Copy
Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) şi Uniunea Arhitecţilor din România (UAR) sunt parteneri strategici ai Asociaţiei De-a Arhitectura.
Stuck in the 90’s? 
View this in your browser.
De-a Arhitectura Sibiu

De-a Arhitectura a crescut mare! Din acest an are prima fililală: în centrul țării, la Sibiu. 

Sibiul a făcut cunoștință cu De-a Arhitectura în 2012 printr-un atelier HandsOn! la bienala regională de arhitectură organizată de filialele teritoriale Sibiu-Vâlcea și Brașov-Covasna-Harghita ale Ordinului Arhitecților din România, arhitectura.5.

În 2012 cursul „De-a arhitectura în orașul meu” era pilotat în 7 școli din București. Trei arhitecte din Sibiu s-au îndrăgostit la prima vedere de acest program și nu s-au lăsat până nu au reușit să-l aducă în câteva școli din Sibiu. Au căutat profesori din ciclul primar care să fie dispuși să învețe o materie nouă, să predea după o metodă experiențială, non-formală și să accepte să fie asistați la oră de arhitecți voluntari. Timp de o lună au făcut lecții demonstrative și prezentări ale programului la clase sau în ședințe cu părinții. Spre bucuria noastră, 12 profesori și 360 de copii au acceptat opționalul „De-a arhitectura în orașul meu”.

Detalii aici
Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Bucureşti şi întreaga ţară
2 decembrie 2016
Atelier De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti
3 decembrie 2016
Atelier „Satul luminat”, Galeria Galateca, Bucureşti
9 decembrie 2016
Atelier De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti
10 decembrie 2016
Atelier „Satul luminat”, Galeria Galateca, Bucureşti
12 decembrie 2016
Atelier „Căsuţa omuleţului LEGO”, Centrul Cultural Reduta, Braşov
16 decembrie 2016
Atelier De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti
17 decembrie 2016
Atelier „Satul luminat”, Galeria Galateca, Bucureşti
De-a Arhitectura în noiembrie

Ateliere în Săptămâna Şcoala Altfel an şcolar 2016-2017

De-a Arhitectura a lansat activităţle pe care le propune pentru întregul an şcolar în cadrul săptămânii Şcoala Altfel 2016-2017! Toate atelierele se vor desfășura în clasă, sub îndrumarea unui arhitect (pregătit pentru a susţine cursuri marca De-a Arhitectura, pentru copii) şi a doi studenţi arhitecţi. Atelierele sunt contra cost şi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani. 

Detalii aici

Atelier „Arhidetectivii”

În octombrie a avut loc în Vila Dr. Ciru Iliescu atelierul „Arhidetectivii” realizat în parteneriat cu Fundaţiei Löwendal, atelier din cadrul programului „Detalii neoromâneşti în arhitectura lui Petre Antonescu. Exterioare şi interioare ale vilelor bucureştene”. Copiii participanţi au putut afla care sunt elementele caracteristice stilului neoromânesc analizând exteriorul casei.

Detalii aici

Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc

Eliza Jurcă este alături de De-a Arhitectura încă de la început, cu interes pentru schimbarea în bine pe termen lung a societăţii româneşti şi cu bucuria constantă a întâlnirii cu copiii. Astăzi o cunoaştem mai bine prin seria „Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc”.

Detalii aici
Atelier „J’aime bien ta ville!”

La sfârşitul lunii octombrie, filiala Sibiu a Asociaţiei De-a Arhitectura a fost invitată să organizeze un atelier de educaţie de arhitectură şi mediu construit pentru copiii francezi şi francofoni din Sibiu. Atelierul „J’aime bien ta ville!” a fost organizat în colaborare cu Asociaţia Francezilor din Sibiu (AFS) şi cu sprijinul Casei Franceze din Sibiu. 

Detalii aici
Cuburile de aur

Vă reamintim că este deschis cel mai prestigios concurs internaţional care promovează iniţiativele din domeniul educaţiei de mediu construit pentru copii – Cuburile de Aur al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor. 1 decembrie este ultima zi de trimitere a întrebărilor despre concurs. Asociaţia De-a Arhitectura  face parte din echipa de organizare şi în juriu, astfel nu va participa la această ediţie a concursului Cuburile de Aur.

Detalii aici
De-a arhitectura HandsOn! la Braşov

De-a Arhitectura HandsOn! este un proiect realizat la Brașov de Asociația De-a Arhitectura cu sprijinul United Way România, Metropolitan Life și Fundația Comunitară Brașov. Acest proiect cuprinde o serie de ateliere extrașcolare, pentru diferite grupe de vârste şi le dă posibilitatea copiilor care nu sunt înscrişi la cursurile noastre în şcoli şi grădiniţe, să aibă un prim contact cu lumea fascinantă a arhitecturii.

Detalii aici
„De-a arhitectura în școala mea” la Timişoara
Aproape 60 de voluntari, elevi şi adulţi, au reuşit să renoveze în vacanţa de vară clasa lor de curs din cadrul Liceului de Arte Plastice din Timişoara, ca parte finală a unui proiect realizat cu participarea elevilor în cadrul programului „De-a arhitectura în școala mea”, dezvoltat de Asociația De-a Arhitectura.
Detalii aici
Atelier „Vieţile unei case”

În octombrie a avut loc, în parteneriat cu Fundaţia Löwendal, atelierul „Viețile unei case” prin care am dorit să le arătăm copiilor că o casă, atunci când e construită, este potrivită pentru cei care o locuiesc, precum o haină facută special pentru o persoană, la croitor.

Detalii aici
De-a Arhitectura la seminarul „Room for children in the cityˮ - II

Continuăm cu partea a doua a materialului despre conferinţa internaţională ROOM FOR CHILDREN IN THE CITY, ce s-a desfăşurat pe 27 septembrie în Stockholm, Suedia, unde am fost reprezentaţi de colega noastră, Mina Sava, delegat al României la grupul de lucru Arhitectura şi Copiii al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor (UIA) din partea Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), care a prezentat în cadrul conferinţei programele De-a Arhitectura

Detalii aici
De-a Arhitectura la „Serile Iniţiativă în Educaţie

Arh. Dana Ardelean, coordonator local pentru Timişoara al activităţilor De-a Arhitectura, a prezentat cursul „De-a arhitectura în oraşul meu” în cadrul celei de-a IX-a ediţii a evenimentului „Serile Iniţiativă în Educaţie”, susţinut de organizaţia neguvernamentală InEdu (Iniţiativă în Educaţie).

Detalii aici
Atelier „De-a siguranţa rutieră în oraşul meuˮ

Pe 16 noiembrie a avut loc cel din urmă atelier din programul „Goodyear pentru siguranța celor mici”, un parteneriat Goodyear Dunlop Tires România și De-a Arhitectura. Arh. Corina Croitoru a îndrumat atelierul de la Școala Gimnazială Nr. 28 alături de pilotul de curse Andrei Mitrașcă.

Detalii aici
De-a Arhitectura la Climathon

La final de octombrie a avut loc Climathon Bucharest 2016, un workshop-maraton de 24h cu tema „Eco-mobilitate într-un oraş verde inteligent”, în care au fost înscrise 121 oraşe din lume şi unde au fost prezenţi peste 30 de participanţi (arhitecţi, studenţi, antreprenori) care au propus şi discutat proiecte pe teme de mediu. La invitaţia echipei #better a arh. Florin Enache şi Mădălina Zaharia, partener Climathon pentru Bucureşti, arh. Corina Croitoru, membru fondator De-a Arhitectura, a făcut parte din juriu la secţiunea Educaţie. Foto: Climathon Bucharest Facebook

Detalii aici
Recomandarea De-a Arhitectura
11+1 Case

Vă recomandăm în decembrie 11 + 1 Case, un joc care poate funcţiona uşor şi ca obiect decorativ, realizat de arh. Eliza Yokina. Jocul este necomplicat, compus din piese de lemn salvate din ateliere de prelucrare a lemnului şi realizat folosind un minim de operaţiuni de tăiere şi şlefuire, cât se poate de simple, astfel promovând un proces de producţie durabil. Piesele sunt din diferite esenţe de lemn, nelăcuite sau vopsite, variază în greutate şi culoare. Forma le permite să fie combinate într-o multitudine de feluri, putându-se astfel imagina oraşe sau sate după cum se doreşte. Jocul stimulează gândirea, creativitatea, simțul spațial și organizarea, creșterea și educarea sensibilității estetice asupra lucrurilor simple. 

Foto: Ubikubi

Detalii aici
Copyright © 2016 // De-a arhitectura // All rights reserved.

Adresa noastră de corespondență este:
office@de-a-arhitectura.ro

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to uar_contact@yahoo.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Asociaţia De-a Arhitectura · Str. Sergent Dumitru Matei, Nr. 6, Sector 2 · Bucureşti 020321 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp