Copy
Se mailet i din webbläsare
Foto: Emma Norman

NYHETSBREV NOVEMBER

Oj ett sånt party

Du har knappast missat att vi firade vårt 15-årsjubileum på Högskolan för scen och musik i Göteborg för drygt en vecka sedan. Cirka 150 personer besökte oss under dagen och kvällen för att fira, minnas och blicka framåt. Vi är oerhört tacksamma för varenda en och vill rikta ett stor tack till både publik och deltagare, för allt ni gav, skapade och delade med er av. Det var i sanningen en magisk kväll. Längst ner har vi samlat några av de ögonblick som våra fotografer lyckades fånga. Missa inte dem! 

(Får du inte nog av bilder kan du alltid spana in #ShareMusic15 på Instagram)

23-25 november Kurs i Skövde

Karin Styvers, Helene Berg och Paula Helander är kursledare i Skövde
Till helgen arrangerar vi en kurs i Figurteater, film och animation på GöteborgsOperans Skövdescen. Tillsammans med Karin Styvers, Helene Berg och Paula Helander skapar vi egna objekt och figurer. Våra "dockor" används sen i skuggspel, för att utforska det sceniska och filmiska uttrycket och lära oss grundtekniker för att skapa liv i ett objekt. Superspännande och lite av ett nytt område för oss. Den avslutande redovisningen på söndagen av kursen kommer inte ske inför sittande publik utan sändas live på Facebook, håll utkik i sociala medier om exakt tid. 

Det finns faktiskt ett fåtal platser kvar, så är du en sån som gärna är ute i sista minuten tveka inte att maila Richard och anmäl ditt intresse. 
Syntolkning: I nedre femtedelen av bilden syns huvuden på ett flertal människor. Över dem hänger ballonger och vimplar i guld.
Foto: Emma Norman
Syntolkning: Fotot är svartvitt, platsen är en scen. Bilden är tagen från sidan. Vi ser fem musiker, de fyra som är närmast spelar på ipads. Den femte tittar ner i sina noter. Bredvid honom hänger slagverk av olika slag.
Foto: Emma Norman
Syntolkning: Fotot är i färg, det är en vimmelbild på människor som minglar, någon håller ett champagneglas. De tycks röra sig mot fotografen. I taket hänger vimplar i guld.
Foto: Emma Norman
Syntolkning: Fotot är svartvitt. Bilden är tagen från scen på publiken, människorna där applåderar och ser glada ut.
Foto: Emma Norman
Syntolkning: Fotot är i färg, Två personer syns på bilden, den ena sitter och den andra står snett bakom honom. Den sittande är omringad av instrument och notställ. Hann tittar in i kameran. Den andra personen tittar på den första personen. Bakgrunden domineras av en grön fond. Två guldfärgade heliumballonger i formerna av en etta och femma syns också
Foto: Emilia Ohlin
Syntolkning: Fotot är svartvitt, platsen en repetitionssal. Längst fram i bild ser vi ryggen av en person. Han sträcker upp sina armar i luften. På andra sidan rummet, vända mot os, ser vi en grupp människor som tolkar hans rörelse.
Foto: Olivia Degrate
Syntolkning: Fotot är svartvitt, en grupp människor står i en klunga
Syntolkning: Fotot är i färg, platsen en repetitionssal. Längstrfam står en kvinna i svarta byxor och blå topp. Hennes armar är på väg uppåt och hon tycks skrika rakt ut. I Bakgrunden ett antal andra männsikor i halvcirkel. En av dem spelar gitarr.
Foto: Olivia Degrate
Foto: Matilda Itzigehl 

ShareMusic & Performing Arts skapar innovativ scenkonst och driver på utvecklingen för en jämlik scen. Visionen är att alla människor ska få uttrycka sig konstnärligt i en värld där olikheter ses som värdefulla.

I konstnärliga processer med fokus på nya uttryck, möts konstutövare med olika bakgrund, erfarenheter och funktionsvariationer. Här utvinns ny kunskap om inkluderande arbetssätt, som sprids i Sverige och internationellt.

ShareMusic utvecklas just nu till ett nationellt kunskapscentrum för scenkonst och inkludering. Detta sker i samverkan mellan Region Jönköpings län, Region Skåne och Västra Götalandsregionen, med utvecklingsbidrag från Kulturrådet.

Läs mer om ShareMusics arbete.

Kontakta oss

info@sharemusic.se | 0390-415 08 | www.sharemusic.se

Avregistrera dig från vårt nyhetsbrev

Copyright © 2018 ShareMusic & Performing Arts