Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser


Kyläverkon rakentamiseen tukea elpymisvaroista 

Maaseuturahasto sai EU:n elpymisrahastosta 16 miljoonan euron lisäpotin laajakaistahankkeisiin. Nyt on hyvä mahdollisuus saada rahoitusta kunnan tai kylän laajakaistayhteyksien rakentamiseen. Tukea voivat hakea esimerkiksi kyläyhdistykset tai muut yhdistykset, osuuskunnat, kunnat ja paikallisoperaattorit. Toimiva verkkoyhteys parantaa alueen vetovoimaa ja asumisen ja yrittämisen edellytyksiä maaseudulla. Laajakaistahankkeeseen voi saada 50 tai 70 prosenttia tukea hakijan liikevaihdosta riippuen. ELY-keskus neuvoo ja ohjaa ideasta eteenpäin. Hakemus tulee tehdä Hyrrä-asiointipalvelussa. ELY-keskukset valitsevat rahoitettavat hankkeet valintajaksoittain, (15.6.–30.9.2021). Lue lisää tästä linkistä. 
 

Osta tilalta! -tapahtuma on nyt Lähiruokapäivä!

Lähiruokapäivä järjestetään 11.09.2021.Valtakunnallisesta Lähiruokapäivästä toivotaan muodostuvan koko Suomen juhlapäivä, joka omistettu kotimaiselle ruuantuotannolle ja maaseudulle. Haussa on nyt monipuolinen joukko erilaisia maaseudun helmiä, joiden tavoittamisessa kaipaamme apuanne.Tervetulleita tapahtuman järjestäjiksi ovat edellisvuosien tapaan perinteiset tilat, elämys- ja matkailumaatilat, erilaiset ruoantuottajat sekä elintarvikkeiden jatkojalostajat yhdessä muiden maaseudun yritysten, yhdistysten ja seurojen kanssa. Muun muassa ruokamatkailu on nouseva trendi, ja alan toimijat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi mukaan osallistumaan päivään (pienpanimot, hillon tekijät, hunajan viljelijät, mehuntuottajat, myllyt ja leipomot). Lue lisää sivuiltamme.
 

Maaseutuparlamentti 28.–30.9.

Vuoden 2021 valtakunnallinen Maaseutuparlamentti järjestetään koronapandemiasta johtuen virtuaalisena ja monipaikkaisena tapahtumana. Maaseutuparlamentin ohjelma rakentuu kolmen teeman ympärille: 1. Ajassa uudistuva, älykäs maaseutu, 2. Hyvä elämä ja älykäs sopeutuminen, 3. Reilu siirtyminen ja hiiliviisas maaseutu. Näistä tulevaisuuteen keskittyvistä teemoista on kerrottu tarkemmin Ohjelman kolme polkua -sivulla. Maaseutuparlamentin tavoitteena on pitää huolta siitä, että maaseutujen asiat näkyvät ja kuuluvat yleisessä keskustelussa.Tutustu tilaisuuteen sivustolla maaseutuparlamentti.fi
 

Tee Se Suomessa –sivusto tarjoaa innostavia kohteita kotimaan matkailuun

EU-osarahoitteisesta (maaseuturahasto) maaseutuohjelmasta rahoitetaan matkailua monella tapaa. Tee Se Suomessa –sivustolle on koottu yli 300 kohdetta, joissa matkailu on turvallista ja myös vastuullista. Sivustolla on tarjolla useita kohteita ulkoilmatekemiseen, joissa voi vaikkapa patikoida, pyöräillä tai golfata. Ainutlaatuiset majoituskohteet sekä erilaiset kahvilat ja ravintolaelämykset innostavat nauttimaan Suomen kesästä. maaseutu.fi/teesesuomessa
 

Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelman toteutus alkamassa

Harri Hakala aloitti toukokuussa työt Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelman parissa. Hakala työskentelee Etelä-Savon ELY-keskuksen maaseutupalvelut -yksikössä, mutta tekee töitä kaikille ohjelmassa mukana oleville Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Kaakkois-Suomen ja Keski-Suomen ELY-alueille. Projekti kestää kaksi vuotta. Olennaisinta on saada ympäristö- ja ilmastoteemat järjestelmällisesti sekä rakentavasti osaksi kehittämistyötä. Lue lisää Etelä-Savon ELY-keskuksen uutiskirjeestä.
 

Rajupusu Leader kesällä

Rajupusu Leader on tavoitettavissa koko kesän ajan. Olemme yhä pitkälti etätyössä, mutta tavoitettavissa puhelimitse sekä sähköpostitse.  Voit kuitenkin varata tapaamisaikaa Hilduriin kesällä, jossa käymme vähintään kerran tai kaksi viikossa. Lomailemme seuraavasti: Kirsi 24.6. - 16.7. ja Anne 15.7. - 8.8. Pääsääntöisesti jompikumpi on siis tavoitettavissa. 
Puhelinnumeromme ja sähköpostiosoitteemme voit tarkistaa sivuilta:
 http://rajupusuleader.fi/rajupusuleader/yhteystiedot/

Leader tukiemme hakuaika on jatkuva. Otamme hakemuksia vastaan kesälläkin. Seuraava hallituksen kokous pidetään 17.8.2021.


Toivotamme kaikille iloista juhannusta!
 

Copyright © 2021 Rajupusu Leader, All rights reserved.


Our mailing address is:
Rajupusu Leader
Juvantie 2
51900 Juva 
Finland