Copy
Klik hier als de nieuwsbrief niet goed weergegeven wordt.

WK IJSLANDSE PAARDEN


Nederland was het middelpunt van alles en iedereen die te maken heeft met IJslandse paarden. Want van 7 tot 13 augustus had ons land de eer om de Wereldkampioenschappen IJslandse paarden 2017 te organiseren. Zo’n 50.000 fans bezochten het evenement in Oirschot. Zij zagen de beste IJslandse paarden ter wereld in actie.
 
Een goede voorbereiding is essentieel: 30 medewerkers volgden vooraf de BHV basiscursus bij Promeon Academy. Verder waren er tijdens het evenement zowel overdag als ’s nachts beveiligers van Promeon in touw.
 
De organisatie had met het inhuren van Promeon zeker niet op het verkeerde paard gewed. Misschien waren wij zelfs wel het beste paard van stal!
😉
 

SEKSUELE INTIMIDATIE FESTIVALS


Hoewel er op festivals vooral plezier wordt gemaakt – zeg maar de bestaansreden van ieder festival –, is een omgeving waarin drank en drugs rijkelijk voorhanden zijn ook een verhoogd risicogebied voor seksueel geweld.
 
Promeon directeur Rick de Kroon werd door een redacteur van VICE gevraagd naar de ervaringen van zijn beveiligers met dit onderwerp.

"We hebben inmiddels alles meegemaakt. Zowel op dancefestivals als op jazzfestivals – het gebeurt overal. Meisjes willen verrassend vaak geen aangifte doen, omdat ze zich schamen”.
Lees het complete artikel hier.
 
Meer weten over dit onderwerp? Lees dit nieuwsbericht op de site van het Event Safety Institute.

NOODZAAK EXTRA EHBO


Het Rode Kruis heeft duizend extra EHBO’ers nodig vanwege de snelle groei van het aantal evenementen en de hogere eisen die organisatoren stellen.
 
In het najaar wordt een campagne gestart om vrijwilligers aan te trekken. Deze zomer worden negenduizend EHBO’ers en medici van het Rode Kruis ingezet op 1800 grotere evenementen. Alleen al voor de Vierdaagse van Nijmegen waren 700 vrijwilligers nodig, waaronder 155 facilitaire medewerkers en dertien artsen.
 
EHBO’ers worden ingezet voor onder andere behandeling van klein letsel en assistentie bij zwaardere ongevallen. Er wordt gewerkt binnen een goed georganiseerd team van opgeleide professionals. Aanmelden als vrijwilliger kan via de website.
 
EHBO cursus volgen? Dat kan via Promeon Academy!
Copyright © 2017 Promeon Security B.V., All rights reserved.