Copy
Nyhetsbrev från Tostan Sverige
View this email in your browser

Nyhetsbrev Juli 2021 


Bästa Tostanvän,

Stort tack för ditt stöd till Tostan Sverige!

Det är mycket glädjande att kunna berätta att stödet från Tostan Sverige har gett fantastiska resultat. Söndagen den 27 juni fattade människorna i 60 byar i Fouta i norra Senegal det historiska beslutet att upphöra med kvinnlig omskärelse, barn- och tvångsäktenskap.

Vi i Tostan Sverige gratulerar dessa modiga människor som vågat ta steget att bryta mot de sociala normer som under generationer varit en förutsättning för att bli en respekterad medlem av samhället. Nu behöver inte längre flickor omskäras eller giftas bort tidigt. De får gå i skolan och själva bestämma över sina liv, och när och med vem de ska gifta sig. Tillsammans har de 60 byarna fattat detta historiska beslut. Den publika deklarationen är en stor folkfest då man offentligt deklarerar beslutet.

Tostans treåriga utbildningsprogram ” The Community Empowerment Program” (CEP) har gett de 60 samhällena nya kunskaper och insikter som lett fram till dessa positiva förändringar. 

 


Deklarationen i Fouta den 27 juni 2021

En representant från Fouta som offentligt deklarerar sin bys beslut om ett slut på kvinnlig omskärelse, barn- och tvångsäktenskap.

Stort tack för ditt stöd till Tostan Sverige! Genom ditt stöd bidrar du till att ge fler byar Tostanutbildning. Stöd Tostan genom att ge en gåva, bli månadsgivare eller som medlem! Läs mer på tostan.se

Ge en gåva på:

Swish 900 04 72

Plusgiro 90 00 47-2

Bankgiro 900 – 0472

Styrelsen för Tostan Sverige

Trevlig sommar!


Önskar styrelsen för Tostan Sverige
 
 
Anne Charlotte Ringquist
Ordförande
Twitter
Facebook
Website
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2021 Tostan Sverige, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp