Copy
Butlletí 14 - Març 2017
COBERTORA MINERAL EN CEREAL D'HIVERN
En el moment d'aparició de fulla bandera, és quan es pot realitzar l’aplicació de nitrogen en cobertora per tal d’augmentar el contingut en proteïna. Una dosi d'entre 10  i 70 kg N/ha, pot ser suficient. Més informació.
COM HE D'ADOBAR EL RAIGRÀS ?
Després del primer dall es poden aplicar purins al raigràs, sempre que no s’hagin superat les dosis màximes permeses amb les aportacions de presembra. En aquest moment es poden aprofitar millor els nutrients que aporten els purins. És convenient utilitzar equips d’aplicació amb mànegues per ser més eficients. Vegeu les dosis recomanades. Més informació.
VARIETATS DE BLAT DE MORO I TOLERÀNCIA A FUMONISINES
El material vegetal és un dels factors més importants a l'hora de reduir la contaminació per micotoxines, i en particular les fumonisines. Hi ha molts aspectes que es poden tenir en compte en una mateixa varietat per intentar controlar aquesta problemàtica. És per això que en el moment de l'elecció, cal valorar aspectes com la tolerància a fumonisines, la resistència als barrinadors o la susceptibilitat a Fusarium sp. Més informació.  
RESULTATS DE LA XARXA GENVCE DE BLAT DE MORO
En aquest article, que complementa les recomanacions de la xarxa d'avaluació de varietats, es presenten els resultats de les varietats de blat de moro obtinguts a la xarxa GENVCE (Grupo para la Evaluación de Nuevas Variedades de Cultivos Extensivos en España) les tres darrers campanyes 2014, 2015 i 2016. Els assaigs s’han localitzat a les principals zones productores de blat de moro a Espanya. Més informació.  
CAL ESTAR ATENTS ALS PRIMERS SÍMPTOMES DE ROVELL GROC
El fong que produeix el rovell groc, Puccinia striiformis, es propaga molt ràpidament i és molt agressiu. Cal estar atents als primers símptomes que puguin aparèixer de la malaltia, en blat i triticale, per tal d’actuar amb la màxima rapidesa possible i frenar-ne els atacs. Més informació.   
CONTROL DE MALES HERBES DEL BLAT DE MORO EN PRE-EMERGÈNCIA 
La incidència de les males herbes en el cultiu del blat de moro és molt important. En el sistema de conreu convencional cal controlar-les sempre i es fa força depenent de l’ús d’herbicides de síntesi. Per aquesta raó cal cercar estratègies, en el marc d’una gestió  integrada de les males herbes,  que disminueixin aquesta dependència. Més informació.  
JORNADA A OSONA SOBRE LA FERTILITZACIÓ AMB DEJECCIONS RAMADERES 
La correcta gestió de les dejeccions ramaderes és un element clau per una utilització sostenible d’aquests recursos i cada cop es té més coneixement de la manera més adequada d’utilitzar-les. En aquesta jornada de camp que es celebrarà el 30 de març a Santa Eugènia de Berga es farà un repàs a les innovacions aplicables a diferents aspectes de la gestió individual o col·lectiva d’aquests productes. Més informació.
JORNADA INTERCOMARCAL DE CEREAL D'HIVERN A OSONA
El proper 16 de maig es celebrarà a Santa Eulàlia de Riuprimer una de les jornades de referencia en el marc dels cereals d'hivern. En el proper butlletí us en donarem més detalls. De moment, però, RESERVEU-VOS LA DATA !  
LES MICOTOXINES,  UNA PROBLEMÀTICA D'ACTUALITAT QUE PREOCUPA AL SECTOR
Més de 200 persones van acostar-se fins al centre cultural de la capital del Pla d'Urgell per assitir a la jornada intercomarcal de panís. Aquest acte, emmarcat dins les jornades tècniques de la 145a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, va fer un èmfasi especial en la problemàtica de les micotoxines.  Més informació
UNA CINQUANTENA D'ASSISTENTS A LA JORNADA TÈCNICA DE L'ARRÒS 
El passat 23 de febrer es va celebrar a la Tallada d’Empordà la jornada sobre innovacions tècniques i gestió en el cultiu de l’arròs. Durant el transcurs de l'acte  es van presentar alguns dels resultats de l’estudi sobre l’estalvi d’aigua en el conreu de l’arròs mitjançant la introducció de tècniques agronòmiques innovadores, així com també la gestió de forma integrada de les infestacions de males herbes més importants que apareixen en l’arròs o experiències de sembra en sec en aquest cultiu. En breu estaran disponibles totes les presentacións a Ruralcat.  Més informació
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Comparteix
Tweet
Share
Share
Pots contactar amb nosaltres a butlleti.extensius@irta.cat
Conforme a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, li comuniquem que la seva adreça de correu electrònic forma part del nostre fitxer automatitzat amb l'objectiu de poder mantenir el contacte amb vostè. Si desitja oposar-se, accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades, posi's en contacte a l'email butlleti.extensius@irta.cat Per a esborrar-se faci clic en l'opció que pot trobar en aquest mateix butlletí. La informació transmesa tant en aquest missatge com en els annexos que pogués incloure, va dirigida únicament a la persona o entitat que es mostra com destinatari i pot contenir dades confidencials o privilegiades.Tota revisió, retransmissió, disseminació o altre ús o acció no autoritzada de la informació que conté per part de persones o entitats distintes al destinatari està legalment prohibida.
CANCELAR SUBSCRIPCIÓ


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació Mas Badia · Mas Badia · La Tallada d'Empordà, 17134 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp