Handbal Someren Nieuwsbrief, Juli 2016

Terugblik op het jubileumweekend


Er waren de afgelopen tijd genoeg redenen voor een feestje bij Handbal Someren. Het Dames 1 team had al een kampioensfeestje mogen vieren tijdens de zaalcompetitie, ditmaal was het aan de Heren 1 om een feestje te bouwen vanwege hun kampioenschap in de veldcompetitie! Daarnaast hebben we natuurlijk mogen genieten van een mooi jubileumweekend, waar we in deze nieuwsbrief eens op terugblikken. Hopelijk is er over een maand weer een heel mooi feestje en zien we de Nederlandse Handbaldames olympisch kampioen worden in Rio!

Inhoud

Agenda


Augustus:
•  06. Start handbal Olympische Spelen
•  21. Finalewedstrijden handbal in Rio

September:
•  02. Heise Bierfesten
•  06. Start trainingen in de Postel
Facebook
Website
Twitter

Voorwoord


Beste handbalvrienden,

Het handbalseizoen is helaas afgelopen en de zomervakantie staat alweer voor de deur. We kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen waarin zowel Heren 1 als Dames 1 kampioen zijn geworden. Het hoogtepunt van dit seizoen hebben we recent gehad tijdens ons 40 jarig jubileumweekend op 3, 4 en 5 juni. Dit weekend stond in het teken van verenigingsgevoel, gezelligheid en sportiviteit. We zijn het weekend begonnen met de jeugd op vrijdagavond en hebben het weekend met de gehele vereniging doorgezet. Het was een heel geslaagd weekend waarvoor we de jubileumcommissie dan ook graag nogmaals willen bedanken. Benieuwd naar alle activiteiten van dit weekend? Lees dan snel verder in deze nieuwsbrief.

Het weekend daarvoor hebben we als vereniging de Brabantse bekerfinales mogen verzorgen. Ook dit was een heel geslaagde dag waarop mooi handbal werd gespeeld door de deelnemende teams. Verder willen we iedereen vast een hele fijne zomervakantie wensen, mocht je je vervelen dan zijn onze Oranje dames te bewonderen op de Olympische Spelen, en zien we iedereen graag op 6 september weer terug in de Sporthal voor de eerste trainingen van het nieuwe seizoen.

Veel leesplezier en tot de volgende editie!

Sportieve groetjes,
De Redactie van Handbal Someren
Veerle Kusters, Noraly Maas, Sjim Meeuws, Janet Snoeijen en Ilse Wijnen

Woordje van de voorzitter

Wat een mooi weekend was ons 40 jarige bestaan. Iedereen had en sommigen hebben het er nog steeds over hoe fantastisch we het 40 jarige bestaan gevierd hebben in het 1e weekend van juni. Een jaar voorbereiding ging er aan vooraf om dit tot stand te krijgen en het is gelukt ook. Yvonne, Rilana en Lieke hebben samen met Joan, Anke en Leon er heel hard aan getrokken om dit voor elkaar te krijgen en ik wil ze hier daar ook zeker voor bedanken.

Het programma hebben jullie allemaal meegemaakt en dat er wat kleine wijzigingen doorgevoerd moesten worden vanwege het weer was ook geen probleem, aan alles was gedacht.

De jeugd, de leden en de oud-leden kwamen allemaal aan bod en zelfs bekenden genoten op het zaterdag toernooi van dit weekend. Deze zaterdag vond ik een van de mooiste delen van het weekend, vooral omdat leden met een eigen fantasie team op kwamen dagen nadat eenieder van het ontbijt had genoten. Ook de BBQ was zeer geslaagd met vele ouders van de jeugd en deelnemers van de dag, de feestavond was druk en een zeer gezellige.

De zondag liet zien dat oude leden ook weer jeugdig kunnen zijn, zowel in de wedstrijd als erna. We hebben 2 mooie wedstrijden gezien waar de oud-leden ook nog lieten zien iets van het spelletje te snappen. De uren daarna tot laat in de avond hebben ook zij genoten van het feest.

Natuurlijk ben je als voorzitter trots als eenieder geniet van deze club waar men zich altijd thuis voelt. Beste mensen, ik wil eenieder bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit fantastisch weekend. Verder wens ik jullie allen een fijne vakantie en hopen we in september weer met volle goede moed te kunnen starten aan het nieuwe seizoen.

Tot de volgende keer,
Ben van den Boomen

Ga naar de website

Terugblik door de jubileumcommissie

Het jubileumweekend van 3, 4 en 5 juni was een zeer geslaagd weekend! De organisatie bestaande uit Yvonne, Rilana en Lieke heeft dit alles goed neer weten te zetten. We vroegen hen om een korte terugblik:

Hoe hebben jullie het jubileumweekend ervaren als organisatie?
Eerlijk? Van tevoren heeft het jubileumweekend ons flink wat stress opgeleverd. Oei oei oei, wat hebben we toch vaak gezegd: 'Dat weekend moet wel echt héél leuk worden, wil het alle trammelant goedmaken...' Maar echt, dat is absoluut gelukt! Het weekend liep als een trein. We hebben genoten en heel veel positieve berichten ontvangen tijdens en na het weekend. Echt top!

Wat vonden jullie het leukste van het jubileumweekend?
Het leukste? Dat is moeilijk!! De vrijdagavond voor de jeugd was namelijk ontzettend leuk geweest, maar ook het toernooi en de BBQ/feestavond waren onwijs geslaagd. Niet te vergeten dat de zondag ook erg gezellig was. Eerst de twee wedstrijden tussen de oud-heren en -dames teams tegen de huidige heren en dames teams, en daarna de reünie. Al met al was het dus eigenlijk een topweekend! En dat zie je ook wel terug in de foto's die tijdens het weekend gemaakt zijn.

Willen jullie nog iets kwijt?
Graag willen we alle aanwezigen bedanken voor hun enthousiasme en de gezelligheid. Echt tof dat het jubileumweekend bij zoveel mensen zo goed is ontvangen. Hopelijk zien we iedereen over 10 jaar weer? Speciale dank nog aan Ben van den Boomen, Anke van Horne, Leon Linders en Joan Swinkels. De laatste paar weken voor het jubileum hebben zij de jubileum commissie onwijs geholpen. Mede door hen is het weekend zo soepel verlopen :)

groetjes van de Jubileum commissie 2016
Yvonne Geers, Rilana van Velthoven en Lieke van Brussel


- Terug naar boven -

Bekijk meer foto's op onze facebookpagina!

Vrijwilligerswerk bij
die Heise Bierfesten?


Aan onze volwassen leden / ouders / rustend leden / bekenden van de vereniging:

We zoeken nog vrijwilligers voor een bardienst op zaterdag 3 september (avond) of zondag 4 september (middag of avond) bij die Heise Bierfesten, waarmee je ook onze vereniging een handje helpt.

Geïnteresseerd? Geef je dan snel op via ac@handbalsomeren.nl

Jubileumweekend: vrijdag 3 juni

Op vrijdag 3 juni was de aftrap van het jubileumweekend voor de jeugd. Deze avond begon met een training van Gerard, trainer van de dames A. Er vond een gezamenlijke warming-up plaats en daarna speelden verschillende teams om de beurt partijtje.

Toen de training was afgelopen mocht iedereen naar Hans en kon je een bekertje drinken halen. Ook was er een DJ. Er waren veel attributen zoals hoedjes die iedereen op kon zetten en toen kon de jeugd helemaal losgaan op leuke muziek.

Iets later op de avond werd iedereen in groepjes ingedeeld en gingen we verschillende spelletjes doen. Deze avond was een groot succes en de kinderen hadden het erg naar hun zin. Na de feestavond mocht de jeugd in de sporthal blijven slapen en zat de jeugd de volgende dag als eerste fris en fruitig aan een heerlijk ontbijtje!

- Terug naar boven -

Eindstand veld


KAMPIOEN
Heren Senioren 1         1    (06)

Dames A                         5    (06)
Dames C                        4    (05)
D-jeugd                           3    (06)
 
Het programma voor de zaalcompetitie van 2016-2017 zal hier verschijnen. Geniet tot die tijd van het Nederlandse Handbal in Rio, van 6 tot en met 21 augustus!
speelschema Nederlandse Handbaldames - Olympische Spelen in Rio

Jubileumweekend: zaterdag 4 juni

Na een geslaagde vrijdagavond met de jeugd stond zaterdag 4 juni dag 2 van het jubileumweekend op het programma. Dankzij de kookkunsten van Frits Aspers en de bijdrage van Albert Heijn Someren konden we lekker aanschuiven aan het ontbijt bij de jeugd die was blijven slapen. De sporthal liep steeds voller en het was tijd om de concurrentie een beetje te bekijken. Er waren 14 deelnemende teams verdeeld over 3 poules, waarbij ieder team gemengd was en bestond uit zowel handballers als niet-handballers. De dag was goed georganiseerd met wedstrijden binnen de poule en uiteindelijk een finalewedstrijd. Het was leuk om te zien dat iedereen zo fanatiek was en om anderen ook eens onze sport te laten ervaren.

Aansluitend aan het toernooi was er nog een bbq georganiseerd om de knorrende magen van het sporten weer flink aan te vullen en na de bbq volgde een feestavond. Ook de bbq en feestavond waren weer tot in de puntjes verzorgd door onze commissie en het verliep dan ook vlekkeloos. De opkomst van de feestavond was heel goed, dus sportcafé de Postel stond lekker vol. We begonnen de avond met een quiz waarbij we ingedeeld werden in verschillende groepen door middel van gekleurde blaadjes. Een heel leuk begin van de avond, we kregen algemene vragen, handbalvragen en we moesten geluidsfragmenten van liedjes, reclames en tv-programma’s raden.

Na dit fanatieke begin was het tijd voor ontspanning en was er een band die de muziek verzorgde en aansluitend ook nog een DJ. Al met al een heel geslaagde dag die ’s ochtends vroeg begon en ’s avonds nog tot in de late uurtjes doorging. Maar omdat we natuurlijk zondag ook nog een programma hadden werd daar wel rekening mee gehouden en werden aan het einde van de avond ook de laatste gasten naar buiten geveegd.

- Terug naar boven -

Wist je dat...

 • Leon Linders getrouwd is met Els Hanssen?
 • Annemieke van Brussel Sarah heeft gezien?
 • We volgend seizoen weer een Jongens C team hebben?
 • We dankzij het jubileumweekend ook een Heren recreantenteam krijgen?
 • Rosan en Jurre de jubileum kleurwedstrijd gewonnen hebben?
 • We 6 september weer met trainen beginnen?
 • Er van 6 tot en met 21 augustus Olympisch Handbal gespeeld wordt in Rio?
 • De Nederlandse Handbaldames daar aan mee doen?
 • Zij iedereen op de hoogte houden via hun facebookpagina?
 • De E- en F-jeugd een wel heel smakelijke seizoensafsluiting hebben gehouden?
 • Zij namelijk met zijn allen ijsjes zijn gaan eten?
minihandbal@handbalsomeren.nl

Jubileumweekend: zondag 5 juni

Zondag begonnen we niet te vroeg i.v.m. de feestavond van zaterdag. Dus om 11 uur verzamelden de huidige Dames 1 om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen de oud-Dames 1. Dit team bestond uit een verzameling van oud-dames over de jaren heen, waarvan sommigen ook nog steeds actief zijn binnen het recreantenteam. Het was een leuke wedstrijd waarbij de huidige Dames 1 uiteindelijk aan het langste eind trokken. Na het optreden van de dames was het aan de heren om hun kunsten te vertonen. Ook hier was er een wedstrijd van de huidige Heren 1 tegen de oud-Heren 1. De wedstrijd verliep hier wat spannender, maar uiteindelijk wist ook hier het huidige herenteam de overwinning binnen te slepen. Na de wedstrijden waren er aansluitend nog een receptie en reünie georganiseerd in café de Postel en werd het geslaagde weekend afgesloten met een frietwagen.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd jubileumweekend waarvoor we de jubileumcommissie nogmaals graag hartelijk willen bedanken! Op naar nog vele jubilea met deze mooie vereniging!

- Terug naar boven -

Jarigen van juli


01. Elias Meer (1950)
02. Bernard Eilers (1975)
03. Bram van Heugten (2002)
03. Lijanne Barten (1989)
07. Roos van der Boomen (2003)
09. Mark Urlus (1986)
18. Janet Snoeijen (1992)
24. Kira Willemsen (2004)
25. Antonie Barten (1993)
25. Nikki Peters (2000)
30. Nienke Goossens


 

Jarigen van augustus


01. Renske Goossens (2002)
09. Elle van den Boomen (1989)
10. Geert Kessels (1994)
10. Sabine Scheepers (2003)
11. Sanne Mutsers (1992)
13. Frits Hurkmans (1983)
13. Michelle Kusters (1991)
15. Ingrid van den Boomen (1994)
16. Maikel Rietjens (1996)
17. Mark Kanters (2001)
21. Jan van Velthoven (1947)
23. Yvon Leenders (1988)
26. Joris Robben (1978)
26. Rick Swinkels (1987)
28. Corien van Deursen (1998)
30. Leo Leenen (1983)
31. Kristel van Brussel (1998)
31. Andrea Raaijmakers (1963)

Heren 1 veldkampioen!


12 juni 2016 konden de Heren 1 nadat ze net niet in de zaalcompetitie 1ste geworden waren hun revanche nemen. Maar dan wel in de veldcompetitie. Ook al telt deze competitie niet echt zo zwaar mee als de zaal, toch is het leuk om daar kampioen in te worden. Wat alleen jammer was is dat iedereen toch nog tot de laatste speeldag moest wachten om er zeker van te zijn dat de heren ook daadwerkelijk kampioen zouden worden. Dit doordat de heren een mindere wedstrijd gespeeld hadden iets eerder in de competitie (maar daar zullen we het maar niet meer over hebben).

Maar goed de wedstrijd begon met een tribune vol supporters die graag een mooie overwinning te zien wilden krijgen. En natuurlijk waren ze van harte welkom op het feestje achteraf. Alhoewel de wedstrijd niet echt om aan te zien was op een paar punten na, werden de Heren 1 als nog kampioen dit seizoen. Het feest werd helaas niet zo groots gevierd als dat van de Dames 1, maar daar werden dan ook niet minder pilsjes op gedronken. De sfeer zat er lekker in en het was dan ook een mooie afsluiter voor de trainer van de Heren 1.

Henk als je dit nog mag lezen. Echt onwijs bedankt voor alles dit hele seizoen en je houdt nog een mooi feestje te goed van ons! Groetjes van de Heren 1

- Terug naar boven -

Bekijk meer foto's op onze facebookpagina!
Facebook
Website
Twitter
Copyright © 2016 Handbal Someren, All rights reserved.