Copy
View this email in your browser
Το Newsletter μας περιλαμβάνει συνεντεύξεις Θεσμικών Δωρητών, άρθρα για νομικά και λογιστικά ζητήματα, καθώς και τα νέα του HIGGS.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ - ΝΟΜΙΚΑ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΜΚΟ

Συνέντευξη:
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η κυρία Εύα Πολυζωγοπούλου, Διαχειρίστρια Δωρεών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απαντάει στις ερωτήσεις του HIGGS για την παροχή χρηματοδοτήσεων σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.
Διαβάστε περισσότερα...
Xρηματοδοτήσεις
Προσκλήσεις Ενδιαφέροντος για Χρηματοδοτήσεις

1. Call for Proposals in the area of Integration of Third-Country Nationals (2016)
Λήξη Υποβολής: 28 Φεβρουαρίου 2017
2. Pilot Project "Europe of diversities"
Λήξη Υποβολής: 28 Φεβρουαρίου 2017
3. Action grants to educate and raise the awareness of girls and boys about gender-based violence as a way to prevent it at an early stage
Λήξη Υποβολής: 08 Μαρτίου 2017
4. Action grants to promote the access to justice and support of victims of gender-based violence and the treatment of perpetrators
Λήξη Υποβολής: 08 Μαρτίου 2017
5. Action grants to support national or transnational projects on non-discrimination and Roma integration
Λήξη Υποβολής: 21 Μαρτίου 2017
6. Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) Ατόμων με Αναπηρία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Λήξη Υποβολής: 31 Δεκεμβρίου 2018

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Μαρί Χάλακα, Director of Fundraising, PRAKSIS, συνεργάτη του HIGGS, για τις παραπάνω χρηματοδοτικές ευκαιρίες!
Νομικά - Λογιστικά - Άρθρα γνώμης
ΜΚΟ στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία
Ποιους αφορά ο νέος νόμος για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (4430/2016), και υπό ποιες προύποθέσεις μπορούν οι ΜΚΟ να ενταχθούν στο νόμο;
Διαβάστε το
άρθρο.
ΜΚΟ και ενδοκοινοτικές συναλλαγές
Τι πρέπει να προσέξει μια ΜΚΟ όταν έρθει «αντιμέτωπη» με ένα έσοδο ή έξοδο που προέρχεται από μια χώρα εκτός Ελλάδας αλλά εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Διαβάστε το άρθρο.
Διεθνής Αναπτυξιακή Βοήθεια της Ελλάδας:
Μείωση Πόρων, Υποχώρηση στην Υποστήριξη της Κοινής Γνώμης
Ο κύριος Αστέρης Χουλιάρας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του HIGGS γράφει για τις σημαντικές επιπτώσεις που είχε η οικονομική κρίση στην αναπτυξιακή βοήθεια που χορηγεί η Ελλάδα σε φτωχές χώρες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε
Οκτώβριος

Νοέμβριος

Δεκέμβριος
Συνεργασίες
Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του HIGGS στο SAP Social Sabbatical
H Joey, o Sheldon και o Lee, από τη διεθνή εταιρεία SAP, έμειναν κοντά μας από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου, παρέχοντάς μας συμβουλευτικές υπηρεσίες στα πλαίσια του προγράμματος SAP Social Sabbatical. Όταν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, ετοίμασαν ένα όμορφο βίντεο για την εμπειρία τους στο HIGGS. Δείτε το βίντεο εδώ.
Imp!act ethelon, powered by euforia
21 - 23 Οκτωβρίου: Σε συνεργασία με την ethelon διοργανώσαμε τριήμερη εκδήλωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα με τίτλο «Imp!act ethelon, powered by euforia». Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με επιτυχημένους κοινωνικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί τους τις πολύτιμες εμπειρίες τους.
Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας 2016 
22 Οκτωβρίου: Μαζί με την Effect και το Knit2Lead γιορτάσαμε την Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας με μια εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα, την ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα των δύο φύλων.
"Εγώ κι εσύ μαζί"
Επισκέψεις Σχολείων στο HIGGS
12 & 13 Δεκεμβρίου: Δεχτήκαμε τις πρώτες μας επισκέψεις από το 42ο Γυμνάσιο Αθηνών στα πλαίσια του προγράμματος "Εγώ κι εσύ μαζί", το οποίο πραγματοποιούμε σε συνεργασία με την 4e project με στόχο να γνωρίσουν οι έφηβοι τον κόσμο των ΜΚΟ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Εκδηλώσεις που φιλοξενήσαμε
"Re-Health": Training of Cultural Mediators
05 - 07 Δεκεμβρίου: Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) - Βρυξελλών, Τμήμα Υγείας Μεταναστών, πραγματοποίησε τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για διαμεσολαβητές υγείας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Re-Health, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Υγείας της ΕΕ.
Επιμορφωτικά σεμινάρια από το "Διοτίμα"
19 - 21 Δεκεμβρίου: Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», σε συνεργασία με την Ιnternational Μedical Corps (IMC) και με τη χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πραγματοποίησαν στο HIGGS δύο επιμορφωτικά σεμινάρια με τα εξής θέματα:
•«Δια-τομεακή Επιμόρφωση επαγγελματιών – δημόσιων λειτουργών πρώτης γραμμής, για τη διαδικασία ασύλου και τις αρχές αντιμετώπισης θυμάτων έμφυλης βίας». 
•«Συμπληρωματική Επιμόρφωση των επαγγελματιών που εργάζονται σε δημόσιες Μονάδες Υποστήριξης για τις γυναίκες πρόσφυγες, επιζήσασες έμφυλης βίας».
INCUBATOR - ACCELERATOR
Bootcamp Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2016
12 Δεκεμβρίου: Οι συμμετέχοντες του 3ου κύκλου του Accelerator και του 2ου κύκλου του Incubator ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον πρώτο μήνα των προγραμμάτων και συνεχίζουν στη Β' Φάση, η οποία εκτός από συμβουλευτική καθοδήγηση περιλαμβάνει και επιπλέον εκπαιδευτικά σεμινάρια. Δείτε τις ΜΚΟ που συμμετέχουν εδώ.
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ HIGGS
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2017
ΟΙ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒOOTCAMP ΤΟΥ HIGGS
Μαρία - Πύλη Ελευθερίας
3ος Κύκλος Accelerator 
"Ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες. Άριστοι εκπαιδευτές μας πρόσφεραν τις γνώσεις τους καθώς και τα κατάλληλα εργαλεία, καλύπτοντας όλο το φάσμα των αναγκών μιας ΜΚΟ. Σίγουρα θα μας βοηθήσουν για να πετύχoυμε τους σκοπούς και τους στόχους μας. Συγχαίρουμε και το προσωπικό του HIGGS για την άρτια οργάνωση των σεμιναρίων."
  

Κυριακή – Σύλλογος Φίλων Περιθαλπομένων Νοσοκομείου Σωτηρία
3ος Κύκλος Accelerator 

"Το να επιστρέψω στα "θρανία" (έστω κι ενός Bootcamp) μετά από 27 χρόνια ήταν κάτι που με άγχωσε, αρχικά, ως ιδέα. Η πραγματοποίηση εξαιρετικών ομιλιών, η λήψη πολλών και σημαντικών πληροφοριών που αγνοούσα, η επαφή με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ζητούμενα στα πλαίσια της αλληλεγγύης και προσφοράς, η "γνωριμία" και πιθανή συνέργεια με πλέον των 12 οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΚΟ, είναι κάποια από τα αποκτήματα της εμπειρίας του Bootcamp. Σίγουρα δεν έγινα expert στην ανεύρεση πόρων ή στο σχεδιασμό ενός έργου (ούτε πιστεύω πως υπήρξε αυτή η προσδοκία από οποιονδήποτε), έγινα όμως πιο συγκεκριμένη και, θέλω να πιστεύω, πιο χρήσιμη για τους σκοπούς που επιδιώκω να εξυπηρετώ. Σας ευχαριστώ ομάδα HIGGS!"
  

Κωνσταντίνος – Θ.Π.Κ. Η ΜΕΡΙΜΝΑ
3ος Κύκλος Accelerator 

"To Bootcamp ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, μέσω της οποίας κατάφερα να εισπράξω πλήθος γνώσεων και πληροφοριών, γύρω από τη διαδικασία των προγραμμάτων χρηματοδότησης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Μέσω της ομαδικής συνεργασίας, έμαθα με τον καιρό να δικτυώνομαι, να μοιράζομαι, να συνεργάζομαι, να επικοινωνώ, να συζητώ, να διαφωνώ και άλλα σχετικά, για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου σκοπού."
  


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HIGGS| Higher Incubator Giving Growth & Sustainability | · Βίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο · Athens, Attica 10437 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp