Copy
Nieuwsbrief april 2016
Bekijk de webversie
In deze nieuwsbrief:
- Uitbreiding stichtingsbestuur
- Open Dag Vlagheide 2016
- Stilte voor de storm

Uitbreiding stichtingsbestuur

In de eerste maanden van 2016 is ons bestuur uitgebreid. Daarmee is het weer een compleet vijfkoppig bestuur geworden. In één van de laatste bestuursvergaderingen is besloten om Ruud van de Laar uit Sint-Oedenrode te laten toetreden als het vijfde bestuurslid.
Ruud heeft zijn successen behaald in het bedrijfsleven en is onder andere bekend van het bedrijf SAM personeelsbemiddeling. Dit bedrijf wist Ruud op het juiste moment te verkopen. Momenteel is Ruud mede betrokken bij de ontwikkeling van een recreatief landgoed in Cromvoirt.

Overige bestuursleden zien de toetreding van Ruud in het bestuur als een goede aanwinst voor de Koeveringse molen. We verwachten in elk geval dat ons enthousiasme wordt opgefrist om samen het doel te bereiken, namelijk de herbouw van de molen.

Alvast veel geluk en succes toegewenst aan Ruud als ons nieuwe bestuurslid!

Open Dag Vlagheide 2016

Op 12 juni 2016 organiseren de meeste leden van Vereniging Vlagheide de Open Dag Vlagheide 2016. Schrijf die datum alvast in uw agenda! Tijdens de open dag laten de ondernemers en projecten van Vlagheide zien wat zij in huis hebben en hoever hun onderneming of project is gevorderd.

Ook Stichting Koeveringse molen doet mee aan deze open dag. Onze stand staat bij het bekende 'driegemeentenpunt' aan De Coevering. Wij zullen bezoekers en voorbijgangers aandacht vragen voor ons project. Tevens laten wij zien wat er op korte termijn wordt gerealiseerd op het molenterrein. Daarnaast wordt er een behendigheidsspel en diverse merchandise- en streekartikelen aangeboden, waarvan de opbrengsten rechtstreeks ten goede komen aan de herbouw.

Het bestuur zoekt nog enkele vrijwilligers en Vrienden die een handje kunnen meehelpen om deze dag succesvol te maken. U kunt zich aanmelden bij de heer Jos Wijn, voorzitter en secretaris, per telefoon: 0413-475639 of mail naar info@koeveringsemolen.nl. Iedereen is van harte welkom om onze plannen een warm hart toe te dragen!

Kom ook en geniet van de natuur dichtbij De Coevering!

Stilte voor de storm

Ook al lijkt het misschien windstil rondom de herbouw van de Koeveringse molen, het zou best eens de stilte voor de storm kunnen zijn. Het bestuur zit in elk geval niet stil en we zijn druk, heel druk met het plan om dit jaar nog iets zichtbaars te laten verschijnen op het molenterrein.

Hebben we het dan over het informatiegebouw of een tijdelijk onderkomen? Hoe gaat de omgeving en het molenpark er eigenlijk uitzien? Welke organisaties en bedrijven gaan ons daarbij ondersteunen?

Onze bestuursleden gaan regelmatig naar netwerkbijeenkomsten en proberen afspraken te maken met de ene na de andere (nieuwe) contactpersoon die wellicht iets voor de herbouw kan betekenen. Zo blijven we trouw aan de bijeenkomsten van Vereniging Vlagheide, Het Groene Woud en de Molenstichting Brabant. We sparren met bekende en minder bekende organisaties, zoals het Roois Cultureel Erfgoed, Streekhuis Het Groene Woud, alledrie de heemkundige kringen, betrokken wethouders en ambtenaren. In de wandelgangen wordt er uiterst positief gesproken met burgemeesters. We overwegen wel of niet deelnemen aan de jaarmarkten, streekmarkten en de Open Dag op de Vlagheide. De vele mogelijkheden van het populaire crowdfunding worden besproken. We zijn trots op ons businessplan dat met goede onderbouwing geschreven is door medewerkers van Arcadis en KNHM (Heidemij). Al deze onderwerpen staan op de agenda en komen ter tafel tijdens onze bestuursvergaderingen.

Al die tijd dat we dit doen, gebeurt er niet zo heel veel concreets op het fysieke driegemeentenpunt van Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel. Hét belangrijkste icoon van Meierijstad moet nog even op zich laten wachten...

Maar wij beloven het u met zekerheid: zodra de wind ons gunstig stemt, zullen de wieken van de Koeveringse molen opnieuw gaan draaien...

Bedankt voor uw aandacht!

Met deze nieuwsbrief verwacht Stichting Koeveringse molen u op de hoogte te hebben gebracht van het laatste nieuws, ontwikkelingen, feiten en bijzonderheden rondom de herbouw van onze molen. Om het herbouwproject te kunnen voortzetten is er nog veel geld, inzet en steun nodig van onze vrijwilligers, onze vrienden, onze sponsors en van iedereen met een goed hart voor de Koeveringse molen. Samen zorgen wij ervoor dat 'onze' Koeveringse molen in de nabije toekomst weer kan draaien als hét icoon van Meierijstad! Ook uw steun is keihard nodig en daarom van harte welkom!

Meld u aan als vrijwilliger, vriend of sponsor via de formulieren op onze website of stuur ons gerust een berichtje via info@koeveringsemolen.nl, indien u de herbouwplannen wilt ondersteunen.
Stichting Koeveringse molen is actief lid van:
Coöperatie Het Groene Woud   en   Vereniging Vlagheide
Met veel dank aan onze sponsors:
Uw logo hier? Word ook sponsor van de Koeveringse molen!
Copyright © 2016 Stichting Koeveringse molen, Alle rechten voorbehouden.