Copy
Is de maandbrief niet goed leesbaar, bekijk hem dan »online.
Facebook
Twitter
RingTV

Maandbrief - 4 maart 2016


 
Beste ouders en verzorgers van leerlingen van De Ring van Putten,
 
De Ring profileert zich graag als een school die haar blik nadrukkelijk naar buiten richt. De komende tijd staat in het teken van een groot aantal uitwisselingen. Dit houdt in dat in dat wij leerlingen van buitenlandse partnerscholen ontvangen en dat onze leerlingen op reis gaan. Het is bijzonder dat onze leerlingen aan zoveel internationale projecten kunnen deelnemen; daar zijn wij dan ook trots op! In deze maandbrief staan wij hierbij uitgebreid stil.
Verder vindt u een aantal portretten van leerlingen en medewerkers van de school. Groot Nissewaard besteedde in de rubriek ‘Zomaar een Nissewaarder’ twee maal aandacht aan leerlingen van De Ring. Het item ‘Teacher Profile’ van ons YouTubekanaal RingTV staat in het teken van docenten van onze school. In deze maandbrief staat een link die u hiernaar leidt. Dit geldt ook voor een videoverslag van ons Open Huis en de foto’s die zijn gemaakt tijdens het Valentijnsfeest.
 
Tot slot wens ik u veel plezier toe bij het lezen van onze maandbrief van maart.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Jeroen Werleman,
sectordirecteur

 

Vakanties 2015 - 2016

Paasweekeinde
Meivakantie
Pinksteren
Zomervakantie
vr 25 maart 2016 t/m ma 28 maart 2016
ma 25 april 2016 t/m vr 6 mei 2016
ma 16 mei 2016
ma 11 juli 2016 t/m vr 19 augustus 2016

Vakanties 2016 - 2017

Herfstvakantie
Kerstvakantie
Voorjaarsvakantie

Tweede Paasdag
Meivakantie

Hemelvaart
Pinksteren
Zomervakantie
ma 17 oktober 2016 t/m vr 21 oktober 2016
ma 26 december 2016 t/m vr 6 januari 2017
ma 27 februari 2017 t/m vr 3 maart 2017
ma 17 april 2017
ma 24 april 2017 t/m vr 5 mei 2017 (inclusief Koningsdag do 27 april)
do 25 mei 2017 t/m vr 26 mei 2017
ma 5 juni 2017
ma 10 juli 2017 t/m vr 18 augustus 2017

 

Walibi; 8 april

Op vrijdag 8 april gaan we met 1466 leerlingen en 95 medewerkers naar Walibi.
Op onze Facebookpagina plaatsen we alle nieuwtjes.


Internationalisering;
vijf uitwisselingen in één week op De Ring van Putten 

Het komt toevallig zo uit dat aankomende week vier groepen met leerlingen en docenten van De Ring van Putten op bezoek gaan bij een aantal partnerscholen in Europa en één groep gastleerlingen ontvangt van onze partnerschool uit China. Het gaat om leerlingen uit de tweede t/m vijfde klas van de mavo-, havo- en vwo-afdelingen. Lees er hier alles over!
Internationalisering op De Ring van Putten
De Ring van Putten heeft internationalisering hoog in het vaandel staan. We bereiden de leerlingen voor op een plekje in de maatschappij, ook op Europees en mondiaal niveau.
Lees hier meer over Internationalisering op De Ring.


Dyslecten en het examen

Er is sinds enkele weken ophef ontstaan over het meetellen van spelfouten voor dyslecten.

Voorrondes van de Biologie Olympiade

Een paar weken geleden hebben leerlingen uit 3 havo en 3 vwo mee gedaan met de voorrondes van de Biologie Olympiade Junior en leerlingen uit 5 havo en 6 vwo met de voorrondes van de Nationale Biologie Olympiade. Bij deze twee wedstrijden worden er complexe vragen gesteld over de onderwerpen die aan bod komen bij het vak biologie.
 
Alle leerlingen hebben hun best gedaan om een zo hoog mogelijke score te krijgen. De vragen waren moeilijk. Een aantal leerlingen is het gelukt om met hun score bij de beste 10% van Nederland te eindigen. In 3 havo is dat Caran Peters en in 3 vwo zijn dat Patrick Stam, Mischa van Kempen en Sven Eschmeijer. Namens de vakgroep biologie: van harte gefeliciteerd! Zij ontvangen een certificaat van het Biologie Olympiade Comité.
 
Helaas waren dit schooljaar de scores niet hoog genoeg om door te mogen naar de volgende ronde. Misschien lukt dat volgend schooljaar wel. We wensen de leerlingen die nu in de tweede, vierde en vijfde klas zitten van het havo en vwo en volgend schooljaar meedoen met deze Olympiades nu al succes met de voorbereidingen op de wedstrijd in 2017. (vakgroep biologie)


Valena uit 3 mavo vanavond in The Voice Kids

Valena uit 3 mavo is vanavond te zien in de blind auditions van the Voice Kids.
Spannend!! Succes Valena.


Famun debates - 4 tto

Last week 6 students of class 46-3 went to the Farel College in Amersfoort to participate in FAMUN 2016 (11th – 13th February). FA are the first two letters of Farel and any MUN is an academic simulation in which students learn about diplomacy, international relations, and the United Nations through the participation in various debates. Read more
Our students for this Famun

Shell Chocolate Challenge op De Ring

Op donderdag 4 februari kwam er een 8 meter lange vrachtwagen van de Shell -speciaal voor onze 3 en 4 mavo scheikunde leerlingen- naar De Ring om een lokaal om te bouwen tot een chocoladefabriek en om informatie te geven over de procestechniek. Er is een tekort aan technisch geschoold personeel. In de regio Spijkenisse met name in de procestechniek. De Ring vindt het dan ook belangrijk om aandacht te geven aan de technische beroepen.
Lees hier meer.


Tweetalige brugklas op excursie naar Kunsthal en Keith Haringworkshop op school door Kunsthal

“Art is for everybody”, ook op De Ring van Putten.
 
Dinsdag 16 februari vond op De Ring van Putten een workshop over kunstenaar Keith Haring plaats. De leerlingen uit de tweetalige brugklas werd deze Engelstalige workshop aangeboden door docenten van de SKVR in samenwerking met de Kunsthal Rotterdam. Lees hier meer.
Art is for everybody, Groot Nissewaard 23 februari 2016


Junior Speaking Contest 2 tto

We had to do a speech for English with the theme ‘simply speechless’ and the person with the best speech could represent our class at the speaking contest in a school called: Wolfert van Borselen. Julia won with her speech about love. On the 2nd of February, we went to Wolfert van Borselen in Rotterdam to support Julia together with Mr. Heijdra. We left school at 13:15. Once we came there, we sat down in the room, and the speaking contest began at 14:30. First there were eleven 2nd graders, including Julia. She was the 6th person to do a speech. Her speech was great. She had a big applause when she was done. The jury judged the speeches by the speech itself and how you answered the questions afterwards. Unfortunately, Julia didn’t win, but she still did very good. There were also ten 3rd graders. When they were done, we waited for the results, and after that, we went back home. It was a nice experience.

Isabeau & Noa, 26-3


Teacher profiles op RingTV

De eerste aflevering in een RingTV serie Teacher Profiles.
Docenten in de brugklas. Meneer Tanis bijt het spits af.
De tweede aflevering met meneer Julien.


Valentineparty video's en foto's

Alle foto's en filmpjes van de Xite Valentineparty zijn hier te bekijken.
De Xite Valentineparty was een groot succes.

Video open huis

Ring van Putten Open Huis 2016
De video van het open huis, gemaakt door RingTV


Oud-leerlingen Afrojack & Faisal 

Onze oud-leerlingen Afrojack & Faisal zijn een samenwerking aangegaan.
Faisals (Fais) eerste single 'Hey' ft Afrojack is vorige week verschenen.
Donderdag 3 maart was Fais te gast bij Giel Beelen.
Kijk hier voor een aantal video's. 


Naomi van Krevel (4 mavo) in Groot Nissewaard

Naomi van Krevel aan het woord over haar sport: judo.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Spijkenisse kreeg Noami een jongerenlintje uit handen van de burgemeester.


Jay van der Graaf (3 mavo) in Groot Nissewaard

Jay van der Graaf aan het woord over zijn hobby en vrijetijdsbesteding: scheidsrechter zijn en scheidsrechters indelen op vv Spijkenisse.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Spijkenisse kreeg Jay een jongerenlintje uit handen van de burgemeester voor zijn vrijwilligerswerk.
Copyright © 2016 osg De Ring van Putten, All rights reserved.


Hoe wilt u deze e-mails ontvangen?
Mijn voorkeuren aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp