Copy
View this email in your browser
Woord van de voorzitter

Hierbij weer een goedgevulde, lange Rijnflits, maar zeker waard om te lezen!

Met de krokusvakantie in het vooruitzicht sluiten we de winterperiode, en voor sommigen de winterslaap, af en kijken we alvast vooruit naar het tweede deel van het competitiejaar. Het is alweer enige tijd geleden dat de laatste Rijnflits is verschenen. En hoewel het winter is geweest is er toch wel veel gebeurd en veel georganiseerd, waarvan dan een deel weer geen doorgang kon vinden vanwege het weer. Maar ik vind het als voorzitter fantastisch te zien hoeveel initiatieven er zijn geweest om toch op de één of andere manier met hockey bezig te zijn. Sportiviteit en plezier stonden daarbij voorop.

Ik wil natuurlijk hier ook de allereerste kampioenen in de geschiedenis van HC Rijnvliet nogmaals van harte feliciteren. MC1 en MD4: hartstikke goed gedaan. Jullie hebben historie geschreven met jullie kampioenschappen. De clubhuldiging volgt eind dit competitiejaar samen met mogelijke veldkampioenen.

Maar je hoeft geen kampioen te zijn om toch enorme prestaties te hebben geleverd. Ik heb begrepen en zelf kunnen waarnemen dat er meerdere teams zijn die boven zichzelf zijn uitgestegen en heel goed hockey hebben laten zien! 

Als voorzitter ben ik trots op onze blauwgroene teams. HC Rijnvliet is bezig om al heel snel een geduchte tegenstander te worden voor de gevestigde clubs. Leuk! Dank aan allen die zich daarvoor inzetten.

En nu weer het veld op. Ik heb er zin in!

Mede namens het bestuur van HC Rijnvliet,
Patrick Laurens
Voorzitter

Nieuwe Combinatiefunctionaris

Even voorstellen: mijn naam is Maartje Enthoven, ik ben 25 jaar en ik ben tot en met augustus 2018 de nieuwe Combinatiefunctionaris van HC Rijnvliet en MHC Fletiomare.


Als Combinatiefunctionaris (CF) zal ik niet alleen binnen de verenigingen te vinden zijn met diverse activiteiten, maar ook in de wijk en op de scholen. Op Rijnvliet zal ik me vooral achter de schermen bezighouden met o.a. het jaarlijkse schoolhockeytoernooi en met sportiviteit en respect binnen de vereniging en de wijk. 

Mochten jullie vragen hebben dan ben ik te bereiken op maartje.enthoven@hcrijnvliet.nl.

Lees meer op de website --> 


MD4 en MC1 zaalkampioenen

Het eerste zaalhockeyseizoen voor HC Rijnvliet zit er op. We zijn enorm trots op alle negen C- en D-jeugd teams die uitkwamen voor Rijnvliet. MD4 en MC1 werden zelfs zaalkampioen!

In alle teams is er genoten, gestreden, gelachen en misschien soms ook gehuild. De teams raakten steeds meer op elkaar ingespeeld en de snelheid en kwaliteit van het spel ontwikkelden zich per week. En als klap op de vuurpijl gaan er twee teams van HC Rijnvliet de boeken in als onze eerste zaalhockeykampioenen!

 

De meiden van MC1 waren al niet meer in te halen voordat de zaalcompetitie überhaupt afgelopen was. Ze werden op 28 januari dus dik verdiend kampioen voor de ogen van een bomvolle tribune.
En ook de meiden van MD4 lieten dit seizoen zien uit welk hout ze gesneden zijn. Zondag 12 februari werden zij kampioen. Elf van de twaalf competitiewedstrijden wisten ze te winnen. Ook zeer terechte kampioenen dus. Van harte gefeliciteerd allemaal!

 

We kijken terug op een mooi zaalseizoen. Het spel in de zaal is compact, supersnel en dynamisch en de jongens en meiden genieten ervan. Ze ontwikkelen hun techniek en kunnen dit weer toepassen en gebruiken op het veld. Wat de zaalhockeycommissie betreft zeggen we dan ook graag: tot volgend jaar!


TOP-hockey uitgelegd

Bij alles wat HC Rijnvliet doet staat TOP-hockey centraal. TOP staat voor Team, Ontwikkeling en Passie. Dit betekent dat er ruimte moet zijn voor zowel recreatie als uitdagend hockey. Beide vormen van spelbeleving hebben een belangrijke plek op onze hockeyclub.

Voor de jongste jeugd betekent dit een goede hockeytechnische basis aanleggen onder begeleiding van professionals en enthousiaste vrijwilligers. Teams worden samengesteld op basis van gelijksoortige spelbeleving en trainingen worden toegesneden op de ontwikkelbehoefte. 

Teamindeling
Indeling in een team gebeurt vanaf de 2e jaars F. We delenkinderen in op leeftijd, postcodegebied en sociale aspecten als vriendjes/vriendinnetjes. Als kinderen naar de 6-tallen gaan (1e jaars E) worden ze in nieuwe teams ingedeeld. Vanaf de 6-tallen zal passie voor het hockeyspel en spelbeleving een rol gaan spelen in de teamindeling. Vanaf de E8-tallen worden de overige elementen (Techniek, Inzicht, Power en Samenspel) als criteria toegevoegd voor de teamsamenstelling. 

Vanaf de D-jeugd wordt een 1e team samengesteld met daarin de beste spelers uit de categorie. Voor de teamsamenstelling van het tweede, derde en eventueel vierde team uit de categorie wordt ook gekeken naar andere aspecten.

Kijk voor het uitgebreide jeugdbeleid op onze website. Heb je vragen, mail dan naar de Technische Commissie: tc@hcrijnvliet.nl.


Sportief coachen

Het is al weer even geleden, maar op 28 oktober 2016 zijn circa 60 leden bij elkaar gekomen om onder de bezielende leiding van Joyce van Santen na te denken over wat voor vereniging we willen zijn. Daarbij hebben we kennis gemaakt met de beginselen van Sportief Coachen en gezamenlijk het motto van de vereniging bepaald: TOP. 

En daar staan we als vereniging voor. Maar de vraag is hoe we dat vorm gaan geven. Want een paar letters zijn leuk, maar hoe worden we nu een TOP-vereniging. Daarvoor gaat HC Rijnvliet het concept van Sportief Coachen gebruiken. Sportief Coachen gaat over het vinden van het ‘gouden labeltje’ bij alle spelers en speelsters, maar ook bij alle begeleiders. Wat vindt iemand leuk? Waar krijgt iemand energie van? Wat is iemands kracht? Met aandacht voor de kwaliteiten van spelers en speelsters is meer progressie te boeken en ontstaat er een leukere sfeer dan door te focussen op de negatieve dingen.

Met dit idee worden nu zogenaamde trainer-coaches opgeleid. Afgelopen zondag is er weer een groep van 5 leden opgeleid. Doel is dat er circa 15 zijn. Die trainer-coaches gaan trainingen en wedstrijden observeren en die observaties bespreken met de coaches en trainers. Doel is dat trainers en coaches zich meer bewust zijn van hun gedrag en hun impact op het team. De trainer-coaches zijn ook beschikbaar om advies te geven bij lastige situaties in een team.
 
Dus: als je coach of trainer bent en je wordt binnenkort benaderd door één of twee van de trainercoaches, weet dan dat die coach jou wilt helpen bij jouw doel: een leuke sfeer creëren met je team, zodat ze optimaal kunnen geniet van het hockeyspel.

Johan Bokslag


Vrijwilligers gezocht voor Schoolhockeytoernooi

Heb jij een groot organisatietalent? En vind je het leuk om je steentje bij te dragen aan de vereniging maar ook in de wijk? Dan zijn wij op zoek naar jou!Het jaarlijkse schoolhockeytoernooi in Vleuten, De Meern & Leidsche Rijn vindt dit jaar plaats op woensdag 12 april én op twee hockeyverenigingen: HC Rijnvliet en MHC Fletiomare. Het schoolhockeytoernooi is voor groepen 5 en 6 van alle basisscholen in bovengenoemde plaatsen en al vele jaren een groot succes.

We zijn hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het organiseren van dit event op locatie HC Rijnvliet. Denk hierbij aan het werven van vrijwilligers voor die dag, afstemmen inkopen met de barcommissie, sponsoring etc.

Wat? Schoolhockeytoernooi
Wanneer? woensdag 12 april 2017
Tijd? De dag zelf + de organisatie hiervan (circa 20 uur per persoon bij twee commissieleden, verdeeld over enkele weken)
Aanmelden? via Maartje Enthoven - maartje.enthoven@hcrijnvliet.nl


Kabouterhockey voor de allerjongsten


Vanaf 6 maart starten we met Kabouterhockey op HC Rijnvliet.

Kabouterhockey is kennismaken met de hockeysport en spelenderwijs leren hockeyen voor de allerjongsten (4-6 jaar). Het is een initiatief dat door HockeyWerkt, een particuliere organisatie, wordt verzorgd en op de velden van de club plaatsvindt op dezelfde tijden als de E- en F-trainingen. De “Kabouters” zijn dus geen lid van de club, maar we hopen natuurlijk wel dat als ze oud genoeg zijn zij kiezen voor hockey en lid willen worden van onze TOP club.

Interesse in Kabouterhockey bij HC Rijnvliet? Op de website van Hockeywerkt vind je meer informatie en kun je je kabouter aanmelden.

Evenementen


Warme afsluiting winterseizoen voor F- en E-jeugd
Omdat de winter nu lang genoeg heeft geduurd en we weer staan te trappelen om de hockeyvelden van HC Rijnvliet weer te betreden, organiseert de jeugdcommissie in samenwerking met de evenementencommissie op zondag 19 februari een Winterevent voor de F- en E-jeugdleden.

Het wordt een ‘coole’ dag: een heuse VIP zal alle kinderen in het clubhuis verwelkomen! Als iedereen er is gaan we veel leuke hockeyactiviteiten doen op het zandveld, dus deelnemers vergeet jullie bitje, scheenbeschermers én hockeystick niet. Het evenement wordt afgesloten met een heerlijke opwarmer in het clubhuis.De inschrijving voor dit evenement is inmiddels gesloten.
  
Upcoming events
Zondag 19 februari        Winter Event F- en E-jeugd
Woensdag 12 april         Schoolhockeytoernooi (groepen 5 en 6)
Zaterdag 24 juni             Push-Off Event voor alle leden en ouders

Voor meer informatie: evenementen@hcrijnvliet.nl.

Uitje van de JD1

Zaterdag 11 februari is de JD1 naar Fort bij Vechten geweest voor een teambuildingsmiddag.

Enkele opdrachten bevonden zich in een gang in het fort zoals een parcours over acht kisten met maar twee planken. Daarbij mag je niet de grond raken, niet springen van kist naar kist en de planken mogen niet de grond raken. Er was ook op een gegeven moment een te grote afstand tussen twee kisten en toen moest je de planken gebruiken als hefboom. Uiteindelijk duurde het 42 minuten maar ze zeiden dat sommigen volwassenen groepen er wel anderhalf uur over deden.De tweede opdracht heette het Mijnenveld. Daar moest je in twee teams tegen elkaar over een soort van mijnenveld van planken en als je op een mijn stond werd er gefloten en je moest een route over het mijnenveld maken met je team. Daarna gingen we naar buiten om over een Jacobsladder en een zogeheten Indianenbrug te parcouren. Een Jacobsladder zijn drie touwen (staalkabels) die in een omgekeerde v-vorm worden opgehangen en aan de onderste twee worden touwen met metalen stukjes vastgemaakt, alleen was er veel sneeuw dus de metalen stukjes waren heel erg glad dus iedereen gleed uit. De bovenste kabel werd gebruikt om iedereen vast te maken. De indianenladder waren twee touwen die 1.50 meter van elkaar afhingen daar werd je ook weer aan de bovenste vastgemaakt. Je moest de bovenste kabel vasthouden en je kon dan lopen op de onderste. 

Terug op de club kwamen ook ouders die gingen meekijken naar de KAHOOTquiz die was gemaakt met allemaal vragen over iedereen in ons team. Daardoor kent iedereen elkaar nu veel beter en kunnen we ook beter samenwerken in het team. Daarna gingen veel nog naar buiten om met alle broertjes en zusjes een sneeuwballengevecht te houden. 

Ik zelf ben blij dat ik dit samen met mijn team dit heb gedaan want het was heel erg leuk om het te doen. 

Rayan Alli, JD1

Fans langs de lijn = leuk!

Heren 1 is weer helemaal klaar voor de tweede seizoenshelft. Helaas voor de fans ging het drieluik op 12 februari niet door vanwege de winterse weersomstandigheden. Maar niet getreurd..... vanaf 12 maart zijn ze weer te bewonderen in de competitie . Kom gerust een keer kijken met je kids. Die (én Heren 1 natuurlijk) vinden dit geweldig!


Oproep: scheidsrechters nodig

Dit seizoen hebben we 25 nieuwe scheidsrechters kunnen toevoegen aan ons bestand. Trots op dit resultaat, maar... er zijn nog meer scheidsrechters nodig. HC Rijnvliet verwacht dat alle jeugdteams (D en hoger) in staat zijn voor iedere eigen thuiswedstrijd zelf zes scheidsrechters kan leveren. We roepen de teams, ouders en begeleiders van deze teams op om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen!  

Heeft jouw team nog geen zes scheidsrechters? Het eerstvolgende examen is op: dinsdag 4 april (19.00 uur koffie, 19.30 uur start examen). Kijk voor meer informatie op de website en meld je aan via arbitrage@hcrijnvliet.nl.

Ouders van E-teams zijn uiteraard ook welkom, daar streven we naar vier scheidsrechters per team.

Oproep: vrijwilliger worden? Meld je aan!

Er zijn nog steeds vrijwilligers nodig. Heb je interesse, mail dan naar vrijwilligers@hcrijnvliet.nl. Jouw hulp kunnen we goed gebruiken.

Er zijn vacatures voor o.a.:

  • Vrijwilligers commissie (2 à 3)
  • Accommodatie commissie (2)
  • Sponsorcommissie (2)
  • Barcommissie (1)
  • Wedstrijdsecretariaat (1)
  • Wervingscommissie (2)

Als lid van HC Rijnvliet ontvangt u deze nieuwsbrief automatisch

Ons adres:
HC Rijnvliet
Sportpark Rijnvliet 3 |3545EA Utrecht
Utrecht, MA 3545EA
Netherlands

Add us to your address book


update voorkeuren of unsubscribe van de mailinglijst

Email Marketing Powered by Mailchimp