Copy
Bekijk de nieuwsbrief online

SCREENFLASH WEEK 19 - 2021


 Reclame in het brein:
Wat werkt wel en wat werkt niet NU MET GOEDE LINKIn maart hebben Beeckestijn Business School en Neurensics een online clinic georganiseerd over de learnings voor reclames uit neuro-onderzoek onder consumenten met als titel: Reclame in het brein: do’s & don’ts vanuit neuroperspectief. Achtereenvolgens komen aan de orde, wat neuromarketing is en waarom het nodig is, welke onderzoekstechnieken gebruikt worden, wat er mogelijk is met neuromarketing onderzoek en de belangrijkste learnings.

Omdat het overgrote deel van ons gedrag onbewust is en maar een klein deel bewust, is het volgens Neurensics beter om onderzoekstechnieken te gebruiken die dit onbewuste gedrag goed kunnen meten. In een MRI-scan is het mogelijk 13 verschillende emoties te meten. Deze kunnen worden ingedeeld in twee dimensies, positief versus negatief en impact versus engagement.

Op grond van de learnings uit het bestuderen van onder andere MRI metingen (meten van hersenactiviteit) van EFFIE-cases formuleert Neurensics vijf belangrijke learnings. Bijvoorbeeld, 'zorg voor een goede balans van positieve en negatieve emoties' en 'stop beloning in je reclame en breng die goed in beeld'.

Benieuwd naar alle learnings?

Lees het volledige artikel op onze website.