Copy
VIO nieuws december 2016
View this email in your browser
Beste leden,
 
De Vereniging Infra Ontwerp is de afgelopen weken druk geweest met het samenstellen van een bidbook voor een groot internationaal “highway design” Congres. Het grootste ter wereld ! Wij proberen dit congres in 2020 naar Nederland/Vlaanderen te krijgen. Het bidbook is vorige week ingediend en in het voorjaar van 2017 horen wij of het ons gelukt is.

Op de ALV in maart zullen wij het bidbood verder toelichten. Maar nu al wil ik kwijt dat er echt een fantastische inspanning is gepleegd door een groot aantal bestuursleden onder bezielende leiding van Alex van Loon.

2016 was voor VIO een succesvol jaar. Wat dacht u van de VIO-dag in april jl. waarbij Maxime Verhagen en Cees Brandsen aftrapten. Een VIO-dag in een nieuw jasje waarbij interactie centraal stond. En waarbij de VIO-prijs voor het beste infra-project (de N421) in de wacht werd gesleept door Dura Vermeer. Of van de poster van de themagroep Processen waarop de raakvlakken tussen wegontwerp en constructief ontwerp worden behandeld. Deze poster siert inmiddels de wanden van menig infraproject. Een knap staaltje werk van de leden van de themagroep Processen onder leiding van Johan Kuppens.

De sprankelende themagroepbijeenkomst Kennis in juni in het LEF stond in het teken van samenwerking tussen partijen. En tijdens de themagroepbijeenkomst Onderwijs stond de (infra)ontwerper van de toekomst centraal. Tenslotte werd in de themagroepbijeenkomst Innovatie ingezoomd op de gewenste inrichting van het wegennet bij autonoom rijden middels een heuse ontwerphackaton. Allemaal bijeenkomsten met een goede opkomst en enthousiaste leden.
 
Onze plannen voor 2017 lichten wij in maart verder toe tijdens de ALV. De voorlopige agenda voor 2017 is elders in deze nieuwsbrief opgenomen.
 
Het bestuur van VIO wenst iedereen alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toe.
 
Tot volgend jaar.
Marcel Noltenius van Elsbroek
Themagroep Proces publiceert eerste Kennisposter

Het afgelopen jaar heeft de werkgroep 'Raakvlak Wegen <> Kunstwerken' - onder leiding van Marco van Leersum - hard gewerkt aan deze Kennisposter. Dit raakvlak komt onvermijdelijk aan bod in elk infra-project, en is vaak de oorzaak van conflicten en faalkosten.

De Kennisposter dient drie doelen:
  • een éénduidige benaming voorstellen voor alle objecten en maten die van belang zijn voor de afstemming van dit raakvlak
  • inzichtelijk maken welke maatvoering op welke wijze, in welke volgorde en door welke partij het best kan toegepast worden
  • een overzicht geven van een processchema dat, volgens de beste praktijk, toegepast kan worden bij de afstemming van dit raakvlak
Lees verder op de website
Verslag themagroep Onderzoek en Innovatie

Op 17 november 2016 organiseerde de themagroep ‘onderzoek en innovatie’ haar tweede themadag. Er waren 32 aanwezigen. Locatie van afspraak was het districtskantoor van RWS bij Amsterdam Zuid-Oost. Op het programma stond een boeiende themadag bestaande uit een begeleide excursie aan het project A9 IXAS en de Gaasperdammertunnel, alsook een heuse ‘ontwerphackathon’. Tijdens deze ontwerphackathon gingen 4 groepjes, samengesteld uit deelnemers met verschillende expertise (verkeerskundig, ontwerper, verkeerstechniek, BIM) aan de slag met als concreet doel de volledige reconstructie van de aansluiting Breukelen van de A2 op het onderliggende wegennet en de N401 en de directe omgeving met het station Breukelen en hotel Breukelen, met als uitgangspunt het jaar 2050 waar voertuigen volledig autonoom rijden. lees meer
Jaarplanning 2017

Voor alle themagroepen zijn de data voor 2017 in de agenda bijgewerkt. De planning voor volgend jaar is daarmee compleet. 

bekijk hier alle data.
VIOdag 2017 en VIO prijs 2017

Heeft u 20 april 2017 al genoteerd in de agenda? Ook dit jaar zal de VIO prijs weer uitgereikt gaan worden. Dus verzamel vast het beste project van de afgelopen jaar, voordat de inschrijving opent in januari.
Copyright © 2016 Vereniging Infra Ontwerp
U ontvangt deze mail als lid van de VIO 

Ons mailadres is:
secretariaat@vereniginginfraontwerp.nl 

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vereniging Infra Ontwerp · Graafsebaan 67 · Rosmalen, NB 5248 JT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp