Copy

Nieuwsbrief TV Engelen December 2016

Inhoudsopgave

  White Christmas and a happy new year

En zo is het alweer Kerstmis.  Wit zal het dit jaar niet worden. Ach, dat is het vrijwel nooit. Een witte kerst is net zoiets als eh … clubkampioen worden. Het blijft mooi om over te dromen, maar meestal is het net niet. Behalve als je Theo of Dyonne heet natuurlijk. En ach, misschien is het dromen over een witte kerst wel veel mooier dan de werkelijkheid?

Zo met de flikkerende lichtjes van de kerstboom op de achtergrond blikken we terug op het afgelopen jaar. Het was best een mooi jaar. We hebben heel veel kunnen spelen. Veel activiteiten voor de jeugd zoals de worldtour, interne kampioenschappen en toernooitjes. De ouderen hebben kunnen deelnemen aan het seniorentoernooi en de Regtuit competitie. En dan waren er ook de clubkampioenschappen en het Dubbeldooiertoernooi. Beide waren een groot succes. Ook langs de baan was er genoeg te doen met misschien het wereldrestaurant tijdens het Dubbeldooiertoernooi als hoogtepunt.

Natuurlijk kunnen we als vereniging alleen bestaan door de inzet van vele leden. Onderhoud van het park en paviljoen, de bardiensten en alle activiteiten die georganiseerd moeten worden etc.  Het lijkt zo gewoon, maar het is zo bijzonder als een eh.. witte kerst!

Het bestuur wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe. En we hopen dat we in 2017 minstens net zoveel plezier hebben als in het afgelopen jaar.Vrijwilliger in het zonnetje: Kees HumbléEen vereniging draait op vrijwilligers, ook onze tennisvereniging! Er zijn vele leden die zich inzetten zodat de banen er goed bij liggen, het paviljoen in orde is, de jeugd kan spelen etc. etc. Vanaf nu gaan we regelmatig een vrijwilliger in het zonnetje zetten en hem of haar bedanken voor zijn inzet. Deze keer is dat Kees Humblé.
 
Het was niet zo moeilijk om te bedenken wie de eerste in deze rubriek zou moeten zijn: Kees Humblé. Hij is direct nadat hij lid werd, vrijwilliger geworden. Altijd aan de slag met zijn handen: banen slepen, heggen knippen en zorgen voor de electrische voorzieningen. Dit lag wel in de lijn van zijn werk  bij de PTT waar hij coördinator gebouwen was. De eerste jaren bij de vereniging werkte hij vooral samen met Hans van der Velden, die jammer genoeg te vroeg overleden is.
 
Nog steeds zet Kees zich met veel plezier in voor de vereniging. Het is vooral het samenwerken in een ploegje. Afhankelijk van het seizoen is hij toch wel zo’n 5 tot 10 uur per week aan de slag. Nu vooral het lichtere werk en vooral het maaien.
 
Mede dankzij Kees kunnen wij tennissen. Daarom: Kees bedankt! 

Nieuwjaars-Receptie-Toernooi
Een nieuw jaar zit eraan te komen, waarbij we graag met elkaar terug kijken op het afgelopen jaar maar ook willen klinken op 2017. Daarnaast wordt het weer hoog tijd om al die oliebollen, appelflappen, kerstgangen, champagne, wijn en bier versnaperingen er vanaf te slaan. Dus combineren we deze twee zaken met elkaar met een Nieuwjaars-Receptie-Toernooi

Voor wie? Nou voor jou dus, voor alle seniorleden die graag op 6 januari van 19.00 tot 23.00 uur een bal willen slaan.  Er zal weer ouderwets gehusseld worden, tenslotte staat de gezelligheid en de sportiviteit bovenaan!

Heb je geen zin om te tennissen? Kom dan vanaf 20.00 uur om het glas te heffen.

Meld je voor zowel het tennissen als de receptie voor 1 januari aan via Sandra de Lizer (sandradelizer@hotmail.com) Deelname voor het tennissen is € 5,-.

 

Banen Dicht
De afgelopen weken zijn de banen regelmatig afgekeurd om te spelen. Dit is vooral het geval bij dooi als de ondergrond bevroren is. Als dit gebeurt zullen we dit op de website aangeven. Houdt daarom steeds de site in de gaten.

Jeugd-jeug-jeugd-jeugd-jeugd-jeugd

Interne wintercompetitie jeugd
Afgelopen zondag was de eerste speeldag van de interne jeugdcompetitie. Er hebben zich heel veel kinderen ingeschreven, het was dan ook gezellig druk. Zondag 15 januari en 19 februari zijn de volgende 2 speeldata. Doordat er zoveel inschrijvingen zijn, zijn alle banen bezet en kan er niet worden vrij-getennist. Er wordt gespeeld van half 10 tot half 1. Kom een keer langs om te kijken!
 
 
Jeugd-competitie & worldtour voorjaar 2017
Competitie spelen is leuk, gezellig en leerzaam! Je kunt je nu inschrijven voor de competitie in het voorjaar van 2017. Er is voor elk niveau en leeftijd een competitiesoort:

Worldtour rood:
 • Speeldata: 19-3, 26-3, 2-4, 16-4, 11-6, 18-6 en 25-6. Je hoeft niet alle data te kunnen.
 • Deze competitiesoort is bedoeld voor kinderen die geboren zijn in 2008 t/m 2011.
 • Dit is een heel laagdrempelige competitiesoort waarbij er thuis en uit met andere verenigingen wordt gespeeld.
 • Er worden (enkel)partijtjes gespeeld om wie het eerst 7 punten heeft,  op ¼ veld met rode ballen.
Worldtour oranje
 • Speeldata: zondag 19-3, 26-3, 2-4, 16-4, 11-6, 18-6 en 25-6. Je hoeft niet alle data te kunnen.
 • Deze competitiesoort is bedoeld voor kinderen die geboren zijn in 2006 t/m 2009.
 • Er wordt thuis en uit gespeeld tegen andere verenigingen.
 • Er worden enkels en dubbels gespeeld waarbij er om 5 games wordt gespeeld.
 • Er wordt op ¾ veld gespeeld met oranje ballen. 
Groene competitie, zondagochtend
 • Speeldata: zondag, 9 april, 17 april, 30 april, 7 mei, 14 mei, 21 mei en 28 mei.
 • Deze competitiesoort is bedoeld voor kinderen die geboren zijn in 2005 t/m 2007.
 • Er wordt thuis en uit gespeeld tegen andere verenigingen.
 • Er worden 4 enkels en 2 dubbels gespeeld waarbij er om 2 sets van 4 games wordt gespeeld.
Inschrijven: vóór 1 januari
Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar
jeugdcommissie@tennis-engelen.nl met je naam, knltbnr, geboortedatum en welke competitiesoort je wilt spelen. Twijfel je voor welke competitiesoort je je kunt inschrijven, vraag dan aan Talitha welk niveau je hebt.

Begeleiding van de teams
Verder heeft elk rood en oranje team een begeleider nodig die de wedstrijddagen kan begeleiden als er thuis wordt gespeeld.  Als je het team van je dochter of zoon wilt begeleiden dan horen wij dat graag. De jeugdcommissie is helaas te klein om alle teams te begeleiden en zal echt een beroep op ouders moeten doen bij de begeleiding van de teams.

De groene teams hebben een captain nodig die verantwoordelijk is voor het invullen van de standen en het maken van een speel- en rijschema. Wil je captain worden van het team van je zoon of dochter dan horen we dat graag.
 

Nieuwe tractorBinnenkort rijdt er een nieuwe tractor rond op ons park. De tractor helpt onze onderhoudsvrijwilligers met slepen, maaien en opruimen. Met deze Shibaura kunnen we de komende jaren weer vooruit.

 

Piet Kooijmans
Geheel onverwacht is op 20 november Piet Kooijmans overleden. Piet was jarenlang lid van onze vereniging en stond vrijwel wekelijks op de baan. Zijn plotselinge overlijden is ingeslagen als een bom. Niet alleen bij zijn familie, maar zeker ook bij de mannengroep 55+. We wensen hen allen veel sterkte.
 
 

ALV 24 November 

Op de 24 november was er een algemene ledenvergadering. Hier waren ongeveer 35 leden aanwezig. De belangrijkste punten op de agenda waren de bestuurswisseling en het beleidsplan. Het bestuur presenteerde het beleidsplan 2020 “Samen zijn we Tennisvereniging Engelen”. De visie die in het voorjaar samen met de leden is opgesteld, vormt de basis. Hierin zijn de punten gastvrij, respect, verbinden, communiceren en iedereen de speerpunten voor het beleid.  De aanwezige leden waren het eens met de hoofdlijnen van het plan, maar missen de uitwerking voor 2017.

Daarom is afgesproken dat tijdens de ALV van april volgend jaar een concreet jaarplan voorgelegd gaat worden. Komend jaar krijgen vrijwilligerswerk, gastvrijheid, (nieuwe) leden en vernieuwing van het paviljoen extra aandacht. Waar nodig zal er al concrete invulling worden gegeven voor de periode tot aan de ALV.

Het is een ambitieus plan dat alleen met lukt met de kennis en betrokkenheid van vele leden.  Heb je ideeën, suggesties en energie om de vereniging verder te helpen, dan vragen we je te melden bij de vereniging.

Een ander punt van de vergadering was de bestuurswisseling. Wim Strik heeft afscheid genomen. Hij heeft jaren zich enorm ingezet als penningmeester van onze de vereniging. We zijn hem daar dankbaar voor. Jimmy de Corte is door alle aanwezigen gekozen als nieuw bestuurslid. Hij zal de taken van Wim als penningmeester overnemen. 

Tijdens de vergadering werd terecht opgemerkt dat er meer aandacht aan het overlijden van Piet Kooijmans en het afscheid van onze penningmeester Wim Strik. We zijn het daarmee eens en hebben dit aansluitend op de vergadering getracht recht te zetten. Wim heeft inmiddels een bloemetje ontvangen.

      
    


This email was sent to mambouwman@ziggo.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TV Engelen · Engelerpark1 · S Hertogenbosch, Nb 5211 AM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp