Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser


SavonLuotsi Leader ry

Vuoden 2023 alussa uudeksi maaseudun kehittämisryhmäksi yhdistyvien Rajupusu Leader ry:n ja Piällysmies ry:n yhteinen nimi on nyt SavonLuotsi Leader ry. Uusi nimi näkyy jo käytössä, vaikka virallinen yhdistyminen toteutuu vuoden 2023 alussa.  SavonLuotsi auttaa yhdistyksiä ja yrityksiä kehittämään elinympäristöään monipuolisesti Enonkoskella, Joroisissa, Juvalla, Rantasalmella, Savonlinnan maaseutualueilla sekä Sulkavalla. 
 
SavonLuotsi Leader ry:n jäseneksi voi hakea nyt. Yhdistyksen jäsenenä on mahdollisuus vaikuttaa mm. tulevan hallituksen kokoonpanoon, toimintasuunnitelmaan ja tiedottamiseen. Jäseneksi voi liittyä yksityishenkilö tai yhdistys, yritys ym. organisaatiot. Jäsenille lähetetään tietoa toiminnasta ja henkilökohtainen kutsu kevät- ja syyskokouksiin. Jäsenhakemus tulee laittaa viimeistään 9.11.2022, jos haluaa olla mukana uutta hallitusta valitsemassa. Haku jäseneksi tapahtuu sivustolla http://www.piallysmies.fi/yhdistys/jaeseneksi. SavonLuotsin hallitus valitaan ensimäistä kertaa marraskuussa 2022. Lue lisää: https://rajupusuleader.fi/savonluotsi-leader-ry/
 

NuorisoLeader jatkaa toimintaa

Vuonna 2022 Rajupusu Leaderin alueella on NuorisoLeader rahaa saanut kahdeksan nuorten itse suunnittelemaa ja toteuttamaa hanketta.  Hankkeiden joukkoon on kuulunut niin nuorten yrittäjien tarvikehankintoja, kuin yhteiskäyttöön tulevia harrastusvälineitä, kuten kalastustarvikkeita, keppihevosia, kahvilatarvikkeita ja pesevä imuri. Hankinnat ovat luoneet uutta toimintaa maaseutualueille ja kannustaneet nuoria uusiin projekteihin.

NuorisoLeader -konsepti tulee olemaan jatkossakin osa uuden SavonLuotsi Leader ry:n toimintaa, päivitetyillä säännöillä ja toimintamalleilla. Nuorten oman vaikuttajaryhmän toiminta tullaan mahdollisuuksien mukaan ottamaan mukaan myös uuden Leader-ryhmän toimintaan, jotta nuoret itse pääsevät vaikuttamaan mihin nuorten hankkeisiin rahaa myönnetään.
 

Leader palkkasi hankesuunnittelijan 

Hyvinvoiva luonto, ympäristö ja ilmasto ovat tärkeitä teemoja Leader -toiminnassa tulevalla rahoituskaudella. Tätä varten Rajupusu Leader ry on palkannut ympäristöinsinööri Jyri Tiusasen laatimaan hankesuunnitelmaa Biotalous tutuksi -tiedonvälityshankkeen jalanjäljissä. Tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa hanke, joka innostaa asukkaita tunnistamaan ja toteuttamaan kotiseutunsa mahdollisuuksia ja ideoita ympäristönäkökulmasta.
 
Oheisesta linkistä pääset lyhyeen kyselyyn, jonka avulla keräämme tietoa, millaisista ympäristöä koskevista asioista alueemme asukkaat ovat kiinnostuneita saamaan lisätietoa tulevaisuudessa. https://forms.gle/pqSnLv2tfw7wve8R7
 

Leaderin toimisto siirtyy Savonlinnaan

Rajupusu Leader ry:n yhdistyessa Piällysmiehen kanssa, tulee uuden Leaderin toimisto sijaitsemaan Savonlinnassa kaupungin keskustassa Puistokadun varrella.

Leader näkyy jatkossakin kaikissa kunnissa aktiiivisesti. Tapaamisia voidaan sopia kasvokkain kaikkiin toiminta-alueen kuntiin tai tapaamisia järjestetään etänä Teamsin välityksellä. Henkilöstöön voi ottaa aina yhteyttä ja sopia tapaamisia http://rajupusuleader.fi/rajupusuleader/yhteystiedot/
 

Leadereiden syyyskokoukset

Rajupusu Leader ry:n syyskokousajankohta on alustavasti ajateltu olevan 15.11.2022 kello 18:00. Paikka on vielä avoin.

SavonLuotsi Leaderin ry:n syyskokous pidetään 24.11.2022 kello 18:00. Paikka on vielä avoin.


Copyright © 2023 Rajupusu Leader, All rights reserved.


Our mailing address is:
Rajupusu Leader
Juvantie 2
51900 Juva 
Finland