Copy
Blijf op de hoogte van alles rond het bankentuchtrecht
Bekijk deze email in uw browser
U leest de eerste nieuwsbrief van de Stichting Tuchtrecht Banken. Dit schrijven is bedoeld om u, de tuchtrechtloketten, sporadisch op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen en kwesties rondom de stichting en het tuchtrecht behorende bij de bankierseed.
Meldingen komen op stoom
Inmiddels is Tuchtrecht Banken een half jaar onderweg. De resultaten tot nu toe mogen zonder meer goed genoemd worden. De eerste meldingen zijn binnen, ook van banken. Een aantal meldingen leverde om diverse redenen meteen al geen casus op. 


Een ander aantal is momenteel in onderzoek, andere zaken maken serieuze kans op behandeling door de Tuchtcommissie. Een aantal banken heeft gebruik gemaakt van de door ons geboden mogelijkheid om informele, informatieve bijpraatsessies te houden.

Het bleek voor hen niet altijd heel duidelijk of meldingen die deze banken wilden doen ook conform de door de reglementen opgelegde voorwaarden waren. Dankzij deze sessies zijn meldingen waarover onzekerheid bestond alsnog ingediend.

Heeft u vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@tuchtrechtbanken.nl of 020-7608090.
Bijblijven? Volg Tuchtrecht Banken op social media. Zoals ons blog, met nieuws en achtergronden over alles wat het tuchtrecht en de bankierseed raakt. Ons Twitter-account, waar u het laatste nieuws als eerste ontdekt, en onze Facebook-pagina, speciaal gericht op het informeren van geïnteresseerde consumenten. 
REGLEMENTEN AANGEPAST
Onlangs zijn op de website van Stichting Tuchtrecht Banken het nieuwe privacy- en tuchtreglement gepubliceerd. Ook is er een overzicht gepubliceerd met uitspraken inzake verzoeken tot herziening. Deze is voorzien van een toelichting die u hier vindt
Personele veranderingen
De Tuchtcommissie heeft een nieuwe secretaris, te weten Matthias Bijleveld. Britt van Loon, jurist bij de Stichting Tuchtrecht Banken, is in september opgevolgd door Caroline Lebens.
Copyright © 2015 Stichting Tuchtrecht Banken / Foundation for Banking Ethics Enforcement, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u uw voorkeuren voor deze nieuwsbrief aanpassen?
Pas hier uw voorkeuren aan of schrijf u uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp