Copy


Week van NAH: Sig doet mee!

Naar schatting 247.000 mensen in Vlaanderen hebben een niet-aangeboren hersenletsel. Dat zijn gemiddeld 30 patiënten per huisarts. Nochtans blijven ze als doelgroep relatief onzichtbaar en NAH is nauwelijks bekend. Van 10 tot 16 oktober is er een campagne voor de brede bekendmaking van NAH, met tal van activiteiten: Niet-aangeboren hersenletsel: vaak onzichtbaar, wel aanwezig! Ook Sig zet zijn beste beentje voor. Er zijn activiteiten over heel Vlaanderen: alle info op www.weekvanNAH.be 

Op dinsdag 27 september wordt in Brugge een lanceringsmoment georganiseerd. Sig is aanwezig met een uitgebreide info-stand. 

Hier een overzicht van activiteiten die Sig organiseert n.a.v. de Week van NAH:

Over-leven met NAH:
Krista Bracke in gesprek met Wim Malfliet en Liesbet Petit

Negen jaar geleden veranderde het leven van Wim Malfliet drastisch. De docent Sociaal werk aan de Arteveldehogeschool werd toen hij naar huis fietste in Gent aangereden door een auto. Hij lag vijf weken in coma en hield verschillende handicaps over aan het ongeval. Liesbet Petit was rond die tijd ook slachtoffer van een aanrijding, ook zij lag een tijdlang in coma. Bij Liesbet blijkt vooral geheugen en concentratie haar parten te spelen.

Via een lotgenotenbijeenkomst van ‘dyNAHmiek’ leren ze elkaar kennen en worden een koppel. Samen schreven ze het boek: Over-leven met NAH. Twee ervaringsdeskundigen aan het woord!

Voormalig Radio 1-presentatrice Krista Bracke, die na de gevolgen van een ziekenhuisbacterie met kunstbenen, een gehavend hand en met een longaandoening door het leven gaat, zal het koppel op ma 10 oktober (namiddag) interviewen in Sig Gijzegem. Waarom is het zo moeilijk om je voormalig leven terug op te nemen? Waarom lopen veel relaties op de klippen? Hoe hebben zij hun ongeval verwerkt? Waar halen ze nu energie en kracht uit? Het publiek wordt actief bij het gesprek betrokken.

Voor alle geïnteresseerden: begeleiders en personen met NAH uit voorzieningen, hulp- en zorgverleners, mantelzorgers, senioren, studenten, enz.

Meer info en inschrijven

Vorming en informatie voor breed publiek

Vooraf inschrijven noodzakelijk!

Lotgenotencontact voor personen met NAH,
hun partners en/of ouders
(in alle Vlaamse provincies)

Sig organiseert i.s.m. de NAH Liga en tal van verschillende NAH-organisaties lotgenotencontact en vorming over heel Vlaanderen:

Vooraf inschrijven noodzakelijk!

Symposium: recente tendensen in hulpverlening aan volwassenen 
met NAH in Vlaanderen

Twee thema’s staan centraal tijdens dit symposium op vr 14 oktober in Sig Gijzegem: transdisciplinaire zorg en case management. Deze recente tendensen kunnen inspiratie en antwoorden bieden op vragen rond de hervorming van de gezondheidszorg wat betreft NAH. 

Gastsprekers zijn o.a.: Mark Holloway (UK), Christophe Lafosse, Wouter Lambrecht, Frank Paemeleire en Catherine De Vos. Er is ook een posterbeurs.

Voor professionele hulpverleners, artsen, beleidsmakers, zorgverleners, enz.

Meer info en inschrijven

Tentoonstelling door kunstenares met NAH

Kiemkracht is de titel van deze tentoonstelling, die tijdens de week van NAH doorlopend te bezichtigen is in Sig Gijzegem (tijdens kantooruren). Magdelien Roobroeck is beeldend kunstenares. Heel vaak kiest ze voor keramiek: gebakken klei-aarde, oerelement, krachtige vruchtbare bodem. Ze liep na een verkeersongeval een hersenletsel op.

Vertrouwen in de kringloop van de Natuur is de rode draad in Magdeliens werk. Bij Sig stelt ze vrouwentorso's en zaadvormen tentoon. In hun naaktheid tonen haar vrouwelijke vormen zich broos en kwetsbaar. Tegelijk stralen ze een enorme universele kracht uit.

Bent u in de buurt van Sig in Gijzegem (Aalst)?
Beslist een bezoekje waard!
 

Werken over NAH in de Sig-docudienst

Net als u dacht al heel wat over NAH gelezen te hebben, heeft de docudienst de collectie aangevuld, met o.a. een aantal nieuwe werken over NAH. Elke voormiddag open!

Klik hier voor de NAH-aanwinsten!
© 2016 Sig vzw - www.sig-net.be  - Sig is lid van Vijftact

Wenst u het e-zine niet langer te onvangen? Klik dan hier


This email was sent to info@eurokine.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sig vzw · Pachthofstraat 1 · Gijzegem 9308 · Belgium