Copy
Dicken Info 06/2016
 
View this email in your browser
Jan Hellman      

Puheenjohtajan palsta


Aika pohtia

Kesä ja loma ovat hyvä aika miettiä päättynyttä kautta ja asettaa tavoitteita tulevalle kaudelle.
Junioreiden on hyödyllistä oppia asettamaan tavoitteita itsellensä ja seurata niiden toteutumista. Mitä opin tällä kaudella? Mitä haluan oppia tai saavuttaa ensi kaudella?

Valmentajille ja vanhemmille tarjotaan mielenkiintoisia kysymyksiä tv-sarjassa "Nuorisourheilu puntarissa”. Kyseessä on 8-osainen ruotsalaissarja nuorisourheilun solmukohdista. Osat käsittelevät muun muassa seuraavia kysymyksiä: Menestys on tärkeää, mutta mitä urheiluun panostaminen vaatii nuorelta jo harrastaessa? Eikö urheilu olekaan kaikkia varten? Jopa 30 prosenttia nuorista urheilijoista on joutunut istumaan vaihtopenkillä pitkiä aikoja. Entinen jalkapallomaalivahti kertoo, kuinka hän yllytti lapsiaan urheilun pariin niin innokkaasti, että he olivat vähällä luopua siitä kokonaan. Yle näyttää sarjan kesällä. Sarja on jo alkanut, mutta on nähtävissä Areenassa, jos joku jakso on jäänyt näkemättä.

Hyvää kesää!

 

Janne

Muista!


Midnight Run 3.9


Varatkaa 3.9 Midnight Run:ille. Tämä on seuran yhteiset isot talkoot, jossa kaikilla pelaajilla ja vanhemmilla on  roolinsa (mikäli muuta ei ilmoiteta)! Kutsukaa ystävät ja tuttavat mukaan juoksuun, ja muistakaa kertoa joukkuekoodinne, jolla ohjaatte 5 euroa per juoksija joukkueellenne.

Lisää infoa Midnight Runista ja ilmoittautumisesta löydätte tästä: www.midnightrun.fi


 

Uutisia Dicken-fi'llä


Lehdistötiedote - Naisten pelaajasopimukset

Dicken F08 i Sjundeå Cup

Premieringarna under junioravslutningen 2016

Roliga minnen och reflektion över gångna tider inom Dicken

 

 Seuran ajankohtaiset

Gustav "Gutte" Ahlros on A-tyttöjen ja Akatemia joukkueen valmentaja

Gutte Ahlroos aloittaa syksyllä Dickenin A-tyttöjen ja Aktaemiajoukkuen valmentajana . Hän on Siuntio Cupin jälkeen osallistunut pelaajien kesävalmennukseen. Gustav ”Gutte” Ahlroos on pitkään toiminut käsipallovalmentajana.  Gutte aloitti uran jo 15-vuotiaana ja on siitä asti valmentanut lukuisia joukkueita ja pelaajia. Gutte on GrIFK kasvatti ja on pelannut myös HC Westissä. Gutte asuu nykyään vaimonsa Inan ja kahden lapsiensa kanssa Karjaalla.

Gutte on valmentanut käytännössä kaikki ikäryhmät Grankulla IFK:ssa mineistä junioreihin, niin tyttöjä kuin poikia. Hän on ollut juniorivastaava GrIFK:ssä ja myös valmentanut GrIFK:n naisjoukkuetta. Gutte on luotsannut myös BK-46 -naisjoukkuetta, Uppsala HK:n miesjoukkuetta ja Suomen T98 maajoukkuetta.

Gutte on suorittanut kohta kaikki koulutukset mitä käsipallossa voi suorittaa. Hän on koulutukseltaan liikunnanohjaaja (Solvalla) ja Personal Trainer (FAF). Käsipallossa hän on suorittanut Käsipalloliiton koulutukset Taso 1, Taso 2, TS1 ja TS2. Juuri nyt hän käy TS3 koulutuksen ja Mental Trainer Coach -koulutuksen.

Gutte tulee myös auttamaan Dickeniä muissa käsipalloliittyvissä tehtävissä.

Toivotamme Guten tervetulleeksi Dickeniin!

Helsinki Handball Camp

Helsinki Handball Camp järjestettiin 02 – 05 syntyneille junioreille 6.6 – 9.6 Ruskeasuon urheiluhallilla. Osallistujia oli kaiken kaikkeaan 81 junioria, joista eniten Dickenin omia, mutta myös Kyif ja HIFK oli edustettu.

Leirin teema oli ”Vinkkejä ja Niksejä” Eliittipelaajien kanssa. Leirin aikana Dickenin nais- ja miesjoukkueiden pelaajat vastasi leirin pallotreeneistä. Mukana oli Joakim Broman, Anton Remy, Christoffer Modig, Patrik Roslander, Johan Gripenberg, Teemu Hertola, Mikael Usvalahti, Nicolas Ljunglin, Filip Söderlund ja Oskar Monnberg. Alexandra Ahlroth, Catarina Nyberg, Annika Näräkkä, Bettina Lillqvist, Carolina Böckelman, Jessika Gammals, Sonja Koskinen ja Carolina Hanslin edusti naisjoukkuetta.

Leirin aikana osallistujat saivat muun muassa oppia miten puolustaa kuin Filip Söderlund tai miten heittää Carolina Böckelmanin alavedon. Pallotreenien välissä pidettiin fysiikka treenejä ulkona. Ulkotreeneistä vastasivat meidän vierailevat tähdet.  Maanantaina sprintteri Jonna Berghem opetti miten juostaan nopeasti, ja muina päivinä apuvalmentajat ja fysiikka valmentaja Kim Davidson (myös miesten joukkueesta) vetivät ulkopelejä ja fysiikkaharjoituksia. Viimeinen leiripäivä vietettiin pelaamalla iltapäiväturnauksen, jossa tytöt ja pojat pelasivat seka-joukkueena vastaan toisiaan.

Lounas tarjottiin tänä vuonna Folkhälsanin seniorikodissa, ja viikon suosikki oli lihapullia ja perunamuusista. Välipalaksi tarjottiin Fazerilta saadut futissämpylät juustolla tai kinkulla. Dicken kiittää Fazeria suuresti tästä lahjoituksesta!

Leirin päätyttyä pelaajilla oli uusia käsipallotaitoja, parempi koordinaatio ja kunto ja myös uusia ystäviä niin muista joukkueista kuin seuroista. Kiitos kuuluu kaikille osallistujille, sekä pelaajille että valmentajille!

Sportcamp

Sportcamp I ja II pidettiin 06 – 09 syntyneille junioreille Etera hallissa Lauttasaaressa. Leiri oli hyvin suosittu, ja täyttyi nopeasti.  Ensimmäisellä viikolla osallistujia oli 48 ja toisella 37. Osallistujia oli siis tänä vuonna edellisvuotta enemmän.

Leirin vetäjänä toimi Martina Genberg Dickenin naisten joukkueesta. Apuvalmentajina toimivat Dickenin omat A/B juniorit Greta Wiren, Felix Nilsson, Kira Itkonen ja  Kim Davidson sekä Tinja Inget joka on naisten joukkueesta. Leirillä oltiin niin ulkona nurmella kuin sisällä Eteran hallissa. Lapset harjoittelivat muun muassa heittotekniikkaa, harhautuksia ja koordinaatiota sekä pelasivat jalkapalloa, koripalloa ja kävivät testaamassa muitakin joukkuepelejä Kasinorannalla. Kaikki päivät päätyivät lapsien suosikkileikkiin – pallon ryöstämiseen.

"Toivon leirin olevan yhtä antava lapsille kuin se oli minulle ja muille valmentajille. Oli todella mukava nähdä tuttuja kasvoja viime vuodelta mutta myös monia uusia tänä vuonna. Mielestäni nämä leirit ovat oiva tilaisuus työskennellä seuran junioreitten kanssa sekä antaa jotain pientä takaisin kaikesta mahtavasta tuesta jonka olen saanut koko kauden aikana. Halua kiittää kaikkia lapsia mutta myös apuvalmentajiani näistä hauskasta kahdesta viikosta. Nähdään ensi kaudella ja nauttikaa kesästä!"
-Marre

Lounas syötiin jälleen tänä vuonna ravintola Lorussa. Buffee tarjoilussa löytyi jotain jokaiseen makuun sekä totta kai jäätelöä jälkiruuaksi. Välipalaksi syötiin Fazerin lahjoittamia fotis-sämpylöitä sekä trippiä.

Iso kiitos kaikille mukanaolijoille!
 

Fani ranking kilpailun voittajat

Kauden Faniranking kilpailun voittajat ovat selvinnet. Tyttöjoukkueiden voittajat ovat samat kun viime vuonna, eli T01. Toiseksi sijoittui T02 pienellä marginaalilla T03:sta. Poikajoukkueista P02 voitti ylivoimaisesti viime vuoden voittajat P04. Kolmanneksi jäi P03. Rankilista löytyy tästä.

Fani-rankinkin voittajat, T01 ja P02, saavat palkintonsa syksyllä. Tämä on yhtenen harjoitus eliitti-joukkueen kanssa. Onneksi olkoon!

Muistatteko miten viime vuoden fani-treenit meni? Katso video tästä:

Pelaajahaastattelut

Tällä kertaa B joukkueet ovat haastatteluvuorossa. Olemme haastatellut Linnea Eklundin B-tytöstä ja Mattias Nymanin B-pojista.


Linnea Eklund

Milloin aloitit käsipallopelaamisen?
Aloitin käsipallon kun kävin esikoulua.

Miksi aloitit?
Kaverini pelasivat ja kysyivät jos haluan kokeilla.

Mistä kuulit käsipallosta/Dickenistä?
Asun Lauttasaarella ja kaikki kaverini pelasivat siellä.

Mikä on hauskinta käsipallossa?
Joukkuehenki, toisien kannustaminen ja kaverit monesta seuroista ja joukkueista.

Mikä on tylsintä käsipallossa?
Epäurheilijamaisuus ja itsekkyys.

Onko sinulla käsipalloesikuvaa?
Ei varsinaisesti, mutta pidän Thierry Omeyeristä, Daniel Saricista ja Mathias Anderssonista.

Mikä on paras käsipallomuistisi?
Kaikki ulkomaanreissut joukkueen kanssa Ruotsiin, Venäjään, Kroatiaan m.m. Suosikkini on kyllä Kroatian maalivahtileiri, sillä siitä olen saanut monta kontakteja ja muistoja.
Matthias Nyman
 


Milloin aloitit käsipallopelaamisen?
Aloitin käsipallopelaamisen kun olin 7 vuotta, keväänä eli kesken kautta.  

Miksi aloitit?
Aloitin koska kaverini pelasi käsipalloa, ja haluisin myös kokeilla.

Mistä kuulit Dickenistä?
Kaveriltani, hän pelasi Dickenissä ja siksi aloitin siinä.

Mikä on hauskinta käsipallossa?
Hauskinta on kun saa pelata kovia pelejä, jossa saa antaa kaikkensa joukkueen puolesta.

Mikä on tylsintä käsipallossa?
Tylsintä on treenaaminen yksin, kun ei saa viettää aikaa kaverinsa kanssa kun treenaa.

Onko sinulla käsipalloesikuvaa?
Minulla on monta käsipalloesikuvaa, mutta minun ehdoton suosikki on Aron Pálmarsson joukkueesta MKB Veszprém KC.

Tulevat tapahtumat

Dickens Röd & Blå

Viikonloppu 16 – 18.9 järjestetään Röd & Blå Kickoff -leiri Kisakalliossa. Leiri pidetään kaikille 02 – 07 syntyneille junioreille. Vanhemmat joukkueet käynnistävät leirin jo perjantaina 16.9, ja nuoremmat tulevat vasta seuraavana päivänä. Yhteiskuljetus järjestetään kaikille Kisakallioon.

Leirin yhteydessä Dickenin valmentajatoimikunta kertoo ikäryhmäkohtaiset suuntaviivat sekä pelaajille että valmentajille koskien käsipalloharjoittelua. Odotamme innolla leiriä, johon saamme seuran juniorit paikan päälle, ja jolloin samalla saamme vahvistettua Dickenin seurahenkeä parhaimmalla mahdollisella tavalla. Lisää infoa leiristä elokuussa.

Dickens Kick off 24.8

Dickenin Kick off pidetään 24.8 klo 18:00 joukkueenjohtajille, talousvastaaville ja valmentajille Drumsö lågstadieskolanissa. Kokouksen aikana käsitellään muun muassa kehityspäivän action point:it, valmentajatoimikunnan terveiset sekä harjoitusmaiset ikäryhmittäiset suuntaviivat, uusittu Röd&Blå leiri, uudet käsipallosäännöt, kummitoimintaa sekä Midnight Run:ia.
 
Tule mukaan kick off:iin ja kuule mitä tuleva kausi tuo mukaansa!

Ajankohtaista käsipallomaailmassa

Naisten maajoukkuekuulumisia

Naisten maajoukkueen päättyneet EM-karsinnat eivät onnistuneet toivotusti. Joukkue pelasi kuusi ottelua, joista kaikista tuli tappio selvin numeroin. Käsipalloliiton liittohallitus on siksi päättänyt kokouksessaan, ettei naisten maajoukkuetta lähetetä ensi syksyn MM-karsintoihin. Sen sijaan joukkue keskittyy tulevaan 2017 EM karsintoihin.

Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen kommentoi päätöstä näin:
”Vaikka MM-karsinnat jäävät nyt väliin, tärkeintä on kehittää maajoukkueen menestymismahdollisuuksia jatkuvasti ja systemaattisesti, jotta meillä on tulevaisuudessa riittävän taistelukykyinen joukkue kansainvälisille kentille. Sunnuntaina päättyneet EM-karsinnat osoittivat että huipulle on vielä matkaa. Töitä on tehtävä paljon.”

Tarkemmat naisten maajoukkueen suunnitelmat valmistuvat kesän aikana. Ohjelmaan kuuluu muun muassa leiri Kisakallion Urheiluopistossa sekä mahdollisesti myös ulkomaanmatkoja, esimerkiksi turnauksia niiden maiden kesken, jotka eivät osallistu MM-karsintoihin.

Sonja Koskinen, joka pelasi 50. maaottelunsa, kommentoi päätöstä:
”Ymmärrettävä ja kannatettava päätös liittohallitukselta. Ottelut näin kovia maita vastaan eivät tällä hetkellä palvele meitä, nyt tarvitsemme todellakin harjoitusleirejä ja vastuksia joita vastaan voimme pelata tasaisia pelejä."

Naisten EM-karsinnan tulokset löydät täältä:
Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Our mailing address is:
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf.
Smedjeviksvägen 9 C 66
Helsinki 00200
Finland

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp