Copy
Bekijk de mail in je browser

Stelt u zich eens voor!

Lymfologie & Oncologie Fysiotherapie heeft een gratis spreekuur op lokatie Vechtstraat in de stad Groningen. Onze nieuwe collega, Margot Suelmann, stelt zich voor. Daarnaast introduceren we het mammacare spreekuur samen met Miranda Abbring, van Profeel Mammacare en vertellen we iets over AWS. Veel leesplezier!

Elke woensdag gratis spreekuur

Heeft u altijd al een keer iemand willen vragen waarom uw arm of been dikker is, of ervaart u pijn of vermoeidheidsklachten na de behandeling van kanker? Wilt uw weten wat hier aan te doen is? Stel uw vraag bij een van onze oedeemfysiotherapeuten. Vanaf 1 augustus heeft LOF een spreekuur waarbij u van gratis advies voorzien wordt. U kunt elke woensdag tussen 13.00 en 14.00 uur terecht met uw vragen.

Maak kennis met Margot Suelmann

Margot Suelmann is oedeemfysiotherapeute met jarenlange ervaring binnen de lymfologie en oncologie. Ze heeft de opleiding oedeemtherapie in Groningen behaald aan de Vodder School. 'Zorgen moet je doen! Niet maken...', aldus Margot. Samen met medeoprichtsters Joyce Bosman en José Vos start Margot vanaf 25 juli op locatie Vechtstraat in Groningen.

Massale opkomst regiobijeenkomst NLNet

Ruim 70 geïnteresseerden waren zaterdag 21 mei aanwezig bij de regiobijeenkomst van NLNet (Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem). Vaatchirurg Harry Voesten van Ziekenhuis Nij Smellinghe uit Drachten gaf een indrukwekkende presentatie over de chirurgische (on)mogelijkheden bij lip- en lymfoedeem. Zijn presentatie was zeer informatief op een empatische en respectvolle wijze. Er werd door lotgenoten ervaringen uitgewisseld en de discussie kwam volop op gang. LOF was ook aanwezig bij de regio bijeenkomst. Joyce Bosman, tevens voorzitster van NLNet regio Groningen en Drenthe, zat de middag voor.

Geslaagd!

Op 10 juni 2016 zijn er weer 18 nieuwe oedeemfysiotherapeuten uit heel Nederland afgestudeerd van de opleiding oedeemtherapie ad modum Vodder in samenwerking met LOF!

    Samenwerking Profeel Mammacare

Profeel Mammacare en LOF versterken hun samenwerking door wekelijks een spreekuur te draaien aan de Vechtstraat in Groningen. Miranda Abbring van Profeel Mammacare is mammacare adviseur en heeft een speciaalzaak in borstprothesen, aangepaste lingerie en badkleding in Glimmen. Ze werkt uitsluitend op afspraak om u van een goed advies te voorzien. Ze helpt op een deskundige wijze bij het uitzoeken en passen van een BH en borstprothese. 

Na de behandeling van borstkanker kan er wondvocht of lymfoedeem ontstaan. Hierbij is de juiste BH en/of een compressie erg belangrijk. Miranda is vanaf 1 juli wekelijks op de Vechtstraat aanwezig, waar ze u van advies kan voorzien.

Axillary Web Syndrome

AWS, ofwel, Axillary Web Syndrome is een aandoening waarbij er koorden of strengen aan de binnenzijde van de arm ontstaan. AWS kan ontstaan bij borstkanker patiënten waarbij een of meerdere lymfeklieren weggehaald zijn. Lymfevocht is zeer eiwitrijk en ten gevolge van de slechte afvoer kunnen deze eiwitten makkelijk in de lymfbanen blijven staan. De strengen geven stijfheid en pijn en beperken de patiënt in de beweeglijkheid van de arm. De oedeemfysiotherapeut kan u helpen bij het verlichten van de pijn en stijfheidsklachten.

Bekijk de website
Twitter
Facebook
Email
Copyright © 2016 LOF Groningen, All rights reserved.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u interesse heeft getoond in oedeem- en oncologie fysiotherapie. LOF Groningen brengt twee maal per jaar een nieuwsbrief uit om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.


Onze locaties:
Vechtstraat 71, 9725 CT Groningen
Huize Tilburg 2, 9617 DC Harkstede
Mercuriusweg 6, 9482 WL Tynaarlo
t. 050 211 1929

Je kan je gegevens aanpassen  of je afmelden voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp