Copy

EPNS NEWS n.48

Novembre 2020

Newsletter de l'Escola Pia Nostra Senyora.

Veure aquest mail al navegador

 

❝Amb la paciència podem superar les nostres dificultats❞
Sant Josep de Calassanç (1557 - 1648) escolapi fundador de l'Escola Pia.

Des del departament de Programes Internacionals, l’escola ofereix als alumnes la possibilitat de participar, durant el curs escolar, en diverses activitats amb alumnes d’altres països. 

Les activitats de novembre són:
9-13/11 | FP
Setmana Europea de la Formació Professional.

20 /11 | 2n CFGS
Data límit per lliurar la documentació per optar a una beca del Projecte Erasmus+ KA103

26 /11 | Tots
Cambridge Mock Exams - exàmens interns per als alumnes que es vulguin presentar a les convocatòries oficials (FCE i CAE) durant el curs.

26 /11 | 2n BAT
Participació online en el concurs de traducció Juvenes Translatores, que organitza la Comissió Europea.

L’IP Club és el nostre club de debat en anglès organitzat per alumnes de 2n de Batxillerat, que han participat en algun projecte MUN (Model United Nations).

Aquesta activitat és extraescolar i té lloc els dijous a la tarda, de 17:30 a 19h, de forma gratuïta a l’Aula de Programes Internacionals. Està oberta a tot l’alumnat de l’escola a partir de 3r d’ESO.

En aquestes sessions, els alumnes es troben i discuteixen entre ells, en anglès, temes d’actualitat, prèviament acordats, seguint el model de debat que es fa servir als MUNs.

Es tracta d’una activitat per millorar la competència oral en anglès, l’oratòria, preparar-se per participar en un MUN, aprendre a autogestionar-se sense la supervisió d’un adult, conèixer altres alumnes de qui aprendre i, passar-s’ho molt bé!

Si en vols saber més, fes una ullada al seu vídeo de presentació i segueix-los al seu instagram @ipclubnostrasenyora!
Arriba la Setmana Europea de la FP (European Vocational Sklls Week 2020), una iniciativa que té com a objectiu donar a conèixer la gran varietat d'oportunitats disponibles a través de l'FP, i, encoratjar més persones a participar-hi i descobrir què té per oferir.

Del 9 al 13 de novembre realitzarem diverses activitats per als diferents Cicles Formatius.

Podeu trobar més informació, a la web oficial EUROPEAN VOCATIONAL SKILLS WEEK 2020
 

El proper 27 de novembre, dia de Sant Josep Calassanç, els alumnes de 4t d’ESO de les diferents escoles participen, habitualment, en la tradicional 'Caminada per la Pau'. Aquest curs s’ha adaptat la caminada a les circumstàncies actuals i, per aquest motiu, no hi haurà trobada entre centres. Els nostres alumnes, la faran el dijous 12 de novembre.  Sortiran del pavelló de la Mar Bella i aniran fins a l'hotel Vela.

Per convidar a la reflexió, en acabar l’acte, es llegirà el Manifest Russell-Einstein que us reproduïm a continuació:

MANIFEST
LA PAU COMENÇA BEN A PROP!
Haureu d’aprendre a viure amb el convenciment que és indispensable, perquè vosaltres sigueu feliços, que ho sigui també el vostre veí.

Crec que si la gent és educada d’una manera assenyada, no trobarà cap dificultat a admetre, com a condició necessària per a la pròpia felicitat, la felicitat de l’altre.

De vegades, en un somni, veig un món ple de gent feliç, d’éssers vigorosos i intel.ligents entre els quals no hi ha opressors ni oprimits; Un món d’éssers humans conscients de què llurs interessos comuns pesen més que no pas aquells que puguin presentar-se amb un cert antagonisme, que s’esforcen per assolir totes aquelles possibilitats realment esplèndides i que solament la intel.ligència i la imaginació humana poden convertir en realitat.
El món pot arribar a ser tal com jo l’he somiat, si els homes es proposen que sigui així.

I si aquest món arriba a tenir vida real,
VIUREM EN UN MÓN MOLT MÉS MERAVELLÓS
MOLT MÉS ESPLÈNDID, MÉS FELIÇ I MÉS PLE
D’IMAGINACIÓ I D’EMOCIONS POSITIVES
QUE QUALSEVOL ALTRE QUE HÀGIM CONEGUT MAI.

Bertrand Russell
Del 14 al 29 de novembre se celebrarà a Catalunya la 25a Setmana de la Ciència

Durant la Setmana de la Ciència es portaran a terme tot un munt d’activitats de disseminació científica arreu del nostre territori: jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al teu abast en una edició assenyalada en què fem 25 anys disseminant la ciència i la tecnologia.

La situació excepcional viscuda amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, fa que, com no podia ser d’una altra manera, la temàtica de l'SC'20 se centri en aquesta malaltia, la seva evolució global i l’estat de la recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2.

En voleu més informació? SETMANA DE LA CIÈNCIA
També podeu participar al concurs d’Instagram que organitza la 25a Setmana de la Ciència 2020. Consulta aquí les bases.
El proper dissabte 14 de novembre, tindrà lloc una nova edició de la Jornada SUMMEM. Enguany serà una trobada en línia, de 10h a 12h del matí.

Ens acompanyarà l’Hector Ruíz Martin (@hruizmartin) per parlar-nos sobre les Evidències de la nostra Seqüència Didàctica, basades en la psicologia de l'aprenentatge i la neurobiologia.

També compartirem la SEQÜÈNCIA DIDÀCTICA en el marc d'un Itinerari d'Aprenentatge de cada una de les etapes: Infantil, Primària i ESO.

Fes la inscripció des d'aquest enllaç: INSCRIPCIÓ

La gran festa solidària de l’Escola Pia ha tornat a batre un rècord de participació i de solidaritat:
  • 1759 persones inscrites
  • 2662 participants a l’App de la Pia&Go caminant i corrent a favor de la inclusió social i educativa d’infants i de joves en risc d’exclusió
  • 7.528,3 km recorreguts entre totes
  • 23.327 euros recaptatsa més dels 8.000 euros, donats per ARAMARK, per haver sumat entre totes més de 5.000km
Moltes gràcies a tots per fer-ho possible!

CALENDARI ACTIVITATS ESCOLARS NOVEMBRE 2020

Consulteu aquí les activitats que es duran a terme a l'escola durant el mes de novembre.
Twitter
Facebook
Web
Instagram
Google Plus
Copyright © 2022 *|LIST:COMPANY|*, Tots els drets reservats


Vols canviar com rebs aquests emails?
Pots canviar les teves preferències o donar-te de baixa d'aquesta llista

Email Marketing Powered by Mailchimp