verwelkomen koren die de Matthäus Passion al jaren zingen en individuen die zelf de Matthäus Passion al eens gezongen hebben. Ook individuen of koren die heel graag voor de eerste keer de Matthäus Passion mee willen zingen zijn van harte welkom om mee te doen.

 

Maart

Passieconcert door Voces Caelestes i.s.m. koperensemble Per Sonare
op 7 maart 2020 in de Cenakelkerk te Groesbeek

Meer informatie: www.vocescaelestes.nl

Nieuwe zangeressen zijn altijd welkom bij Voces Caelestes. Heb je een goede zangstem en ben je bereid thuis te oefenen met ingezongen materiaal, neem dan contact met ons op. Je kunt vrijblijvend een paar repetities mee komen doen. Onze voorkeur gaat uit naar leden tussen de twintig en veertig jaar. Val je niet binnen deze leeftijdscategorie, maar heb je wel interesse? Laat het ons weten, dan kunnen we bekijken of er mogelijkheden zijn. Bezoek onze open repetitie op woensdag 6 februari, 20.00
Kaf van het popkoren Sing & Swingfestival door de Linde
op 8 maart 2020 in Groesbeek

Meer informatie: www.delinde.nl

Wil jij je met jouw popkoor meten met een aantal andere koren tijdens twee optredens van 25 minuten? Meld je dan snel aan. Een optreden wordt gejureerd volgens het songfestivalprincipe, het tweede optreden in een andere zaal is vrij.
Podium voor de Stad door Vrienden van de Vereeniging
op 22 maart 2020 in de Vereeniging te Nijmegen

Onder voorbehoud: www.vriendenvereeniging.nl

Diverse amateur- en semi-professionele ensembles, orkesten en gelegenheidsformaties uit Nijmegen en omstreken gaven acte de présence. Het was een dag boordevol gratis optredens, verdeeld over drie zalen..
Meer meerstemmigheid door Capella Ad Fluvium
op 14 en 15 maart 2020 in Arnhem, Nijmegen en Oosterbeek

Schrijf je in: www.adfluvium.nl

De concerten 'Russische grootmeesters' liggen alweer achter ons en zijn de voorbereidingen voor het volgende project 'Meer meerstemmigheid' in volle gang; geïnteresseerde zangers kunnen zich nog opgeven om mee te doen. De repetities zijn al begonnen en de concerten staan gepland in het weekeind van 14 en 15 maart 2020. De repetities worden gehouden op zondagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de Vrijzinnige kapel aan de Dr. Fabiusstraat 12, 6881 RZ in Velp. Per project is er één lange repetitie van 15.00 tot 22.00 uur, onderbroken door het befaamde ‘Cappella-buffet’. 
Elk project wordt afgesloten met doorgaans twee concerten, één in (regio) Arnhem en één in (regio) Nijmegen.
Passieconcert door Toonkunstkoor Nijmegen
op 20 maart 2020 in de Titus Brandsmakerk te Nijmegen

Schrijf je in: www.toonkunstkoornijmegen.nl

Werken van Via Crucis, Franz Liszt, Requiem, Gabriel Fauré o.l.v. dirigent Hans de Wilde. Wil je graag bij Toonkunstkoor Nijmegen komen zingen, dan ben je van harte welkom! Voor alle geïnteresseerde zangers is het mogelijk om vrijblijvend maximaal vier repetities als aspirant-lid mee te zingen. Hieraan zijn geen kosten verbonden! Toonkunstkoor Nijmegen repeteert op maandagen van 19.30 tot 22.00 uur, in Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154 Nijmegen.

April

Voorjaarsconcert door kamerkoor Ton sur Ton
op 8 april 2020 in Nijmegen

Schrijf je in: www.kamerkoortonsurton.nl
 
Kamerkoor Ton sur Ton heeft plaats voor nieuwe leden. We zoeken vooral hoge sopranen en tenoren. Voor bassen hebben we een wachtlijst.
Het koor telt ongeveer 25 leden en zingt onder leiding van dirigent Margriet Stok, Zij weet door haar jarenlange ervaring als lid vanKamerkoor Ton sur Ton het Nederlands Kamerkoor op inspirerende wijze zangtechnische aanwijzingen te geven. Dit komt onze koorklank ten goede en maakt het erg leuk om bij Ton sur Ton te zingen! We repeteren elke woensdagavond in de muziekruimte van Notre Dame des Anges aan de Kasteelselaan 60 in Ubbergen, van 20.00 tot 22.15 uur.
Matthäus Passion door Bachkoor Nijmegen
op 8 april 2020 in de Vereeniging te Nijmegen

Schrijf je in: www.bachkoor-nijmegen.nl

Een jaarlijkse traditie voor Bachkoor Apeldoorn, Bachkoor Nijmegen en Toonkunst Arnhem, deze uitvoering van de Matthäus Passion van Bach. Onder begeleiding van ons orkest en met de dirigenten Joop Schets en Rob Vermeulen wordt het passieverhaal met hart en ziel overgebracht. Kippenvel, in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. De repetities zijn altijd toegankelijk voor belangstellenden. Zij worden geleid door Rob Vermeulen, met pianobegeleiding van Dirk Luijmes. Het koor telt ongeveer 110 leden. Repetities: iedere maandag van 19.45 tot 22.15, als vanouds weer in het Canisius College, Berg en Dalseweg 207, 6522 BK te Nijmegen. U kunt dan een aantal malen vrijblijvend luisteren en meezingen.
Voorjaarsconcert met Marco Bakker door het GOOG
op 19 april 2020 in het Cardo-theater te Groesbeek

Schrijf je in: www.goog.nl

Voorjaarsconcert door het GOOG (Gelders Opera- en Operette Gezelschap). Een keur van opera-operette en musicalnummers trekt aan u voorbij. Voor elk wat wils, dus een middag genieten. Deze middag is de geweldige bas bariton Marco Bakker ook van de partij. Het GOOG staat altijd open voor nieuw zangtalent! Kom vrijblijvend eens langs op een repetitie avond 
Motetten uit de lage landen en Duitsland
door Kamerkoor Sfinx (voorheen Wilde Gans Kamerkoor)
op 19 april 2020 in Arnhem

Schrijf je in: www.wildegans.nl

Het Wilde Gans Kamerkoor gaat vanaf verder onder de naam Kamerkoor Sfinx. Geestelijke werken uit renaissance, barok en romantiek van componisten als Des Prez, Sweelinck, Bach, Schütz, Brahms en Rheinberger zullen de revue passeren om oren en kelen te strelen. Repetities starten op dinsdag 11 februari 2020 en zijn daarna wekelijks op dinsdagavond van 19.45 u – 22.15. Kamerkoor Sfinx biedt plek aan ervaren amateurzangers en (semi-)professionals om samen te zingen. Er worden audities gehouden op 14 december en op 18 januari. 
Requiem for the living door Panta Rhei Vocaal en Kallíope
op 25 april 2020 in de Boskapel te Nijmegen en 26 april 2020 in de Grote Kerk te Velp

Bassen schrijf je in: www.pantarheivocaal.nl

In het kader van 75 jaar bevrijding gaat Panta Rhei Vocaal in samenwerking met kamerkoor Kallíope Het Requiem for the Living van Dan Forrest nogmaals uitvoeren! Ben je bas en zing je graag? Juist op momenten die er toe doen? Panta Rhei Vocaal wil de groep uitbreiden met een bas. Zij repeteren op dinsdagochtend van 10.00 - 12.30 uur in Arnhem. Ben je een ervaren zanger? En heb je affiniteit met wat zij doen? Dan maken ze graag kennis met je.
Oranje concert door Orpheus Druten
Op 27 april 2020 in de Sint Stevenskerk te Nijmegen

Schrijf je in: www.orpheusdruten.nl

Het jaarlijkse, gratis te bezoeken, Oranjeconcert in de Sint-Stevenskerk in Nijmegen door ZVK Orpheus o.l.v. Maarten-Jan Dongelmans. Het koor is op zoek naar enthousiaste nieuwe leden en biedt prima mogelijkheden. Er wordt gerepeteerd in het Bondsgebouw te Druten.

Mei

Voorjaarsconcert door Koor Surplus
Op 3 mei 2020 in de Ontmoetingskerk te Nijmegen

Schrijf je in: www.koorsurplus.nl

Op zondag 3 mei zingt Koor Surplus een Voorjaarsconcert in de Ontmoetingskerk in de Dukenburg in Nijmegen. Het is altijd mogelijk om een keer een repetitie van Koor Surplus bij te wonen. De repetities vinden plaats op dinsdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur, in Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154 te Nijmegen.
Concerten Herdenking en bevrijding door Kamerkoor Muzimare
4 en 5 mei 2020 in de Corneliuskerk Beuningen, Cenakelkerk Heilig Landstichting & Sint-Elisabethkerk te Grave

Schrijf je in: www.kamerkoormuzimare.nl

Wij zijn Kamerkoor Muzimare uit Grave: een koor van 25 geoefende amateurzangers, dat nu al meer dan 25 jaar bestaat. Al vanaf de oprichting in 1993 staat Muzimare onder leiding van Sophia Brink. Samen vertellen we in onze concerten een verhaal en nemen de toehoorder als het ware een paar keer per jaar mee op reis. Dat kan zijn rond Passie-Pasen of Kerstmis, 4 en 5 mei, of over liefde, muziek of welk verhaal dan ook. Kamerkoor Muzimare repeteert wekelijks op woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in de Protestantse Kerk in Grave.
Lustrumconcert 45 jaar door Vocaal Ensemble PANiek
17 mei 2020

Meer informatie: www.vocaalensemblepaniek.nl

Vocaal Ensemble PANiek is opgericht in 1975, het jaar waarin in Nijmegen het PAN-festival voor studentenmuziekensembles werd georganiseerd. Omdat Audite Nova verhinderd was in zijn geheel deel te nemen kon op deze manier toch voor een Nijmeegse afvaardiging worden gezorgd... In een paar dagen werden enkele Engelse en Italiaanse madrigalen ingestudeerd. Dat onder deze hectische omstandigheden werd gekozen voor "PANiek" als naam voor het gelegenheidsdubbelkwartet lag voor de hand.

Juni

Festival de'bardi
2-14 juni 2020 o.a. in Arnhem en Nijmegen

Meer informatie: www.festivaldebardi.nl

Concert Italiaans koor met internationale solisten. Begin juni zal in de Petrus Canisiuskerk aan de Molenstraat in Nijmegen een concert plaatsvinden uitgevoerd door het koor//Amici in Musica uit Rome. Dit koor zal optreden samen met het AMDG-koor van de kerk en met solisten uit verschillende landen 

Nijmegen Klinkt! op 6 en 7 juni 2020
Schrijf je in: www.nijmegenklinkt.nl

Het prachtige evenement ‘Nijmegen Klinkt!’ zal plaatsvinden in de middag van 6 juni 2020 een streetparade door de historische binnenstad van Nijmegen en in de middag van 7 juni 2020 zal  een concerterend programma worden aangeboden aan het publiek door de hele binnenstad met orkesten, ensembles, koren en dansgroepen.

Midzomernachtconcert door het Nieuw Betuws Kamerkoor
In juni te Huissen

Schrijf je in: www.nieuwbetuwskamerkoor.nl

Het Nieuw Betuws Kamerkoor heeft 35 leden. Het koor repeteert op de dinsdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur in de Protestantse Kerk aan het Raadhuisplein te Huissen. Zij verzorgen ieder jaar meerdere concerten, waaronder het traditionele 'Midzomernachtconcert' eind juni. De muzikale leiding van het koor is in handen van Frans van de Loo. Zowel tijdens de repetities als op enkele jaarlijkse studiemomenten wordt aandacht besteed aan stemvorming. Heeft u belangstelling voor ons koor, dan kunt u op de repetitieavond komen luisteren en/of meezingen.

Oktober

Pippin door Stichting Stamppij
Van 16 t/m 18 oktober 2020 in de Lindenberg te Nijmegen

Meer informatie (inschrijving gesloten): www.stamppij.nl

De musical vertelt het verhaal van de jonge prins Pippin die nog niet precies weet hoe hij zijn leven wil gaan leiden. Zeker is wel dat het bijzonder moet zijn. PIPPIN is een visueel sprookje dat vol zit met knipogen naar onze moderne levens en de manier waarop we daar tegenwoordig invulling aan geven. Deze productie staat onder leiding van Marit Golstein als regisseur, Jelle Roosen als muzikaal leider en Gerard Baars als choreograaf.

November

Smartlappenfestival Troost van Oost
November in Nijmegen-Oost

Meer informatie volgt: www.detroostvanoost.nl

Vol overgave knallend uit de speakers laat De Troost de tranen stromen, de glazen overstromen en de ramen beslaan. Dein mee, klink op het leven, smeer de keel en zing uit volle borst mee op de liederen van het leven: de tranentrekkers van De Troost van Oost.
Cluedo! door Stichting Heart for Arts
Van 20 t/m 22 november 2020 in de Lindenberg te Nijmegen

Meer informatie (inschrijving gesloten): www.heartforarts.nl

Een misdadig goed muziektheaterstuk waarbij het publiek het hoofd koel en de kop erbij zal moeten houden… En niets is wat het lijkt. Het thema is misdaad en suspense. Onder leiding van regisseur Marjolein de Buijzer en dirigent Anke Kuiper maken 25 amateurmusici en vrijwilligers van alle leeftijden de oersterke en interactieve muziektheatervoorstelling gebaseerd op het gezelschapsspel Cluedo, dat muzikaal omlijst wordt met 13 muziekstukken uit musical, klassiek en kleinkunst gearrangeerd door Jelle Roosen.
Helpt u Heart for Arts een handje?


Lankforst 4011
6538 HN Nijmegen

Tel. : ++31 (0)6 21 29 68 03
E-mail : eduard@heartforarts.com
Meer informatie op onze website: www.heartforarts.nl
Like ons op Facebook Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter
Stuur de nieuwsbrief door Stuur de nieuwsbrief door
   
   
   


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Heart for Arts · Lankforst 4011 · 6538 HN · Nijmegen, ` · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp