Bekijk deze e-mail in uw browser, u kunt zich hier uitschrijven voor deze nieuwsbrief

2020 Heart for Arts ZangIN-kalender

ZangIN-Beste muzikale vrienden,

Komt u ook of, nog beter, doet u mee? Genieten, zingen en spelen doet u bij de concerten en muziektheater, zoals hier in  in de regio Arnhem-Nijmegen. De amateurmusici, mensen die zich (semi)-professioneel of professioneel inzetten, of vrijwilligerswerk verrichten ten behoeve van deze activiteiten zijn met hart en ziel bezig geweest om voor u deze activiteiten ten tonele te brengen.

Wilt u zelf een zangproject en/of uitvoering in de regio Arnhem-Nijmegen melden, zijn de gegevens gewijzigd, of heeft u een tip? Stuurt u uw aankondigingen snel aan nieuwsbrief@heartforarts.com en bereik meer enthousiaste amateurmusici en bezoekers! Bezoek ook onze website: www.heartforarts.nl.
Die Winterreise door Maarten Engeltjes, countertenor & Jan-Paul Grijpink, piano
28 februari 20.15 uur in de Vereeniging Nijmegen
Meer informatie: www.sedv.nl

Aanrader - Schuberts meest geliefde liedcyclus in een zelden gehoorde uitvoering. Countertenor Maarten Engeltjes laat horen dat Die Winterreise ook voor zijn stemtype uitermate geschikt is.

Muziek in de Hortus
1 maart 14.00 uur in de Hortus, d'Almarasweg 22d te Nijmegen
Meer informatie: www.hamusic.nl

Hans Hamers, akoestische gitaar, zang en mondharmonica, wordt begeleid door Martien Nijkamp, basgitaar, mandoline en percussie. Hans schrijft zijn teksten in het Nederlands en zijn composities variëren in stijl. Ingetogen luisterlied, folk, pop en blues, ze komen allemaal aan bod, soms ingetogen, soms expressief, vaak poëtisch. De thema's lopen uiteen van persoonlijke ervaringen tot maatschappelijke problemen en zijn heel herkenbaar.

Stemmen van Overzee door Projectkoor Gelderland
29 februari 20.00 uur Vredebergkerk, Oosterbeek
1 maart 15.00 uur in de Grote Kerk, Sint Maartenstraat 32B te Elst

Meer informatie: www.projectkoorgelderland.nl

Op 29 februari en 1 maart presenteert projectkoor Gelderland, resp. in Oosterbeek en Elst - haar nieuwe project 'Stemmen van overzee'. Deze keer staat muziek uit de Baltische landen centraal. U kunt luisteren naar stukken van Peteris Vasks, Eriks Esenvalds en natuurlijk Arvo Pärt. Een baltische zang - Een gezoem van talloze stemmen klinkt van over zee, honderdduizenden liederen, myriaden, verzameld, onverzameld, vergeten, herontdekt, generaties die zingen naar generaties, wachtwoorden overdragen, dan zelf ontslapen. Zo begint een gedicht van de Estische schrijver Ivar Ivask over de zangtradities  in de Baltische landen, waar het zingen in koren tot een nationaal symbool is verheven. Wat een feest om daar een concertprogramma uit te maken! 

Passieconcert door Voces Caelestes i.s.m. koperensemble Per Sonare
op 7 maart 2020 20.00 uur in de Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1
te Heilig Landstichting
Meer informatie: www.vocescaelestes.nl

Nieuwe zangeressen zijn altijd welkom bij Voces Caelestes. Heb je een goede zangstem en ben je bereid thuis te oefenen met ingezongen materiaal, neem dan contact met ons op. Je kunt vrijblijvend een paar repetities mee komen doen. Onze voorkeur gaat uit naar leden tussen de twintig en veertig jaar. Val je niet binnen deze leeftijdscategorie, maar heb je wel interesse? Laat het ons weten, dan kunnen we bekijken of er mogelijkheden zijn. Bezoek onze open repetitie op woensdag 6 februari, 20.00
Gratis lunchconcert met aanstormens talent door het Viride Kwartet
4 maart 2020 13.00 uur in de Vereeniging Nijmegen

Meer informatie: www.sedv.nl

In deze reeks komen onder meer jonge aanstormende talenten met kleurrijke programma’s van ca. 45 minuten. Muziek uit diverse eeuwen, gespeeld door solisten en ensembles. Salomé Bonnema (2001), Iris Kengen (2000), Sedna Heitzman (2000) en Jurre Koopmans (2002) vormen samen het Viride Kwartet. De vier strijkers hebben elkaar leren kennen op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium. In de afgelopen twee jaar volgde het viertal lessen bij leden van het Matangi Kwartet en het Dudok Kwartet.
Trauerode door de Nederlandse Bachvereniging
5 maart 2020 20.15 uur in de Vereeniging Nijmegen

Meer informatie: www.sedv.nl

Dresden en Leipzig, katholiek en protestant, his en hers. Twee keer barok treuren onder leiding van dé Zelenka-specialist Václav Luks. Een muzikaal dubbelportret met Bach en Zelenka. Vorsten trouwden zelden uit liefde. August de Sterke en Christiane Eberhardine evenmin. Terwijl haar man het niet zo nauw nam met zijn huwelijkse geloften, bleef Christiane liever bidden. Bij haar overlijden schreef Bach zijn beroemde treurmuziek ‘Lass, Fürstin, lass noch einen Strahl’.
BWV 1  "Wie schön leuchtet der Morgenstern" door Bach Cantates Nijmegen
8 maart 19.30 uur 2020 in de Petruskerk, Schependomlaan 85 te Nijmegen

Meer informatie: https://bach-cantates-nijmegen.nl/

Het wordt weer vastentijd, en in die periode mocht Bach in de kerken in Leipzig geen concertante muziek laten klinken. De enige uitzondering is zijn cantate voor de feestdag "Maria Boodschap" van 25 maart, wanneer precies negen maanden voor Kerstmis gevierd wordt dat de aartsengel Gabriël aan Maria de geboorte van Jezus aankondigt. Deze cantate BWV 1 zullen we daarom dit keer uitvoeren. (De nummering van de cantates houdt geen verband met de volgorde waarin Bach ze componeerde.)
Kaf van het popkoren Sing & Swingfestival door de Linde
8 maart 2020 vanaf 12.30 uur Cranenburgsestraat 33, in Groesbeek

Meer informatie: www.delinde.nl

Twee keer per jaar treden in De Linde enthousiaste pop- en smartlappenkoren tegen elkaar in het strijdperk. Op zondag 8 maart 2020 is het weer de beurt aan de popkoren. Wil jij je met jouw popkoor meten met een aantal andere koren tijdens twee optredens van 25 minuten? Meld je dan snel aan. Een optreden wordt gejureerd volgens het songfestivalprincipe, het tweede optreden in een andere zaal is vrij.
‘De Arme Student’ door Carmina Ludicra
14 maart 20.00 uur de Lindenberg, Ridderstraat 23 te Nijmegen
15 maart 14.30 uur de Lindenberg, Ridderstraat 23 te Nijmegen

Meer informatie: www.carminaludicra.nl

De Arme Student is een Nederlandse vertaling van Carl Millöckers Der Bettelstudent. In deze voorstelling neemt generaal Ollendorf wraak op Laura Nowalska, nadat zij hem een klap met haar waaier heeft gegeven. Ollendorf haalt een arme student, Symon, uit de gevangenis en maakt de Nowalska’s wijs dat Symon een rijke prins is. Hoe zou dat aflopen? 

Een geheel moderne versie van De Arme Student wordt met klassieke zang, humoristisch spel en verrassende elementen ten tonele gebracht door de jonge zangers en zangeressen van Carmina Ludicra. Zij staan onder muzikale leiding van Inge Stok en de regie is in handen van Kim van Zomeren. Naast pianist Jelle Hoksbergen, zal de operette begeleid worden door een klein ensemble.

De Russische Ziel door Noviomagum Wind Orchestra (Philharmonie Nijmegen)
14 maart 20.00 uur de Boskapel, Graafseweg 276 te Nijmegen
Meer informatie: www.nmwo.nl

Noviomagum Wind Orchestra – binnenkort Philharmonie Nijmegen – heeft voor het voorjaar een klassiek programma uit de Russische school samengesteld. Het orkest wilde altijd nog een keer 'De Nacht op de kale berg' in reprise, en Rachmaninov´s bekende werk is dan ook niet te missen in dit vrij romantische programma. Ook Borodin's 'In de steppes van centraal Azië' en delen uit Sneeuwwitje van Rimsky-Korsakov zijn een lust om te spelen en naar te luisteren. Symfonie nr. 1 van Kallinikov is minder bekend. De virtuositeit en techniek is voor de muzikanten een uitdaging en voor het publiek een prachtig verhaal om naar te luisteren.

'Meer Meerstemmigheid' door Ad Fluvium
14 maart 20.15 uur Cenakelkerk te Heilig Landstichting
15 maart 15.30 uur St. Benulphuskerk, Utrechtseweg 129 te Oosterbeek
Meer informatie: www.adfluvium.nl

De rode draad van ons nieuwe programma is de opbouw van meer­stemmigheid. We beginnen met een eenstemmige zang van Hildegard van Bingen en werken van daaruit stap voor stap (tweestemmig, driestemmig etc.) toe naar een grandioze finale: het 40-stemmig ‘Spem in alium’ van Thomas Tallis! Tijdens de concerten lichten vertellers de stukken toe. Luisteraars kunnen zo niet alleen genieten van de muziek: ze kunnen wat ze horen ook beter in een context plaatsen, waardoor de muziek nog meer gaat leven.

Groots koorproject 'Matthäus aan de Maas'
21 maart 20.00 uur Rotterdam Ahoy
Meer informatie: https://portal.eo.nl/mattheus-passion

Kom op zaterdag 21 maart naar Matthäus aan de Maas; een unieke en toegankelijke uitvoering van de Matthäus Passion. In deze verkorte editie geniet je in 90 minuten van de mooiste delen uit de oorspronkelijke Duitse versie. Een verteller verbindt de verschillende delen aan elkaar waardoor je toch het hele verhaal meekrijgt. Laat je meevoeren door dirigent Patrick van der Linden, zijn Ars Musica Orkest, geweldige solisten én een groots koor! De muzikale cast bestaat uit Maria Fiselier, Maarten Koningsberger, Johannette Zomer, Fabio Trümpy en Raoul Steffani. Via het AD loopt een actie van 7,50 euro korting, die staat hier: https://webwinkel.ad.nl/matthaus-aan-de-maas

Podium voor de Stad
22 maart 10.15 uur in de Vereeniging te Nijmegen
Meer informatie: https://www.vriendenvereeniging.nl/

Zondag 22 maart a.s. bruist De Vereeniging van muziek! Voor het vijfde jaar op rij vindt Podium voor de Stad plaats: een eendaags muziekfestival vol optredens op drie podia in het Nijmeegse concertgebouw. Bijna 1000 muzikanten, enthousiaste amateurs en semi-professionals, trakteren de luisteren naar mini-concerten. In de afgelopen vijf jaar is Podium voor de Stad uitgegroeid tot een succesvol festijn met honderden bezoekers. Wegens grote belangstelling is het programma dit jaar uitgebreid en zijn er maar liefst dertig optredens. Het programma kwam tot stand in samenwerking met de Vrienden van de Stadsschouwburg en De Vereeniging.

Via Crucis van Liszt en Requiem van Fauré door Toonkunstkoor Nijmegen
op 29 maart 2020 in de Titus Brandsmakerk, Stijn Buysstraat 11 te Nijmegen

Meer informatie: www.toonkunstkoornijmegen.nl

Het Toonkunstkoor Nijmegen brengt in de Titus Brandsma Memorial een bijzondere uitvoering van Via Crucis van Franz Liszt. Het koor en de bariton Hans Scholing, samen met Dirk Luijmes op het harmonium, maken al zingend, een rondgang door de kerk. Tijdens de rondgang krijgen de concertbezoekers de 14 opeenvolgende staties te zien, maar het koor zelf blijft buiten het zicht van het publiek. Voor de uitvoering is gekozen voor een intieme bezetting, met begeleiding bestaande uit harmonium en harp.
Passie-programma door Sotto Voce Nijmegen
op 29 maart 2020 in de Groenestraatkerk te Nijmegen

Meer informatie: www.sottovoce.nl

Kamerkoor Sotto Voce brengt een indrukwekkend programma met een prachtig tweeluik: twee elkaar respecterende componisten, vervuld van passie voor een “heilig moeten” tot componeren,
met een tragische gebeurtenis als aanleiding.

De aangrijpende tekst, uit de veertiende eeuw, over Maria die haar zoon aan het kruis genageld ziet,
bood Dvořak de mogelijkheid zijn verdriet in muziek om te zetten. Anders dan Dvořak die koos voor een religieuze tekst, kiest Brahms voor een wereldlijk gedicht van Schiller, vol mythologische verwijzingen over de dood die ook voor “Griekse helden” onvermijdelijk is. Maar de troost komt aan het einde van het gedicht: “ Ook een klaaglied te zijn in de mond van de geliefden is heerlijk. Want het gewone gaat klankloos….ten onder” Deze muziek ontroert, klaagt, huivert en brengt harmonie!

April

Basiscursus nieuwe zangtechniek door Zangstudio Anja Kwakkestein
6x Vanaf donderdag 2 april 20.15 uur aan de Postweg 47a te Nijmegen
Schrijf je in: www.anjakwakkestein.nl

Wil je...krachtiger spreken? Hoger / lager / harder / zachter / zingen en je ademtechniek beheersen? Met een heldere stem lesgeven, volkomen op je gemak, en het een hele dag kunnen volhouden? Zingen wat je innerlijk hoort zonder stem technische concessies te doen? Ontdek je eigen stem, alles wat je ermee kunt doen, en verbaas jezelf. In een cursus leer je nieuwe stemtechnieken die direct resulteren in een beter stemgeluid.

Voorjaarsconcert door kamerkoor Ton sur Ton
4 april 2020 20.00 uur in de Antonius van Paduakerk, Groesbeekseweg 96 te Nijmegen

Meer informatie: www.kamerkoortonsurton.nl

Op zaterdagavond 4 april 2020 geven we ons voorjaarsconcert. We zingen onder meer muziek van Albert Becker, Anton Bruckner, Michael Haydn, Heinrich Kaminski, Zoltán Kodály, Felix Mendelssohn Bartholdy. Heb je belangstelling in ons koor en ben je nieuwsgierig naar eerdere uitvoeringen? Luister dan naar enkele geluidsopnames van eerdere concerten. En kijk ook bij onze vacatures voor nieuwe leden.
Passievieringen "Door de stille week" door kamerkoor Muzimare
4 april 2020 in de Corneliuskerk te Beuningen

Meer informatie: www.kamerkoormuzimare.nl

Binnenkort vieren we in onze kerken de Passie. Het is een periode van bezinning, van inkeer en gebed.
En het is een periode van verwachting. Kamerkoor Muzimare uit Grave bereidt zich voor op deze periode. Dat doen ze al sinds vele jaren door met Pasen te zingen tijdens de viering in Beuningen. Net als andere jaren wordt het ook dit jaar een viering vol koormuziek en samenzang.
Volkorenavond door diverse koren
4 april 2020 20.00 uur in de Koepelkerk te Arnhem

Meer informatie: https://www.volkorenavond.nl/

Zaterdagavond 4 april is er weer een feest vol koren in de Arnhemse Koepelkerk. Bij deze 35ste Volkorenavond zingen acht koren uit Arnhem en omgeving voor en met elkaar. En voor publiek van buiten deze koren. Grote koren, kleine, met klassiek, ‘serieus’ of licht repertoire. Het is weer diversiteit troef, ook wat presentatie betreft (het oog wil ook wat).
Het uitgangspunt is nog steeds dat verschillende koren voor elkaar zingen, een kleine keuze uit hun repertoire, soms als voorbereiding op een groter concert. Nieuw is dat ieder koor ook met een van de zeven andere samen iets laat horen. En er is, voor het eerst, een ‘pop-upkoor’.
Matthäus Passion door Bachkoor Nijmegen
8 april 2020 19.30 uur in de Vereeniging te Nijmegen

Meer informatie: www.bachkoor-nijmegen.nl

Een jaarlijkse traditie voor Bachkoor Apeldoorn, Bachkoor Nijmegen en Toonkunst Arnhem, deze uitvoering van de Matthäus Passion van Bach. Onder begeleiding van ons orkest en met de dirigenten Joop Schets en Rob Vermeulen wordt het passieverhaal met hart en ziel overgebracht. Kippenvel, in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.
Als de avond valt: Russische Vespers door Kamerkoor Poco Più
18 april 20.00 uur in de Grote Kerk te Elst
19 april 16.00 uur in de Cenakelkerk te Heilig Landstichting

Meer informatie: www.pocopiu.nl

Op 18 en 19 april 2020 zingt Kamerkoor Poco Più een programma met Russisch-Orthodoxe kerkmuziek. Het koor zingt gezangen uit de liturgie van de vespers, het avondgebed van vijf uur in de middag. Veel componisten hebben zich door deze psalmen en gebeden laten inspireren. Saskia Regtering, de dirigent van Più, heeft uit dit prachtige repertoire een keuze gemaakt en daarbij grotendeels de volgorde van de liturgie aangehouden.
Meesterwerken uit de barok door Kamerkoor Capella
18 april 13.30 uur in de Koepelkerk te Arnhem

Meer informatie: www.koepelkerk.nl

Meesterwerken uit de barok | Wilbert Hazelzet. Fluit Jacques Ogg - klavecimbel. Composities van o.a. Bach, Leclair, Hotteterre.
Korenfestival door het Nijmeegs Mannenkoor
19 april 13.00 uur in de Stevenskerk te Nijmegen

Meer informatie: www.nijmeegsmannenkoor.nl/korenfestival-stevenskerk

Als onderdeel van het jubileumjaar 160  jarig bestaan van KZNM,  bieden wij de inwoners van Nijmegen een korenfestival aan. Omdat wij jarig zijn, trakteren wij en kan iedereen gratis komen beleven en luisteren. Koren die toegezegd hebben deel te nemen zijn: Popkoor Switch, Nijmeegs Vrouwenkoor, 4-tune (Malden), Wereldmuziek-koor El Mundo, Colourfull City en het Campuskoor.
Requiem for the living door Panta Rhei Vocaal en Kallíope
25 april 2020 in de Boskapel te Nijmegen
26 april 2020 in de Grote Kerk te Velp

Meer informatie: www.pantarheivocaal.nl

Panta Rhei Vocaal en Kamerkoor Kallíope zingen het ‘Requiem for the Living’ van Dan Forrest onder leiding van dirigent Frank Litjens. In 2020 viert Nederland haar 75 jarige bevrijding. Panta Rhei Vocaal en Kamerkoor Kallíope herdenken dit met een bijzonder concert door het ‘Requiem for the Living’ (2013) uit te voeren van de Amerikaanse componist Dan Forrest
(1978). Dan Forrest heeft met dit Requiem een werk geschreven dat eer doet aan de gestorvenen én aan de
achterblijvers.
Herdenkingsconcert door Nijmeegs Universitair Kamerkoor Audite Nova en Utrechts kamerkoor Decamerone
op 26 april 15.30 uur in de Titus Brandsma Memorial
Meer informatie: www.auditenova.nl

Audite Nova zal een herdenkingsconcert ten gehore brengen, in samenwerking met Decamerone. Dit Utrechts kamerkoor staat ook onder leiding van Hebe de Champeaux. Het programma bevat onder andere ‘Curse upon iron’ van Tormis, ‘Cantate de la guerre’ en ‘Cantate de la paix’ van Milhaud. Ook is werk te beluisteren van Byrd, Mauersberger, Pärt en Vasks.
Oranje concert door Orpheus Druten
Op 27 april 2020 in de Sint Stevenskerk te Nijmegen

Schrijf je in: www.orpheusdruten.nl

Het jaarlijkse, gratis te bezoeken, Oranjeconcert in de Sint-Stevenskerk in Nijmegen door ZVK Orpheus o.l.v. Maarten-Jan Dongelmans. Het koor is op zoek naar enthousiaste nieuwe leden en biedt prima mogelijkheden. Er wordt gerepeteerd in het Bondsgebouw te Druten.

Mei

Voorjaarsconcert door Koor Surplus
Op 3 mei 2020 in de Ontmoetingskerk te Nijmegen

Meer informatie: www.koorsurplus.nl

Op zondag 3 mei zingt Koor Surplus een Voorjaarsconcert in de Ontmoetingskerk in de Dukenburg in Nijmegen. Het is altijd mogelijk om een keer een repetitie van Koor Surplus bij te wonen. De repetities vinden plaats op dinsdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur, in Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154 te Nijmegen.
Concerten Herdenking en bevrijding door Kamerkoor Muzimare
4 en 5 mei 2020 in de Corneliuskerk Beuningen, Cenakelkerk Heilig Landstichting & Sint-Elisabethkerk te Grave

Meer informatie: www.kamerkoormuzimare.nl

Wij zijn Kamerkoor Muzimare uit Grave: een koor van 25 geoefende amateurzangers, dat nu al meer dan 25 jaar bestaat. Al vanaf de oprichting in 1993 staat Muzimare onder leiding van Sophia Brink. Samen vertellen we in onze concerten een verhaal en nemen de toehoorder als het ware een paar keer per jaar mee op reis. Dat kan zijn rond Passie-Pasen of Kerstmis, 4 en 5 mei, of over liefde, muziek of welk verhaal dan ook. Kamerkoor Muzimare repeteert wekelijks op woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in de Protestantse Kerk in Grave.
Beethoven, Negende symfonie door het Brabant Koor en met Symfonie Orkest Nijmegen
4 mei 2020 20.30 uur in de Vereeniging te Nijmegen

Meer informatie: https://symfonieorkestnijmegen.nl/

Samen met Symfonie Orkest Nijmegen o.l.v. Frans-Aert Burghgraef zullen we het grote Beethoven 9 gaan uitvoeren.
Het concert zal plaatsvinden in De Vereeniging te Nijmegen. Het werk kenmerkt zich door de grote dynamiek, de krachtige gevoelsuitingen in nauwelijks waarneembaar kleine stiltes en in overweldigend grote gebaren. De romantische muziek weerspiegelt al het lijden van de kunstenaar, zijn woedendste wanhoop maar ook zijn dromen, dankbaarheid en durf.
De toekomst van een verleden door Duitse en Nederlandse koorzangers
van 8 t/m 10 mei 2020 in de Theaterkerk in Bemmel

Meer informatie: www.detoekomstvaneenverleden.nl

'De Toekomst van een Verleden' is een koor- en herdenkingsproject over vrede, vrijheid en verzoening. Het wordt uitgevoerd op 8, 9 en 10 mei 2020 in de Theaterkerk Bemmel. Duitse en Nederlandse koorzangers gaan tussen september 2019 en mei 2020 bouwen aan een muzikale brug. We zingen onder meer het prachtige werk Requiem for the Living van componist Dan Forrest, Over de Muur van het Klein Orkest, maar ook symfonische rocksongs als Stairway to Heaven.
De dag van het Levenslied door de gelijknamige Stichting
op 10 mei 2020 in het Valkhof te Nijmegen

Meer informatie: www.dedagvanhetlevenslied.nl

Het is inmiddels een traditie geworden: op Moederdag vindt in Nijmegen al jaren De Dag van het Levenslied plaats, hét smartlappenfestival met een knipoog. Op zondag 10 maart vind al weer de 38e editie van het gratis festival. Tussen 14:00 uur tot 24:00 uur treden gepassioneerde zangers op in het Valkhofpark die met een passie voor zingen, een theatrale act brengen met een leuke levenslied.
Lustrumconcert 45 jaar door Vocaal Ensemble PANiek
17 mei 2020

Meer informatie: www.vocaalensemblepaniek.nl

Vocaal Ensemble PANiek is opgericht in 1975, het jaar waarin in Nijmegen het PAN-festival voor studentenmuziekensembles werd georganiseerd. Omdat Audite Nova verhinderd was in zijn geheel deel te nemen kon op deze manier toch voor een Nijmeegse afvaardiging worden gezorgd... In een paar dagen werden enkele Engelse en Italiaanse madrigalen ingestudeerd. Dat onder deze hectische omstandigheden werd gekozen voor "PANiek" als naam voor het gelegenheidsdubbelkwartet lag voor de hand.
Het Goffert Lenteconcert door het Nijmeegs Mannenkoor
17 mei 14.30 in het Goffert Openluchttheater te Nijmegen

Meer informatie: www.nijmeegsmannenkoor.nl

Het Goffert Theater bevindt zich mooi verscholen in het Goffertpark. Velen zullen niet eens weten dat daar zo’n prachtig amfitheater ligt dat omringd is door bomen en struiken. Op dat idyllisch stukje Nijmegen treedt het Nijmeegs Mannenkoor op, dit keer voor de derde maal in successie.
Vervolgcursus nieuwe zangtechniek door Zangstudio Anja Kwakkestein
6x vanaf donderdag 28 mei 20.15 uur aan de Postweg 47a te Nijmegen
Schrijf je in: www.anjakwakkestein.nl

Wil je...krachtiger spreken? Hoger / lager / harder / zachter / zingen en je ademtechniek beheersen? Met een heldere stem lesgeven, volkomen op je gemak, en het een hele dag kunnen volhouden? Zingen wat je innerlijk hoort zonder stem technische concessies te doen? Ontdek je eigen stem, alles wat je ermee kunt doen, en verbaas jezelf. In een cursus leer je nieuwe stemtechnieken die direct resulteren in een beter stemgeluid.

Juni

door het Nijmeegs Kamerkoor
6 juni in Nijmegen
Meer informatie: www.hetnijmeegskamerkoor.nl

Op 6 juni willen we een concert  verzorgen in de Sacramentskerk aan de Heyendaalseweg in Nijmegen over Loven en Lijden, met geestelijke muziek uit verschillende perioden, van o.a. Bach tot Nystedt en van Palestrina tot Pärt.
Nijmegen Klinkt door een samenwerking van de Nijmeegse Muziek Federatie, Nijmeegse Federatie van Muziekverenigingen (hafabra), Valkhof Klassiek en Heart for Arts.
6 en 7 juni 2020 Binnenstad Nijmegen
Meer informatie: www.nijmegenklinkt.nl

Het prachtige evenement ‘Nijmegen Klinkt!’ vind traditiegetrouw plaats in het eerste weekend van juni met zaterdagmiddag 6 juni 2020 de Streetparade door de historische binnenstad van Nijmegen, voor het eerst een zaterdagavondprogramma met koren, dans, orkest(en) en hafabra en zondagmiddag 7 juni 2020 zal een concerterend programma worden aangeboden aan het publiek door de hele binnenstad met orkesten, ensembles, koren en dansgroepen.
Zaad van Satan door Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap en Carmina Ludicra
6 en 7 juni 2020 Openluchttheater, Museumpark 1 te Overloon
Meer informatie: www.esmgquadrivium.nl

Het harmonieorkest van ESMG Quadrivium verzorgt de Nederlandse première van de opera Zaad van Satan van Bert Appermont. Dit is een unieke gebeurtenis omdat deze opera zelden wordt uitgevoerd vanwege de grote bezetting. Er wordt een samenwerking aangegaan met 7 professionele solisten, een koor en een theatergezelschap, en het werk wordt twee keer uitgevoerd in één weekend. Er wordt gerekend op twee uitverkochte concerten, met een mogelijke uitbreiding tot een derde concert.
Festival de'bardi
8 juni 2020 Stadsschouwburg te Nijmegen

Meer informatie: www.festivaldebardi.nl

Het hart van het Festival de’Bardi van Nederland “Vil razza dannata-jaar” is de opera Rigoletto van Verdi dat begin juni o.a. in Nijmegen wordt uitgevoerd. Een lyrische opera, een galaconcert, een pianorecital, een heilig concert, een speciaal project met 150 kinderen op het podium. Het gezelschap bestaat uit professionals en amateurs uit binnen- en buitenland. Stefano Conti - artistiek leider en Roberta Moroni – art director, zijn de drijvende krachten achter dit festival dat voor de derde keer in successie gaat.

Midzomernachtconcert door het Nieuw Betuws Kamerkoor
In juni te Huissen

Meer informatie: www.nieuwbetuwskamerkoor.nl

Het Nieuw Betuws Kamerkoor heeft 35 leden. Het koor repeteert op de dinsdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur in de Protestantse Kerk aan het Raadhuisplein te Huissen. Zij verzorgen ieder jaar meerdere concerten, waaronder het traditionele 'Midzomernachtconcert' eind juni. De muzikale leiding van het koor is in handen van Frans van de Loo. Zowel tijdens de repetities als op enkele jaarlijkse studiemomenten wordt aandacht besteed aan stemvorming. Heeft u belangstelling voor ons koor, dan kunt u op de repetitieavond komen luisteren en/of meezingen.

Oktober

Pippin door Stichting Stamppij
Van 16 t/m 18 oktober 2020 in de Lindenberg te Nijmegen

Meer informatie (inschrijving gesloten): www.stamppij.nl

De musical vertelt het verhaal van de jonge prins Pippin die nog niet precies weet hoe hij zijn leven wil gaan leiden. Zeker is wel dat het bijzonder moet zijn. PIPPIN is een visueel sprookje dat vol zit met knipogen naar onze moderne levens en de manier waarop we daar tegenwoordig invulling aan geven. Deze productie staat onder leiding van Marit Golstein als regisseur, Jelle Roosen als muzikaal leider en Gerard Baars als choreograaf.

November

Smartlappenfestival Troost van Oost
November in Nijmegen-Oost

Meer informatie: www.detroostvanoost.nl

Vol overgave knallend uit de speakers laat De Troost de tranen stromen, de glazen overstromen en de ramen beslaan. Dein mee, klink op het leven, smeer de keel en zing uit volle borst mee op de liederen van het leven: de tranentrekkers van De Troost van Oost.
Cluedo! door Stichting Heart for Arts
Van 19 t/m 22 november 2020 in de Lindenberg te Nijmegen

Meer informatie: www.heartforarts.nl

Een misdadig goed muziektheaterstuk waarbij het publiek het hoofd koel en de kop erbij zal moeten houden… En niets is wat het lijkt. Het thema is misdaad en suspense. Onder leiding van regisseur Marjolein de Buijzer en dirigent Anke Kuiper maken 25 amateurmusici en vrijwilligers van alle leeftijden de oersterke en interactieve muziektheatervoorstelling gebaseerd op het gezelschapsspel Cluedo, dat muzikaal omlijst wordt met 13 muziekstukken uit musical, klassiek en kleinkunst gearrangeerd door Jelle Roosen.
Urinetown door MusicalMakers
3 t/m 6 maart 2021 in Nijmegen

Meer informatie: www.musicalmakers.nl

Nog nagenietend van onze productie Jack the Ripper zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alweer in volle gang. Van 3 t/m 6 maart 2021 presenteren wij onze nieuwe productie URINETOWN!!
Helpt u Heart for Arts een handje?


Lankforst 4011
6538 HN Nijmegen

Tel. : ++31 (0)6 21 29 68 03
E-mail : eduard@heartforarts.com
Meer informatie op onze website: www.heartforarts.nl
Like ons op Facebook Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter
Stuur de nieuwsbrief door Stuur de nieuwsbrief door
   
   
   


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Heart for Arts · Lankforst 4011 · 6538 HN · Nijmegen, ` · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp