Bekijk deze e-mail in uw browser, u kunt zich hier uitschrijven voor deze nieuwsbrief

2020 Heart for Arts ZangIN-kalender

ZangIN-Beste muzikale vrienden,

Vandaag heeft u al een nieuwsbrief ontvangen. Ik stuur u een gecorrigeerde nieuwsbrief toe. De oplettende lezers en organisatoren corrigeerden mij. Excuus voor de verwarring en ik moedig u aan om de kalender goed te lezen en de websites te controleren. Dank!

Ik kon het niet laten enkele toevoegingen te doen. De bedoeling is te genieten, zingen en spelen! Komt u ook of, nog beter, doet u mee?  Wilt u een zangproject en/of uitvoering in de regio Arnhem-Nijmegen melden, zijn de gegevens gewijzigd, of heeft u een tip? Stuurt u uw aankondigingen snel aan nieuwsbrief@heartforarts.com en bereik meer enthousiaste amateurmusici en bezoekers! Bezoek ook onze website: www.heartforarts.nl.

Januari

Madrigalen Concert koor Flos Campi
Zondag 26 januari 2020 15.30 uur in de Petruskerk aan de Schependomlaan in Nijmegen

Meer informatie: www.floscampi.nl

Zondag 26 januari zingt het koor van Flos Campi Madrigalen (wereldlijke liederen) uit de 16 en 17e eeuw van oa Jaques Arcadelt, Thomas Morley en Orlando di Lasso. Het concert begint met enkele duetten voor blokfluit en klavecimbel (Händel, Telemann en Dowland). Het gemengd koor bestaat op dit moment uit 24 leden en wordt geleid door dirigent Fiona Ellis.
CORRECTIE. Het begint zondag om 13 uur.

Winterconcert én High Tea o.a. met zang door Emanuèlle Redzaj, Mariken Sünnen, Maria Severt & Annet Jonker

Zondag 26 januari  13.00 uur in Hotel restaurant de Rozenhof, Nijmeegsebaan 114 te Heilig Landstichting
Komt u ook? Bestel uw kaarten via www.heartforarts.nl

Op 26 januari 2020 vindt in hotel restaurant Rozenhof de negende editie plaats van het pianoconcert waar jonge talenten, studenten en amateurmusici klassieke- en eigentijdse muziek ten gehore brengen met gastoptredens (zang) van Emanuèlle Redzaj begeleid door Anke Kuiper op piano en zanggroep Sparkle begeleid door Rene Wolf op piano. Onder het genot van heerlijke streekgerechten en culinaire specialiteiten uit de bistro-keuken van Rozenhof, van de hand van chef-kok Marcel Vermeulen en souschef Steffan Hendriksen, kunnen de bezoekers een smaak- en luisterbeleving ervaren.

Kamerkoor Sfinx zoekt zangers voor een project van februari t/m april 2020
met motetten uit de Lage Landen en Duitsland

Meer informatie: www.wildegans.nl

Kamerkoor Sfinx is de nieuwe naam van het Wilde Gans Kamerkoor. Geestelijke werken uit renaissance, barok en romantiek van componisten als Des Prez, Sweelinck, Bach, Schütz, Brahms en Rheinberger zullen de revue passeren om oren en kelen te strelen. Repetities starten op dinsdag 11 februari 2020 en zijn daarna wekelijks op dinsdagavond van 19.45 u – 22.15.
Kamerkoor Sfinx biedt plek aan ervaren amateurzangers en (semi-)professionals om samen te zingen. U kunt een aparte afspraak maken met dirigente Hilde Gams (info@wildegans.nl). Zij brengt ervaren amateur-zangers en (semi-)professionals samen om op een hoog niveau samen te zingen. 

Reminder inschrijving Nijmegen Klinkt! op 6 en 7 juni 2020

Het prachtige evenement ‘Nijmegen Klinkt!’ zal plaatsvinden in de middag van 6 juni 2020 een streetparade door de historische binnenstad van Nijmegen en in de middag van 7 juni 2020 zal  een concerterend programma worden aangeboden aan het publiek door de hele binnenstad met orkesten, ensembles, koren en dansgroepen.
Meld u zich uiterlijk 31 januari 2020 aan? Inschrijving via e-mail aan info@nijmegenklinkt.nl met ingevuld inschrijfformulier of via de eerder verstuurde digitale uitnodiging.

Februari

Ridiamo e piangiamo! door Vrouwenkoor Les Etoiles
Zondag 2 februari 11.00 uur
in Kapel onder de Bogen, Parklaan 273, Groesbeek

Meer informatie: www.facebook.com/lesetoilesvrouwen

Vrouwenkoor Les Étoiles geeft op zaterdag 1 en zondag 2 februari drie concerten. Op het programma staan aria’s van bekende componisten als Verdi, Bizet en Puccini. Centraal staat de vrouw in al haar rollen: als (heilige) moeder, maagd, en minnares. Of juist als heks, priesteres, dochter en femme fatale. Aan emotie en drama geen gebrek. Vandaar de titel: Laat ons lachen, laat ons huilen!

Concert van Panta Rhei Vocaal
op 2 februari 2020 15.30 uurin de Nicolaaskerk te Ellecom

Meer informatie: www.pantarheivocaal.nl

Op de zondag met de mooie datum 2-2-2020 geeft Panta Rhei Vocaal een concert in de Nicolaaskerk te Ellecom, De Friedhof 6, 6955 BP Ellecom. Zingen bij leven en dood is de ondertitel van hun naam. ze zingen over afscheid en verlangen en de liefde voor het leven.  Het repertoire omvat zowel klassieke als eigentijdse lichte muziek.
Chants d'Amour door Nederlands Studenten Kamerkoor
16 februari 15.15 uur in de Antonius van Paduakerk in Nijmegen

Meer informatie: www.nskk.nl

Het Nederlands Studenten Kamerkoor trekt van 14 februari tot en met 1 maart 2020 langs de Nederlandse studentensteden met het programma Chants d’Amour. Onder leiding van
dirigent Béni Csillag onderzoekt het NSK hoe de liefde een mensenleven vormgeeft. Het project vormt het tweede deel in een drieluik over het menselijk bestaan. Het NSK werkt
samen met opdrachtcomponist Mark van Platen en de jonge percussionist David de Goede.
'L'Amour Toujours' door Rian van Nieuwkuijk
19 februari 20.15 uur in 't Mozaïek te Wijchen
Meer informatie: www.mozaiekwijchen.nl

Al meer dan 15 jaar zingt Rian, samen met pianist Jeroen Jongmans, Franse Chansons. En al die jaren zoekt ze regelmatig naar woorden om dit heerlijke genre aan te prijzen. Heerlijk vanwege de rijkdom aan Franstalig repertoire met eeuwigheidswaarde, vanwege de klank en de sfeer van die prachtige taal, en vanwege de krachtige arrangementen en begeleiding van Jeroen, sinds enkele jaren ook nog verrijkt en aangevuld door contrabassist Gregor Schaefer.

 

Basiscursus nieuwe zangtechniek door Zangstudio Anja Kwakkestein
6x Vanaf dinsdag 11 februari 19.45 uur aan de Postweg 47a te Nijmegen
Schrijf je in: www.anjakwakkestein.nl

Wil je...krachtiger spreken? Hoger / lager / harder / zachter / zingen en je ademtechniek beheersen? Met een heldere stem lesgeven, volkomen op je gemak, en het een hele dag kunnen volhouden? Zingen wat je innerlijk hoort zonder stem technische concessies te doen? Ontdek je eigen stem, alles wat je ermee kunt doen, en verbaas jezelf. In een cursus leer je nieuwe stemtechnieken die direct resulteren in een beter stemgeluid.

Stemmen van Overzee door Projectkoor Gelderland
Op 29 februari en 1 maart
Schrijf je in: www.projectkoorgelderland.nl

Een baltische zang - Een gezoem van talloze stemmen klinkt van over zee, honderdduizenden liederen, myriaden, verzameld, onverzameld, vergeten, herontdekt, generaties die zingen naar generaties, wachtwoorden overdragen, dan zelf ontslapen. Zo begint een gedicht van de Estische schrijver Ivar Ivask over de zangtradities  in de Baltische landen, waar het zingen in koren tot een nationaal symbool is verheven. Wat een feest om daar een concertprogramma uit te maken!

Wil je meedoen, schrijf je dan snel online in! Tenoren en bassen worden met name uitgenodigd om mee te doen. Een stemtest voor ons nog onbekende zangers hoort tot de mogelijkheden.

Projectzangers voor 'Meer Meerstemmigheid' bij Ad Fluvium
Schrijf je in: nieuweleden@adfluvium.nl. Meer informatie: www.adfluvium.nl

In het kader van ons project Meer Meerstemmigheid willen wij op 14 en 15 maart het veertigstemmig 'Spem in alium' van Thomas Tallis uitvoeren. Speciaal voor dit werk zoeken wij extra tenoren, baritons en bassen! Het werk wordt ingestudeerd op de repetitiedag van 2 februari  (14-22 uur), verder verwachten we je bij de generale repetitie op 12 maart (19.30 uur) en uiteraard bij de concerten op 14  en 15  maart. Een mooie kans om dit unieke werk een keer zingen! Deelname is kosteloos, aanmelding is mogelijk via nieuweleden@adfluvium.nl

Voor het volledige programma is de bezetting nagenoeg compleet, maar voor goede tenoren is nog plek...

Maart

Passieconcert door Voces Caelestes i.s.m. koperensemble Per Sonare
op 7 maart 2020 in de Cenakelkerk te Groesbeek

Meer informatie: www.vocescaelestes.nl

Nieuwe zangeressen zijn altijd welkom bij Voces Caelestes. Heb je een goede zangstem en ben je bereid thuis te oefenen met ingezongen materiaal, neem dan contact met ons op. Je kunt vrijblijvend een paar repetities mee komen doen. Onze voorkeur gaat uit naar leden tussen de twintig en veertig jaar. Val je niet binnen deze leeftijdscategorie, maar heb je wel interesse? Laat het ons weten, dan kunnen we bekijken of er mogelijkheden zijn. Bezoek onze open repetitie op woensdag 6 februari, 20.00
Gezocht: Mensen met lef en ‘n passie voor zingen!
voor 7 maart 2020 in de Lindenberg te Nijmegen

Meer informatie: www.dedagvanhetlevenslied.nl

Op zaterdag 7 maart 2020 vindt de jaarlijkse voorronde van de Dag van het Levenslied plaats. Wij zijn hiervoor op zoek naar nieuwe acts met een knipoog!
Heb jij het levenslied in je? En wil je op Moederdag een volle tent op het Valkhof compleet plat spelen? Stuur ons dan een kort filmpje zodat we al een indruk krijgen van de act.
Kaf van het popkoren Sing & Swingfestival door de Linde
op 8 maart 2020 in Groesbeek

Meer informatie: www.delinde.nl

Twee keer per jaar treden in De Linde enthousiaste pop- en smartlappenkoren tegen elkaar in het strijdperk. Op zondag 8 maart 2020 is het weer de beurt aan de popkoren. Wil jij je met jouw popkoor meten met een aantal andere koren tijdens twee optredens van 25 minuten? Meld je dan snel aan. Een optreden wordt gejureerd volgens het songfestivalprincipe, het tweede optreden in een andere zaal is vrij.
CORRECTIE Het is op 29 maart!

Passieconcert
door Toonkunstkoor Nijmegen
op 29 maart 2020 in de Titus Brandsmakerk te Nijmegen

Meer informatie: www.toonkunstkoornijmegen.nl

Werken van Via Crucis, Franz Liszt, Requiem, Gabriel Fauré o.l.v. dirigent Hans de Wilde. Wil je graag bij Toonkunstkoor Nijmegen komen zingen, dan ben je van harte welkom! Voor alle geïnteresseerde zangers is het mogelijk om vrijblijvend maximaal vier repetities als aspirant-lid mee te zingen. Hieraan zijn geen kosten verbonden! Toonkunstkoor Nijmegen repeteert op maandagen van 19.30 tot 22.00 uur, in Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154 Nijmegen.
Passie-programma door Sotto Voce Nijmegen
op 29 maart 2020 in de Groenestraatkerk te Nijmegen

Meer informatie: www.sottovoce.nl

Kamerkoor Sotto Voce brengt een indrukwekkend programma met een prachtig tweeluik: twee elkaar respecterende componisten, vervuld van passie voor een “heilig moeten” tot componeren,
met een tragische gebeurtenis als aanleiding.

De aangrijpende tekst, uit de veertiende eeuw, over Maria die haar zoon aan het kruis genageld ziet,
bood Dvořak de mogelijkheid zijn verdriet in muziek om te zetten. Anders dan Dvořak die koos voor een religieuze tekst, kiest Brahms voor een wereldlijk gedicht van Schiller, vol mythologische verwijzingen over de dood die ook voor “Griekse helden” onvermijdelijk is. Maar de troost komt aan het einde van het gedicht: “ Ook een klaaglied te zijn in de mond van de geliefden is heerlijk. Want het gewone gaat klankloos….ten onder” Deze muziek ontroert, klaagt, huivert en brengt harmonie!

April

Basiscursus nieuwe zangtechniek door Zangstudio Anja Kwakkestein
6x Vanaf donderdag 2 april 20.15 uur aan de Postweg 47a te Nijmegen
Schrijf je in: www.anjakwakkestein.nl

Wil je...krachtiger spreken? Hoger / lager / harder / zachter / zingen en je ademtechniek beheersen? Met een heldere stem lesgeven, volkomen op je gemak, en het een hele dag kunnen volhouden? Zingen wat je innerlijk hoort zonder stem technische concessies te doen? Ontdek je eigen stem, alles wat je ermee kunt doen, en verbaas jezelf. In een cursus leer je nieuwe stemtechnieken die direct resulteren in een beter stemgeluid.

Voorjaarsconcert door kamerkoor Ton sur Ton
Uitvoering op 4 april 2020 in Nijmegen
Interesse in ons koor? 
Schrijf je in: www.kamerkoortonsurton.nl

Op zaterdagavond 4 april 2020 geven we ons voorjaarsconcert. We zingen onder meer muziek van Albert Becker, Anton Bruckner, Michael Haydn, Heinrich Kaminski, Zoltán Kodály, Felix Mendelssohn Bartholdy. Heb je belangstelling in ons koor en ben je nieuwsgierig naar eerdere uitvoeringen? Luister dan naar enkele geluidsopnames van eerdere concerten. En kijk ook bij onze vacatures voor nieuwe leden.
Matthäus Passion door Bachkoor Nijmegen
op 8 april 2020 in de Vereeniging te Nijmegen

Meer informatie: www.bachkoor-nijmegen.nl

Een jaarlijkse traditie voor Bachkoor Apeldoorn, Bachkoor Nijmegen en Toonkunst Arnhem, deze uitvoering van de Matthäus Passion van Bach. Onder begeleiding van ons orkest en met de dirigenten Joop Schets en Rob Vermeulen wordt het passieverhaal met hart en ziel overgebracht. Kippenvel, in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.
Requiem for the living door Panta Rhei Vocaal en Kallíope
op 25 april 2020 in de Boskapel te Nijmegen en 26 april 2020 in de Grote Kerk te Velp

Meer informatie: www.pantarheivocaal.nl

Arnhem - Panta Rhei Vocaal en Kamerkoor Kallíope zingen op 25 en 26 april 2020 in
Nijmegen en Velp het ‘Requiem for the Living’ van Dan Forrest onder leiding van dirigent Frank Litjens.

In 2020 viert Nederland haar 75 jarige bevrijding. Panta Rhei Vocaal en Kamerkoor Kallíope herdenken dit met een bijzonder concert door het ‘Requiem for the Living’ (2013) uit te voeren van de Amerikaanse componist Dan Forrest
(1978). Dan Forrest heeft met dit Requiem een werk geschreven dat eer doet aan de gestorvenen én aan de
achterblijvers.
Oranje concert door Orpheus Druten
Op 27 april 2020 in de Sint Stevenskerk te Nijmegen

Schrijf je in: www.orpheusdruten.nl

Het jaarlijkse, gratis te bezoeken, Oranjeconcert in de Sint-Stevenskerk in Nijmegen door ZVK Orpheus o.l.v. Maarten-Jan Dongelmans. Het koor is op zoek naar enthousiaste nieuwe leden en biedt prima mogelijkheden. Er wordt gerepeteerd in het Bondsgebouw te Druten.

Mei

Voorjaarsconcert door Koor Surplus
Op 3 mei 2020 in de Ontmoetingskerk te Nijmegen

Schrijf je in: www.koorsurplus.nl

Op zondag 3 mei zingt Koor Surplus een Voorjaarsconcert in de Ontmoetingskerk in de Dukenburg in Nijmegen. Het is altijd mogelijk om een keer een repetitie van Koor Surplus bij te wonen. De repetities vinden plaats op dinsdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur, in Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154 te Nijmegen.
Concerten Herdenking en bevrijding door Kamerkoor Muzimare
4 en 5 mei 2020 in de Corneliuskerk Beuningen, Cenakelkerk Heilig Landstichting & Sint-Elisabethkerk te Grave

Schrijf je in: www.kamerkoormuzimare.nl

Wij zijn Kamerkoor Muzimare uit Grave: een koor van 25 geoefende amateurzangers, dat nu al meer dan 25 jaar bestaat. Al vanaf de oprichting in 1993 staat Muzimare onder leiding van Sophia Brink. Samen vertellen we in onze concerten een verhaal en nemen de toehoorder als het ware een paar keer per jaar mee op reis. Dat kan zijn rond Passie-Pasen of Kerstmis, 4 en 5 mei, of over liefde, muziek of welk verhaal dan ook. Kamerkoor Muzimare repeteert wekelijks op woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in de Protestantse Kerk in Grave.
De dag van het Levenslied door de gelijknamige Stichting
op 10 mei 2020 in het Valkhof te Nijmegen

Meer informatie: www.dedagvanhetlevenslied.nl

Het is inmiddels een traditie geworden: op Moederdag vindt in Nijmegen al jaren De Dag van het Levenslied plaats, hét smartlappenfestival met een knipoog. Op zondag 10 maart vind al weer de 38e editie van het gratis festival. Tussen 14:00 uur tot 24:00 uur treden gepassioneerde zangers op in het Valkhofpark die met een passie voor zingen, een theatrale act brengen met een leuke levenslied.
Lustrumconcert 45 jaar door Vocaal Ensemble PANiek
17 mei 2020

Meer informatie: www.vocaalensemblepaniek.nl

Vocaal Ensemble PANiek is opgericht in 1975, het jaar waarin in Nijmegen het PAN-festival voor studentenmuziekensembles werd georganiseerd. Omdat Audite Nova verhinderd was in zijn geheel deel te nemen kon op deze manier toch voor een Nijmeegse afvaardiging worden gezorgd... In een paar dagen werden enkele Engelse en Italiaanse madrigalen ingestudeerd. Dat onder deze hectische omstandigheden werd gekozen voor "PANiek" als naam voor het gelegenheidsdubbelkwartet lag voor de hand.
Vervolgcursus nieuwe zangtechniek door Zangstudio Anja Kwakkestein
6x vanaf donderdag 28 mei 20.15 uur aan de Postweg 47a te Nijmegen
Schrijf je in: www.anjakwakkestein.nl

Wil je...krachtiger spreken? Hoger / lager / harder / zachter / zingen en je ademtechniek beheersen? Met een heldere stem lesgeven, volkomen op je gemak, en het een hele dag kunnen volhouden? Zingen wat je innerlijk hoort zonder stem technische concessies te doen? Ontdek je eigen stem, alles wat je ermee kunt doen, en verbaas jezelf. In een cursus leer je nieuwe stemtechnieken die direct resulteren in een beter stemgeluid.

Juni

Festival de'bardi
4-13 juni 2020 o.a. in Arnhem en Nijmegen

Meer informatie: www.festivaldebardi.nl

Het hart van het Festival de’Bardi van Nederland “Vil razza dannata-jaar” is de opera Rigoletto van Verdi dat begin juni o.a. in Nijmegen wordt uitgevoerd. Het gezelschap bestaat uit professionals en amateurs uit binnen- en buitenland. Stefano Conti - artistiek leider en Roberta Moroni – art director, zijn de drijvende krachten achter dit festival dat voor de derde keer in successie gaat en in de Petrus Canisiuskerk aan de Molenstraat in Nijmegen zal worden uitgevoerd door het gezelschap.

Midzomernachtconcert door het Nieuw Betuws Kamerkoor
In juni te Huissen

Schrijf je in: www.nieuwbetuwskamerkoor.nl

Het Nieuw Betuws Kamerkoor heeft 35 leden. Het koor repeteert op de dinsdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur in de Protestantse Kerk aan het Raadhuisplein te Huissen. Zij verzorgen ieder jaar meerdere concerten, waaronder het traditionele 'Midzomernachtconcert' eind juni. De muzikale leiding van het koor is in handen van Frans van de Loo. Zowel tijdens de repetities als op enkele jaarlijkse studiemomenten wordt aandacht besteed aan stemvorming. Heeft u belangstelling voor ons koor, dan kunt u op de repetitieavond komen luisteren en/of meezingen.

Oktober

Pippin door Stichting Stamppij
Van 16 t/m 18 oktober 2020 in de Lindenberg te Nijmegen

Meer informatie (inschrijving gesloten): www.stamppij.nl

De musical vertelt het verhaal van de jonge prins Pippin die nog niet precies weet hoe hij zijn leven wil gaan leiden. Zeker is wel dat het bijzonder moet zijn. PIPPIN is een visueel sprookje dat vol zit met knipogen naar onze moderne levens en de manier waarop we daar tegenwoordig invulling aan geven. Deze productie staat onder leiding van Marit Golstein als regisseur, Jelle Roosen als muzikaal leider en Gerard Baars als choreograaf.

November

Smartlappenfestival Troost van Oost
November in Nijmegen-Oost

Meer informatie volgt: www.detroostvanoost.nl

Vol overgave knallend uit de speakers laat De Troost de tranen stromen, de glazen overstromen en de ramen beslaan. Dein mee, klink op het leven, smeer de keel en zing uit volle borst mee op de liederen van het leven: de tranentrekkers van De Troost van Oost.
Cluedo! door Stichting Heart for Arts
Van 20 t/m 22 november 2020 in de Lindenberg te Nijmegen

Meer informatie: www.heartforarts.nl

Een misdadig goed muziektheaterstuk waarbij het publiek het hoofd koel en de kop erbij zal moeten houden… En niets is wat het lijkt. Het thema is misdaad en suspense. Onder leiding van regisseur Marjolein de Buijzer en dirigent Anke Kuiper maken 25 amateurmusici en vrijwilligers van alle leeftijden de oersterke en interactieve muziektheatervoorstelling gebaseerd op het gezelschapsspel Cluedo, dat muzikaal omlijst wordt met 13 muziekstukken uit musical, klassiek en kleinkunst gearrangeerd door Jelle Roosen.
Urinetown door MusicalMakers
Meer informatie: www.musicalmakers.nl

Nog nagenietend van onze productie Jack the Ripper zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alweer in volle gang. Van 3 t/m 6 maart 2021 presenteren wij onze nieuwe productie URINETOWN!!
Helpt u Heart for Arts een handje?


Lankforst 4011
6538 HN Nijmegen

Tel. : ++31 (0)6 21 29 68 03
E-mail : eduard@heartforarts.com
Meer informatie op onze website: www.heartforarts.nl
Like ons op Facebook Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter
Stuur de nieuwsbrief door Stuur de nieuwsbrief door
   
   
   


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Heart for Arts · Lankforst 4011 · 6538 HN · Nijmegen, ` · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp