Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser


Energiatehokkaat kylät -teemahankkeen haku alkaa tänään

Rekisteröidyt yhdistykset, säätiöt, osuuskunnat, kunnat, seurakunnat ja ym. yleishyödylliset yhdistykset voivat hakea rahoitusta yleishyödyllisiin, teemaan liittyviin investointeihin. Toimenpiteitä voivat olla mm. kylätalojen ja muiden yleishyödyllisten tilojen energiaratkaisut tai tilojen remontointi ja korjaaminen energiatehokkaaksi, erilaisten kasvihuoneiden ja kasvualustojen hankinnat ja rakentamiset ym. toimenpiteet kestävän kehityksen pohjalta. 

Toimenpiteen kokonaiskustannukset voivat olla 800 – 9000 euroa ja tukea toimenpiteisiin on haettavissa 75%. Toimenpide voi koostua useasta eri investoinnista ja omarahoitusosuuden (25%) voi rakennus- ja remontointi-investoinneissa kuitata jopa kokonaan talkootyöllä. Hakuaika alkaa 15.9. ja päättyy 30.10.2020. Lisätietoja voit katsoa leaderin omilta sivuilta!

 

Biotalous tutuksi -hankkeen tilaisuuksia syksyllä

Biotalous tutuksi Rajupusu Leader -alueen kunnissa -hanke sai jatkoaikaa vuoden loppuun asti. Hanke tiedottaa Rajupusu Leader ry:n alueella yrityksiä ja asukkaita siitä, mitä biotalous voi pitää sisällään ja innostaa ideoimaan ja tunnistamaan alueen mahdollisuuksia. Syksyllä tilaisuuksia järjestetään vielä neljä ja niihin voi osallistua joko paikan päälle tai seuraamalla tilaisuuksia verkon kautta. Tilaisuudet ovat täysin maksuttomia ja avoimia kaikille, mutta ilmoittautumiset tarvitaan.  Tulevat tilaisuudet ovat: 22.9.2020 Elinkaariarviointi ympäristövaikutusten vähentämisen tukena, Sulkavan kunnantalolla, 29.9.2020 Luovaa kiertotaloutta, Juvan Partalan kuninkaankartanossa, 1.10.2020 Vesiluonnonvarat kalataloudessa, Rantasalmen Järvisydämessä ja 8.10.2020 Metsän monipuolinen hyödyntäminen, Joroisten kunnanvirastotalolla. 
Tilaisuuksien ohjelmat ja ilmoittautumislinkit löydät sivuiltamme: https://rajupusuleader.fi/biotalous-tutuksi-hankkeen-tilaisuudet/
 

Tulevan kauden valmistelu jatkuu

Leader-toiminnan tulevan EU-rahoituskauden 2021-2027 valmistelu on aloitettu yhdessä Savonlinnan seudun maaseutualueella toimivan Piällysmies ry:n kanssa. Yhteistyön taustalla on toiminnan tehostaminen, resurssien parempi hyödyntäminen sekä maa- ja metsätalousministeriön ohjeistus tulevan kauden Leader-ryhmien valintakriteereistä. Syksyn 2020 ja kevään 2021 aikana tullaan järjestämään työpajoja, seminaareja ja muita toimia tulevan kauden valmistelua varten. Seuraa siis ilmoitteluamme viestintäkanavissamme facebookissa ja nettisivuillamme ja tule kehittämään seutua yhdessä kanssamme.
 

Kuluvan kauden viimeiset tukieurot jaossa

Maaseuturahaston kuluva rahoituskausi loppuu vuoden 2020 lopussa. Rajupusu Leader ry:llä on vielä rahaa jaossa sekä kehittämishankkeisiin että yritystukiin. Hankkeet kannattaa hakea vielä tämän vuoden puolella, sillä ns. siirtymäkauden rahoituksen suuruudesta vuosille 2021 sekä 2022 ei ole vielä päätöksiä. Joten mikäli sinulla on hyvä hankeidea mielessäsi, ota rohkeasti meihin yhteyttä niin kehitellään ajatusta yhdessä eteenpäin.
 

Kehittämisavustus kalastusoppaille ja muille kalastusmatkailualan toimijoille

Avustuksen tavoitteena on tukea kalastusmatkailuyrityksiä koronavirusepidemian aiheuttamien haitallisten vaikutusten minimoimiseksi sekä kannustaa yrityksiä työllistämiseen. Avustusta voidaan myöntää yritysmuodosta riippumatta niille kalastusoppaille ja kalastusmatkailuyrityksille, joille koronavirus on aiheuttanut tilapäisiä markkinahäiriöitä, ja jotka pyrkivät uudistumaan ja vahvistamaan osaamistaan. Avustusta voidaan myöntää sekä tilanneanalyysin tekemiseen että kehittämistoimenpiteisiin. Avustusta voi hakea maa- ja metsätalousministeriöstä 18.9.2020 kello 16.15 saakka. Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta saat lisätietoja.
 

Rajupusu Leaderin toimisto on auki ti-to

Rajupusu Leader jatkaa etätöitä osittain ja toimistomme Hildurissa on auki pääsäntöisesti tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9 - 15. Työmme on kuitenkin liikkuvaista, joten joskus voimme olla asiakastapaamisilla myös noina aikoina ja siksi on suositeltavaa varata tapaamisaikaa etukäteen. Etätyöpäivien  aikana olemme puhelimitse ja sähköpostitse tavoitettavissa normaaliin tapaan. Puhelinumeromme ja sähköpostiosoitteemme voit tarkistaa sivuilta:  http://rajupusuleader.fi/rajupusuleader/yhteystiedot/

 


 

Copyright © 2020 Rajupusu Leader, All rights reserved.


Our mailing address is:
Rajupusu Leader
Juvantie 2
51900 Juva 
Finland