Copy
Kennismaken met... Korting op...
Start reguliere lessen. Workshop aanbod....
View this email in your browser
Nieuwsbrief Tao Training Haarlem
Welkom bij de 1e nieuwsbrief van Tao Training Haarlem. Hier ontsluiten we eeuwenoude kennis die onder meer de Taoïstische sjamanen bezaten op het gebied van gezondheid en vitaliteit.

Wie heeft de moed opgevat Tao Training Haarlem op te richten? En waartoe…waarvoor?
Ja, ik dus! En ik wil me in deze nieuwsbrief graag even kort aan je voorstellen. Mijn naam is Marcel Ott. Ik ben 46 jaar, heb een schat en een pracht van een dochter van 11. Ik heb een theaterachtergrond (toneelopleiding en 7 jaar bij Toneelgroep De Appel gespeeld) en heb 8 jaar geleden Brain Club opgericht met als doel mensen in veranderende organisaties in beweging te brengen in datgene wat de organisatie en/of de mens binnen deze organisatie zelf wil. Dat doe ik nog steeds maar ik werd me bewust dat er iets ontbrak....namelijk het energetisch in balans brengen van lichaam en geest...
Zo'n 19 jaar geleden ontmoette ik mijn vrouw. Via haar kwam ik in contact met het Yin Yang Centrum in Amsterdam. Ik leerde daar Rene Gorris, een zeer toegewijde Qi gongleraar kennen. Tijdens een van de eerste trainingen sloeg de vonk bij me naar binnen. Het was meteen een gevoel van thuiskomen, van landen in een energetisch innerlijk landschap, wat ik voor die tijd helemaal niet kende. Ik mediteerde wel eens, maar dat ik meteen mijn onderste 'Dan tien" (in de yoga wordt het Hara genoemd) zo zichtbaar kon zien en voelen...Dat was bizar en bijzonder tegelijkertijd.
Ik was om en ik wilde er meer, zoniet alles, van weten en ervaren. Sindsdien bestudeer ik de Taoïstische alchemie, beoefen vele Qi Gongs en beloop mijn energetisch en spiritueel pad. Na Rene als leraar ben ik IJsbrand Pool tegengekomen. Ook hem ben ik zeer dankbaar voor zijn kennis, zijn heldere analytische geest, zijn humor en enthousiasme. Mede dankzij IJsbrand is het vuurtje verder gaan oplaaien.
Op dit moment vind ik verdieping in het zevenjarig programma van Reinoud Eleveld (leraar van IJsbrand) en wil ik zijn kennis (en ook dat van anderen) eigen maken en ook gaan uitwisselen. 

Rene leerde me: "Als het ingewikkeld is, ontwikkel het!"  
Lao Tse, de beroemde Chinese wijsgeer raakt hierbij nog meer de kern. Hij benadert complexe materie vanuit zijn eenvoud en weet het moeilijke tegelijkertijd te door-gronden. De kennis die ik opdoe wil ik eigen maken door deze kennis te delen om zodoende nog beter te weten, te begrijpen waar die eeuwenoude Taoïsten het precies over hebben en wat het in het dagelijkse hier en nu betekent.  Dat is, eerlijk gezegd, mijn eigen (egocentrische) focus. 
Ik doe dit echter niet alleen voor mezelf.


Tao Training Haarlem is opgericht om, voor ieder die hier behoefte aanheeft, een kennis-gids, een vertolker te zijn in het ontsluiten en verder ontwikkelen van ieders innerlijk 
(energetisch) landschap om zo het uiterlijk landschap, de waarneem-bare wereld iets leuker, mooier en beter te maken.  

 
Een hele mond vol, en dat is het ook. 
Korter en wellicht beter gezegd: Tao Training Haarlem wil een setting creëren waar jouw lichaam en geest weer meer in balans gebracht kunnen worden. We (=nu nog koninklijk meervoud) doen dat door het delen van taoïstische kennis op het gebied van qi gongs, meditaties, en andere bijpassende energetische en vitaliserende technieken.

 
Well, that's me in a nutshell! 
Ik nodig je graag uit het prachtige super waardevolle Taoïstische materiaal bij Tao Training Haarlem te leren kennen en te delen tijdens de lessen en de workshops. 

Veel plezier en tot op de vloer.
 

Glimlachende groet,

Marcel Ott , Tao Training Haarlem

Tijdelijk 20% korting bij aanmelden Qi Gong lessen!

We komen gelijk met een mooi aanbod. Wie zich deze maand aanmeldt voor de lessen op de dinsdag, woensdag of donderdag krijgt voor de eerste 10 lessen (= 1 lesblok) 20% korting.  Je betaald geen € 15,- maar slechts € 12,- euro per les!

Meld je nog deze maand aan en geniet van een welverdiende focus op jezelf. Kom thuis, land, onthaast en laad weer op. We nodigen je van harte uit om kennis te maken met jouw innerlijk landschap bij Tao Training Haarlem.
 
Start reguliere lessen.
Vanaf 1 februari starten we met reguliere qi gong -en meditatielessen/trainingen. Op de site kun je zien wat het precieze aanbod is. De lessen zijn continue (tenzij anders op de website of in de nieuwsbrief aangegeven).

Wil je kennismaken met Tao Training Haarlem en wil je vrijblijvend een les volgen? Dat kan altijd. Je kunt op ieder moment instappen (tenzij anders aangegeven) en voor € 7,50 een introductieles volgen.

Je kan natuurlijk ook meteen een lesblok afnemen, dan pak je meteen ons aanbod van 20% korting mee. 
Komende workshops.
Woensdag
3 febr.

Van 19:30
Tot 21:30
Helende Klanken
 
Deelnemen
Maandag
22 febr.

Van 09:30
Tot 11:30
Acht Brokaten
 
Deelnemen
Dinsdag
9 febr.

Van 09:30
Tot 11:30
Acht Brokaten
 
Deelnemen
Deel en/of stuur deze nieuwsbrief door!
Share
Tweet
Share
+1
Forward
Tao-tip:  Of het nu regent of dat het behoorlijk koud is of dat de zon heerlijk schijnt: nodig jezelf uit om (al is het maar voor 10 minuten) naar buiten te gaan. Zoek een fijne natuurrijke plek. (Als die er niet is, laat je jeleiden door je waarneming en/of gevoel). Als je een plek hebt gevonden, richt je je gezicht naar het (zon)licht. Sluit je ogen en zet jezelf in de luisterstand...hoor tussen alle geluiden door de stilte. Accepteer alles wat je hoort...en dus ook de stilte die er soms is tussen de geluiden. Lichte glimlach op je gezicht...En doe verder even niets.
Geniet! 
A new year means a new you!
Copyright © 2016 Tao Training Haarlem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp