Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browserRajupusu Leader ry ja Piällysmies ry yhdistymässä

Rajupusu Leader ry ja Piällysmies ry ovat jo reilun vuoden pohtineet yhteistyön tiivistämistä ja sitä puoltavat monenlaiset näkökohdat. Ryhmien toimintakulttuureissa ja tavoitteissa on selviä yhdistymistä puoltavia samankaltaisuuksia. Muutos turvaa toiminnan resurssit, mahdollistaa toiminnan monipuolistumisen ja uusien toimintamallien sekä yhteistyöverkostojen kehittämisen. Samalla saadaan enemmän alueellista näkyvyyttä ja ollaan vahvempi sekä neuvottelukykyisempi yhteistyökumppani.

Suunniteltu uusi yhdistys aloittaa toimintansa tulevan rahoituskauden alussa, todennäköisesti vuonna 2023. Tavoitteena on yhdistää toiminnat niin, että saadaan muodostettua elinvoimainen Leader-toimintaryhmä, joka huomioi toiminnassaan paikallisen asiantuntemuksen sekä alueen tasapuolisen kehittämisen. Katso lisää: https://rajupusuleader.fi/rajupusu-leader-ry-ja-piallysmies-ry-yhdistymassa/

Hildurin joulupuoti avoinna 22.12. saakka

Juvan käsityöläisten joulupuoti on Hildurissa auki päivittäin 22.12.2020 asti seuraavasti: maanantaista perjantaihin klo 12–18 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 10–14.  Puodista löytyy monenlaista käsityötä niin omaan käyttöön kuin pukin konttiin laitettavaksi. 

Verohallinnon tarjoama Katso-valtuutus poistuu käytöstä 31.12.2020

Viimeistään nyt on aika vaihtaa Katso-palvelussa tehdyt oikeudet Suomi.fi-valtuuksiksi, jotta sähköinen asiointi Ruokaviraston ja muiden viranomaisten asiointipalveluissa onnistuu myös ensi vuonna. 

Kiire asian hoitamisella on varsinkin kunnissa, oppilaitoksissa, osassa yhdistyksiä ja muissa organisaatioissa, joiden tietoja ei ole kauppa- tai yhdistysrekisterissä eikä YTJ:ssä. Näiden organisaatioiden on tehtävä ensin valtuushakemus virkailijavaltuuttamispalveluun ennen kuin ne pääsevät tekemään asiointioikeuksia Suomi.fihin. Valtuushakemusten käsittelyaika on tällä hetkellä 2–3 viikkoa.

Myös yhdistysten kannattaa hoitaa Suomi.fi-valtuudet kuntoon nyt, jotta asiointi Verohallinnon, tulorekisterin, Kelan ja muiden viranomaisten kanssa sujuu myös ensi vuonna. Hyrrä-asiointikaan ei enää Katson avulla onnistu 31.12.2020 jälkeen, eli myös kaikkien Leader-hankkeiden hakijoilla ja toteuttajilla tulee olla käytössään Suomi.fi-valtuudet 1.1.2021.
Ohjeet Suomi.fi-valtuuden tekemiseen löydät tämän linkin kautta.

Rajupusu Leader ry:n hallitus vuonna 2021

Hallitukseen kuuluu yhdistyksen syyskokouksen valitsemat 12 varsinaista jäsentä sekä heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Hallitus muodostuu kolmikantaperiaatteella: kolmannes hallituksen jäsenistä edustaa julkista hallintoa, kolmannes yhteisöjä (yhdistyksiä ja yrityksiä) ja kolmannes maaseudun asukkaita. Puolet jäsenistä on vuosittain erovuoroisia. Uusina hallitukseen valittiin Joroisista julkishallinnon edustajana Virva Leväinen (varajäseneksi Janne Immonen) ja Juvalta julkishallinnon edustajana Antti Kinnunen (varajäseneksi Ritva Hänninen). Lisäksi Sulkavan kunnan yhteisöjen edustajan varajäseneksi valittiin Kiira Auvinen. Muina hallituksen jäseninä jatkavat Joroisista Eveliina Kautto ja Marja Huupponen, Juvalta Kirsi Jylhä-Lipsanen ja Anne Suhonen, Rantasalmelta Jari Rautiainen, Eija Guttormsen ja Suvi Kokkola sekä Sulkavalta Kukka-Maaria Kärki, Ari Möttönen ja Maarit Tiimonen. Rajupusu Leader ry:n hallitus kokoontuu seuraavan kerran 9.2.2021 järjestäytymiskokoukseensa.

EU:n maaseuturahaston rahoituskausi 2014 – 2020 loppuu vuoden 2020 lopussa, ja uusi kausi käynnistyy näillä näkymin vasta vuonna 2023. . Vuodet 2021 – 2022 ovat niin sanottua siirtymäkautta, jolloin tukea niin yleishyödyllisiin hankkeisiin kuin yritystukiin on normaalisti saatavilla.

Rajupusu Leader toivottaa kaikille rauhaisaa joulun aikaa!
Pidämme toimistomme ovet kiinni jouluna, mutta voit laittaa meille sähköpostia. Pyrimme vastaamaan sähköposteilla tulleisiin yhteydenottoihin viimeistään viikon kuluessa. Sähköpostia laitamalla saat vastauksen myös vapaapäivistämme.

Copyright © 2021 Rajupusu Leader, All rights reserved.


Our mailing address is:
Rajupusu Leader
Juvantie 2
51900 Juva 
Finland