Handbal Someren Nieuwsbrief, Maart 2016

Belangrijke wedstrijden op het programma!


Zo richting het einde van de zaalcompetitie kan er nog vanalles gaan gebeuren voor onze teams. Ook het Nederlands Damesteam mag zich gaan opmaken voor belangrijke wedstrijden. In het weekend van 18, 19 en 20 maart nemen de Oranjedames deel aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Frankrijk. Zin om naast Handbal Someren ook Oranje aan te moedigen? Kom dan 18, 19 en 20 maart naar de kantine in de Postel en zie de wedstrijden live op groot scherm!

Inhoud

Agenda


Maart:
•  06. Ouderdag Dames 1
•  18. Oranjedames kijken in de kantine
•  19. Oranjedames kijken in de kantine
•  20. Super Sunday & Oranjedames

April:
•  04. Jaarvergadering
•  10. Super Sunday & Seizoensafsluiting
•  Eetfeest (datum volgt nog)
•  27. Koningsdag

Juni:
•  03. Jubileumweekend
•  04. Jubileumweekend
•  05. Jubileumweekend
Facebook
Website
Twitter

Voorwoord


Beste Handbalvrienden,

We zijn alweer begonnen aan de tweede competitiehelft en hopen dat deze voor iedereen goed verloopt. Inmiddels zijn er alweer verschillende gezellige activiteiten geweest binnen de vereniging. Zo hebben een aantal heren de wedstrijd van het Nederlandse heren handbalteam tegen Zwitserland bijgewoond en zijn hierbij zelfs gespot op de televisie. Deze editie weer een nieuw lid in het zonnetje bij de bal is voor Rosan Robben, één van de leden van het recent gestarte F-team. Al verschillende coaches zijn voorbij gekomen bij de pen is beland bij, nu waren we wel eens benieuwd hoe een leider kijkt naar de verschillende aspecten van het spelletje. Daarom hebben we het woord gegeven aan de leider van de Heren 1, Leon Linders.

Dit seizoen zijn we als vereniging ook gestart met het opleiden van verschillende scheidsrechters. Ellen Matheeuwsen begeleidt hierbij de nieuwe scheidsrechters en in een stukje vertelt ze over de opzet van deze opleiding en waarom het zo belangrijk is. Daarnaast zijn we ook nog gaan bowlen met de vereniging. ’s Middags was het de beurt aan de jeugd om hun bowlskills te laten zien en in de avond was het aan de oudere jeugd en de senioren om te laten zien wat ze in huis hadden. Lees snel verder en check ook het programma van het jubileumweekend in juni!

Veel leesplezier en tot de volgende editie!
Sportieve groetjes namens de redactie van Handbal Someren
Ruud Geraets, Noraly Maas, Sjimmie Meeuws, Janet Snoeijen en Ilse Wijnen

Woordje van de voorzitter

Terwijl ik dit woordje schrijf heeft onze Dames 1 weer de koppositie gepakt en maakt de Heren 1 ook nog steeds kans op de eerste plaats, we naderen het einde van de competitie en dat zal voor de alle teams nog zeer spannend worden. We zullen in april eens kijken waar alle teams op uit komen, maar zoals ons streven is en blijft, we moeten er plezier in houden en dat is volgens mij zeker het geval bij de teams. Gelukkig zien we dit ook al iets terug in de aanmeldingen bij de jeugd en komen we tot een conclusie dat de aanhouders aan het winnen zijn, hiermee doel ik op onze ledenwervingscommissie en de dames die onze F-Jeugd opzetten.

Jullie gaan natuurlijk allemaal komen op de jaarvergadering op 4 april waarin we het e.a. over 2015 en 2016 zullen vertellen. Daar zullen we onze financiële positie laten zien en natuurlijk kijken we wie er de afgelopen jaren de meeste punten heeft vergaard in ons puntensysteem. De uitnodiging van de jaarvergadering zal binnenkort bij jullie in de mailbox verschijnen.

We zullen ook het programma van het 40 jarige jubileum bekend maken. Daarin zijn enkele mensen van onze vereniging al hard aan het werk om dit voor elkaar te krijgen om hier weer een mooi spektakel van te maken in het eerste weekend van juni. We hebben in het bestuur al een eerste indicatie gehad van het programma en belooft voor ieder lid een mooi weekend te worden.

Verder zijn we blij dat we, ondanks de uitschakeling van onze teams, de finale van de bekerwedstrijden mogen organiseren op 29 mei, één week voor het jubileum. Ook daar zullen we de komende maanden aandacht aan schenken om dit bekend te maken in de omgeving.

Al met al gaan we weer een drukke tijd tegemoet binnen de vereniging en hoop ik ook op jullie medewerking waar die gevraagd wordt, maar daar heb ik geen twijfels over gezien de inzet van de laatste jaren.

Tot de volgende keer,
Ben van den Boomen
Ga naar de website

Update van de jubileumcommissie

Er zullen in dit jubileumjaar, net zoals ieder jaar, diverse activiteiten plaatsvinden. Samen met de activiteitencommissie proberen we zo veel mogelijk activiteiten een jubileumtintje te geven. Het hoogtepunt van alle festiviteiten vindt plaats in het weekend van 3, 4 en 5 juni. Officiële uitnodigingen volgen nog, maar het programma is ondertussen officieel vastgelegd en hieronder te lezen.

En vergeet niet! Heb je nog leuke foto's, filmpjes of momenten om te delen? Die kunnen we goed gebruiken komend jaar. Laat het ons weten en mail naar jubileum@handbalsomeren.nl

- Terug naar boven -

jubileum@handbalsomeren.nl

Scheidsrechterscursus

In 2014 heeft het NHV ervoor gekozen dat vanaf 1 juli 2015 iedere speler die naar de A-jeugd gaat in het bezit moet zijn van het spelregelbewijs. Dit geldt ook voor iedereen die een trainerscursus of scheidsrechterscursus wil volgen en/of coach is bij een C-jeugdteam of hoger. Het doel van het NHV is om samen naar een fijn en veilig sportklimaat te werken. Veel spelers kennen niet alle regels (of verkeerde regels) waardoor er in een wedstrijd meningsverschillen kunnen ontstaan.

Wij als vereniging vinden een fijn en veilig sportklimaat ook erg belangrijk en hebben er daarom voor gekozen om de spelregeltest niet alleen verplicht te stellen aan de A-jeugd, maar ook aan de senioren. Ieder lid heeft in 2015 een inlogcode gekregen en kon onder eigen verantwoordelijkheid gaan oefenen op handbalmasterz.nl. Het afsluitende examen op de site werd in juli 2015 al door 90% van onze spelers gehaald, een groot compliment voor de spelers!

Nu kampen we als vereniging al jaren met een scheidsrechterstekort en werd dit telkens opgelost door spelers te laten fluiten die officieel geen scheidsrechter waren. Door het scheidsrechterstekort en de komst van de spelregeltest heeft de vereniging besloten dat de cursus tot verenigingsscheidsrechter ook verplicht gesteld werd. In de praktijk betekent dit dat je als theorie de spelregeltest moet behalen.

Het praktijkgedeelte van de scheidsrechterscursus bestaat uit het fluiten van minimaal 5 wedstrijden op A- en senioren niveau, waarna een examenwedstrijd gefloten wordt. Tijdens dit proces worden de cursisten begeleid door een praktijkbegeleider, die onder andere toeziet op het opstellen van leerpunten. Dit seizoen is dat Ellen Matheeuwsen, maar zij wordt bijgestaan door het TC waardoor de begeleiding optimaal is. Bij de examenwedstrijd komt iemand van het NHV om de cursisten te beoordelen a.d.h.v. verslagen, gesprek met de cursisten en de praktijkbegeleider en het fluiten van de examenwedstrijd door de cursisten. Het is even hard werken, maar de meesten hebben na een half jaar het gewenste resultaat bereikt.

De stap om scheidsrechter te worden is niet niks. Dit merkten we ook aan de kleine hoeveelheid vrijwillige aanmeldingen om scheidsrechter te worden. Vandaar het fluiten verplicht is gesteld aan alle spelers. Maar het NHV en wij als vereniging beseffen ook dat die stap niet makkelijk is en daarom mag je er ook voor kiezen om duo te fluiten. Verwar dit niet met koppelfluiten.

Alle informatie over de cursus verenigingscheidsrechter is te vinden op:
http://www.handbal.nl/scheidsrechters/opleidingen/verenigingsscheidsrechter/

- Terug naar boven -

Onze scheidsrechters

Inmiddels hebben een aantal spelers de scheidsrechterscursus al voltooid en is een nieuwe lichting cursisten alweer flink op weg om straks te slagen voor het examen. Vorig jaar heeft Nicole Reijnders het goede voorbeeld gegeven en is geslaagd als scheidsrechter.

Dit jaar zijn al twee scheidsrechtersduo's geslaagd: Lieke van Brussel met Noraly Maas van de Dames 1 en Daphne van Splunder met Lianne van Horrik van de Dames 2. Begin maart gaat Robert ten Kate van de Heren 1 op examen en eind maart Sjim Meeuws van de Heren 1 en met alle waarschijnlijkheid ook Joost Kessels en Victor Meeuws.

Begin 2016 zijn de volgende leden gestart met de cursus: Ellen de Wit met Sylvia van Bree, Yvette Roelofs met Lisa Peters en Erik van Brussel met Ruud Geraets. We wensen de nieuwe lichting cursisten veel succes toe en zijn als vereniging trots op de goede ontwikkelingen op het gebied van scheidsrechters!

Mocht jij, net als Victor, geen actief lid zijn maar wel interesse hebben om deel te nemen aan de scheidsrechterscursus, stuur dan een e-mail naar Ellen Matheeuwsen:
tc-lid_handbalsomeren@hotmail.com

- Terug naar boven -

tc-lid_handbalsomeren@hotmail.com

Tussenstand zaal


Dames Senioren 1       1    (12)
Dames Senioren 2       4    (11)
Dames Recreanten      5    (09)
Heren Senioren 1         3    (10)
Heren Senioren 2         8    (11)
Dames A                        4    (08)
Dames C                        9    (09)
D-jeugd                           2    (09)
 
Bekijk het programma en de standen
van de zaalcompetitie hier

Nederlandse Handbalheren


Handbal Someren steunt ook het Nederlands handbalteam! Zondag 17 januari stond er voor een groot deel van Handbal Someren geen competitiewedstrijd op het programma. Daarom besloot een klein groepje leden naar de wedstrijd in Sittard te gaan van het Nederlands Handbalteam. Het was een belangrijke wedstrijd voor Nederland, dat speelde tegen Zwitserland, want ze streden om een deelname aan de play-off voor het EK.

Uiteindelijk goed en wel een plekje gevonden te hebben achter het doel mocht van ons de wedstrijd wel beginnen. Het duurde ook niet lang voordat er een berichtje bij ons binnen kwam dat we op TV waren. Ons plekje achter de goal kwam om de andere aanval weer in beeld.

Wanneer de camera inzoomde op de goal kwamen wij in beeld. De sterallures begonnen al meteen bij sommigen op te spelen. Maar goed dat we allemaal een jas met capuchon bij hadden zodat we ons konden voor verbergen voor alle mensen. Tja je bent toch op tv geweest eh. Nadat Nederland gewonnen had werd er nog een mooi feestje in de parkeergarage gehouden. Wij waren zo blij dat we begonnen te toeteren met de auto en dat werkte schijnbaar heel aanstekelijk.

PS bedankt Jan van Brussel dat je terug zwaaide naar de tv toen je ons zag zwaaien!

- Terug naar boven -

Wist je dat...

 • Annemieke op de donderdagtrainingen soms even wegsneakt van de damestraining?
 • Ze dan te vinden is bij de herentraining om de heren oefeningen op matjes uit te leggen?
 • Ze deze taak zeer serieus neemt?
 • Dames 1 de koppositie herovert heeft door van Tachos te winnen?
 • Dames 1 nu hoopt dat alle ouders op 6 maart extra hard komen aanmoedigen om de koppositie vast te houden?
 • De Oranjedames op 18, 19 en 20 maart meedoen aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Frankrijk?
 • Je al deze wedstrijden live kunt zien op groot scherm in de kantine van de Postel?
 • De jeugd het bowlen hartstikke leuk vond?
 • Hun favoriete moment was dat ze drie bowlingballen tegelijk mochten gooien op één baan en zo alle kegels omver kregen?
 • De jaarvergadering op 4 april is?
 • De jubileumcommissie er een feest van gaat maken in het weekend van 3, 4 en 5 juni?
 • Er iedere donderdag foto's uit de oude doos op facebook worden geplaatst?
 • Je nog steeds foto's kunt aanleveren op jubileum@handbalsomeren.nl

De bal is voor... Rosan Robben

Hallo Rosan, stel jezelf eens voor:
Mijn naam is Rosan Robben en speel bij de F van Handbal Someren.

1. Hoe oud ben je?
Ik ben 7 jaar.

2. Wat vind je het leukst aan handbal?
Met de bal spelen omdat ik dat leuk vind.

3. Wie kan thuis het beste handballen?
Papa! (Joris Robben speelt bij de Heren 2)

4. Wat is je lievelingskleur?
Paars en roze.

5. Wat is je lievelingsdier?
De panda.

- Terug naar boven -

minihandbal@handbalsomeren.nl

Interview Leider Heren 1: Leon Linders


Handbal begint steeds meer op te komen in Nederland. Steeds meer mensen komen daarom ook kijken naar de Heren en Dames van Handbal Someren. Maar ja als je dan naar de bank kijkt zie je de spelers zitten, de coach staan en dan zit er nog iemand op de bank. Dat is nou Leon Linders bij de Heren 1. Hij houdt van alles bij tijdens de wedstrijden, daarom heeft hij ook een mapje op zijn schoot liggen tijdens de wedstrijd en schrijft daar ook van alles in op. Dus mocht je komen kijken naar de Heren 1 en je vraagt je af waarom zit daar nog iemand en wat doet hij. Lees dan hier het interview met Leon Linders, de leider van de Heren 1.

1. Wat is de hoofdtaak van een leider in jou ogen?
Flessen vullen, shirtjes wassen. Haha, nee een leider ondersteunt de coach. Wedstrijdzaken zoals het (digitaal) wedstrijdformulier en oefenwedstrijden. Dat is ook wat ik doe maar ik houd ook de statistieken bij van de wedstrijd en hoop dat de spelers daar iets mee doen. Verder luister ik goed naar de spelers en probeer in samenwerking met de coach het team beter te krijgen.

2. Hoe lang ben je al leider?
Toevallig heb ik het met de nieuwjaarsreceptie nog besproken met de man die mij ooit als leider vroeg, Joan Meeuws, en dit is mijn 9e seizoen.

3. Heb je soms het gevoel ik loop het veld in en doe het eens voor?
Ik zou willen dat ik het voor kan doen, maar ik heb zelf nooit gehandbald dus dat zou me niet lukken. Wel doorzie ik het spelletje goed en weet ik aan het einde wel wat er fout ging (of goed)

4. Wat mis je in het team?
Omdat we een jong team hebben missen we een stukje ervaring. Nu in de 3e klasse zie je dat we het spel van de tegenstander, met veel ervaring van de oude rotten uit het verleden, te laat door hebben. Met een ervaren speler erbij zien we dit sneller en kunnen we daarop inspelen, want handballen kunnen we wel.

5. Overleg je als leider tijdens de wedstrijd samen met de coach wel eens een bepaalde tactiek?
Nee tijdens de wedstrijd niet. Wel ooit voor de wedstrijd, dan kijken we even terug naar de vorige wedstrijd.

6. Kennen leiders alle spelregels?
Ik heb mijn spelregeltest gehaald, zegt dat genoeg?

7. Jij bent leider van de Heren 1, vind je jezelf beter dan de leider van de Dames 1?
Een leider is niet goed of slecht, een leider moet iets toevoegen aan een team. En ik denk dat wij (Annemieke en ik) dit beide op onze manier doen. En ook ik heb sinds kort een rolletje tape in mijn tas, voor het geval we dat nodig hebben ;-P

8. Zou je nog iets meer willen als leider zijn van het team, bijvoorbeeld de coach?
Nee, coach is niets voor mij. Overigens hebben we nu een goeie, ik hoop in deze samenstelling nog 2e klasse te gaan spelen en als het team wil en kan groeien nog wel meer dan dat.

9. Wil je nog iets leuks kwijt aan de vereniging?
Zoals de meeste mensen wel weten is dat ik meer doe dan alleen leider van de Heren 1 zijn. En in al deze dingen heb ik plezier en haal ik voldoening. Zeker als je ziet dat alles lekker loopt en iedereen daaraan mee wil werken op welke manier dan ook. Nog niet alles loopt 100 punten lekker, maar we doen het zeker niet slecht.

10. Wat is naast handbal en je werk je favorieten bezigheid?
In het weekend drink ik graag een biertje met mijn vrienden. En met de tijd die ik over houd doe ik graag dingen regelen/organiseren.

- Terug naar boven -

Jarigen van maart


08. Jan van Lierop (1954)
10. Twan Berkers (1980)
10. Leon Linders (1984)
10. Leonie van der Loos (1968)
19. Connor van Lierop (2004)
21. Willie van de Boomen (1966)
25. Victor Meeuws (1997)
31. Renske Kanters (1998)

 

Jarigen van april


02. Michel Kusters (1990)
02. Nena Maas (2004)
03. Marian van den Boomen (1960)
04. Femke Lemmen (2000)
07. Ben Hurkmans (1988)
07. Erik van Brussel (1995)
08. Sem van de Kampen (1999)
08. Anastazia Pokrajac (1998)
09. Ruud Claassen (1991)
09. Lianne van Horrik (1991)
10. Ruud Geraets (1995)
11. Hans Gorissen (1967)
15. Cris Bennenbroek (1977)
16. Ellen van Maris (1986)
18. Rutger van de Voort (1992)
24. Meike Vermeulen (2002)
27. Anouk Engelen (2002)
30. Linda Raijmakers (1996)

Bowlen met de vereniging

Eindelijk was het weer zover, vrijdag 26 februari gingen we weer met de hele vereniging bowlen bij het Wapen van Asten. Vorig jaar was het bowlen al een groot succes, dus waren we benieuwd of dat dit jaar ook zo zou zijn. Ik kan het wel meteen verklappen: dat was het zeker weer dit jaar!

Om 17:00 begon het bowlen voor de jeugd. Met een gezellige opkomst van 17 jeugdspelers was het een erg gezellig begin van de avond. De leden van de E/F-jeugd waren zelfs allemaal op komen dagen om te bowlen. En aan mij hebben ze laten zien dat ze niet alleen goed kunnen bowlen, maar ook kunnen tekenen kunnen als de beste! De C- en D-jeugd waren ook met een erg gezellig clubje komen bowlen.

Het bowlen was zelfs zo populair dat de nieuwe leden die nog maar net lid zijn al meteen mee wilden gaan. Nadat we de ene na de andere strike gezien hadden bij de jeugd, kregen we allemaal toch stiekem wel een beetje honger. Gelukkig was daar ook goed voor gezorgd, want de frietjes die we gingen eten waren binnen een paar tellen al op. Als afsluiter voor degene die meer dan 40 punten hadden gescoord was er een snoepzak. Maar natuurlijk was dat voor zelfs de allerkleinste handballers geen enkel probleem.

Om 21:00 uur was het de beurt aan de senioren en natuurlijk het gezellige team van de Dames A. Al snel stond het alweer helemaal vol in het wapen van Asten met Handbal Someren. Voordat we begonnen met bowlen was er voor iedereen een stuk gebak om lekker op te smullen. (en lekker dat het was nomnomnom). Nadat we het gebak op hadden en iedereen aanwezig was, werd het tijd om te gaan bowlen. Met een gezellige opkomst van 29 man was het een groot feest. Er waren mensen bij daar kon je meteen aan zien: ja die kunnen bowlen, en er waren ook helaas een paar bij waarvan je dacht: laat jij maar gewoon die bal liggen. We gaan geen namen noemen dat zou gemeen zijn.

Nadat de eerste ronde voorbij was, werden er nieuwe groepen gemaakt. De beste bowlers tegen elkaar en zo telden we af. Na de tweede ronde fanatiek gebowld te hebben werd het wel tijd om nog wat gezellig te drinken met z'n allen. De meeste dames van de Dames A wilden nog graag aan iedereen laten zien dat zij toch echt wel de beste waren van ons allemaal. En eerlijk is eerlijk dat waren ze zeker.

Tot slot wil ik ook nog zeggen dat Ilse Zeegers heel mooi kan tekenen en daarom was zij de beste bowlster van de avond.

Groetjes van Sjim

- Terug naar boven -

Bekijk meer foto's
Facebook
Website
Twitter
Copyright © 2016 Handbal Someren, All rights reserved.