Copy

Retraite Ont-dek je 'Vision'
met Frans en Lonnie op Bali

Ontdek je ‘Vision’

Ken je dat? Je loopt rond op je werk of in de supermarkt en ineens overvalt het je: waar doe ik het nu toch voor? Wat is de bedoeling van mijn leven?

Al van oudsher is de mens op zoek geweest naar zijn of haar ‘Vision’: wat is de bedoeling van het Leven of heeft ‘God’ met mijn leven bedoeld. Wat is het ‘geschenk’ dat ik mijn medemensen te bieden heb. Wat is – dus—mijn passie; waar word ik ‘warm’ van?

In de oudheid (en ook nu nog hier en daar) werd je bijvoorbeeld als jonge man door je gemeenschap de natuur ingestuurd op een ‘Vision Quest’ of ‘Walk About’.   Mensen wisten: in de natuur ontspan je en verbind je en wordt dit Visioen je vanzelf gegeven. Als dit gebeurd was ging je terug naar je gemeenschap en vertelde je hen wat je ‘Vision’ was. Je kreeg dan vaak een naam die daarbij hoorde en iedereen had er weet van. Ter ere van jou werd dan een groot initiatie feest gegeven! In deze wereld kwam gegarandeerd geen burnout en andere stress gerelateerde ziekte voor.

In de huidige samenleving staat de ‘bedoeling’ van ons leven, van velen van ons, meestal van tevoren vast. In onze planmatige en rationele wereld, is de “bedoeling “vaak het leren van een vak, vaardigheden en kennis. Jarenlang. We hebben geen feeling meer voor wat de diepere ‘bedoeling’ van ons leven is of waar we voor ‘voorbestemd’ zijn. We volgen vaak gewoon het pad dat voor ons is uitgestippeld.

Wij, Lonnie en ik, willen de ‘Vision Quest’ in ere herstellen door jullie een retraite aan te bieden: ‘Ont-dek je Vision’. Waarom ‘ont-dek’? Omdat jouw bedoeling al van af je geboorte gegeven is.

In de vorm van een retraite

Een retraite (het woord zegt het al) betekent dat we ons zelf permissie geven even alles naast ons neer te leggen om ons contact met het leven en wat zich wil uiten toe te laten. Weg van de ‘rompslomp’, sleur en gewoonten van alle dag dus. Retraite doe je ook op een plek die dit proces van ont-dekken versterkt. Zoals al gezegd is de natuur daarvoor zeer geëigend en ook een plek die energetisch krachtig is.

Lonnie en ik zijn al vaak naar Bali geweest en dat is zo’n plek. Bali heet niet voor niets het eiland van de Goden. Mensen leven daar nog steeds en dagelijks dicht bij de natuur met al haar krachten en invloeden en de Goden zelf. Er zijn duizenden tempels waar dit contact dagelijks gelegd wordt.

De retraite plek: Sawah Lovina 

We hebben een plek gevonden in het Noorden van Bali en wel in Lovina waar het aantal toeristen nog laag is. De plek op zich, waar we de retraite gaan doen, is een absoluut paradijsje: Sawah Lovina. Sawah Lovina is een aantal jaren geleden opgezet door een Nederlandse man Walter met zijn Balinese vrouw Wina. Walter is typisch iemand die zijn ‘Vision’ in de loop van zijn leven ontdekt heeft en heeft durven neerzetten.  Beide eigenaars willen toeristen een intieme en echt Balinese plek bieden in de natuur. Er zijn hier 6 bungalowtjes voor 2 (soms 3) mensen die gedurende de retraite geheel ter onze beschikking staan. De bungalows staan in een zeer weelderige tuin met een heel mooi zwembad. Het terrein is een eindje van de bewoonde wereld en het lokale verkeer en wordt begrensd door sawah’s. Via de sawah’s ben je in enkele minuten op het strand (zie foto’s op http://www.sawah-lovina.com)

Hoe ziet de retraite ‘ont-dek je Vision’ eruit?

Aan een retraite zijn altijd een aantal principes verbonden. De bedoeling van een retraite is gewoonten die je normaal doet en die je niet echt dienen los te laten. Dit onderdeel heet ‘zuivering’ en is nodig om ruimte en lucht te verschaffen voor jouw ‘Vision’ die zich wil manifesteren. Het leven op retraite moet dus heel simpel zijn en veel tijd geven voor meditatie, contemplatie en contact met de natuur met al zijn krachten (inclusief het regen woud en dolfijnen).

Naast de wandelingen in de natuur zullen er ook eenvoudige lichamelijke oefeningen worden gegeven om het proces te optimaliseren en bouwen we ruimte in voor 3x een massage tijdens de retraite. Uiteraard nuttigen we ook gezond en simpel Balinees/ Indisch voedsel met de keuze tussen vegetarisch of vis. Alle maaltijden worden lokaal gemaakt en gebruikt in ons eigen restaurant.

Tenslotte, in je individuele ont-dekking zal je ook ervaren dat het samen met elkaar op deze manier bezig zijn een fijne boost geeft. Daarom is er elke dag een groepsgesprek en wordt je gevraagd een (simpel) dagboek bij te houden.

Vertrek 13 oktober 2017 Nederland

Aankomst 14 oktober 2017 Indonesië Denpasar

 

Dag 1 en 2: aankomst en eerste zuivering (14 en 15 oktober)

De retraite beging op zaterdag 14 oktober in Ubud. Dat betekent dat je, op z’n laatst 13 oktober moet vertrekken van Schiphol (het is een lange vlucht). We hebben besloten de vlucht aan jullie zelf over te laten. Je kunt b.v. ook al eerder gaan dan 13 oktober. Als je maar op 14 oktober in Ubud arriveert. Omdat de retraite plaatsvindt in het najaar, zijn ook de vluchten goedkoper. De goedkoopste vlucht is die van China Air met een stopover in Taipei. De prijs is rond €550.

Bij je aankomst op de luchthaven van Denpasar in Bali laat je je dus eerst vervoeren naar Ubud een heel bekend kunstenaarsdorp op een uur van het vliegveld gelegen. Ubud ligt te midden van rijstveld terrassen en we logeren in nog nader te bepalen hotel. We rusten eerst een avond en nacht uit van het reizen en maken kennis met elkaar. De volgende dag gaan we naar de heilige tempel Tirta Empul die meer dan elf honderd jaar oud is en waar we ons onderdompelen in de heilige bronnen en daarna laten zegenen door de aanwezige priesters. Dit is zuivering pur sang. Vele lokale bewoners zijn ons voor gegaan. Dezelfde dag (15 oktober) rijden we door naar Sawah Lovina alwaar we later in de middag aankomen.

Dag 3 en de rest van de dagen

Worden gevuld met meditatie, meditatie en Tai Chi/Chi Gung oefeningen, wandelen in de natuur, tracking, tempel bezoek, zwemmen, snorkelen, dolfijnen, massages en groepsbesprekingen. Het motto is: ontspannen, voelen, ademen, vrije aandacht en toelaten van hetgeen zich in jou wil ontvouwen.

De Kosten

We hebben ons best gedaan om de kosten van de retraite betaalbaar te houden.

Omdat de retraite plaatsvindt in de tweede helft van oktober is de vlucht relatief goedkoop (al rond €550  bijvoorbeeld op BM air reizen). De vlucht regelen laten we aan jullie zelf over.

De kosten voor de retraite zelf zijn inclusief de kamer huur van het hotel in Ubud, de huur van een tweepersoons bungalow met een dubbel bed of twee bedden, privé terrasje en badkamer (zie foto’s http://www.sawah-lovina.com/), alle maaltijden (3 per dag), alle vervoer, 3 massages van een +/- uur, dolfijnen trip, snorkelen bij het koraal (boottrip), tracking bij de tweeling meren, bezoek aan verschillende tempels en de warmwater bronnen, bezoek aan traditioneel dorp en hun bezigheden, Balinese dans en gamelan uitvoeringen (zodra je je definitief hebt opgegeven ontvang je het voorlopige programma).

De kamer deel je met iemand anders (ook weer om de kosten te drukken). Het kan natuurlijk ook zijn dat je de retraite wil delen met je partner. Het hoeft geen betoog dat dit het proces extra sterk maakt. Als je de kamer deelt met je partner dan deel je samen een tweepersoonsbed. Als dit laatste niet het geval is wordt er een extra bed in de kamer geplaatst.

De totale kosten van de retraite voor 10 dagen: €975

Wil je langer dan de retraite tijd van 10 dagen op Bali blijven

Een langer verblijf kan natuurlijk en is, ook vanwege de lange reis, best een goed idee. Bali heeft prachtige plekken en verder exploreren is absoluut de moeite waard! Er zijn ook nog andere eilanden in de buurt (o.a. Java, Lombok, Gili eilanden etc). Als je daar meer info of ideeën voor wilt staan we tot je beschikking. Het organiseren van dit alles laten we verder aan jullie over.

Voor wie?

Deze retraite is open voor eenieder die zichzelf een kans wil geven totaal tot rust te komen en er achter wil komen wat zijn/haar Vision/bedoeling voor het leven is. Hierboven is al gesuggereerd dat de retraite samen met je partner doen ook als deze geen VC heeft gedaan zeer goed mogelijk is. De maximale grootte van de deelnemers groep is 10. Het beleid: ‘wie het eerst komt…..’

Door wie?

    

Lonnie van der Schilden                     Frans Bakker

Voorlichtingsavond

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je vragen hebt zal er een voorlichtingsbijeenkomst  plaatsvinden voor iedereen die meer informatie wil hebben en meer gevoel voor wat de retraite precies beoogt en inhoudt (je kunt tenslotte niet alles op papier kwijt). De voorlichting staat gepland op vrijdagavond 24 februari om 20.00 bij ons thuis op de Muy 307 in Hoofddorp. Geef jezelf hiervoor per email bij ons op: fransrobertbakker@gmail.com om ons een idee te geven hoeveel koffie en thee we zullen serveren.
 

Opgeven

Als je sowieso mee wilt doen met de retraite stuur ons dan een mail (fransrobertbakker@gmail.com)  om je op te geven en doe dat alsjeblieft met een korte motivatie.  Je deelname staat vast als je €400 van het totale bedrag hebt aanbetaald voor 2 April. Dit bedrag maak je over naar rekeningnummer: NL59TRIO0198476302 tnv F.R. Bakker onder vermelding Bali retraite. We hebben al veel vragen om informatie ontvangen en denken dat de groep snel vol loopt.

Betaling

Het resterende bedrag van €575 mag je over maken op dezelfde rekening tnv Frans Bakker met de mededeling ‘retraite op Bali oktober 2017 voor aanvang van de retraite (tenzij anders overeengekomen met ons). Weet dat we 10% van de winst teruggeven aan de gemeenschap van Lovina.

Tot slot

Wij hebben ongelofelijk veel zin om deze ont-dekkingstocht met jullie aan te gaan. De wereld heeft, net als wij en jij behoefte aan mensen die vanuit hun hart leven.

Dus aarzel niet langer, het is aan jou om dit leven vol te leven en we gunnen je het van harte!

Copyright © 2015, Vernieuwend, All rights reserved.


Wil je je mailingsvoorkeuren veranderen?
Je kunt je voorkeuren updaten of afmelden van het mailbestand

Email Marketing Powered by Mailchimp