Copy
Is de maandbrief niet goed leesbaar, bekijk hem dan »online.
Facebook
Twitter
RingTV

Maandbrief - december 2018

Aan de ouders en verzorgers van leerlingen van De Ring van Putten,  

Net als bij veel andere bedrijven en instellingen verloopt de communicatie van de school met u in toenemende mate digitaal. Daarom is het belangrijk dat wij over uw juiste e-mailadres beschikken. U kunt uw gegevens eenvoudig zelf controleren en eventueel aanpassen. In deze maandbrief leest u hoe u dit doet.

Verder vragen wij uw aandacht voor een landelijke trend: ‘schoolmemes’. U kunt lezen wat dit zijn en waarom het goed is deze ontwikkeling goed in de gaten te houden.

Ouders en leerlingen stellen de school soms vragen over de achtergrond van aanpassingen die lopende het schooljaar in het lesrooster gedaan worden. Het antwoord op de meest gestelde vragen vindt u in een van de onderstaande stukjes.

Nog een paar weken en dan is het kerstvakantie. Namens de medewerkers van De Ring van Putten wens ik u en uw gezin prettige kerstdagen en een fijne vakantie toe en: alle goeds voor het nieuwe jaar!

Met vriendelijke groeten,
 
Jeroen Werleman
conrector

Agenda & vakantieschema

Klik hier voor de agenda.

Vakantieschema 2018 - 2019
Kerstvakantie
Voorjaarsvakantie
Meivakantie

Hemelvaart
Pinksteren
Zomervakantie
ma 24 december 2018 t/m vr 4 januari 2019
ma 25 februari 2019 t/m vr 1 maart 2019
ma 22 april 2019 t/m vr 3 mei 2019
(incl. Pasen op 22 april en Koningsdag op 27 april)
do 30 mei 2019 t/m vr 31 mei 2019
ma 10 juni 2019
ma 22  juli 2019 t/m vr 30 augustus 2019
Vakantieschema 2019 - 2020
Herfstvakantie
Kerstvakantie
Voorjaarsvakantie
Tweede Paasdag
Meivakantie


Hemelvaart
Pinksteren
Zomervakantie
ma 21 oktober t/m vr 25 oktober 2019
ma 23 december 2019 t/m vr 3 januari 2020
ma 24 februari 2020 t/m vr 28 februari 2020
ma 13 april 2020
ma 20 april 2020 t/m di 5 mei 2020
(incl. Koningsdag op 27 april en
bevrijdingsdag op 5 mei)
do 21 mei 2020 t/m vr 22 mei 2020
ma 1 juni 2020
ma 20  juli 2020 t/m vr 28 augustus 2020


Controleer uw gegevens

Veel van de communicatie tussen u en de school verloopt via e-mail. Het is daarom belangrijk dat wij over uw actuele gegevens beschikken om te voorkomen dat berichten u niet bereiken. U kunt in het ‘ouderportaal’ van SOM onder het kopje Algemeen eenvoudig zelf controleren of de juiste gegevens bij ons bekend zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u deze hier zelf aanpassen. 


Landelijke trend ‘schoolmemes’ ook op De Ring

Een ‘meme’ (spreek uit: miem) is een foto al dan niet voorzien van een tekst. Het is humoristisch bedoeld en wordt gedeeld op social media, bijvoorbeeld op Instagram. ‘Schoolmemes’ zijn inmiddels een landelijke trend.

Zulke memes blijken ook op onze school gemaakt te worden en er worden accounts voor aangemaakt die door veel leerlingen worden gevolgd. Leerlingen roepen elkaar op social media zelfs op om foto’s in de school voor dit doeleinde te maken. Een meme is voor de afgebeelde personen niet altijd grappig; soms is een meme kwetsend of grensoverschrijdend.

Wij vinden het belangrijk dat de school een veilige omgeving is. Het misbruik maken van foto’s of filmpjes zoals soms in memes gebeurt, past daar niet bij. Daarom is het niet toegestaan zonder toestemming opnamen in de school te maken.

De mentoren zullen het hierover met hun klas hebben. Wij spreken leerlingen aan die zich niet houden aan de afspraken rondom foto’s en filmpjes maken in de school. Mochten leerlingen foto’s maken en/of plaatsen die kwetsend zijn voor anderen, gaan wij ook met hen in gesprek. Daarnaast treffen wij dan altijd sancties en nemen wij contact op met de ouders van deze leerling.

Misschien is uw zoon/dochter ook een volger van een van deze accounts. Om u zich er een beeld van te vormen, zou u er eens samen met uw kind naar kunnen kijken en dit bespreken.


Roosterwijzigingen

Het lesrooster bepaalt het schoolritme van de leerlingen en medewerkers. Het is dan ook begrijpelijk dat het rooster vaak onderwerp van gesprek is. Dat geldt zeker wanneer een rooster lopende het schooljaar wordt aangepast

- Waarom wordt het rooster soms gewijzigd? 
In veel van de gevallen heeft dit te maken een verandering in de lessentoedeling. Bijvoorbeeld: het vervangen van de lessen van een langdurig zieke docent. Soms worden deze lessen door verschillende vervangers overgenomen, of werkt de vervanger ook op een andere school. Het gevolg hiervan is dat het rooster passend moet worden gemaakt om de invaller de lessen te laten overnemen. Dit heeft vaak roosterwijzigingen tot gevolg.

- Waarom verandert het rooster dan ook in andere klassen?
U kunt zich voorstellen dat de roosters van alle klassen aan elkaar gekoppeld zijn. Wanneer er in één klas iets aan het rooster moet veranderen, heeft dat vrijwel altijd ook roosteraanpassingen in andere klassen tot gevolg.

- Hoe vaak per jaar kan een rooster aangepast worden?
De school wijzigt de roosters bij voorkeur niet. Voor alle betrokkenen levert het onduidelijkheid op en het is vervelend om een ander rooster te krijgen wanneer je gewend bent aan het oude rooster. Toch zijn er situaties dan een aanpassing noodzakelijk is.

In sommige klassen verandert er het hele jaar niets aan het rooster en in andere klassen soms wel een paar keer.

- Is een roosterwijziging ook een roosterverslechtering?
Dat is persoonlijk: wat de een als een verbetering ervaart, vindt de ander een verslechtering. Wat vrijwel iedereen vervelend vindt, is het opnieuw moeten wennen aan een nieuw rooster en dat het soms om meerdere wijzigingen gaat.

Kortom: hoewel roosteraanpassingen soms noodzakelijk zijn, probeert de school ze zoveel mogelijk te voorkomen.


Kerstfeest voor tweedeklassers en hoger


De Ring krijgt een rookvrij schoolplein

U zult er vast wel van hebben gehoord: steeds meer sportverenigingen, pretparken en schoolterreinen worden ‘rookvrij’. Dat geldt binnenkort ook voor het terrein van De Ring van Putten.

Een rookvrij schoolterrein
In het Nationaal Preventieakkoord beschrijft de overheid hoe zij het aantal jongeren dat start met roken wil terugdringen. Een rookvrij schoolterrein is een van de manieren om dit te bereiken. Daarom is dit met ingang van 2020 in heel Nederland verplicht.

Het rookvrije schoolterrein van De Ring van Putten
De Ring is een ‘gezonde school’. Dat betekent dat er in de lessen aandacht wordt besteed aan een gezonde levensstijl, dat de schoolkantine een verantwoord aanbod heeft en dat roken ontmoedigd wordt. Een rookvrij schoolterrein past hier bij. Vooruitlopend op de wettelijke verplichting van 2020 stelt onze school met ingang van 1 januari 2019 een rookvrij schoolplein in.

Wat betekent een rookvrij schoolterrein?
Voor zowel leerlingen als medewerkers geldt dat zij straks nergens meer op het schoolterrein mogen roken.

Wat heeft dit tot gevolgen?
Hoewel het mooi zou zijn wanneer het rookverbod als effect zou hebben dat ook de laatste rokers zouden stoppen, realiseren wij ons dat dat een illusie is. Wij houden er rekening mee dat de rokers zich verplaatsen naar plekken buiten het schoolplein. Wij zullen ons toezicht in de pauzes hierop moeten afstemmen en wij houden contact met de omwonenden om snel zicht te krijgen op eventuele overlast.

Uiteindelijk hopen wij natuurlijk dat deze maatregel ertoe bijdraagt dat er steeds minder leerlingen beginnen met roken!


Vrijdag 14 december: Paarse vrijdag op De Ring

Omdat je op De Ring kunt zijn wie je bent, besteedt onze school op vrijdag 14 december voor het zevende jaar aandacht aan ‘Paarse Vrijdag’.

Op deze dag kunnen leerlingen en medewerkers een statement maken tegen homofobie op scholen door eenvoudigweg iets in de kleur paars of roze te dragen. Een aantal leerlingen verzorgt om 11:00 uur een pauzeconcert.


Vernieuwde website

Vorige week heeft onze website een update ondergaan. Er zijn foto's toegevoegd.
Als de pagina in uw geheugen staat dient deze even vernieuwd te worden.


Scholendebat in de Boekenberg

Lees hier meer.
Groot Nissewaard, 4 december 2018
De Botlek, 5 december 2018


De Ring van Putten start met de International VECON Business School

Op De Ring van Putten in Spijkenisse zal een groot deel van de leerlingen uit 4 havo vanaf eind december beginnen met het starten van een eigen onderneming.

Half november konden de leerlingen uit 4 havo met economie en/of bedrijfseconomie in het vakkenpakket zich vrijwillig aanmelden voor een nieuw project: de International VECON Business School. Lees meer.

Op donderdag 29 november ontving de school het Vecon Business School certificaat


Uitwisseling Laredo (Spanje)

In week 46 zijn 6 leerlingen (Raven, Lianne, Tuscha, Jack, Nienke en Fin) en twee docenten naar Laredo in Spanje geweest. Het doel was de leerlingen te leren over 21st century skills en cultural heritage. We hebben veel culturele activiteiten gedaan zoals het bezoek aan het Guggenheim museum in Bilbao en de pelgrimwandeling op het strand en door de bergen. De leerlingen hebben veel geleerd over de natuur en de cultuur van Noord-Spanje.

Het was een zware, maar superleuke week waarbij de leerlingen zelfs Cantabriaanse volksdansen en bowlen hebben geleerd. Tevens waren zij blij met hun gastgezinnen en zijn ze enorm verwend op het gebied van eten. Dit was natuurlijk een enorm waardevolle ervaring voor de leerlingen. Bijkomend voordeel is dat hun Engels beter en vloeiender is geworden.

We kijken uit naar de volgende uitwisseling bij ons op school in april waarbij we leerlingen uit Tsjechië, Bulgarije en Spanje verwelkomen om meer te leren over taal. 
 
Maxime Hoogstad & Hilgo Wempe


Oud-leerling Fais bezoekt zijn oude school

Afgelopen donderdagmiddag werden medewerkers en leerlingen van De Ring van Putten verrast door een bezoek van oud-leerling en bekende zanger Fais. 
De 26-jarige zanger brak door met zijn hit ‘Hey’ die hij samen met Afrojack uitbracht.
Een bezoek aan het muzieklokaal en zijn oude muziekdocenten mocht uiteraard niet ontbreken. Dit is de plek waar Fais in de brugklas ontdekte dat hij goed kon zingen.


Vijay Nanhoe wordt vice-wereld kampioen kyokushin karate

Vijay Nanhoe (5 vwo) was door de Nederlandse bond (NKKO) geselecteerd om deel te nemen aan het wereldkampioenschap kyokushin karate in Kazachstan- Astana. Hij zou hier vechten in de categorie 14-15 jaar onder de 75 kilogram. Bij de weging woog hij netjes 73 kg. Om onder de 75 kg te blijven heeft hij veel cardiotraining gedaan en een dieet gevolgd. Ter plaatse werden de bondscoach en Vijay verrast omdat de categorie -75 kg niet meer bestond. De enige categorie die er was, was 65 kg en meer. Dit betekende dat hij met jongens in de poule zat die wel 93 kg zwaar waren.

Vijay had gelukkig nog een dag om hieraan te wennen. Vijay vocht als een leeuw en versloeg 3 tegenstanders achter elkaar. In de finale verloor hij na een partij van 2 volle minuten op scheidsrechterbeslissing. Vijay is nu vice-wereld kampioen kyokushin karate.
Copyright © 2018 osg De Ring van Putten, All rights reserved.


Hoe wilt u deze e-mails ontvangen?
Mijn voorkeuren aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp