Copy
View this email in your browser
Σας καλωσορίζουμε στο πρώτο Newsletter του HIGGS!

Το Newsletter μας περιλαμβάνει συνεντεύξεις Θεσμικών Δωρητών, άρθρα για νομικά και λογιστικά ζητήματα, καθώς και τα νέα του HIGGS.
Θέματα για ΜΚΟ
Χρηματοδοτήσεις - Λογιστικά - Νομικά
Xρηματοδοτήσεις
                                 

Συνέντευξη - Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ

Η κυρία Βάλια Φράγκου, Σύμβουλος Διοικητικού Συμβουλίου στο ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, απαντάει στις ερωτήσεις του HIGGS όσον αφορά στην παροχή χρηματοδοτήσεων σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.


Διαβάστε περισσότερα...
Ανοικτά Calls/Προσκλήσεις Ενδιαφέροντος για Χρηματοδοτήσεις
1. Πρωτοβουλία εθελοντών ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ(EACEA/14/2016)   
Ευρωπαϊκή Επιτροπή 
Προθεσμία: 1 Σεπτεμβρίου 2016
Η επιχορήγηση αφορά σε σχέδια αποστολής νεότερων και μεγαλύτερης ηλικίας εθελοντών προς υποστήριξη και συμπλήρωση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρίτες χώρες, με σκοπό την ενίσχυση των ικανοτήτων και την ανάταση των ευάλωτων και πληγεισών κοινοτήτων και των εκτελεστικών οργανώσεων.

2. LIFE 2014 - 2020 - Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Προθεσμία: Σεπτέμβριος 2016 (διαφορετικές ημερομηνίες τον ίδιο μήνα)
Το πρόγραμμα LIFE είναι το χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον. Τομείς προτεραιότητας είναι η αποδοτικότητα των πόρων, η βιοποικιλότητα, η περιβαλλοντική διακυβέρνηση, η πληροφόρηση και η κλιματική αλλαγή.  

3. Τομέας Νεολαία Erasmus+ - Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης
Προθεσμία: 4 Οκτωβρίου 2016
Στον τομέα της Νεολαίας, το Erasmus+ δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες, άτυπες ομάδες, άτομα και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Νεολαίας να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να συμμετέχουν σε προγράμματα Ανταλλαγής Νέων, να υλοποιήσουν Ευρωπαϊκή Εθελοντική Εργασία και να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά σεμινάρια και διακρατικές συναντήσεις.

4. Επιχορήγηση Διμερών Σχέσεων - Ίδρυμα Μποδοσάκη
Προθεσμία: 30 Οκτωβρίου 2016 
Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν στην ανάπτυξη διμερών πρωτοβουλιών μεταξύ μη κυβερνητικών οργανώσεων που έχουν έδρα στην Ελλάδα και φορέων από την Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία, ύψους ποσού έως και 50.000€.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Παπαδοπούλου Ειρήνη, Οικονομολόγο, Συνεργάτη του HIGGS για τις παραπάνω χρηματοδοτικές ευκαιρίες!
Νομικά & Λογιστικά
#Νομικά - Κοινωνία των Πολιτών και Εθελοντισμός 
Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για τη φύση, τις ιδιότητες, τους περιορισμούς και τις ελευθερίες του τόσο σημαντικού για το χώρο μας θέματος της εθελοντικής εργασίας;
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο.
#Λογιστικά - H Φορολογική Μεταχείριση των ΑΜΚΕ
Ποια είναι η φορολογική μεταχείριση των ΑΜΚΕ και ποιες θεωρούνται μη εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες;
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο.
Τα Νέα του HIGGS
Ημερίδες - Open Days - Εκδηλώσεις - Workshops - Bootcamp
Ημερίδες Ενημέρωσης & Open Days για το HIGGS
Θεσσαλονίκη - Ημερίδα
28 Ιανουαρίου - Η εναρκτήρια ημερίδα του HIGGS στη Θεσσαλονίκη, με τη φιλοξενία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή 34 εκπροσώπων από 25 ΜΚΟ.
Αθήνα - Ημερίδα
1η Φεβρουαρίου - Η πρώτη ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Accelerator και το HIGGS στην Αθήνα στον πολυχώρο ΕΒΔΟΜΟΣ, με τη συμμετοχή 63 μελών από 45 ΜΚΟ. 
Θεσσαλονίκη - Open Day
17 Μαΐου - Το HIGGS βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με σκοπό να παρουσιάσει το πρόγραμμα του Accelerator σε εκπροσώπους από 20 MKO της Βορείου Ελλάδας.
Αθήνα - Open Days
Μάιος - Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το 2ο κύκλο του Accelerator, το HIGGS άνοιξε τις πόρτες του σε εκπροσώπους από 18 MKO, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες του.
Επόμενες Εκδηλώσεις
"Εκδήλωση Outreach: ΜΚΟ & Ηγεσία"
Το HIGGS πραγματοποιεί την πρώτη του ανοικτή εκδήλωση προς όλη την Κοινότητα με τίτλο “Εκδήλωση Outreach: ΜΚΟ & Ηγεσία” την Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016 και ώρα 12:00 – 14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεών του. 
 
Δηλώστε Συμμετοχή
Εκδηλώσεις προς ΜΚΟ
Insight Out: Σκιαγραφώντας Βέλτιστες Πρακτικές
Στο πλαίσιο του οράματός μας το HIGGS να αποτελεί ένα φάρο δημιουργίας και ανοιχτού διαλόγου που προωθεί τη συνεργασία στο χώρο των ελληνικών ΜΚΟ, διοργανώνουμε εκδηλώσεις στις οποίες φιλοξενούνται οργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού -διακεκριμένες για τις βέλτιστες πρακτικές τους- οι οποίες παρουσιάζουν το έργο τους στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, και απαντούν σε καίρια ερωτήματα που τις απασχολούν.
"Insight Out: Σκιαγραφώντας την ActionAid Ελλάς"
25 Μαΐου - Ο κύριος Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς, παρουσίασε την οργάνωση και μοιράστηκε με το ακροατήριο πολύτιμες εμπειρίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.
"Insight Out: Σκιαγραφώντας τον Δεσμός"
30 Ιουνίου - Η κυρία Κατερίνα Ματιάτου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων του Δεσμός μίλησε για το έργο του φορέα της, και μοιράστηκε βέλτιστες πρακτικές με τους συμμετέχοντες. 

Μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.
"ΜΚΟ & Ηνωμένα Έθνη – Σύνδεση και συνεργασία μίας ΜΚΟ με το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ"
24 Μαρτίου - Ο κύριος Δημήτρης Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών για την Ελλάδα και την Κύπρο, παρουσίασε τις δράσεις του Κέντρου, και τα πολλαπλά οφέλη της διασύνδεσης των ελληνικών ΜΚΟ, με αυτό.

Διαβάστε περισσότερα...
"Fundraising in the US: Opportunities for Greek NGOs"
28 Ιουνίου - Η Lisa Philp, Senior Advisor του Foundation Center της Νέας Υόρκης και Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του HIGGS, παρουσίασε "εργαλεία" και υπηρεσίες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ΜΚΟ στην Ελλάδα. 
Διαβάστε περισσότερα...
Για τους συμμετέχοντες στα προγράμματα του HIGGS
Bootcamp Μαρτίου - Απριλίου 2016
Το HIGGS υποδέχτηκε τους πρώτους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαίδευσης (Bootcamp), το οποίο και ολοκληρώθηκε στις 25 Μαΐου με την εξέταση των 18 εκπροσώπων τους.
Διαβάστε περισσότερα...
Incubator & Accelerator Workshops
Μετά την ολοκλήρωση του Bootcamp, οι πρώτοι συμμετέχοντες του Incubator και του Accelerator παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshops) ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των οργανώσεών τους. 
Διαβάστε περισσότερα...
Εκδηλώσεις που φιλοξενήσαμε
Το Volunteer4Greece παρουσιάζει το έργο του    ...στο HIGGS
21 Απριλίου - Το Volunteer4Greece παρουσίασε το έργο που πραγματοποιεί στο πλαίσιο της χρηματοδότησής του από τις επιχορηγήσεις «EAA and Norway Grants» και το πρόγραμμα «We are all Citizens», με διαχειριστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Διαβάστε περισσότερα...
fdfdfdf
Παρουσίαση Βιβλίου - «Η Αφρική και οι άλλοι – Οι σχέσεις της Αφρικής με την Ευρώπη και τον κόσμο»
25 Μαΐου - Το HIGGS φιλοξένησε την παρουσίαση του βιβλίου «Η Αφρική και οι άλλοι: Οι σχέσεις της Αφρικής με την Ευρώπη και τον κοσμο» των συγγραφέων Αστέρη Χουλιάρα και Σωτήρη Πετρόπουλου. Βρείτε το βιβλίο εδώ.
Ημερίδα “Looking at Women”
30 Ιουνίου - Tο HIGGS παραχώρησε την αίθουσα εκδηλώσεών του στην Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» για τη διοργάνωση ημερίδας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "100 Mirrors Extended" (Erasmus+).
Άλλα νέα του HIGGS
Οι 4 βασικές αρχές μας στους τοίχους του HIGGS
Ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες, 4 εσωτερικοί τοίχοι του HIGGS κοσμούνται από τα τέλη Μαρτίου με τις 4 βασικές μας αρχές: ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Το HIGGS δέχτηκε 42 προσχέδια από καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.
Το νεοκλασικό κτήριο του HIGGS στο Athens Open House
16 & 17 Απριλίου - Το HIGGS άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στα πλαίσια του Athens Open House μαζί με 91 ακόμα νεοκλασικά κτήρια στην Αθήνα. Συνολικά επισκέφτηκαν το HIGGS 159 άτομα. 

 
HIGGS Open Yard Call  
Σχεδιάζουμε την αυλή μας!
Αναζητούμε αρχιτέκτονες/interior designers/γεωπόνους για να «σχεδιάσουν» pro bono την πίσω αυλή του HIGGS.

Διαβάστε περισσότερα...
Οι ΜΚΟ για την εμπειρία τους στο HIGGS
Θανάσης - Incubee
GIVMED

«Μετά από τρεις μήνες καθημερινής παρουσίας στο HIGGS, νιώθω ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος ώστε να αναπτυχθεί μια νέα ιδέα που θέλει να έχει μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο. Μια καταπληκτική ομάδα χαρούμενων ανθρώπων, με μεγάλη εμπειρία και κυρίως τρομερή διάθεση να αναδείξουν κάθε ομάδα που συμμετέχει. Ευχαριστούμε HIGGS!»  
   


Αμαλία - Incubee
100MENTORS

«Το HIGGS είναι μια μοναδική εμπειρία τόσο για μία ΜΚΟ όσο και σε ατομικό επίπεδο. Στο HIGGS, αξίες όπως η συνεργασία και ο ανοιχτός διάλογος προωθούνται μεταξύ των ΜΚΟ ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στο πρόγραμμά μας να αξιοποιήσουμε πληθώρα πηγών γνώσης και καινοτομίας ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το όραμά μας στόχο και πλάνο βιώσιμο με μεγάλη επίδραση στους νέους ανθρώπους.» 


 
Όλγα - Accelerator
ΜΑΘΑΙΝΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 

«Το bootcamp εξαιρετικό! Η υποστήριξη και η καθοδήγηση ανεκτίμητη!!» 

 
Στέλλα - Accelerator
ΠΕΡΠΑΤΩ

«Γνώρισα...Δούλεψα...Συνεργάστηκα...Δέθηκα με πολλούς οργανισμούς από όλη την Ελλάδα, υφιστάμενους και μη που όλοι θέλουν να ενισχύσουν την Κοινωνία των Πολιτών και να προσφέρουν στο κοινό σύνολο. Κατάλαβα.. πόσο απαραίτητη είναι η συνεργασία, πόσο δύσκολο είναι να εντοπίσεις και να αναλύσεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και πως φυτεύεις δέντρα λύσεων και φτιάχνεις λογικά πλαίσια.. Χαίρομαι που είμαι μέρος του HIGGS.» 
  
 
Φανία & Σπύρος
Διαπιστευμένοι Διαμεσολαβητές CEDR

«Πριν δύο μήνες είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε την ομάδα και το εγχείρημα πίσω από το όνομα "HIGGS". Πήγαμε για να ρωτήσουμε για το πρόγραμμα Incubator και φύγαμε ενθουσιασμένοι από τα πρόσωπα αλλά και από το κτήριο του HIGGS. Από τότε έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιούμε τους χώρους τους, με τον απλό τρόπο του "τηλεφωνώ και κλείνω μια αίθουσα". Κάθε φορά που είμαστε στο χώρο νιώθουμε το νοιάξιμο της ομάδας του HIGGS για τις δραστηριότητές μας και τη δικτύωση και επαφή με άλλες ομάδες που συνυπάρχουν στο κτίριο και στα προγράμματά τους. Μας εμπιστεύτηκε όλη η ομάδα του HIGGS και μας καλοδέχτηκαν όσο λίγοι. Είναι ένας καλά κρυμμένος θησαυρός, δίπλα στην πλατεία Καραϊσκάκη. Εκεί που λίγοι φανταζόμαστε ότι κάτι τέτοιο υπάρχει. Ευχόμαστε σύντομα να ανακαλυφθεί από όσους τον χρειάζονται και να τον επισκεφτούν όσοι επιμένουν οτι στην Ελλάδα είναι η ευκαιρία.»
Copyright © 2016 HIGGS | Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp