Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier
DigiMarge
Nieuwsbrief van het Drachtster Lyceum
2017-2018 - Nummer 5 
Beste ouders,

Opvallend in deze editie van de DigiMarge zijn de artikelen over participatieParticipatie van medewerkers, ouders en leerlingen, van bedrijven en andere organisaties in de ontwikkeling van de school. Grote kans dat u - als u De Luizenmoeder volgt - direct denkt: participizza! Desondanks wil ik graag mijn waardering uitspreken voor de betrokkenheid van al deze mensen bij het reilen en zeilen van de school en uw aandacht hiervoor vragen.

De leden van het Ouderplatform stellen zich voor. Het Ouderplatform werkt mee aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs vanuit de positie van ouders. Als u hier vragen of suggesties over heeft kunt u bij het Ouderplatform terecht. De leden bespreken uw inbreng met de rector. Wanneer u belangstelling heeft om deel te nemen aan het Ouderplatform, kunt de voorzitter een bericht sturen.

Leerlingenplatforms spelen een bepalende rol in de sfeer en gezelligheid op het Drachtster Lyceum. Er zijn verrassend veel clubs van leerlingen die zich inzetten op uiteenlopende terreinen en zij bedenken en organiseren meer activiteiten dan u wellicht zou denken. De leerlingen van deze platforms waren 15 februari bij elkaar in de Lawei om zichzelf gezamenlijk vragen te stellen als: wat is de situatie van onze club, wat willen wij bereiken, en hoe kunnen wij elkaar daarbij helpen? Het was een fantastisch geslaagde en motiverende middag.

Motiverend was ook de S400. Meer dan 150 deelnemers uit alle afdelingen van Singelland en betrokkenen van buiten de school waren 20 februari de hele middag en avond in gesprek over de toekomst van de scholengemeenschap. Prachtig om te zien hoeveel ideeën er zijn en hoezeer al die ideeën verenigbaar zijn tot gemeenschappelijke doelen. Een stap vooruit in beleidsvorming. Lees over de resultaten van de S400 in deze editie.

Veel leesplezier.

Daan van Weelie
waarnemend rector

Leden Ouderplatform stellen zich aan u voor

Het Ouderplatform werkt actief mee aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs vanuit de positie van de ouders. De leden van het Ouderplatform stellen zich graag aan u voor.
Lees verder > 

Voedingsbeleid: een gezonde schoolkantine

Het beleid van het Drachtster Lyceum draagt bij aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van leerlingen. Stimuleren van gezonde voeding is daarbij één van de speerpunten.  We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in onze kantine (het Atrium) en in onze automaten gezond is. Op onze school leren de leerlingen over gezond eten en gezond kiezen bij het vak biologie en is er jaarlijks een vakoverstijgend project genaamd IRun2BFit, waarin bewegen en gezonde voeding centraal staan. In de kantine kunnen zij dit in de praktijk brengen. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar.
Lees verder > 

Leerlingenplatforms formuleren actieplan

Donderdag 15 februari zijn de leerlingen van de verschillende leerlingenplatforms van onze school bij elkaar gekomen in De Lawei om daar, onder leiding van Tarik Pehlivan van Stichting Alexander, aan het werk te gaan met het formuleren van een actieplan. De leerlingenraad, het mediateam, de Debatclub, leden van de locatieraad, de Bel, de DigiBel en de Cultuurclub hebben tijdens verschillende sessies gewerkt aan het maken van een plan voor hun platform.
Lees verder > 

Krantenbank

Onze school heeft een abonnement op LexisNexis Krantenbank. Dit is een online dienst waarmee artikelen in de landelijke dagbladen kunnen worden gezocht en gelezen.
Lees verder >

 

Uitkomsten conferentie S400

Wat is belangrijk voor de toekomst van OSG Singelland? Op dinsdag 20 februari 2018 ging Singelland in gesprek met leerlingen, ouders, medewerkers en samenwerkingspartners tijdens de S400. Singelland wil graag al haar betrokkenen een stem geven in de toekomstplannen. De vervolgsessie is op donderdag 22 maart. 
Lees verder >

Aardrijkskunde Olympiade 2018: Naar Quebec?

'Wil je naar Quebec?' Dat was de vraag die Jeljer Zijlstra, docent aardrijkskunde, had voorgelegd aan vwo 5 leerlingen medio februari. Bijna elk jaar doet het Drachtster Lyceum mee aan de voorronde van de aardrijkskunde olympiade. 
Lees verder >

Op karakter door de oostenwind: IJsselexcursie 2018

Ter voorbereiding op het tentamen en het eindexamen gaan havo 4 en vwo 5 elk jaar op excursie naar de IJssel. Voor het onderdeel ‘Domein Leefomgeving’ wordt het onderdeel wateroverlast getoetst. Donderdag 15 maart vond de IJsselexcursie voor vwo 5 plaats met onder andere een bezoek aan Kampen, het gemaal van Wapenveld, de hoogwatergeul en Veessen. Melissa en Marieke uit vwo 5 geven een korte impressie. 
Lees verder >

Gymnasiumdag en de Idus Martiæ (en waarom dat een slechte combi is)

De toetsweek (die voor gymnasium-4 met Latijn aangevangen en met Grieks afgesloten was) kwam woensdag 14 maart ten einde en met het adagium ‘Per aspera ad astra’ in gedachten is besloten om daags erna met deze klas af te reizen naar de Oude Sterrenwacht te Leiden. Klaas Edema, docent Grieks, Latijn en KCV doet verslag.
Lees verder >

Interview met Gwen van de Stouwe: Je kunt het niet alleen

Op 25 januari nam Gwen van de Stouwe na tien jaar afscheid als rector van het Drachtster Lyceum. Vanwege gezondheidsredenen moest ze stoppen met haar rectoraat. In de vorige DigiMarge heeft u het verslag kunnen lezen over de afscheidsbijeenkomst. Deze keer kijken we met Gwen terug op haar rectoraat. 
Lees verder > 

Interview met kampioen veldrijden Leonie Bentveld

In de vorige DigiMarge maakten we al melding van de knappe prestatie van Leonie Bentveld op het NK jeugdveldrijden 2018 gewonnen in de categorie 6 meisjes 14 jaar. Van de 21 deelnemers was zij de snelste en behendigste op het parcours in Hoogeveen. In 2017 had Leonie het NK jeugdveldrijden ook al gewonnen. Alle reden om haar enkele vragen te stellen.
Lees verder > 

Gevonden voorwerpen wachten met SMART op hun baas

Gevonden voorwerpen worden een week uitgestald bij de balie. Deze (beschadigde)vrienden liggen met SMART op hun baas te wachten.
Lees verder > 

Contact
Contact Ouderplatform
Jaarrooster
Schoolbord.info
Team Singelland Alpe d'HuZes
         
Het Drachtster Lyceum
Torenstraat 28
9201 JW Drachten
0512-571020
drachtsterlyceum@singelland.nl

Copyright © 2017 Het Drachtster Lyceum, All rights reserved.
 
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp