Copy

EPNS NEWS n.46

Juliol 2020

Newsletter de l'Escola Pia Nostra Senyora.

Veure aquest mail al navegador

 
26 de juliol, dia dels avis.

❞ La prova d'un poble és el seu comportament cap a les persones grans. És fàcil estimar els nens. Però l'afecte i la cura cap als ancians, els incurables, els desemparats són les mines d'or veritables d'una cultura.❞
Abraham Joshua Heschel (1907-1972) Filòsof, rabí, teòleg i professor d'universitat.

Comencem juliol i s'acaba un curs atípic. Des de l'escola volem aprofitar aquest moment per agrair a tots, alumnes, famílies i personal de l'escola, el vostre compromís i el vostre esforç durant tot el temps en què l'escola ha hagut de funcionar des de cadascuna de les nostres cases.

Han estat dies estranys, on no només ha calgut un esforç pel que fa a tirar endavant el curs sinó també un esforç d'acompanyament emocional. Durant tot aquest període, a més a més del contacte directe entre els professors i els alumnes, hem mantingut contacte amb tots vosaltres a través de l'espai l'Escola a casa i hem intentat fer visible tota la feina que heu fet a través de les nostres xarxes socials.

Comencem un estiu on esperem carregar-nos d'energia per la nova etapa que compartirem al setembre.

Us compartim un vídeo que hem fet des d'Escola Pia Catalunya com a comiat del curs.Moltes gràcies a tots altre cop i que gaudiu d'unes bones vacances!
 

Un any més us oferim el servei de venda de llibres de text amb la intenció de facilitar la seva adquisició. Les famílies que decideixin adquirir-los a través de l’escola gaudiran d’un 5% de descompte.

La venda es farà online a partir del 25 de juny i fins al 21 de setembre.

També podeu adquirir a través de la botiga online la roba esportiva.

>> Més informació i Consulta llista de llibres <<

> Accés a la venda online de llibres
> Accés a la venda online de roba esportiva
AFA Informació Projecte Socialització de Llibres

L’AFA va engegar el projecte de Socialització de llibres de text, en fase de proves, els dos cursos anteriors per al primer cicle de l’ESO i per a tota l’ESO, respectivament. Enguany, amb més motiu i amb la col·laboració de l’escola, ho fan extensible a totes les etapes d’ESO i Batxillerat, inclosos els nous alumnes.

Per a més informació cliqueu aquí o poseu-vos en contacte amb l'AFA en el correu electrònic ampa@nostrasenyora.epiaedu.cat. 
Rebreu un correu a finals de juliol amb informació detallada de l'inici de curs, (també trobareu tota la informació a la web) però us avancem algunes dates que considerem importants:
  • L'escola estarà tancada per vacances del 30 de juliol al 23 d'agost
  • El curs comença el 14 de setembre.
Bones vacances, ens retrobarem al setembre!
  MOLTES GRÀCIES! 

Volem donar les gràcies molt especialment a tots els nostres alumnes dels cicles formatius sanitaris que han estat treballant a primera línia durant l'època de confinament.

El nostre reconeixement a la vostra tasca i al vostre compromís!

 
  Premis FPemprèn20:  

El passat 18 de juny es va celebrar l'11à edició del Premis #FPemprèn que organitza la Fundació Barcelona FP. Des de l'escola, hi vam participar amb 4 projectes del CFGS de Laboratori clínic i biomèdic.

Un d'ells, "BILARV" va guanyar el premi "Emprenedor" (premi al projecte amb més viabilitat empresarial).

Descripció del projecte: L’objectiu de BILARV és limitar l’augment de població del mosquit Aedes aegypti  (vector principal/transmissor del virus de la febre groga, el dengue i el virus del Zika) amb  unes càpsules de midó d’ordi que contenen l’oli essencial d’una planta invasora catalana, “una mala herba” (Chenopodium ambrosioides) que actua com a larvicida per a les larves d’aquest mosquit i evita el seu creixement. 
Els components del larvicida són productes de rebuig, en el sentit que aquesta mala herba no té utilitat i normalment és eliminada per la via convencional de la cremació. BILARV pretén utilitzar-la i, evitar així, l’alliberació de gasos nocius a l’atmosfera, que contribueixen a l’efecte hivernacle i al canvi climàtic. 

 

Els alumnes de segon que han presentat aquest projecte són la Cloe Ruiz, la Sofia Lozano, el Marc Pinós, la Cristina Ventura i la Claudia Valle, tutoritzats per l'Aina Surroca (emprenedoria) i l'Èscar Rodríguez (projecte).

Moltes felicitats a tot l'equip guanyador i a tots els equips participants!

Enguany, 29 alumnes de 2n de batxillerat de l'escola han obtingut un excel·lent com a nota final. Entre ells s'han concedit 4 premis a l'excel·lència educativa i les corresponents Matrícules d'Honor.

Premis a l'excel·lència educativa: 

Lara Dogra (2.2), Marta Biurrún (2.6), Paula Garcia (2.2)  i Maria Vera (2.5)

  Matrícules d’honor: 

BATXILLERAT
Natàlia Guerrero, Oriol Guitart, Armand de Asís, Marta Garcia (2.1) Rita López (2.3), Paula Vélez, Marta Brichs (2.4), Maria Bareche, Judith Tarrés i Maria Serrallonga (2.5).

FORMACIÓ PROFESSIONAL
Carlota Fernández, Cristina Ventura i Aroa López CFGS Laboratori Clínic
Miriam Jurado CFGM Cures Auxiliars d'Infermeria

 Primer concurs escriptura narrativa RED  

Felicitem el nostre alumne Pau Bernet pel premi de narrativa Junior Report
#REDRevistaEscolar i a la professora responsable del projecte Mercè Álvarez Sánchez.
Aquest estiu pots viure un estiu de cinema amb el Taller de Narrativa Audiovisual per a joves entre 10 i 17 anys que organitzen CINEBASE - ESCAC i l'Escola Pia Catalunya. APUNTA-T'HI JA!

   Més informació aquí  
 

No podem marxar de vacances sense la nostra llista de llibres recomanats.
Com sempre, pensem en tota la família i us proposem títols per a totes les edats i gustos, i aquest any, a més a més, us proposem dos llistats: un de llibres de coneixement i un de llibres de ficció per a ESO, Batxillerat i FP.

Aquest estiu enganxeu-vos a la lectura!

XARXA SUPORT MUTU


Neix la "Xarxa de Suport Mutu" d'Escola Pia de Catalunya per creuar necessitats, demandes i ofertes i respostes en l’àmbit educatiu i de lleure, emocional i laboral.
Som moltes persones, de molts llocs i edats diferents, però units per valors comuns com la solidaritat, l’empatia, l’esforç i un fort desig de transformar el nostre entorn.

Si pots oferir ajut o en necessites, entra-hi https://www.escolapia.cat/suportmutu/
ÚLTIMES PLACES A L'ESO.
MATRÍCULA OBERTA!
Twitter
Facebook
Web
Instagram
Flickr
YouTube
Copyright © 2022 *|LIST:COMPANY|*, Tots els drets reservats


Vols canviar com rebs aquests emails?
Pots canviar les teves preferències o donar-te de baixa d'aquesta llista