Copy
Nieuwsbrief december 2019

Inhoud

Het bestuur van de Stichting Stolpersteine wenst u
een gezond en voorspoedig 2020!

Vooruitblik


2020 wordt een jaar waarin we flinke vorderingen hopen te maken met het leggen van Stolpersteine voor alle wijkgenoten die in de Tweede Wereldoorlog uit de Schilderswijk zijn weggevoerd. Vervolgens plaatsen we in 2021 de laatste stenen, waarmee ons doel zal zijn bereikt. Hieronder treft u een overzicht van de activiteiten die voor komend jaar staan gepland. U bent van harte welkom om deze bijeenkomsten bij te wonen!
 

Maandag 30 maart 2020: zevende Stolpersteinelegging


Gunter Demnig komt naar Groningen.  We plaatsen dan samen met drie initiatiefnemers van buiten de wijk 18 Stolpersteine: 10 binnen de Schilderswijk en 8 daarbuiten.


Gunter Demnig legt Stolpersteine voor Jozef Israëlsstraat 12A (6 augustus 2017) 
 

Maandag 4 mei 2020: onthulling monument voor slachtoffers bombardement


In de late avond van 26 september 1941 richten verdwaalde Engelse bommen een enorme ravage aan in de Westersingel en op de hoek van het Jozef Israëlsplein en de Taco Mesdagstraat. Acht mensen komen om het leven: een 66 jaar oude weduwe, vier studenten die een afstudeerfeestje vierden en drie jonge kinderen uit één gezin. Deze slachtoffers zijn niet weggevoerd uit de wijk en komen daardoor niet in aanmerking voor het plaatsen van een Stolperstein. In plaats daarvan herdenken we hen met een monumentje dat op 4 mei a.s. wordt onthuld op het Jozef Israëlsplein. 


Na het bombardement van 26 september 1941 
 

Woensdag 24 juni 2020: achtste Stolpersteinelegging


Het gaat hier om een zogeheten Selbstverlegung - zonder Gunter Demnig dus. Deze dag hopen we nog eens dertig stenen te plaatsen. 
 

Woensdag 21 oktober 2020: negende Stolpersteinelegging


De laatste legging van dit kalenderjaar. Nadere informatie volgt.

"EEN MENS IS PAS VERGETEN, WANNEER OOK ZIJN NAAM IS VERGETEN"
Bezoek onze website: www.stolpersteineschilderswijkgroningen.nl
U vindt daar achtergrondinformatie, biografieën van in de Tweede Wereldoorlog vermoorde wijkgenoten, en eerdere edities van deze nieuwsbrief.
Facebook
Website
Email
© 2020 Stichting Stolpersteine Schilderswijk


UW GEGEVENS WIJZIGEN  of  AFMELDEN NIEUWSBRIEF
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Email Marketing Powered by Mailchimp