Copy

Bekijk deze nieuwsbrief online

Nieuwsbrief
12 maart 2021

‘Stop het geïnstitutionaliseerde wantrouwen’

Aan de vooravond van de verkiezingen zegt 93% van de medisch specialisten dat de bureaucratisering en institutionalisering moet worden teruggedrongen. Dit blijkt uit de ruim 900 reacties op de peiling 'Wat is uw boodschap aan de politiek?' 

Lees verder>

#stemvandedokter intensivist Diederik Gommers

De gezondheidszorg speelt meer dan ooit een grote rol in politiek Den Haag. De Federatie vindt dat de stem van de dokter richtinggevend moet zijn in het beleid van het nieuwe kabinet. Daarom laten we die ook horen.

Bekijk de video
>

Actuele cijfers ontwikkeling COVID-19

Het aantal nieuwe COVID-opnames bedraagt 191 in de kliniek en 50 op de ic. In totaal zijn er nu 1.925 COVID-patiënten opgenomen. Het LCPS meldt verder dat de afgelopen 24 uur 15 patiënten zijn verplaatst, waarvan 3 ic-patiënten. 

Bekijk de actuele cijfers
>

#stemvandedokter arts-microbioloog Ann Vossen

Bekijk de video>

#stemvandedokter longarts Leon van den Toorn

Bekijk de video>

Collega’s in de media

Afgelopen week kwamen collega's aan het woord over onder andere de druk op de ziekenhuizen die onverminderd hoog blijft, kennis rondom de herbesmettingen en het nieuwe landelijke programma patiëntveiligheid. We maakten een selectie.

Lees verder
>
 

24 voordrachten voor Wetenschaps- en Innovatieprijs 2021

Maar liefst 24 van de 33 wetenschappelijke verenigingen hebben een onderzoek voorgedragen voor de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2021 van de Federatie Medisch Specialisten. De inzendingen worden de komende tijd beoordeeld door de vakjury die in mei de drie beste onderzoeken nomineert. 

Lees verder>

 

Factsheet feiten en cijfers medisch-specialistische zorg

Tijdens de vele debatten in de verkiezingscampagne is het van belang om steeds de feiten te checken die ten grondslag liggen aan politieke plannen en beweringen. Daarom geeft de Federatie op haar website een overzicht van feiten en cijfers over de medisch-specialistische zorg in Nederland. 

Bekijk het overzicht>

23
mrt

Webinar Opleiden 2025: ‘Leefstijl, (niet) mijn pakkie-an!’

Online bijeenkomst

Welke rol speelt leefstijl in jouw gesprekken met je patiënten? Hoort het erbij? Verwijs je door? En hoe zit het met de samenwerking tussen zorgprofessionals rondom dit thema? Deze vragen komen aan bod in dit webinar op dinsdag 23 maart van 17.00 tot 18.00 uur. Aanmelden>

8
sep

Congres 1001 Voorbeelden juiste zorg op de juiste plek

Online bijeenkomst

Dag in dag uit maken medisch specialisten in heel Nederland op talloze manieren de juiste zorg op de juiste plek mogelijk. Maar hoe zorgen we ervoor dat al deze inspanningen optimaal resultaat opleveren? Die vraag staat centraal tijdens dit online congres '1001 Voorbeelden juiste zorg op de juiste plek' van de Federatie.>This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Federatie Medisch Specialisten · Mercatorlaan 1200 · 3528 BL · Utrecht, Utrecht 3738 BA · Netherlands