Copy
Beste wensen en meer in 2017
View this email in your browser
En niet alleen veel licht, maar ook voorspoed en vooral een goede gezondheid gewenst!

Jonathan & Friends/North Sea Blues, olieverf op linnen 65 x 90 cm

FORREAL
Voor mij zijn er in januari alweer vier tentoonstellingen tegelijk, druk druk.  Ik ben heel blij dat bovenstaand nieuw werk  te zien zal zijn op de kunstbeurs FOR REAL (voorheen REALISME) bij Galerie Lauswolt, stand 54. Werk van mij op deze gerenommeerde  beurs voor realistische/figuratieve kunst stond al lang op mijn verlanglijstje en betekent veel voor me. Weer een vinkje erbij op mijn bucket list! De beurs wordt gehouden van 18-22 januari, als altijd in de Passengers Terminal in Amsterdam achter het Centraal Station. Voor informatie over openingstijden etc. zie FORREAL
ITALIAANSE AFFAIRE
In Galerie Bonnard in Nuenen is op tweede Kerstdag de expositie Realisten 2017 van start gegaan. Op deze expositie tonen 11 realisten enkele van hun werken. Ik heb me laten overhalen om daar een aantal portretten uit de Siena Palio serie te tonen. Naast enkele Venetiaanse werken uit de series Kamers met Uitzicht en Italiaanse Taferelen zijn er uiteindelijk drie Italiaanse portretten te zien.
Siena Palio XII (Giraffa/Giraf), olieverf op paneel 40 x 30 cm

 

 

Voor meer informatie over mijn serie Siena Palio Portretten, zie het hoofdstuk op mijn website

De tentoonstelling loopt nog t/m 5 februari
 
(Be)spiegelingen III/Voorjaar in Venetië, olieverf op paneel 20 x 20 cm
De Kleine Prinses/Royal Blues,  olieverf op linnen 70 x 90 cm

ABRAHAM EN DE MUZE
Galerie Staphorsius in Westzaan viert haar 50-jarig jubileum met de  tentoonstelling Abraham en de Muze, waarvoor alle aan de galerie verbonden kunstenaars zijn uitgenodigd om enige voorbeelden van hun muze(n) te tonen. Een van mijn muzen is het Noordzeestrand. Geboren en getogen in Haarlem groeide ik zo'n beetje op aan het Bloemendaalse strand. Lange zomers brachten we daar door, weer of geen weer. Dat de Noordzee later een rol zou gaan spelen in mijn schilderkunst kon bijna niet uitblijven. Op deze jubileumtentoonstelling zijn daarvan enkele voorbeelden te zien, waaronder De Kleine Prinses, die ik hier heb afgebeeld op het Bloemendaalse strand.  De tentoonstelling wordt met een drankje en hapje geopend op zaterdagmiddag 14 januari met o.a. de presentatie van een boek over leven en werk van de belangrijke vogelschilder  Rein Stuurman (1900-1984). U bent daarbij van harte welkom!  De tentoonstelling loopt t/m 25 maart 2017.

NB Bij het verzenden van deze Nieuwsbrief wordt op de website van Staphorsius abusievelijk vermeld dat de tentoonstelling op 7 januari opent. Dit moet dus 14 januari zijn.
STAPEL OP VEE
Na een winterstop van 3 maanden, gaat Museum Møhlmann in Appingedam op 1 april van start met de thematentoonstelling Stapel op Vee over dieren op en rond de boerderij. Ik neem de gelegenheid te baat om o.a. eindelijk dat lammetje te schilderen dat al zo lang in het penseel zit. Ik ben al een eind op weg, hij wordt heel zacht en aaibaar. Meer over deze tentoonstelling in een volgende nieuwsbrief.

In de fraaie Galerie Montulet annex "Het Glaspaleis" in Gouda zijn permanent enige van mijn Venetiaanse werkjes en een aantal bloemstillevens te zien.
 
Siena Palio III (Istrice/Stekelvarken), olieverf op linnen 40 x 40 cm

WEEKEND VAN HET PORTRET
Het Weekend van het Portret dat eind oktober in Amsterdam werd gehouden genoot een overweldigende belangstelling en was een groot succes. Voor mij persoonlijk in het bijzonder omdat - geheel buiten verwachting - vlak voor sluitingstijd bovenstaand portret uit de Siena Palio serie werd verkocht. En nog wel aan een man met een ontzagwekkende staat van dienst in de kunstwereld.  Ik beschouw zijn aankoop dan ook als een belangrijke erkenning. Het viel niet mee om dit portret te moeten laten gaan, maar dat het zo goed terechtkomt is een grote troost.

DE NEDERLANDSE PORTRETPRIJS
Het weekend werd georganiseerd door de Stichting De Nederlandse Portretprijs als een opmaat naar de uitreiking van deze prijs, die in april van dit jaar voor de eerste keer plaats zal vinden. Ik ga drie portretten indienen waaraan ik het afgelopen jaar heb gewerkt en ik hoop in ieder geval met één daarvan  de selectie van 50 portretten te halen die in april in Paleis Soestdijk zal worden getoond.

PORTRETOPDRACHT
Nog een belangrijke erkenning was het verzoek dat ik in dezelfde week kreeg om het portret van een van de hoogleraren van de Universiteit van Amsterdam in het AMC te schilderen. Ik hoop er in april mee te kunnen beginnen.
 
Het kan niet op. Zoals ik al zei: druk druk, maar wel heel leuk druk. Om de Amerikaanse collega's te citeren: Love my job!

Met hartelijke groet,

Yvonne Melchers
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2017 Yvonne Melchers All rights reserved.Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to joosttaverne@hotmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Yvonne Melchers Paintings · R. Castelijnstraat 27 hs · Diemen, MA 1111AW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp