Copy
Is de maandbrief niet goed leesbaar, bekijk hem dan »online.
Facebook
Twitter
RingTV

Maandbrief - mei 2017

Geachte ouders en verzorgers,
  
Voor u ligt al weer de Maandbrief voor de maand mei. De meivakantie is net achter de rug en op school zijn de examens gisteren begonnen. Voor de school een spannende tijd, maar zeker voor de ouders van onze examenleerlingen. Ik heb soms het idee dat ouders – en dat begrijp ik helemaal en dat weet ik nog goed toen mijn dochters examen deden– het spannender vinden dan de leerlingen zelf. Vanaf deze plaats wens ik u veel sterkte toe in deze spannende periode.

Op De Ring is natuurlijk de afgelopen tijd weer een hoop gebeurd. Eigenlijk gaat er geen week voorbij dat er alleen maar les gegeven wordt. In deze Maandbrief leest u daarover weer het nodige. Ook veel aandacht voor de Roparun en alles wat daarmee samenhangt. In ieder geval hopen we het Ringteam op 5 juni binnen te halen in Rotterdam. Wat is er mooier dan door een zware lichamelijke prestatie van gezonde mensen geld op te halen voor dit goede doel. We staan als school dan ook voor meer dan honderd procent achter het motto van de run en we zijn ontzettend blij, maar vooral trots dat een aantal collega’s van ons de 500 km gaan lopen.

Met vriendelijke groeten,
 
Hans Timmermans
rector De Ring van Putten

Agenda & vakantieschema

Klik hier voor de agenda. 

Vakantieschema 2016 - 2017
Hemelvaart
Pinksteren
Zomervakantie
do 25 mei 2017 t/m vr 26 mei 2017
ma 5 juni 2017
ma 10 juli 2017 t/m vr 18 augustus 2017
Vakantieschema 2017 - 2018
Herfstvakantie
Kerstvakantie
Voorjaarsvakantie
Tweede Paasdag
Meivakantie


Pinksteren
Zomervakantie
ma 16 oktober t/m vr 20 oktober 2017
ma 25 december 2017 t/m vr 5 januari 2018
ma 26 februari t/m vr 2 maart 2018
ma 2 april 2018
vr 27 april 2018 t/m vr 11 mei 2018
(inclusief Koningsdag op 27 april en
Hemelvaart op 10 mei)
ma 21 mei 2018
ma 16 juli  t/m vr 24 augustus 2018


Veiling en Goededoelendag voor Roparun

Een team van scholengemeenschap De Ring van Putten doet mee aan de RopaRun die dit jaar van 3 tot en met 5 juni 2017 plaatsvindt. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor team 321 van De Ring van Putten is er een veiling in het leven geroepen.

Veilingen
Op deze veilingsite kan geboden worden op goederen, maar ook op diensten. Zo kun je bijvoorbeeld een ochtend meelopen met een valkenier, een introductieles duiken volgen, een klusjesman inhuren, bijlessen volgen, enz. En wat te denken van een huiskamerconcert van de bekende band U2 by In the Name of
Goededoelendag
Op woensdag 24 mei organiseert de school een ‘goededoelendag’.
Alle lessen vervallen en leerlingen en docenten zetten zich deze dag in voor de Roparun.
Het gaat dan om een sponsorloop voor de klassen uit de onderbouw, terwijl de bovenbouwleerlingen allerlei activiteiten ondernemen. U moet dan denken aan klusjes uitvoeren en een speciale middag voor basisschoolleerlingen organiseren.

De Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs (of Hamburg) naar Rotterdam. Deelnemers leveren in teamverband een sportieve prestatie om geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is: “Leven toevoegen aan dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.


Fotograaf

Op donderdag 18 mei en maandag 22 mei komt onze fotograaf weer om
het fotowerk voor de brochures en de website van volgend cursusjaar te maken.

Bespreekt u alstublieft met uw kind dat het niet op de foto gaat, wanneer
publicatie in folders of op de website ongewenst is. U kunt ook een mail sturen
naar Marcella Ketting om aan te geven dat u geen toestemming geeft voor het
gebruik van fotomateriaal van uw kind.


Ouderavond Oudervereniging

Dinsdag 9 mei organiseerde de Oudervereniging van onze school een ouderavond rond het thema alcohol en blowen. Deze keer geen lezing van een deskundige spreker, maar een interactieve theatervoorstelling door de theatergroep DNL, De Nieuwe Lichting. In deze interactieve voorstelling zetten de acteurs de scène soms even stop om input te vragen aan de ouders. Wat zou u doen in zo’n situatie. Een voorbeeld: een van de auteurs speelde de rol Albert, een 13-jarige jongen die voor het eerst naar een feestje wil, terwijl hij eigenlijk met zijn moeder had afgesproken om gezellig samen een avondje thuis te zijn. Op zo'n feestje wordt er natuurlijk gedronken. Mag Leo naar het feest? Hoe laat moet hij thuis zijn? Zou Leo drinken of niet? Kortom, allerlei vragen die door het publiek beantwoord moesten worden. Gewapend met de antwoorden speelden de auteurs dan weer de scène.
Zo werd door de ervaringsdeskundigen, want dat zijn natuurlijk de ouders van onze school, eigenlijk de voorstelling zelf opgebouwd en vorm gegeven. Een heel leuke en leerzame avond waarin – en dat  is natuurlijk het unieke van een dergelijke avond – alle ouders een (hoofd)rol speelden.


Facebook en Twitter

Op De Ring vinden ontzettend veel activiteiten plaats. Niet alles is terug te vinden in de maandbrieven.
Maar bijna alles is wel te vinden op ons twitter- en facebookaccount.
Volgt u ons nog niet? Klik op de logo's hieronder en volg ons!


Leerlingen met wiskunde D naar TU Delft

De leerlingen die als extra vak wiskunde D volgen, brachten een bezoek aan de TU Delft.
Zij bogen zich daar over een paradox van Zeno, Achilles en de schildpad.

Achilles en een schildpad houden een hardloopwedstrijd, hierbij krijgt de schildpad een voorsprong. De schildpad beweert dat Achilles de race nooit kan winnen.
De schildpad zegt: "Om me in te halen zul je in ieder geval naar punt B moeten lopen. Dat kost tijd. In die tijd ben ik naar punt C gelopen."
"Om me in te halen zul je daarna in ieder geval naar punt C moeten lopen. Dat kost tijd. In die tijd ben ik naar punt D gelopen."


En zo alsmaar verder. Voor je gevoel klopt dat niet, maar is dat ook echt zo?

Dit vraagstuk hebben de leerlingen wiskundig onderzocht met behulp van rijen. Daarna hebben ze een les gehad over volledige inductie. De afsluiting ging over stapelen. Ze kregen vier verschillende kubussen, elke kubus bestaat uit vier kleuren. Ze moesten de kubussen op elkaar stapelen zodat aan elke zijkant vier verschillende kleuren te zien zijn. Na een hoop gepuzzel zijn sommige daar uitgekomen, maar dat moet natuurlijk anders kunnen. Wiskunde is nadenken en redeneren. Met behulp van grafen is dit kubussenprobleem goed op te lossen. Na het maken van een graaf was het niet zo moeilijk om de blokken op de juiste manier te stapelen.
Een leuke een leerzame dag, waarin wiskunde de hoofdrol heeft gespeeld.


Verslag uitwisseling nZEB project naar Finland

Leerlingen uit 4 havo zijn afgelopen april voor een Europees project een week naar Finland geweest. Het project nZEB, is een Europees project waaraan 8 landen in totaal meedoen. (Italië, Bulgarije, Roemenië, Turkije, Frankrijk, Finland, Finland en Nederland.) Ieder land heeft 10 leerlingen afgevaardigd om mee te doen aan dit project. Lees hier het hele verslag.


In de krant

De Botlek, 3 mei 2017
Expositie Stadhuis, Groot Nissewaard, 25 april 2017
Copyright © 2017 osg De Ring van Putten, All rights reserved.


Hoe wilt u deze e-mails ontvangen?
Mijn voorkeuren aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp