Copy
Dicken Info 09/2016
 
Näyttääkö sähköposti oudolta?
Lue sitä selaimessa tästä:

View this email in your browser
Jan Hellman      

Puheenjohtajan palsta

Jäitä hattuun junioriotteluissa – huomio yksilöiden kehittymisessä

Juniorisarjat käynnistyvät näinä viikkoina. Joka kerta meidän joukkueiden mennessä kentälle, he menevät tavoitteella voittaa yksittäiset kamppailut ja ottelun. Tämä on luonnollinen osa kilpaurheilua. Ottelun lopputuloksella on kuitenkin pienempi merkitys. Tappio tietenkin kirvelee, mutta entä sitten? Oleellisempaa on miten pelaajat kehittyvät ja miten he onnistuvat suorittamaan ottelussa niitä asioita joita he ovat harjoitelleet. Jos onnistumme yksilöiden kehittämisessä, näkyy se ennen pitkää myös joukkueiden ottelutuloksissa.

Valmennusvaliokunta, joka on se ryhmä joka asettaa käsipallokoulutuksen suuntaviivat Dickenissä, on määritellyt yksilöiden kehittämisen harjoittelun ja pelaamisen pääprioriteetiksi. Yksi tapa miten tämä näkyy käytännössä, on tavoite lisätä yhteistyötä joukkueiden kesken niin että harjoittelua voi tehdä sopivalla tasolla.

Valmennusvaliokunta on laatinut koulutuskäsikirjan joka määrittää mitä lasten odotetaan harjoittelevan ja osaavan missäkin iässä. Tämä käsikirja esiteltiin valmentajille Röd&Blå leirin yhteydessä 16-18,9 ja alamme soveltaa sitä tämän kauden aikana. Yhteenvetotaulukko löytyy myös Tervetuloa Dickeniin dokumentista, joka jaettiin lapsille leirillä.

Käsipalloliitto on julkaissut tälle kaudelle suositukset (huom! ei säännöt) junioreiden puolustuspelaamiselle. Tavoitteena on siirtyä passiivisesta 6-0 puolustuksesta aktiivisempaan puolustukseen. Suosituksena on, että esimerkiksi mini-iässä pelataan mies-mies (1-1) puolustusta ja E-F junioreissa 1-1 tai 3-3. Ikäluokkakohtaiset ohjeet on tehty kaikille juniori-ikäluokille ja löytyvät kokonaisuudessaan täältä: http://finnhandball.net/nuorisotoiminta/. Yksittäisissä otteluissa voivat suositukset laittaa valmentajien, pelaajien ja jopa vanhempien kärsivällisyyden koetukselle. On hyvin todennäköistä, että omaan päähän menee enemmän maaleja ja että otteluita jopa hävitään ennen kuin uuteen puolustuskuvioon totutaan ja se opitaan.

Kaikkia yllä mainittuja suuntaviivoja haluamme toteuttaa Dickenissä. Valmentaja päättää kuitenkin loppukädessä mitä on soveliasta tehdä yksittäisen harjoituksen, ottelun tai pelaajan tapauksessa. Moni asia vaikuttaa päätökseen yksittäisessä tilanteessa.

Uutta tällä kaudella on myös joukko sääntöjä, jotka todennäköisesti aiheuttavat haasteita ja kysymyksiä sekä tuomareille, valmentajille että pelaajille. On hyvä pitää mielessä, että tuomarit, etenkin nuorimpien lasten otteluissa, ovat monissa tapauksissa nuoria joilla ei ole pitkää kokemusta erotuomarina toimimisesta. Meillä on Suomessa aivan liian vähän käsipallotuomareita, joten pidetään kiinni niistä, jotka meillä on, eikä tapeta heidän motivaatiotaan kovalla kritiikillä.

Tällä kaudella on siis useita asioita jotka saattavat asettaa kärsivällisyyden koetukselle junioriotteluissa. Otteluihin asennoitumiseen saa hyvää evästystä John O'Sullivanin puheesta ”Changing the game in youth sports". Tässä linkki videoon: http://youtu.be/VXw0XGOVQvw

Toivotan kaikille jäitä hattuun junioriotteluissa ja että juniorimme kehittyvät hyvin tällä kaudella.

Janne

Muistathan nämä?

 


Midvinterjuhla

Midvinterjuhlan päivämäärä on selvinnyt! Pistäkää nyt jo 28.1 kalenteriinne, jotta ette vaan jää paitsi tästä talven kohokohdasta. Tällä kertaa juhla palaa Poliisien majaan Lauttasaareen. Juhla maksaa 50 €, ja toimitsijat ovat Island Boys.

Katso “Save the date” tästä.


Naisten huomisen peli 

Eihän naisten joukkueen huomisen peli ole jäänyt huomaamatta?

Huomenna, 1.10 kello 16:15, selviää mikä joukkue ottaa Pirkkolan herruuden, kun Dickenin naiset kohtaavat Spartaa. Värjätään katsomo punaiseksi, ja kannustetaan joukkuetta voittoon.


 

 

Uutiset osoitteessa Dicken.fiHangö Beach Cup 20.8.2016


Fani-ranking 2016-17 är igång


Dicken vakuuttavaan voittoon HIFK:sta


Käsipallokausi on taas käynnissä, Dicken suosikkina kaudelle! 


 

Haluatteko myös, että teidän joukkueen artikkelit löytyvät tässä uutisten alla Dicken Infossa? Ei sitten muuta, kun kirjoittamaan artikkelin Dicken.fi’lle, niin on hyvin todennäköistä, että ne ilmestyvät myös tässä!

Lisätietoa saat osoitteesta sanna@dicken.fi.

Ajankohtaista

Onnistunut ensimmäinen Dicken suurleiri Kisakalliossa
 Dicken järjesti ensimmäisen yhteisen seuraleirin Kisakalliossa 16-18.9. Leiri on jatkoa tutulle ”Röd&Blå” -leirille, mutta uudella konseptilla. Suurleiriin yhdistettiin kaksi erikseen järjestettyä leiriä. Aikaisemmat leirit olivat ”vanha” Röd&Blå, joka 10 vuoden ajan järjestettiin elokuussa Pajulahdessa, sekä joukkueiden omat kausileirit, joita pidettiin viikonloppuisin Solvallassa.

Vuoden leiriin osallistui C02-D05 juniorit perjantaista sunnuntaihin ja E06-F07 lauantaista sunnuntaihin. Yhteensä yli 200 Dicken junioreita varmisti, että Kisakalliossa suhisi Dicken-energiaa koko viikonlopun ajan. Ohjelmassa oli palloharjoituksia kahdessa hallissa, fysiikka-, ryhmädynamiikka-, sekä juoksuharjoituksia. Leirin aikana testattiin myös osallistujien spurttia ja hyppyä, mutta mukana oli myös kevyempiä ohjelmia, kuten beachhandball, sauna, frisbee-golf harjoituksien välissä.

Palaute on ollut positiivista ja näyttää siltä, että tästä uudesta konseptistä pidettiin. Ottaen huomioon, että tämä oli ensimmäinen kerta, voi todeta, että ohjelma toimi ja tuntui siltä, että kaikki joukkueet viihtyivät onnistuneesta viikonlopusta. Olimme myös tyytyväisiä kisakallioon leiripaikkana. Kaikki sujui hyvin, ja paikkana Kisakallio oli onnistunut koska kaikki löytyi läheltä. Ruoka oli hyvää, ja kaikki liikkuvat palat saatiin onnistuneesti hoidettua palapelissä, jossa  kaikkien ryhmien ohjelmaa piti saada toimivaksi kokonaisuudeksi. Olemme oppineet paljon ja tietysti on kohtia, joita  voimme tehdä paremmin ensi vuonna. Kokonaisuutena näyttää kuitenkin siltä, että uudistunut Röd&Blå on otettu hyvin vastaan. Jatkossa voimme kehittää joukkueiden yhteistyötä vetämällä yhteisaktiviteettejä, mutta tulevaisuus saa kertoo, miten leiri kehittyy.

Joukkue-esittelyt

Naiset jahtaavat 3. perättäistä mestaruutta


Viime kevään mestaruusjuhliin päättäneet Dickenin naiset ovat valmiina jo alkaneelle kaudelle. Kesäharjoittelu oli kova ja maitohapoista palautuminen kuului arkeen. Pelaajien fysiikka on paremmalla tasolla kuin se oli vuosi sitten samaan aikaan. "Pallotreenien käynnistyessä elokuun alussa oli joukkue valmiimpi ja käsipalloon pystyttiin paneutumaan paremmin" sanoo päävalmentaja Thomas Hivert.

Syyskuun alun harjoitusmatka Saksan Flensburgissa onnistui nappiin sekä pelillisesti että joukkuehengen kannalta. Naiset pelasivat kaksi ottelua voittaen toisen ja pelaten tasan toisen. Vuosi sitten tuli samoja joukkueita vastaan selvät tappiot.

Viime kauden joukkueesta on poissa Catte Nyberg (lopetti) ja Alexandra Karsten joka lähti hakemaan peliaikaa Granista. Joukkueeseen palasi maajoukkuelaita Anna Lindholm yhden Norjassa pelatun kauden jälkeen. Joukkue on siis käytännössä sama, jos ei parempikin.

Jo nyt alkaneen kauden asetelma on samansuuntainen kuin menneelläkin kaudella. Suurimmat mestarisuosikit ovat Dicken ja Hifk ja nimenomaan tässä järjestyksessä. Sparta ja SIF lienevät pronssikamppailussa. Muutaman kokeneen pelaajan riveihinsä saanut GrIFK voi olla yllättäjän roolissa.

Vaikka asetelma on Dickenläisisille mieluinen, on syytä muistaa, ettei pelejä voiteta paperilla vaan pelikentillä. Mestarit eivät tule esiintymään "takki-auki" mentaliteetilla, vaan nöyrin mielin vastustajaa kunnioittaen ja antamalla joka pelissä 110% suorituksen. Toivottavasti näemme pelipäivänä Pirkkolassa mahdollisimman runsaslukuisena ja annamme seurana oman tukemme joukkueelle. Dickenin kotiyleisö on viime kausina ollut suomen parasta ja äänekkäintä, pidetään siitä kiinni tänäkin vuonna. Nähdäänhän hallilla jo huomenna?

Seuraavat matsit löydät infokirjeen lopussa. Joukkueen kuulumisia voit seurata Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

GM – Make Enström

Terveisiä Dickenin Miesten joukkueelta

 

Tänä vuonna Dickenin joukkue on viime vuotta vahvempi ja entistä nuorempi.

Suurimmat muutokset ovat, että emme tänä kautena näe pitkään joukkueessa pelaavia pelaajia. Sekä joukkueen maalikuningas Christoffer Modig, että pilkkuexpertti ja loukkaantuneen kapteenin Jocke Bromanin tuuraaja Tumppi Hollfast ottavat välivuoden. Joukkueen tärkeä allround-pelaaja Casi Stierncreutz lopettaa käsipallon, panostaaksensa opiskeluun ja työuraan. Ja kun samalla saimme tiedon siitä, että Joona Hertola sai lääkäreiltään tuomion jättää käsipallon, on selvää, että joukkue on suurten muutosten edessä. Hertola, viivajättimme, jättää suuren tyhjön ja Dicken on toistaiseksi tuloksitta yrittänyt löytää vahvistusta jopa ulkomailta, saadakseen ratkaisun tälle haasteelle.

Onneksi Dickenin juniori- ja akatemiatoiminnasta nousee uusia pelaajia, ja olemme siitä kiitollisia. Joukkuekapteeni Jocke Broman on palaamassa joukkueeseen kuten myös Filip Söderlund, jonka viime kausi oli epäonnekas pitkän sairastelun takia. Molemmat ovat täysillä mukana yhdessä muiden avainpelaajien kanssa, Benny Bromania unohtamatta. Joukkueen nuori maalinheittäjä, Max Granlund, joka nousi käsipallokansan tietoisuuteen viime vuonna, sekä Fille Söderlund tulevat paikkaamaan Modigia.  Joukkuepelissä vasenkätiset nuoret 9m pelaajat, Johan Gripenberg ja Wiggo Usvalahti, tulevat ottamaan enemmän vastuuta omalla alueellaan, jotta Vladar Noodla pääsee jakamaan play makerin roolia Benny Bromanin kanssa. Käsipallossa voitetaan vahvalla puolustuspelillä, ja tänä kautena meidän kokeneet maalivahdit Mikke Mäkelä ja Paaki Roslander sekä puolustusekspertimme Max Knuts ottavat siitä suuren vastuun.

Näiden mainittujen pelaajien lisäksi toivomme, että kaikki meidän muut nuoret pelaajat ottavat askeleen kohti enemmän peliaikaa ja näin myös suurempaa vastuuta joukkueessa.  Dickenillä on monta kiinnostavaa nuorta pelaajaa nousemassa kohti maan huippua. Olemme siitä todella iloisia.

Hollfastin perheen edustajia on pelannut Dickenin joukkueissa viimeiset 30 vuotta. Isä Fjomppa pelasi jo 80-luvulla aina 2000-luvulle asti, joka jälkeen vanhin poika Tumppi jatkoi perheen edustajana.  Kun Tumppi pitää välivuoden opiskelun takia, perheen nuorin Robin Hollfast jatkaa joukkueessa. Tätä voi todellakin pitää samoissa jalanjäljissä kulkemiseksi.  Muita nuoria, jotka jatkavat vanhempiensa jalanjäljissä, ovat Oskar Monnberg ja Nicolas Ljunglin, jotka molemmat ovat mukana kamppailemassa peli-ajasta omilla laidoillaan.

Seuraavat pelit löydät info kirjeen lopussa. Tervetuloa mukaan kannustamaan!

Terveisin,

Dickenin miesten joukkue

Tulevat tapahtumat

Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Our mailing address is:
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf.
Smedjeviksvägen 9 C 66
Helsinki 00200
Finland

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp