Copy
Is de maandbrief niet goed leesbaar, bekijk hem dan »online.
Facebook
Twitter
RingTV

Maandbrief - juli 2016

Geachte ouders en verzorgers,
  
Een paar weken geleden zag ik op de Facebookpagina van de school de reacties van allerlei mensen op de Schuimparty die was georganiseerd. Ik vond ze hartverwarmend. Een moeder die zich afvroeg waarom in haar tijd dat soort feesten niet werden georganiseerd. Of een ouder die ons de hint gaf ook voor de ouders eens zoiets leuks te organiseren.
Wij zelf vonden het spannend, een feest met veel schuim in het schoolgebouw zelf te organiseren. Maar het ging prima. Mark Bubberman en Tom Dinjens hadden het weer goed georganiseerd. Zo goed, dat honderden leerlingen een geweldige avond hadden. En daar ging het om.
 
Waar het natuurlijk om gaat op een school, is het schoolse zelf. De meeste activiteiten van de laatste weken hebben in dat teken gestaan. Wie slaagt, wie kan herkansen, wie zakt, wie gaat over, wie is bespreekgeval of blijft zitten, wie gaat van school, wie komt nieuw op school, welke collega’s vertrekken, en welke nieuwe collega’s komen erbij? Dat was voor u en uw zoon of dochter spannend, dat was het voor ons ook! Al hebben wij nog niet alle cijfers paraat, het beeld begint wel duidelijk te worden. Verreweg de meeste leerlingen gaan over en verreweg de meeste leerlingen zijn geslaagd. De mavo deed het ronduit goed, vooral het gemiddelde cijfer lag hoog. Het resultaat van het vwo viel ons iets tegen. De havo zit er tussenin. Wij wachten de landelijke cijfers even af, en dan kom ik hier op terug.
 
U krijgt deze nieuwsbrief op de dag waarop de zomervakantie begint, ofwel, zoals wij hem vroeger noemden: de grote vakantie. Ik wens u en onze leerlingen zes heerlijke weken toe. En ik bedank u graag voor het vertrouwen dat u ook dit jaar weer in on stelde.
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Ron Bosman,
rector De Ring van Putten


Vraag op tijd het boekenpakket aan

U weet het inmiddels: met ingang van het nieuwe schooljaar
verandert de uitgifte van de boekenpakketten.
In de brief die u hierover enige tijd geleden per post heeft ontvangen, kunt u lezen dat u het boekenpakket van uw kind voor 29 juli via internet moet hebben aangevraagd bij de firma Van Dijk. Bij die brief heeft u een bijlage ontvangen waarin staat hoe u hierbij te werk gaat. Bij het rapport krijgt uw kind deze week een envelop van Van Dijk waarin u deze informatie nogmaals kunt lezen.

Het aanvragen van het boekenpakket kan vanaf 8 juli.
Hier is de procedure nog eens te vinden.

Kijk voor meer informatie op www.vandijk.nl.


Diploma-uitreiking

Inmiddels zijn ook de diploma-uitreikingen achter de rug.
Dinsdag mocht het vwo het spits afbijten,
woensdag was de mavo aan de beurt en donderdag de havo.


De Ring goes London

In de week dat de Brexit het gesprek van de dag was, maakten de
tto-brugklassers van scholengemeenschap De Ring van Putten uit
Spijkenisse een trip naar Engeland.
Deze reis is de afsluiting van hun eerste jaar tweetalig onderwijs. Internationalisering is een belangrijk onderdeel van tto.
De groep verbleef in de buurt van Londen.

AD Voorne Putten, 1 juli 2016


Sporters leven zich uit bij Aquasplash

Brugklassers met het keuzevak sport brachten op 28 juni de middag
op gepaste wijze door bij Aquasplash in Hellevoetsluis.


Bamboestieken

Afsluitende les beeldende vorming in klas 2 havo; een wedstrijdje 'bamboestieken'.
Wie bouwt de hoogste piramide?


Campagne 'Fris op vakantie'

Op maandag 27 en dinsdag 28 juni is op De Ring van Putten ook dit jaar de “Fris op Vakantie” Campagne gehouden voor leerlingen uit 2 mavo, 3 havo en 3 vwo.
De leerlingen hebben in verschillende lokalen workshops gevolgd over o.a. veilig vrijen, alcohol- en drugsgebruik en social media (gericht op de vakantie).
Lees meer.


Winnaars Groot Atheneumbrugklas Dictee

Vrijdag 17 juni werden de winnaars van Het Groot Atheneumbrugklas Dictee bekend gemaakt. Winnaars zijn: Ashanti Ramcharan voor Nederlands (1b2, vwo) en Levy Hol voor Engels (1b1, tto). Gefeliciteerd!


Prijsuitreiking Kangoeroe Wiskundewedstrijd

Dinsdag 21 juni heeft rector, de heer Ron Bosman, medailles uitgereikt aan de prijswinnaars van de Kangoeroe Wiskundewedstrijd. Lees er hier meer over.


Summer Dance Party (schuimfeest)

Lees hier alles over de succesvolle schuimparty in de hal van De Ring.

Copyright © 2016 osg De Ring van Putten, All rights reserved.


Hoe wilt u deze e-mails ontvangen?
Mijn voorkeuren aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp