Copy
Nieuwsbrief mantelzorgers
april 2017
Is de nieuwsbrief niet goed te lezen? Lees hem dan hier online
Nieuwsbrief voor mantelzorgers
Mantelzorgwaardering

Ook dit jaar kunnen mensen die hulp of zorg krijgen, hun mantelzorgers bedanken met de mantelzorgwaardering. Je kunt de mantelzorgwaardering via Manteling aanvragen wanneer je langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg ontvangt. Aanvragen kan tot en met 30 april 2017. Meer informatie vind je hier.
We doen graag een beroep op jou!
Zorg jij voor iemand die in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering? Attendeer diegene dan op de mantelzorgwaardering. Wanneer de hulpvrager zelf niet in staat is om deze waardering aan te vragen, mag de mantelzorger dat in zijn of haar plaats doen.
Maatje worden? Meld je aan!
‘De Huiskamer’ voor mantelzorgers

Vanaf donderdagmiddag 11 mei zijn mantelzorgers maandelijks van harte welkom in ‘De Huiskamer’ in het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg waar gezelligheid, elkaar ontmoeten of samen een activiteit ondernemen, centraal staan. Loop dus gerust eens binnen voor een bakje koffie, voor informatie of een gesprek met een coördinator. Lees hier verder.
Elke stap telt!
Wandelgroep voor mantelzorgers

Hou je van wandelen en komt het er steeds niet van, of hou je er niet van het in je eentje te doen? Op 13 april start Manteling een wandelgroep speciaal voor mantelzorgers. Gezelligheid, spelenderwijs conditie opbouwen en mooie (wandel) plekjes ontdekken op Walcheren staan hierbij centraal. De groep staat onder professionele begeleiding van Willy de Nooijer, buurtsportcoach bij de gemeente Veere. Doe je mee of wil je meer informatie? Lees hier verder.
Gratis saunabezoek voor mantelzorgers
Zin om zorgeloos te relaxen? Dan hebben wij een verrassing voor jou!

Campingpark Ons Buiten in Oostkapelle zet ook dit jaar alle Walcherse mantelzorgers in het zonnetje en biedt hen een gratis 3 uur durend sauna bezoek voor twee personen aan. Wil jij weer nieuwe energie opdoen? Geef je dan hier op.
Workshop bonbons maken voor mantelzorgers
 
In juni zijn mantelzorgers van harte welkom bij ‘Chocolate Lovers’ voor een gratis workshop bonbons maken. Je komt van alles te weten over chocolade, leert bonbons maken, je mag bonbons proeven, en na afloop ga je naar huis met een doos vol eigengemaakte bonbons. Zin in deze smakelijke workshop? Meld je dan hier aan.

 
Activiteitenoverzicht

Voor de komende maanden staan er weer een aantal activiteiten, cursussen en bijeenkomsten voor mantelzorgers op de agenda. Bekijk hier het actuele overzicht.
Knelpunt? Opgelost!
Een traject voor werkende mantelzorgers
 
Combineer je een baan met mantelzorgtaken en ben je druk, druk, druk met alles te regelen? Lijken verplichtingen je helemaal op te slokken waardoor je geen puf meer hebt om opruimklussen aan te pakken, een effectievere tijdsindeling te maken of je administratie te ordenen? Doe dan mee met het traject voor werkende mantelzorgers, waarin een Professional Organizer je inspireert én persoonlijk advies geeft in jouw eigen thuissituatie! Hier lees je meer.
Terugblik Kloosterdagen

Henk Goudzwaard is een van de vrijwilligers die eind januari deelnam aan de Kloosterdagen: drie dagen van bezinning, bezieling en beweging. Een groep bestaande uit mantelzorgers en vrijwilligers deelden een bijzondere tijd in het Dominicanenklooster van Huissen. Speciaal voor onze nieuwsbrief heeft hij voor ons een sfeerimpressie geschreven. Klik hier voor zijn verhaal.
Deze nieuwsbrief ook ontvangen?

Deze nieuwsbrief voor mantelzorgers verschijnt 4 keer per jaar. Wil je deze digitaal ontvangen? Meld je dan hier aan. Als je niet over een e-mail adres beschikt, dan kun je een gedrukte versie ontvangen. Uiteraard is het dan niet mogelijk om door te klikken naar de artikelen op onze website.
Een papieren versie kun je aanvragen via 0118-553530.
Vind je ons leuk?

We gebruiken onze nieuwsbrief en website om vrijwilligers en mantelzorgers op de hoogte te houden van interessante nieuwtjes. Maar heb je ons ook al op Facebook gevonden? Hoe meer mensen ons ‘leuk vinden’ op Facebook, hoe groter ons bereik wordt. En dat levert ons nieuwe vrijwilligers op én helpt mantelzorgers ons beter te vinden. Geef je ons ook een duimpje omhoog? Neem hier een kijkje op onze pagina.
Twitter
Facebook
Email
Website
Copyright © 2016 Manteling

Manteling
Sint Sebastiaanstraat 12 - 4331 PL  Middelburg
0118-553530

Je aanmelden voor onze nieuwsbrief? 
Geen nieuwsbrief meer ontvangen of  je e-mailadres wijzigen?
Je kunt hier aanmelden of wijzigingen doorgeven