Bekijk deze e-mail in uw browser, u kunt zich hier uitschrijven voor deze nieuwsbrief

ZangIN-nieuwsbrief

Beste muzikale vrienden,

Vanwege Kerst ontvangt u deze week de nieuwsbrief wat eerder. Dank voor alle aankondigingen dit jaar. Volgende week komt de jaarkalender online. Heeft u nog tips?

Geniet, zing en speel! Komt u ook of, nog beter, doet u mee? Met onze Heart for Arts ZangIN-nieuwsbrief in de regio Nijmegen en Arnhem word u verrast door de creatieve geesten die voorstellingen en concerten hebben gemaakt, de amateurmusici die zich daarvoor met passie inzetten en u als bezoeker weten te betrekken bij het verhaal van het lied.
Stuur uw aankondiging of oproep in aan nieuwsbrief@heartforarts.com

Kerstconcerten

'Ster in de nacht' door 4Tune Malden
Dinsdag 24 december 21.30 uur in de protestantse kerk, Kerkstraat 18 te Groesbeek

Kerstavond met 4Tune uit Malden met religieuze en andere bekende kerstliederen.

Kerstnachtdienst door Capella Cumerana
Dinsdag 24 december om 22.30 uur
Uitvoering om 15.30 uur in de NPB-kerk, Dr.Fabiusstraat 12 te Velp

De dienst duurt ongeveer anderhalf uur. De kerk gaat om 22:00 open, wees op tijd want de belangstelling is altijd groot! Meer informatie www.capellacumerana.nl

Nachtmis met Kerst door herenkoor De Broederschap van de Sangers, en het dameskoor Con Amore, uit Mook
Dinsdag 24 december om 21.30 uur in het kerkje van Mook

Zij zingen samen de meerstemmige mis 'Ave Maria Zart' van Georg Strassenberger. Een mis met hele goede muzikale accenten, met een mooie dynamiek. Echt een muzikaal hoogstandje. De koren zijn er trots op. Dat gaat samen heel sfeervol genieten zijn. Deze nachtmis, Ave Maria Zart, en sfeervolle kerstliederen is op kerstavond,
Kerstnachtdienst met Kamerkoor Elnoseque, A.M.D.G.-koor en solisten
Dinsdag 24 december vanaf 21.00 uur in de Petrus Canisiuskerk in de Molenstraat te Nijmegen

Om 19.00 uur herdertjesmis met Denise Jonker-Termont aan de piano; kinderen die mee willen doen kunnen zich opgeven bij: astrid@rateringarntz.nl. Om 21.00 uur kerstviering met het koor Elnosequè Het A.M.D.G.-koor zingt o.l.v. dirigent Robert Voogdgeert, Leo Driesenaar, organist, de 'Jugendmesse', missa brevis in F van Joseph Haydn. Vanaf 22:45 samenzang kerstliederen. Meer informatie www.stefanus.nl

Kerstconcert met Russisch koor
Donderdag 26 december vanaf 21.00 uur in de St. Servatiuskerk, Schoolstraat 1 te Megen

Het Neva-ensemble bestaande uit 5 topzangers en een pianiste geven een Kerstconcert! Als ensemble, maar ook als solisten staan ze bekend om hun zuivere en vocale prestaties. Dit gezelschap komt voor de 27e keer naar Nederland. Een muzikale belevenis met voor de pauze Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek en beroemde Kerstliederen en na de pauze Russische volksmuziek. Dit concert is gratis en er zijn 400 plaatsen beschikbaar !Meer informatie: www.toerismemegen.nl

Kerst-Winterconcert met thema: "Verbannen & Verbonden"
Donderdag 26 december vanaf 14.15 uur in de Protestantse Kerk, Kerkstraat 18 te Groesbeek

Hoboïste Lidia van der Vegt organiseert het 34e seizoenen-concert. Het programma uit drie verschillende mini-concerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie een warme wintersfeer oproepen. In de pauzes kunt u genieten van warme wijn en kerstbrood. Voor de seizoenconcerten stelt Lidia elke keer met bevriende musici een nieuw en verrassend programma samen. Meer informatie: www.lidiafrancis.nl

Kerstconcert
Donderdag 26 december vanaf 12.00 uur in de Grote Kerk, Maartenstraat 32 te Elst

Even bijkomen van alle drukte van de kerst? Kom dan 2e kerstdag heerlijk genieten van het kerstconcert. Met op het programma ensemble Artaria, Francince van der Heijdenc en Dirk Luijmes, orgel en klavecimbel. Zij brengen kerstmuziek te gehore van Bach, Vivaldi en Händel. 

Christmas Lessons and Carols met het Smitskoor uit Reek
Vrijdag 27 december vanaf 19.00 uur in de St. Elisabethkerk te Grave

Op vrijdag 28 december om 19 uur is er in de St. Elisabethkerk in Grave een heuse Christmas Lessons and Carols. Muzikale medewerking hieraan verleent de Schola Sancta Elisabeth onder leiding van dirigent Diederik Elings-Oude Nijhuis met orgelspel van Mark Kuijpers.

'In the bleak midwinter' door het uitvaart ensemble Nijmegen
Zondag 29 december 15.30 uur in de Nederlandse Hervormde Kerk, Dorpsstraat 54 te Oosterhout (GLD)

Op zondag 29 december aanstaande treden we weer op. Ditmaal geven we een winterconcert. Zoals u van ons gewend bent met een afwisselend programmamet gedichten, liederen uit ons eigen repertoire, instrumentale muziek en kerstliederen. Klik hier voor het volledige programma. Meer informatie: www.uitvaartensemblenijmegen.nl

Oudejaarsconcert Marikenhuis door A-Capella koor Face uit Druten
Maandag 30 december 19.30 uur in het Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163 te Nijmegen

In samenwerking met A-capella koor FACE uit Druten sluit het Marikenhuis het jaar 2019 af met een oudejaarsconcert in het Marikenhuis. FACE zal naast klassiekers uit hun repertoire ook nieuwe muziek ten gehore brengen. Kom gezellig binnenlopen en luister onder het genot van een drankje en een oliebol naar dit geweldige koor uit Druten.

Heart for Arts

Met Heart for Arts maken wij deze nieuwsbrief en in november 2020 kunt u meegenieten van ons muziektheater. Een cast vol sterren met een blij gezicht met "2020 is in zicht”

Wij wensen jullie en elkaar een betoverend kerstfeest en een magisch nieuwjaar!
Heart for Arts roept daarom het kunstminnend publiek op aan het amateurtheater te doneren

Over een klein jaar, in november 2020 om precies te zijn, verrassen amateurmusici en -spelers van Heart for Arts het publiek in De Lindenberg met een misdadig goede voorstelling waarbij het publiek het hoofd koel en de kop erbij zal moeten houden.

Aangezien gezamenlijke inspanningen de lasten lichter maken, doen wij een oproep voor een financiële bijdrage, want ondanks de enorm gemotiveerde vrijwilligers en deelnemers is er meer nodig om deze projecten te kunnen neerzetten. Zo willen wij onder andere de projecten muziektheater Cluedo!, Winterconcert in de Rozenhof en Nijmegen Klinkt! mogelijk maken.

Heart for Arts heeft sinds 2019 de culturele ANBI-status van de Belastingdienst, omdat zij zich zonder winstoogmerk en met de hulp van vrijwilligers inzet. Meer informatie is te vinden op de website van stichting Heart for Arts.

 

Januari

Concert door vocaal eenvoortwaalf door o.l.v. Michel de Kort
Zaterdag 11 januari 20.00 uur in de Antonius Abt kerk, Dennenstraat 125 te Nijmegen.
Zondag 12 januari 14.00 uur in de De Schakel, Pius XII straat 85 te Wijchen.

Gastdirigent Michel de Kort. Het komende concert hoort u werken van Chatman, Graun, Kuhnau, Lotti, Miskinis, Buchenberg, Tukapsky. Op zaterdag is er intermezzo van fluit, altviool en cello. 
Meer informatie: www.eenvoortwaalf.nl

Winterconcert met High Tea en muziek op piano, viool & met zang
Zondag 26 januari  15.30 uur in Hotel restaurant de Rozenhof, Nijmeegsebaan 114 te Heilig Landstichting

Op 26 januari 2020 vindt in hotel restaurant Rozenhof de negende editie plaats van het pianoconcert waar jonge talenten, studenten en amateurmusici klassieke- en eigentijdse muziek ten gehore brengen met gastoptredens (zang) van Emanuèlle Redzaj begeleid door Anke Kuiper op piano en zanggroep Sparkle begeleid door Rene Wolf op piano.

Onder het genot van heerlijke streekgerechten en culinaire specialiteiten uit de bistro-keuken van Rozenhof, van de hand van chef-kok Marcel Vermeulen en souschef Steffan Hendriksen, kunnen de bezoekers een smaak- en luisterbeleving ervaren.
Meer informatie: www.heartforarts.nl/winterconcert-rozenhof/Lankforst 4011
6538 HN Nijmegen

Tel. : ++31 (0)6 21 29 68 03
E-mail : eduard@heartforarts.com
Meer informatie op onze website: www.heartforarts.nl
Like ons op Facebook Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter
Stuur de nieuwsbrief door Stuur de nieuwsbrief door
   
   
   


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Heart for Arts · Lankforst 4011 · 6538 HN · Nijmegen, ` · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp